icon

Práca a veľmi často choré deti

rumbagula
29. mar 2023

Ahojte. Hľadám inšpiráciu, ako riešiť našu rodinnu situáciu.
Máme 2 histaminove deti. Tzn.cerstva strava denne, žiadne kupenske pecivo, nemožnosť stravovania sa v školských zariadeniach. Staršia je už v škole, menšia pôjde do škôlky. Deti su však extrémne často chore. Virózu dokážu chytiť aj 2x do mesiaca, ak chytia baktériu, liečia sa z toho aj 3 týždne, z toho minimálne týždeň máme aj noci veľmi zle. Maximálne vydrží v škole dcéra 2 tyzdne. A samozrejme, chytáme to aj my s mužom a odpaluje nás to celkom slušne, väčšinou končíme na ATB aj my. Problém je,že tie deti nemáme kam dať počas choroby. Všetci starkovci sú zamestnaní a keby aj neboli, nechcu sa s nami stretávať, keď sú deti choré,pretože to už párkrát chytili a dostávali sa z toho dosť ťažko. Navyše žijú ešte so svojimi rodičmi (všetci nad 80 rokov) a nechcu ich ohrozovať chorobami.
Ako takéto situácie riešite vy? Ja som Musela dať v práci výpoveď a ostať s deťmi doma. Mám však vysoku školu a cítim sa strašne zbytočná, keď nezarabam. O pocite, že som sa vytrapila 5 rokov na ťažkej výške a nemôžem to robít, ani nehovorím. Mám pocit, že na mňa každý pozerá ako na prizivnika a aj sa tak sama cítim, ale vobec neviem, ako to vyriešiť 🤷
Môj muž je živnostník, ak bude strážiť chore deti, nebude príjem, môj príjem nenahradí ten jeho.. on by chcel, aby som išla do roboty, ale zároveň jedným dychom povie,že on sa o choré deti nebude môcť starať, lebo musí robiť.
Opatrovateľka sa nám neoplati, chodila by som do roboty len na to, aby som zaplatila opatrovateľku 🙈
Máte tipy na nejakú prácu z domu? Snažím sa privyrobiť aspoň handmade predajom. Ale je to fakt ťažké. Kúpyschopnost obyvateľstva začala byť tragická a nemám to ani velmi kedy robiť, nakoľko som na deti i celú domácnosť prakticky sama. celé to len zhoršuje to,že musím denne variť, no a moj muž robí odnevidím donevidím a ja robím len po nociach, keď už decká spia. A to som rada, ak spia a práve neplačú, že ich niečo bolí, že majú teplotu alebo sa práve nedusia hlienami.

A samozrejme, chodíme k MUDr.,aj na imunológiu, aj skúšame rôzne doplnky, alternatívy, aj klasiku, nič nepomáha. Deti boli aj na imunologickej liečbe, ale všetko sa vrátilo späť v momente, ako sme to vysadili.
A áno, chyba je v rodičoch, ktorí púšťajú choré deti do školy. Lebo čo je pre jedného sopel, pre nás je to 3 týždňova choroba 🙄 (to len na margo toho známeho argumentu, že sopel nie je choroba).
Ďakujem za docitanie a vaše postrehy.

Chcela by som si dorobiť k svojej výške nadstavbu. Ale obávam sa,že to nezvládnem popri našich ve

Strana
z2
katulienkax
30. mar 2023

ruska pre deti v skole vymysleli ti tam hore, co nikdy dieta nevideli a nevychovali a ucitelka vlani povedala na rodicku, ze Prosim vas upozornite,,ze deti maju dodrziavat opatrenie, nemaju ruska hadzat po zemi cez prestavku a aplikovat telesny kontakt - hlavne chlapci v hre na policajtov a vojakov 😀

marylynn
30. mar 2023

@rumbagula Vies čo, mňa muž tiež dlho posielal do roboty, než mu došlo, že ozaj nemáme tu starostlivosť o deti reálne vyriešiť. Ale odvtedy je teda vďačný.
Ale hlavne ja som sa musela preprogramovat, že teraz je moja práca starať sa o rodinu... A neberiem to ako konečnu. Verím, že sa situácia ukľudni za nejake 2-3 roky a ja si nájdem prácu na polovičný úväzok...

20erika07
30. mar 2023

@rumbagula to mi je luto s tym prístupom niektorych dr, a este ked ide o deti ☹ zivot s HIT je z mojho pohladu velmi náročný, ja ako milovnik jedla, ked som videla sestru a iba to málo co mala povolené, som ostala zhrozena, ze to moze byt tak zlé, dovtedy som o tom nepočula. Neviem si predstavit, ze by museli aj moje deti s tym žiť . Davat stale pozor na to co zjem. A trpi s tym cele telo ked sa diéta nedodrziava. A vy to mate hned 3x doma.
Sestra druhy rok berie aj nejake produkty od zinzino, ja sice tomu velmi neverim ,ale ona si to velmi chvali, ze ma oveľa lepsiu imunitu, ja si zas myslim, ze tu imunitu ma dobrú vďaka dôslednosti v diéte, ale nemam to na sebe vyskusane, je to iba moj pohlad. Ale tiez je to dost drahé.
Je mi luto deticiek aj teba, ze musite stale dokola riesit choroby ☹ drzim Vam palce, snad sa to postupne vekom bude len a len zlepsovat pri dodrziavani vsetkeho co musite 🍀❤🙏

Strana
z2