icon

Pre manžela - ty si smutný zo mňa a ja zase z teba

30. sep 2021

..Ty si smutný zo mna a ja zas z teba. vyčítaš mi, že som voči tebe ochladla, spýtal si sa seba prečo je to tak?

Mám pocit, že ti nie som dosť dobrá a mrzí ma to…

• keď som ohorela a bola som týždeň sama s deťmi, povedal si, že radšej domov ani neprídeš, aby si tiež neochorel. Predtým mi nikdy tak zle nebolo, veľmi by mi vtedy pomohlo ak by sa o mna niekto postaral alebo aspoň pomohol s deťmi
• tvrdíš, že som sebec, lebo som Vám upiekla koláč z hladkej múky a nie bezlepkovej - pritom bežne ješ pečivo - posledne som ti kúpila bezlepkove pečivo a nám rožky - ráno dcérka nemala čo jest, lebo boli fuč - tak kto je tu sebec?
• išli sme na 7-dňovú dovolenku, kde som bola 4 dni s deťmi sama, lebo ty si mal pracovné povinnosti a musel si odcestovať. Vopred som o nich vedela ale mali to byt 2-3 dni.
• Ty si na jednej dovolenke už bol a ideš na ďalšiu - na jachtu s kamarátmi kde si opäť oddýchneš - ja som chcela jednu posranú dovolenku na Slovensku - lebo som cítila, že sa ako rodina musíme uceliť. Opäť cítim, že je medzi nami priepasť
• Často mávam pocit samoty, Resp, že som na všetko sama a necítim tvoju podporu alebo aspoň uznanie
• vyčítaš mi, že som upnutá na deti, Resp sa môj život točí len okolo deti a domácnosti, však som na materskej! Čo mám ešte urobiť, aby som ti bola dosť dobrá? Tvoja feťácka sestra v noci uteká od detí za frajerom a pravidelne necháva deti na krku vašej mamy, toto rieš!
• okrem domácnosti som dva roky pomáhala otcovi s firmou - vybudovala som silný tím ľudí, ktorí časom fungovali aj bezo mňa - tá firma prestala upadať a ožila
• okrem domácnosti som ti pomáhala so zariadením našich dvoch apartmánov a sa starám o krátkodobé prenájmy na bookingu + fakturácie + prípadné problémy s chyžnými, a podobne. Vyhliadkovo sa idem starať budúci rok o 6 apartmánov, stále máš pocit, že sa točím len okolo hrnca a pocikaných plienok?
• vyčítaš mi, že ti nepomáham, pritom: ja som ti zohnala priestor na podnikanie asi na jednej z najlepších adries na Slovensku + pomáham ti vždy keď mám trochu voľného času (zriadenie detského kútika, grafika, kontaktovanie zahraničných výrobcov a podobne). Navyše máš môj commitment, že keď pôjde onedlho dcérka do škôlky, budem ti pomáhať viac
• vyčítaš mi, že som pribrala a mala by som sa o seba viac starať. Starám sa, akurát tá váha stojí - naozaj nemám energiu robiť po nociach sklapačky
• pre seba mi moc času neostáva, nesťažujem sa
• celá domácnosť je na mojich pleciach, od nakúpov potravín, až po uspávanie oboch dcér, nesťažujem sa.
• často ma porovnávaš s ostatnými ženami (Napr.susedami), ako to všetko lepšie zvládajú.
• keď som večer upratovala vybehol si po mne prečo búcham, snažila som sa byť tichšie.
• keď som další krát vybehla po 2 hodinovom uspavani z izby, že musím urobiť mlieko, aby dcérka zaspala tak si po mne vyletel, prečo behám a budím vás. Zas som bola vtedy sebec. bolo mi z toho smutno.
• áno, niekedy domácnosť nie je tip top ale cítim niekedy totálnu vyhorenosť
• vyčítaš mi, že ti nepomáham dokončiť dom, keď ale niečo objednám, tak je zas zle, že som objednala niečo čo nám nepasuje alebo je to technicky náročné urobiť
• pravidelne zabúdaš na moje meniny
• mal si veľký problém keď som si chcela kúpiť sušičku, ale nevadí ti, že ti vo dvore stojí športové auto, na ktorom sa nejazdí
• neustále mi niečo vyčítaš, mám pocit, že za každým tvojim problémom musí byt nejaký vinník, som z toho unavená. Mám pocit, že ti nie som dosť dobrá a mrzí ma to…
• keď som predčasne išla rodiť, bol si schopný mi ešte vyčítať, čo všetko som robila v tehotenstve zle (Napr strava), zatiaľ čo ja som bola roztrasená v sprche a plakala som, lebo som sa veľmi bála o maličkú - vtedy by mi skôr pomohla podpora ako výčitky
• počas rizikového tehotenstva keď som mala ležať 24/7 som čakala väčšiu pomoc od teba, je ťažké ležať keď máš ešte malé dieťa
• nemala som pocit, že by si sa na našu druhú dcérku tak tešil - bola som z toho sklamaná a smutná. Ešte aj v deň pôrodu si mal takú poznámku na maličkú, že som sa veľmi rozplakala. Osobne si myslím, že aj to je dôvod, prečo mi odišla plodová voda. Nikdy som ti to nepovedala, jednak, aby som ti niečo nevyčítala čo už nezvratiš, a jednak pre to, že aj tak by si si tvrdil, že to nebolo tým.
• stále ostalo vo mne semienko nedôvery keď som našla u teba obal z kondomu - vtedy som bola pol roka tehotná na rizikovom
• mohla by som pokračovať ďalej ale neviem, či to má význam. Aj tak si myslím, že keď toto budeš čítať tak to neprijmeš… alebo mi všetko vrátiš ako bumerang.

Beztak si veľmi dobrý človek, viem, že máš toho veľa a stále si nákladáš na plecia. Chápem, že si z toho nervózny, ale prestaň hľadať vinníka vo mne, pripadne mi neustále niečo vyčítať, zabíjaš vo nne všetko čo som k tebe cítila. Chcem, aby to bolo také ako predtým.

Strana
z3
3petka
1. okt 2021

A reálne si to teda aj tvoj chlap prečíta?

acrobaleno
1. okt 2021

A tak teda? K čomu si dospela @autorka? Dala si mu to čítať? Čo povedal?

jennky13
1. okt 2021

tak ja neviem, ci toto moze pomoct. Ja chapem, ze my mame v sebe akoby zakodovane, ze rozhovor, uprimny a jasny moze vsetko zmenit. Ale ak si to uz predtym hovorila a nic sa nestalo, tak co pomoze, ze si to spisala ?
Moj navod je jednoduchsi na opisanie, ale tazsi na prevedenie. Vola sa odpustenie.
Sama som musela urobit rozhodnutie, ci budem spisovat vo svojej hlave vsetky svoje krivdy, alebo ich odpustat. To spisovanie nema vyznam- dopomoze len k tomu, ze si stale viac budes pripadat ako to chudatko, ktoremu je ublizovane. Jasne, pises aj o svojich chybach, ale niekde vo vnutri stale viac veris tomu, co pises, ze si ta nevazi, ze ta len kritizuje.
Prestan hladat ocenenie od neho a naopak zacni ho ocenovat v tom, co robi dobre.
Muzi potrebuju vediet, ze si ich zeny vazia a zeny potrebuju tu lasku. Ale ak muzi necitia uctu, tak nemiluju a ak zeny nie su milovane, nevedia si vazit. Kto sa rozhodne tento kruh zvratit ? Urob to ty. Odpustaj a ocenuj a neziadaj ocenenie. Vaz si seba, nedovol, aby ta nazory muza ponizovali, ale ver vo svoju hodnotu.
Bud tou nadhernou, uzasnou zenou do ktorej sa zamiloval. Vtedy si si bola vedoma svojej hodnoty.

maciatkolulu
1. okt 2021

@yvanielka ja pod zabezpečením vidím aspoň tu sušičku....pod slušným zabezpečením, pomoc do domocanosti a k deťom, najmä keď je žena na rizikovým, pripadne chorá. Toto nie je zabezpečenie. Trosku sa mi to bije s tými apartmánmi a športovým autom na dvore..

luccija
1. okt 2021

Ja si pamätám tvoj predošlý príspevok ako ide s rodičmi a rodinou do Chorvátska a s tebou nešiel ani na Sloensko.Je to sebec buď si ty roky ťahala a ukazovala si mu ako si silná a všetko zvládneš, až Ti došli sily..a si frustrovaná.Najdi si aj svoj čas nebuď vždy po ruke...deti sú malé, ale to neznamená, že nemôžeš sa venovať aj sebe.Okrem toho už si tu písala viac x anonymne aj o tom ako si ho zobudila a zhulákal Ta, že ideš robiť mlieko, keď on uspava.Ja si to pamätám.
Na tvojom mieste vezmem deti mamu, kamarátku a zajednam si týždeň niekde na oddych.Ty mu chces veľmi vyhovieť, tak ho ľúbiš, až si Ta neváži.Vela mužov, keď príde k peniazom nevedia čo od dobroty a nič im nie je dobré.Nad týmto listom sa zasmeje na všetko Ti dá argument nemyslím, že tieto emocialne výlevy ho zasiahnu.
Nič mu nebude dobre.Neviem načo so všetkým pomahas apartmány, firma...upnuta na deti a ktorá mama nie je?všetko berie ako samozrejmosť.Myslim, že žije žije bez rodiny ani na spoločnej dovolenke nevydržal.List zahod a zmeň seba🙂

luccija
1. okt 2021

Mám pocit, že ti nie som dosť dobrá a mrzí ma to…
Nemá Ta to čo mrzieť podľa toho čo píšeš má chýb až až.Myslis, že ho to trápi?ide si svoje...núdzou o peniaze netrpíte užívaj si život a výčitky a porovnávacky so susedou nech si nechá pre seba.Kedy by bol s tebou spokojný?

mamutka
1. okt 2021

Bože, zas jedna co žije s magorom a ešte sa mu doprosuje a nie a nie si pripustiť že je slúžka. Už len tie dovolenky..... To ze si chorá a on nepríde a nepostara sa! Sa zobud dievča, ten nemá záujem nič riešiť. Môj chlap trávi svojim koníčkom denne kopu času, má voľnosti až až, ale neexistuje aby sa nepostaral prioritne o deti, čo treba, to porobi, nakúpi, vybaví a stará sa, aby som aj ja mala pre seba čas. Chápeš? To je normálne, to co ty opisujes je fakt extrémne arogantne správanie. Už sa prestaň doprosovat, snažiť a ponižovat, ved on o teba naozaj očividne nestojí. Zariad si život popri ňom v kľude a ignoruj, alebo bez neho ale neponizuj sa.

ankaanka1977
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3