icon

Pre manžela - ty si smutný zo mňa a ja zase z teba

30. sep 2021

..Ty si smutný zo mna a ja zas z teba. vyčítaš mi, že som voči tebe ochladla, spýtal si sa seba prečo je to tak?

Mám pocit, že ti nie som dosť dobrá a mrzí ma to…

• keď som ohorela a bola som týždeň sama s deťmi, povedal si, že radšej domov ani neprídeš, aby si tiež neochorel. Predtým mi nikdy tak zle nebolo, veľmi by mi vtedy pomohlo ak by sa o mna niekto postaral alebo aspoň pomohol s deťmi
• tvrdíš, že som sebec, lebo som Vám upiekla koláč z hladkej múky a nie bezlepkovej - pritom bežne ješ pečivo - posledne som ti kúpila bezlepkove pečivo a nám rožky - ráno dcérka nemala čo jest, lebo boli fuč - tak kto je tu sebec?
• išli sme na 7-dňovú dovolenku, kde som bola 4 dni s deťmi sama, lebo ty si mal pracovné povinnosti a musel si odcestovať. Vopred som o nich vedela ale mali to byt 2-3 dni.
• Ty si na jednej dovolenke už bol a ideš na ďalšiu - na jachtu s kamarátmi kde si opäť oddýchneš - ja som chcela jednu posranú dovolenku na Slovensku - lebo som cítila, že sa ako rodina musíme uceliť. Opäť cítim, že je medzi nami priepasť
• Často mávam pocit samoty, Resp, že som na všetko sama a necítim tvoju podporu alebo aspoň uznanie
• vyčítaš mi, že som upnutá na deti, Resp sa môj život točí len okolo deti a domácnosti, však som na materskej! Čo mám ešte urobiť, aby som ti bola dosť dobrá? Tvoja feťácka sestra v noci uteká od detí za frajerom a pravidelne necháva deti na krku vašej mamy, toto rieš!
• okrem domácnosti som dva roky pomáhala otcovi s firmou - vybudovala som silný tím ľudí, ktorí časom fungovali aj bezo mňa - tá firma prestala upadať a ožila
• okrem domácnosti som ti pomáhala so zariadením našich dvoch apartmánov a sa starám o krátkodobé prenájmy na bookingu + fakturácie + prípadné problémy s chyžnými, a podobne. Vyhliadkovo sa idem starať budúci rok o 6 apartmánov, stále máš pocit, že sa točím len okolo hrnca a pocikaných plienok?
• vyčítaš mi, že ti nepomáham, pritom: ja som ti zohnala priestor na podnikanie asi na jednej z najlepších adries na Slovensku + pomáham ti vždy keď mám trochu voľného času (zriadenie detského kútika, grafika, kontaktovanie zahraničných výrobcov a podobne). Navyše máš môj commitment, že keď pôjde onedlho dcérka do škôlky, budem ti pomáhať viac
• vyčítaš mi, že som pribrala a mala by som sa o seba viac starať. Starám sa, akurát tá váha stojí - naozaj nemám energiu robiť po nociach sklapačky
• pre seba mi moc času neostáva, nesťažujem sa
• celá domácnosť je na mojich pleciach, od nakúpov potravín, až po uspávanie oboch dcér, nesťažujem sa.
• často ma porovnávaš s ostatnými ženami (Napr.susedami), ako to všetko lepšie zvládajú.
• keď som večer upratovala vybehol si po mne prečo búcham, snažila som sa byť tichšie.
• keď som další krát vybehla po 2 hodinovom uspavani z izby, že musím urobiť mlieko, aby dcérka zaspala tak si po mne vyletel, prečo behám a budím vás. Zas som bola vtedy sebec. bolo mi z toho smutno.
• áno, niekedy domácnosť nie je tip top ale cítim niekedy totálnu vyhorenosť
• vyčítaš mi, že ti nepomáham dokončiť dom, keď ale niečo objednám, tak je zas zle, že som objednala niečo čo nám nepasuje alebo je to technicky náročné urobiť
• pravidelne zabúdaš na moje meniny
• mal si veľký problém keď som si chcela kúpiť sušičku, ale nevadí ti, že ti vo dvore stojí športové auto, na ktorom sa nejazdí
• neustále mi niečo vyčítaš, mám pocit, že za každým tvojim problémom musí byt nejaký vinník, som z toho unavená. Mám pocit, že ti nie som dosť dobrá a mrzí ma to…
• keď som predčasne išla rodiť, bol si schopný mi ešte vyčítať, čo všetko som robila v tehotenstve zle (Napr strava), zatiaľ čo ja som bola roztrasená v sprche a plakala som, lebo som sa veľmi bála o maličkú - vtedy by mi skôr pomohla podpora ako výčitky
• počas rizikového tehotenstva keď som mala ležať 24/7 som čakala väčšiu pomoc od teba, je ťažké ležať keď máš ešte malé dieťa
• nemala som pocit, že by si sa na našu druhú dcérku tak tešil - bola som z toho sklamaná a smutná. Ešte aj v deň pôrodu si mal takú poznámku na maličkú, že som sa veľmi rozplakala. Osobne si myslím, že aj to je dôvod, prečo mi odišla plodová voda. Nikdy som ti to nepovedala, jednak, aby som ti niečo nevyčítala čo už nezvratiš, a jednak pre to, že aj tak by si si tvrdil, že to nebolo tým.
• stále ostalo vo mne semienko nedôvery keď som našla u teba obal z kondomu - vtedy som bola pol roka tehotná na rizikovom
• mohla by som pokračovať ďalej ale neviem, či to má význam. Aj tak si myslím, že keď toto budeš čítať tak to neprijmeš… alebo mi všetko vrátiš ako bumerang.

Beztak si veľmi dobrý človek, viem, že máš toho veľa a stále si nákladáš na plecia. Chápem, že si z toho nervózny, ale prestaň hľadať vinníka vo mne, pripadne mi neustále niečo vyčítať, zabíjaš vo nne všetko čo som k tebe cítila. Chcem, aby to bolo také ako predtým.

Strana
z3
marseillefan
30. sep 2021

❤ ❤ ❤

u2jana
30. sep 2021

Presne takto mu to posli

babovka2321
30. sep 2021

Taky dlhy vylev kvoli chlapovi, pre ktoreho sa neoplati ani dvihnut zrak od novin.

marseillefan
30. sep 2021

Ešte poviem za seba ako chlapa... ja osobne neuznávam takéto básnické výlevy a la Kamil Peteraj, lebo mi to príde príliš umelé.. som gadžo z dedziny a mám rád priame jednanie a o týchto veciach sa dá hovoriť aj ľudskou rečou...
Mimochodom... ten obal z kondómu je tutovka, že nejakú pichal.

jana_vaj
30. sep 2021

@marseillefan Ale každý je iný. Môj chlap napríklad viac takéto veci prežíva.

autor
30. sep 2021

@marseillefan tiež nie som vylievajú typ, veľa sme sa rozprávali ale nikde to nedospelo. Možno ak to bude citat všetko pohromade, viac to pochopí.

autor
30. sep 2021

Ak máte nejaký kontakt na dobrého manželského poradcu, poteším sa

yvanielka
30. sep 2021

Neváži si ťa, nepomáha ti a podvádza ťa. Myslím, že ty vieš čo robiť, ale je to len taký výkrik do tmy, lebo si s ním zabezpečená a nevieš si predstaviť kam by si bez neho šla a nechceš trhať rodinu.

ckocka
30. sep 2021

Zožeň si poradcu pre seba, dokial sa budeš chovať ako slúžka bez štipky sebavedomia tak s tebou budú ludia tak zaobchádzať.

ankare
30. sep 2021

To len Ty máš záujem stmelovat rodinu, pochybujem,že aj on. 😔 Asi by som už bola citovo chladná. Už dostal toľkokrát šancu a on Ťa má stále na háku... Stojí Ti to za to? 😔

autor
30. sep 2021

.. chyba tu aj jeho vyznanie, možno by ste potom neboli takí kritici. Každá minca má dve strany a tiež mám veľa chýb (nemám vždy tip top domácnosť, chybali častokrát ponožky alebo trenky, tiež som možno niekedy k nemu direktívna keď ho viackrát o niečo poprosim a on to neurobí, atd

babovka2321
30. sep 2021

Kks a v domacnosti zijes sama? On sam nedokaze zaobstarat trenky? No to je ale obhajoba. Maj trochu hrdosti.

ivca88
30. sep 2021

@marseillefan myslím že tam ide skôr o to, že pri debate by ju hneď prerušil a hádali by sa už pri prvom či druhom bode...
Každopádne, pochybujem že to vôbec dočíta...

Autorka, energiu čo dávaš jemu, daj pre zmenu sebe...
Takéto " vykrikovacky" každej zlej veci vo vašom vzťahu asi nepomôžu.
Každý z nás je človek a urobí/povie niečo zle..
Zamysli sa skôr, či ty sama takého chlapa chceš.
Ten kondóm... No...
Ako ti to vysvetlil ?

yvanielka
30. sep 2021

Máš pravdu, to že mu chýbali ponožky je jednoducho niečo neodpustiteľné.

autor
30. sep 2021

@ivca88 … že ten kondóm bol náš, a že dávnejšie tie nohavice nenosil. Uzavrela som to tak, že mu budem veriť. Ani jeden z nás to totiž nevieme dokázať.

bobulka109
30. sep 2021

ja v takom vypísaní- vypichnutí všetkého negatívneho, čo sa u vás neviem za akú dobu nazbieralo, nevidím veľký zmysel. Chlapy nie sú až tak emicionálne ladení ako ženy, veci berú ináč. Skor by som asi fakt skúsila manželskú poradňu ev. mediátora, či to má takýto vzťah zmysel, lebo aj deti to vnímajú, budú zrkadliť, čo sa deje doma. Ja tu postrádam úctu, rešpekt z mužovej strany, ale tak ťažko sa to hodnotí, nie je tu jeho pohľad. Za mňa ale poviem, že ja by som s takým mužom nežila, ani všetky peniaze, zlatá klietka by ma pri ňom neudržali, ale každý sme si sami tvorcami svojho šťastia…. Ja neverím, že sa niekto vie zmeniť o 180 st., ale možno áno…

bobulka109
30. sep 2021

pardon chlapi malo byt 🙂

nykkushka
30. sep 2021

Ja sa len pýtam, prečo, kriste na nebi, prečo, ženy zostávajú s takýmito chlapmi??? Čo ich drží v manželstve /vzťahu s nimi?
Pretože ak sa on správa tak ako píšeš, dokonca ťa možno podvádzal /podvádza a ty robíš všetko spomenuté, čo ťa pri ňom drží?
Vážne ho na jednej strane prosíš, aby sa správal inak a potom ho obhajujes? Nemáš ani kúsok úcty voči sebe? Aky príklad tým dávate svojim deťom - že je v poriadku ak jeden z manželov môže a robí všetko a druhy he obyčajná handra, slúžka?
Ja fakt nechápem

panelacikova
30. sep 2021

@nykkushka peniaze.... alebo možno v krajine rozprávok môže ženu pri ňom držať ešte naozaj nádej, že sa chlap zmení a bude úžasný.
čiže peniaze....

ckocka
30. sep 2021

Ja som baba a taký výlev by mi iba zvýšil tlak. Problémy sa majú riešiť vtedy keď nastanú, nie schovávať si ich roky do krabičky a potom vytiahnuť na dokaz aká ja som svatica a chlap nemožné hovado.

ivca88
30. sep 2021

Si si istá, že chceš toto ?
Čo čakáš od tohto listu ? Že sa zmení, príde s kyticou kvetov s tým, že bol kkt ?
Ja neviem... V poslednom čase si uvedomujem, že naše konanie často krát pramení z toho, aký sme. Jeho si tu " vykreslila" ako Sebca, ktorý asi nemá rodinné hodnoty na pravom mieste ...
On sa možno uvedomí a zmení, ale bude to len dočasne.
To že budete upriamovat pozornosť na nejaké dokazovanie chyb, to ta šťastnou neurobí.
Zamysli sa preto, čo od tohto očakávas.
Ty na ňom vidíš toooolko chýb, naozaj s ním chces byť ?

autor
30. sep 2021

@bobulka109 presne v tom totálne s tebou súhlasím. Sú tu vypichnuté negatívne veci. Keby tu boli vypichnuté aj jeho pozitívne stránky a jeho pohľad (negat/pozit) na mna. Vtedy by ste si mohli urobiť ucelený názor.
Kebyže ho poznáte, mnohé z vás by mi ho v dobrom závideli. V poslednej dobe mám proste len pocit, že sa všetko rúca a každý hovorí inou rečou. Tiež má toho veľa a nezvláda to.

autor
30. sep 2021

@ckocka my sme ich priebežne riešili.

ckocka
30. sep 2021

Tak v tom prípade je tiež jasno.

nykkushka
30. sep 2021

@panelacikova alebo musí byť sakra dobrý v sexe, že pri ňom zostáva 🤦🏼‍♀️🔞🤷‍♀️.
A autorka píše, že sú to len jeho momentálne chyby a keby poznáme dobre stránky, tak by sme jej ho závideli. No ja neviem akými dobrými stránkami by ma musel ohúriť aby som jej ho po tomto zavidela...

ivca88
30. sep 2021

Keď si s ním prevezme riešila všetko z vyššie spomenutého, tak naco ideš všetko zdrnut do veľkého obsahu ?
Aby si mu dokázala že je zly ?
A potom čo ?
Veď sama ho už teraz nižšie obhajujes, že tiež nie si svätá a že máš chyby..
Tak ak sa s ním chces rozísť, tak sa rozid.
Ale ak s ním chces byť, tak tento list ti šťastné manželstvo nespraví..
Ak chces zachraňovať vzťah, tak to myslím robí úplne inak

autor
30. sep 2021

@ivca88 jedine čo chcem je, aby mi prestal stále niečo vyčítať. Nechápe, prečo som k nemu ochladla, preto som to napísala. Ak máš rady ako zlepšiť vzťah, ocením ak ich sem napíšeš.

ivca88
30. sep 2021

Aby som.to vysvetlila. Sama píšeš, že ťa buzeruje, komanduje. Stále tá upozorňuje na chyby a nepochváli ťa..
Ale vlastne, o tomto celom je tento list ktorý si napísala.
Ty si teraz zhrnula všetko to, čo on posral..
Tak proste, neviem, ako to má vašej situácii pomôcť...

ckocka
30. sep 2021

Vzťah sa vždy jednoducho zlepšiť nedá.
Že ty niečo chceš neznamená že to ten druhý chce tiež alebo že to urobí aj keď nechce. Nemožeš meniť jeho, ten list je vyjadrenie tvojich pocitov - a svoje pocity si šéfuješ len ty sama.

acrobaleno
30. sep 2021

Tu sa pripájam a prosím aj vyriešenie v tom zmysle ako ste dopadli, či ti na to niečo povedal a čo 😂 Inak toto mi nepríde tak strašné, ako niektoré tu témy. Také obyč problémy.

Strana
z3