icon

Poznámky od člena rodiny na vianočnej večeri

24. dec 2025

Ahojte. Na vianočnú večeru sme mali doma pozvaného určitého člena rodiny. Všetko bolo ok no pri rozbaľovali darčekov začala mať na mňa poznámku typu že som zdedila postavu po nejakom inom členovi rodiny, že som malá a zavalitá. Extrémne ma to zabolelo, keďže mála niesom, mám 170cm a už asi 3 mesiace som v deficite; schudla som už 10kg… stále to mám v hlave, ešte sa na tom ten člen rodiny smial/a že je to vtipne predsa. Prešla ma celá nejaká dobrá nálada…

Strana
z3
anonym_db4e2a
29. dec 2025

@anonym_autor To si zažila prvý krát? Ja som neschudla od pôrodu prakticky nič. Viac menej pár kíl dole, ktoré si aj tak nik nikdy nevšimol. Trápim sa s tým roky a dole to nejde .Vies kolko som sa narevala,natrápila pre poznámky tohto typu? A roky ..aj od blízkych aj od cudzích. A už to dávno mám v paži! Nestojí ti to predsa zato. Sú ľudia ktorí sa natom zasmejú a nerobia si s toho nič..a poznám osobne takých dosť.
Ako môj muž často hovorí netreba sa brať tak vážne a vedieť si urobiť aj zo seba srandu.

anonym_d797bf
29. dec 2025
@anonym_autor

@maya_hi je to blízka rodina ňi nie tak ako mama otec.. taká staršia generácia. Nechcela som písať presne že kto lebo neveim či používa toto fórum tiež

@anonym_autor Ty si nejaký adolescent, že ťa rožhádžu tieto kraviny? Nechápem, načo sa vôbec zakladajú tieto diskusie...."Poplačkám si", lebo môjho otca koňa brat na mňa povedal niečo fuj...fuj...A idem fňukať na koňa, že?

autor
29. dec 2025
@anonym_d797bf

@anonym_autor Ty si nejaký adolescent, že ťa rožhádžu tieto kraviny? Nechápem, načo sa vôbec zakladajú tieto diskusie...."Poplačkám si", lebo môjho otca koňa brat na mňa povedal niečo fuj...fuj...A idem fňukať na koňa, že?

@anonym_d797bf drahy anonym, mám 20, ano dosť ma to dokázalo rozhádzať keďže je to blízka rodina 🙂 mala
By som u prdele keby mi to povie cudzí človek alebo nejaká tetka

kristiii
29. dec 2025
@anonym_53e372

@anonym_cc9d67 vidim to tu na mk bezne. Urazit tucneho, obezneho, bozechran... urazat stihle je tak akosi v poriadku. V detstve som sa napocuvala reci ako sucha, palica, vychrtlina, co je podla autorky asi kompliment, lentilky pod kobercom atd.. celu ZS som nenosila sukne ani kratasy. Az neskor sa to zlomilo, ked som si sama uvedomila, ze som stihla a tak je v podstate doteraz. Mam 46 rokov, po dvoch detoch pri vyske 172 cm mam 56 kil a stale sa ma dotkne pomenovanie vychrtlina, aj ked to nie je smerovane mne. To by si mala autorka uvedomit, ze ked jej tymi slovami ublizil pribuzny, ani jej pomenovanie vychrtlina nikoho nepohladi. A celkom verim tomu, ze pre podobne pomenovania pre stihle zeny nechodi daleko.

@anonym_53e372 je to presne tak. Štíhli ľudia sme často pre iných vychrtliny, aj keď väčšinou sme len kedysi "normálne štíhli". Len za posledné roky, kedy kopec ľudí trpia nadváhou či obezitou, sa zo slova štíhla (vychrtlina, hrkajúce kosti, nitka vo vetre...) stal posmešok. A božechráň im ich vyjadrenia vytkni. Ale tie ich sú v poriadku...

Strana
z3