icon

Pozvanie na dovolenku

18. júl 2023

Ahojte dievcata, situacia: ste v 7r vztahu, 2deti, nie partnerove, riesite dostatocne dopredu letnu dovolenku. Vzdy pri otazke o financiach dostanete odpoved: financie neries, pozyvam Vas. Tato otazka padla z mojej strany min 5x. Neries v mojom ponimani samozrejme znamenalo, ze pocas dovolenky budem aj ja financovat spolocne zazitky, stravu, atd..
Je necely mesiac pred dovolenkou a zrazu sa ma partner s vaznostou opyta,aky mam budget na dovolenku, lebo nebude jak ... vsetko platit sam.. podotykam, chcel vediet presnu sumu.. tu samozrejme vycislenu nemam, kedze min 5x som na otazku ohladom financii dostala odpoved, ze pozyva..
Samozrejme, zla som ja..

Strana
z2
zmrzlinka2021
18. júl 2023

A vy neviete o vašej finančnej situácii?

rebrambora
18. júl 2023

Fuuha. Neviem si predstavit po 7 rokoch delit financie. A vykaslala by som sa na neho popravde. Lebo nevediet so seba vykotit priamu vetu, asi by ma piclo.
Presne, sla by som sama bez deti asi vsade, nie len na dovolenku.

kaktusik007
18. júl 2023

autorka, chce ta iba vyburcovat, aby si to zaplatila ty. A ktovie, ci tie prniaze aj uvidis.

si matka, mala by si si chranit financie pred takymto chlapom... co ti dava?

autor
18. júl 2023

@kaktusik007 samozrejme ze nezaplatim😊

majoranka24
18. júl 2023

Ked nemate ani na zaplatenie zalohy, nechodte na taku dovolenku. Hlavne to ty neplat cele. Kedze deti nie su jeho, nemozes cakat, ze ich bude financovat.😕 Vezmi ich na dovolenku alebo vylet, na ktory mas financie a hentakeho nespolahliveho chlapa vobec neries.

majada35
18. júl 2023

No, pre mňa by to bol dosť veľký signál, že sa na tohto človeka nedá spoľahnúť..A predpokladám, že ak je nespoľahlivý v tejto oblasti, bude aj v tých ostatných..S takýmto človekom by som nebola... nespoľahlivý a nezodpovedný. Toto by bola pre mňa stopka.

muchotrafka298
18. júl 2023

Ja by som si dovolenku zariadila po svojom na tvojom mieste a nedala sa tymi jeho recami o charaktere absolutne donutit k niecomu, co chce on. A to je zaplatenie celej dovolenky. Na uspory by som nesiahala a isla by som kludne s detmi niekde na kupalisko, jednodnove vylety, co nie je taka velka polozka ako tisice na dovolenku. Kedze pises, ze na dovolenku v zahranici financie momentalne nemas a bola si dlhodobo PN.

Ja poznam chlapa, 40+, ktory zije sam a nema deti a nie je ani nebol zenaty. A on si normalne dava od bab platit vecere, nejake obedy, pozvania na kavu a tak. ze on pozve a nakoniec ta zena zaplati. Nie je to ziadny socialny pripad ale tvrdi, ze frajerku on nepotrebuje (ja zlomyselne dodam, ze lebo frajerka stoji peniaze a to on nie je ochotny akceptovat)

sheila121
Odpoveď bola odstránená
autor
18. júl 2023

@majoranka24 samozrejme ze to nebudem platit, rovno som pred celou dovolenkou povedala, ze na zahranicie jednoducho tento rok nemam. To, ze by moje deti financoval, vobec necakam, to by som sa nacakala

januska12323
18. júl 2023

No keď nemá ani na zálohu, čo je tak tretina celej sumy, na žiadnu dovolenku nepôjdete.

lucky_k
18. júl 2023

Chapem spravne, ze peniaze na dovolenku nema? Konecne dostane poriadnu zakazku a hned ju treba minut na dovolenku? Prepac, nezodpovedny chlap, nemysli na buducnost... rozmyslas spravne, neplat nic! ... on chcel ist na dovolenku, nie ty, nech si ju zaplati alebo ostante doma

sense
18. júl 2023

Zrejme zákazka nedopadla ako si predstavoval a tie peniaze nemá. Takze sa dovolenka jednoducho zruší.
A teda za za otázku ze teraz sa ukáže tvoj charakter by som ho kopla do zadnej časti tela.
Tých 7 rokov sa len stretávate, ci aj spolu žijete? Ako financuje ze bežný chod domácnosti v prípade spolužitia?

autor
18. júl 2023

@lucky_k aj keby chcem, realne na tu dovolenku nemam, co som od zaciatku narovinu povedala. Nie som typ, co ked na nieco nema,silou mocou pojde.

autor
18. júl 2023

@sense to, ze nema,mi je jasne, lebo realne vidim, ze kazdy den riesi so spolocnikom, ze peniaze im stale nevyplatili. Zijeme spolu a chod domacnosti? Som zvyknuta starat sa sama o seba a nespoliehat sa na druheho, len sama na seba. Nechcem tu riesit moc vztah, viem, ze je na dve veci. Strasne ma nastartovala ta veta s mojim charakterom (a ano,stale sa snazim pracovat na tom,aby som sa nenechala vyprovokovat)

stevvvka
18. júl 2023

No on sa mozno pride aj ospravedlnit alebo pride s inou stretegiou, aby si ty zaplatila, lebo je zvKnuty, ze ho zachranujes.. Vyzera ako typ, ktory sa pochvali v praci, ze sa tesi na dovolenku tak sa predsa nebude hanbit prwd kolegami, ze nikam nejde

evaachesa
18. júl 2023

Toto celé ešte dopadne tak, že tu dovolenku budeš hradiť tyza neho. 🤦🏻‍♀️

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
katarinka89
19. júl 2023

Podľa Mňa, vás problém nieje to, že do 20teho ma byt vyplatená záloha. Tu ide zrejme o problém finančný z dlhodobého hľadiska, zrejme si ty ten ťahač a vysekavac z finančných srač.ek, on snilko, ktorý by ti aj doprial niečo viac, len nedarí sa nato v reále mať. Toto cele musí mať hlbšie pozadie, lebo keby bolo všetko ôk, ja osobne by som z tejto aktuálnej situácii takúto drámu neurobila, prečo? Lebo sa zjavne snažil, no veci vypálili inak...toto je 2. Varianta
Ja som skôr za tu prvú, a preto sa pytam: prečo si teda ešte stále s ním, keď ta viac ťahá ku dnu? Nerasties pri nom, evidentne máš potrebu dokázať mu, že ty máš pravdu a on to posra...tak ako vždy. Toto nieje rovnocenný partnerský vztah- prepáč a ešte dávaš vzor nefunkčné ho vzťahu tvojim detom.

autor
19. júl 2023

@evaachesa nebudem hradit nic za neho, viackrat som tu napisala, ze na tuto dovolenku nemam, co som povedala hned narovinu, ked zacal riesit tuto dovolenku

autor
19. júl 2023

@katarinka89 viem, co je problem, aj to,ze toto nie je ok, preto som tu nikdy neriesila nazor na vztah. A nie, nebudem tvrdit, ze na zaciatku bolo vsetko ruzove ako tu zvyknu kocky tvrdit, ale vyeskalovalo sa to cele posledny rok s nastupom mojich zdravotnych problemov a aj preto velmi dosledne zvazujem ako sa zariadit do buducna.

sense
19. júl 2023

Tak mu povedz jednoducho ze ta veta s charakterom ta ránila, lebo toto by nielen rsnilo ale aj nasralo s prepáčením každú jednu ženu a ze ak ma finančné problémy tak by mal s tebou o tom hovoriť. Ved nejaká dôvera hádam medzi vami je.
Ty že si zvyknutá sa postarať sama o seba a svoje deti tak nie je nutné nasilu udržiavať vzťah ktorý nefunguje
Pretože jedna vec je vzájomné sa podržať v ťažkých chvíľach, druhá zas plniť rozmary toho druhého. (bez ohľadu na pohlavie)

dzt
19. júl 2023

Tak to zruš 🤷🏽‍♀️ nemáš na to, nejdete. A nech on ukáže svoj charakter

vroni
19. júl 2023

No, po takom výroku by pán možno nezistil, co som za charakter, ale veľmi presne by sa dozvedel, ze furie nie sú bytosti mystické ale realne a s jednou z nich aj žije. A nie, dovolenku by som neplatila a nešla na ňu ani keby on na tu zálohu niekde prachy splasil.

Strana
z2