icon

Prázdniny vnúčat u babky s jedinou aktivitou pri TV

3. nov 2021

Ahojte, chcem sa spytat, davali by ate deti babke na prazdniny, ak jedina aktivita, ktoru by tam robili od rana do vecera je kukanie tv a babka by im.nosila jedlo pomedzi to ? Ze babka.si chce porobit, tak detom.zapne tv a to je jedine je staranie, aby mali plne brucha.

Strana
z2
derdia
4. nov 2021

Aha tak uz chapem😉no tak treba si to vydiskutovat. Musis jej povedat svoje pocity. Moze byt ze sa o ne boji, pre to ich nepusti. A tak treba len to normalne s nouprebrat

rawmamka
4. nov 2021

Myslím, žeby si nemala riešiť niečo, s čím sú tvoje deti zjavne spokojné a babka tiež. Veď nie sú u nej celé prázdniny, víkendy a pod. (zrejme majú aj druhú babku, dedka, tetky, ujov a predovšetkým vás rodičov, ktorí im vypĺňate každú voľnú chvíľu aktivitami od výmyslu sveta), takže myslím, že tá telka im nejako zásadne neublíži, ak ju pozerajú iba občas práve u babky 😉. Možno práve to ich k babke láka, že si môžu v kľude pozrieť TV, len tak leňošiť, vyslovene vegetovať 😀. Ona má právo tráviť čas s vnúčatami ako jej to vyhovuje, samozrejme chápem, žeby si bola radšej keby bola babka trochu iná, ale jednoducho nie je, zmier sa s tým 🙂. Možno ani ona nie je spokojná s tebou ako s matkou svojich vnúčat, ale rešpektuje ťa a "nekecá" ti do výchovy. Ver mi, že sú aj horšie babky a veľa žien a vnúčat by bolo veľmi vďačných aj za takúto neakčnú babku. Môžeš sa s ňou o tom citlivo porozprávať, ale kritika z tvojej strany by nebola na mieste. A ak ti to naozaj tak veľmi prekáža, tak tam deti na prázdniny, víkendy nenechávaj, chodievajte iba na návštevy, aby deti s babkou mali pekný vzťah a keď deti podrastú a budú môcť chodiť von samé, tak tie prázdniny u babky s full servisom určite ocenia 🙂.

autor
4. nov 2021

@rawmamka aj tak sa da na to pozerat. Asi leta poriesim tym dennym taborom, a tam po celom tyzdni taborenia mozu vikend byt este u nej a vegetit. a vikendy dajako prezijem, vsak.su to len dva dni, raz za cas. Len ma to trochu skrelo, ale dostala som iny pohlad na vec.

rawmamka
4. nov 2021

Súhlasím, ten denný tábor je aj podľa mňa skvelý nápad. Za rozvíjanie detí a aktívne trávenie voľného času sú však predovšetkým zodpovední rodičia, starí rodičia môžu a zároveň nemusia byť "animátormi" pre svoje vnúčatá, je to len a len na nich ako budú tráviť s vnúčatami spoločný čas. Aj také pasívne leňošenie u babky má svoje čaro 😉 + babka je zjavne veľmi pracovitá, zodpovedná a starostlivá žena, ktorá si nezaslúži slová kritiky, pretože zjavne riadne vychovala svoje deti (neviem, či je to tvoja mamka alebo manželova). Možno druhá babka tvojich detí je zasa akčný typ a deti si pri nej prídu na iné zážitky, každopádne, nemáš právo súdiť niekoho pre to aký je, najmä ak sa s láskou stará o tvoje deti (aj keď nie podľa tvojich predstáv) počas svojho voľného času, ktorý by mohla tráviť inak a možno aj pre ňu lepšie, príjemnejšie. Nemyslím to v zlom, skôr sa tak zamýšľam nad tým z jej uhla pohľadu. Držím palce, aby ste boli všetci spokojní 🙂.

ayanamirei
4. nov 2021

uplne rozumiem,ze sa ti to nepaci, ale ved to nie ne kazdy vikend. Ako dieta som chodila k babke nadsena, lebo som mohla robit presne toto - cely den telka a jedlo a telka a jedlo, proste nebo 😂☺️

Strana
z2