icon

Poznámky od člena rodiny na vianočnej večeri

24. dec 2025

Ahojte. Na vianočnú večeru sme mali doma pozvaného určitého člena rodiny. Všetko bolo ok no pri rozbaľovali darčekov začala mať na mňa poznámku typu že som zdedila postavu po nejakom inom členovi rodiny, že som malá a zavalitá. Extrémne ma to zabolelo, keďže mála niesom, mám 170cm a už asi 3 mesiace som v deficite; schudla som už 10kg… stále to mám v hlave, ešte sa na tom ten člen rodiny smial/a že je to vtipne predsa. Prešla ma celá nejaká dobrá nálada…

Strana
z2
kirin95
Včera o 12:20

Niektori ludia proste potrebuju zhadzovat inych aby mali lepsi pocit zo seba, s tym nic neurobis, maximalne sa mozes proti tomu bud mentalne obrnit, alebo prerusit kontakty. Priprav sa na to ze ked schudnes tak zase budes pocuvat poznamky typu ze ti to aj tak nevydrzi, ze vyzeras nezdravo, ze to je urcite len vdaka Ozempicu atd.

olivia1092
Včera o 12:32

Je skôr smutné, ze taký človek sedí s vami pri štedrovečernom stole. Ale správanie zrkadlí skôr jeho samého 🙃..

laila22
Včera o 14:06
@anonym_c541fb

@anonym_autor mne to pripomenulo, keď som v puberte povedala, že by som chcela byť letuška a muž maminej sestry mi povedal, že mám nohy do x a nezoberú ma🤣vieš si predstaviť co to so mnou narobilo v 14 r.Odvtedt som nenosila sukne a šaty asi do 20 r.

@anonym_c541fb bože to bol debil.

laila22
Včera o 14:07

@anonym_autor to bol jeho spôsob poďakovania, že nesedel sám doma na štedrý večer....

anonym_26b246
Včera o 15:40
@anonym_autor

Pre všetkých čo tu píšu že ako ma to mohlo rozhodiť a mám sa pozbierať a neveim čo. Celý život od mš zš sš som bola šikanaovaná aj kvôli tomu že som nemala 50kg a nebola som vychrtlina. Takže ano keď vám všetci celý život pripomínajú že máte kila navyše tak to zabolí a zasiahne dosť hlboko. A hlavne keď to je od rodiny

@anonym_autor Je to o tom, že ako sa Vy sama s tým naučíte vyrovnať.Tiez som bola guľaté dieťa, tiež sa našli deti, ktoré sa mi smiali.Moja babka ma naučili odrážať tieto výsmechy/nemá sa to,ale sem -tam som aj ručne vysvetlia,aby sa mi dotyčný nevysmieval/.Je potrebné naučiť sa vážiť si seba, uvedomiť si realitu a "mudrlantov,,a ich názor nebrať vážne.Drzim palce,aby ste sa k tomu postupne dopracovali.Casto som v tom období reagovala na prezývku"tučko,,ze ja som tučko,ale tebe chýba rozum.Uz ako dospelá by som asi bola väčší diplomat, ale tiež by som odrazila útok dotyčného človeka

anonym_7219a3
Včera o 15:41

@anonym_autor Mala si povedať tiež nejakú úštipačnú poznámku na jej adresu.

princezna_bosorka
Včera o 19:46
@viestta

Kasli na to. Tes sa z toho, co si v chudnuti dokazala. Mas moj obdiv

@viestta jj, je to evidentne zakomplexovany blb.

johanka21
Dnes o 04:42

@anonym_autor Slepá závisť... Takto sa správajú iba ľudia, ktorí sú sami nevyrovnaní a zakomplexovaní a keď cítia, že si môžu niekoho dovoliť ponížiť alebo mu ublížiť, tak to aj urobia. Najlepšia obrana je útok, ale to sa musíš zrejme ešte naučiť. Musíš teda popracovať na svojom sebavedomí a ak si naozaj hrdá na seba, že si zhodila 10 kg, čo naozaj môžeš byť, tak si poznámky alebo urážky takéhoto typu buď vôbec nevšímaj, alebo toho človeka odzbroj patričnou poznámkou.

evansova
Dnes o 06:28
@haley7897

Kilá sa daju schudnúť, postava vyformovať, retard retardom však zostane...

@haley7897 Výborne!

maya_hi
Dnes o 08:47

@anonym_autor ak ten určitý člen nie je tvoja mama, otec, sestra, brat... nerieš to. Ak áno, pracuj na tom, aby si si to neniesla celý život. Potom je to totiž naozaj ťažké. Toto je slabý odvar a budeš sa s tým stretávať bežne. Smutné, ale natrénuj si rovnako "vtipnú" odpoveď, alebo buď rovno úprimná. "Tak toto od teba nebolo pekné, dotklo sa ma to. To si taká netaktná ku každému, alebo si si len povedala že mi pokazíš sviatky"? A je to. Takto bude mať sviatky pokazené aj ona. A ešte ju aj troška vychováš 🤷🏻‍♀️

autor
Dnes o 08:52
@maya_hi

@anonym_autor ak ten určitý člen nie je tvoja mama, otec, sestra, brat... nerieš to. Ak áno, pracuj na tom, aby si si to neniesla celý život. Potom je to totiž naozaj ťažké. Toto je slabý odvar a budeš sa s tým stretávať bežne. Smutné, ale natrénuj si rovnako "vtipnú" odpoveď, alebo buď rovno úprimná. "Tak toto od teba nebolo pekné, dotklo sa ma to. To si taká netaktná ku každému, alebo si si len povedala že mi pokazíš sviatky"? A je to. Takto bude mať sviatky pokazené aj ona. A ešte ju aj troška vychováš 🤷🏻‍♀️

@maya_hi je to blízka rodina ňi nie tak ako mama otec.. taká staršia generácia. Nechcela som písať presne že kto lebo neveim či používa toto fórum tiež

Strana
z2