Pre svokru som nikto
Ahojte.Aj vy máte problém so svokrou?Ja už som hotová.Pre ňu som za idiota neveriaceho(nie som pokrstená,čiže som menejcenná).Za dieťa nezagratulovala už po druhýkrát(prvýkrát sme mali podozrenie na tehu).Má ma za manipulátora a pritom mi muža hucká nepriamo proti nej.Je to na dlhé písanie...Proste ked nie je po jej,nie je po nikom...Som tehu a sklamali ma najbližší.Neveria že to zvládnem.Jediné čo ma upokojuje je diaľka a následný kľud.Priateľ by už tiež niekedy vybuchol,ale je ticho čo mi dosť vadí...Budem vdačná aj za správy a babské vykecávanie 🙂
@mima4 ja som mu to vravela...Ešte som ho nedávno obraňovala a aj on mi dal podpásovku...Som jej hovorila o NASOM SÚKROMÍ ....to len bolo...sa ohriakla že to nie je naše súkromie ako veci riešime...Pritom v otázkach jeho rodiny rozhoduje on,no mame to nepovie a potom som za idiota a potom sa len pohádame..Preto sa k nej nevyjadrujem,lebo on sa potom urazí....
ja teda neviem, ale aj ked je syn este maly, dost casto sa rozpravame o partnerstve muz/zena, ako to funguje, nevyhla som sa tomu ani preto lebo som rozvedena /nie kvoli svokre - ta ma nasrala raz a dala som jej bye bye/, takze musime doma o tychto veciach hovorit. vela sa spolu bavime o tom ake vieme my zeny byt a aki vedia byt muzi. vela mu rozpravam o tom ako spravi zenu stastnou, ze az si raz vyberie, ze mu nebudem branit, mozem mu povedat len svoj nazor. ale rozhodovat sa musi sam, ktora je pre neho ta prava. bavime sa aj o tom, ze mi nebude visiet na krku do 30., jednoducho budeme pracovat spolocne na tom, aby sa mohol osamostatnit, snazim sa ho viest tak, aby sa vyvaroval chyb, ktore som robila ja. mozno si najde zenu, s ktorou si budem rozumiet aj ja a bolo by to idealne a moze sa stat, ze si s nou nesadnem, ale urcite ich nebudem terorizovat. a hlavne, dostane po usoch syn, ak pre neho jeho zena nebude na prvom mieste. proste nechcem, aby raz o mne syn ci nevesta pisali niekde na konovi aka som jezibaba. pripravujem sa na to, ze mi raz vyleti z hniezda a ja budem ta druha. a ked bude mat 18, moja uloha matky neskonci, aj keby byval uz niekde sam - co je malo pravdepodobne, pretoze bude este na strednej. a matka budem pre neho stale. a aj keby sa niekedy k zene choval ako blb, nebudem mat problem jej poradit alebo sa priklonit na jej stranu. ked uz nase svokry toto nedokazali, vychovavajme si z nasich chalanov aspon schopnych chlapov a pripravujme sa na to, ze nam raz privedu nevestu. mame na to kopu casu 😉
po vsetkych skusenostiach by som NIKDY uz nebyvala so svokrou, mladi maju zit sami od zaciatku. a korektny pristup na oboch stranach.
@lalinko2010 No to áno,ale mňa naviac zranilo,že ma ohovárala už vtedy,ked ma nepoznala.Dostalo sa to do mesta mojich rodičov(to museli byť potom riadne intrigy) čo moja mamča tiež plakala.Potom som si povedala,že jej dám šancu no prišla na návštevu a prekutrala mi celý byt,prišla som ku nim a hovorila so mnou akoby nič,ešte som jej pripomenula jej ohováranie a ona sa tvárila že nič.Hlavne že je vraj veriaca...Teraz dalej na mňa kydá a bojuje so mnou.Mňa obviňuje,že je priateľ daleko,pritom bol predo mnou odsťahovaný už 8 rokov.Za všetko pindá,nechváli ho a ja mám z toho nervy ked to vidím,lebo som ho ledva dala dokopy....Konečne sa nebojí povedať čo chce so strachom v podvedomí,že ho zahriaknem.Ona sa jeho názorom smeje dodnes,nepohladí,nepovie pekné slová,iba hustí a hustí...Som jej napísala svoje ale to nepomôže.Mňa trápia i moji rodičia,že zase ked príde lavína ohovárania(napr.že kvôli mne neprišiel 10 rokov domov,pritom som mala iba 10 a hrala sa 😀 ) tak to budú znášať naši zle.
@matkamirko Už som to nie raz spravila...Proste pre ňu je háved ten,kto príde do rodiny,pritom oni nám ani po členky.....Ja som to už vysvetľovala..Po osamostatnení už nemá čo vychovávať,dirigovať...Iba sa spýtať či nám niečo treba,ako sa máme a čakať na pozvanie a nie sa vtierať....Diriguje už jej syn a ja spoločne....To tak nie je..Moji rodičia nás práveže chvália,povedia si svoj názor,spýtajú sa,čo nám treba kúpiť.....
@yidaky Nemá na to povahu.Ona ho odmalička terorizovala.On mi dá za pravdu mlčaním...Povedal že načo sa hádať,že on si ju vypočuje,zagúľa očami a ide dalej.Som to už brala ako súčasť,no mňa nehnevá tak ona ako on....Kryla som ho...Ja som chcela pôvodne,nech povie pravdu..Nakoniec sa ozvala mne,hovorila jeho teóriu a on jej do toho napísal pravdu,čo znamená,že to vyzeralo tak,že ja som klamala..V tomto je sebec a pred inými chce vyzerať dobre aj za cenu,že poníži/potopí svoju ženu....Som si aj ja vedela vybrať...A to som chcela byť slobodná kým nedoštudujem....Ešteže mám krpca v brušku 🙂
@prva to väčšinou robia svokry, ktoré boli samy zlé nevesty. Možno toto ona zažila od svojej svokry, o takýchto vzťahoch kedysi som aj ja počula a zažila viackrát a často to boli ženy, ktoré chodili často do kostola. No asi je to aj vekom, niekto na starobu zostane takýto. Ved ked máte svoj byt, tak to sa dá ešte vydržať. Ja poznám viacero ľudí takýchto vlezlých, čo dokážu ísť druhému až do skrine, tvoja svokra nie je jediná. A čo svokor?
Velmi ale velmi ti zavidim ze mas svokru daleko. Ja mam taku matku a je odo mna len 13km ☹ Chapem tvojho priatela, ze sa neodvazi proti nej nic povedat. Je to taky nauceny "reflex" Ja som tiez nesmela povedat, ze toto nechcem a podobne. Mne zatial do zivota teraz velmi nebabre, (uz babrala a rozkazala kam do skoly atd) ale zvody pridu, ked budu mat ist chlapci na prijimanie a ja ich dat nechcem. Som sice vychovana v krestanskej viere, ale dostala som rozum. Snaz sa vyjst s buducim manzelom a na tu jezibabu sa vykasli, ona sa raz pominie z tohto sveta 😀
@prva dakujem, asi si prva, ktora mi tu taketo nieco napisala 😀 sak ale je to tak, ked nase svokry sa nevedeli na nevestu za 20-30 rokov pripravit, tak to spravme aspon my. normalne ze revolucia za buduce normalne svokry 😀
a poradim ti - ked som konecne zacala mat na haku co si kto o mne a o mojich vychovnych metodach mysli, tak som zacala aj slobodne dychat. robim si po svojom. ucena som z neba nespadla, testujem svoje limity, to, co ma kedysi v 20. vytacalo do nepricetna, dnes uz neriesim. dnes ma vie vytocit len zopar veci a zopar ludi, ale predycham a idem dalej. a robim vsetko pre to, aby som nikdy nikdy nebola zavisla na byvani s rodicmi, svokrou alebo teda s rodinou a aby som nemusela byt zavisla na chlapovi. mam to tazke, ale citim sa slobodnejsie. ja si rozhodujem o zivote, o vychove, ked potrebujem radu, spytam sa, ale to neznamena, ze ju aj prijmem. Najprv som JA s detmi a potom ostatni. a nech sa aj rozkrajaju ostatni.
@prva Tvoj muž Ti môže vravieť ako chce, je pekné, že ti hovorí žena i ked si jeho kamoška, ale zrejme tá pani, jeho mama ťa nevníma ako nevestu a pre Teba to nie je svokra, ale matka tvojho kamoša.
Keby viaceré dámy udali tempo a dali najavo svojím kamošom s ktorými splácajú úvery a vychovávajú deti, kde je ich miesto a ako si vážia seba a čo sú ochotné obetovať pre druhých, možno potom by aj každá svokra zmenila názor a inak sa pozerala na ženu, s ktorou jej syn žije.
Ak sa tu sem tam akože nadáva na mužov chápem, občas treba na nich príručku, ale skutočne nechápem, že tu ženy nadávajú na ženy-matky, len o pár rokov staršie, ako potom môže žena vychádzať s opačným pohlavím, ked nechápe ani vlastné? Je až trápne koľko je tu založených tém o svokrách.
@prva ja ta chapem, ja byvam s mojou na spolocnom dvore. Mam podobnu svokru ako mas ty. Trvalo to 3 roky, kym pochopila, ze ma nemoze stale kontrolovat a sutazit so mnou. Ked sa maly narodil, spravala sa ako jeho matka- ja som sa citila vedla nej menejcenna, akoby som sa o svoje dieta nevedela postarat. Pri vsetkom musela byt, chodila k nam 10 krat denne bez zaklopania, maly ked plakal, vzdy dobehla a trhala mi ho z ruk. Vodila k nam svoje kamaratky, ze "podte sa pozriet na maleho." Vecne rady a kontroly. Nedavno som sa dozvedela, ze ma rozobera hadam s kazdym, kto pride k nej. Ja som to aj tusila, lebo volakedy mili ludia ma zacali ignorovat. Jej niektore kamosky a rodina ma ani neodzdravili. Ked som so synom prechadzala popri nich, maleho lakali na sladkosti a ja akoby som bola vzduch. Raz som pocula na vlastne usi ako ma jej naj kamoska ohovara pod mojim oknom. To uz bola posledna kvapka. Vecer sme si ju s manzelom zavolali a spytali sme sa jej, preco toto vsetko robi. Vsetko zaprela, ze si len namyslam. Myslela som si, ze ten rozhovor bol zbytocny, ze bude este horsie. No po mesiaci sa uplne otocila a uz je normalna. Dokonca aj jej kamaratky sa mi zdravia niektore prve. Niekedy sa uz len smejem. Neverim, ze sa niekedy uprimne zmeni. Vsetko je to len naoko, ale uz to aspon neberem tak tragicky ako volakedy. Mam muza, ktory stoji pri mne a to je podstatne.
@mickao Podobné to máš,až na toho muža...Ten môj ju obhajuje,klame že nám poslala peniaze nie raz(jasnééé,to on jej posielal) napriek tomu že vie aká je.Nedá si povedať,že s ňou nesúťažím,ale že mi vadí jej chovanie a že ma má vkuse v papuli...Ešte mi on povedal,že mám 20 rokov,že ako si môžem niečo dovoľovať...Tak za mnou nemal čo behať,ked má zrazu niečo proti veku(iste použil slová matky)...Ona bude dirigovať,niekto jej nepovolí tak kričí,plače,vydiera(zbožňujem vetu ´´ked umriem bude neskoro´´)....Takže tak.Momentálne nie som doma a už vážne uvažujem,že ostanem u rodičov.Potom pochopí,čo som vravela a aká som bola a že som nebojovala.....
@prva ani moj manzel nestal vzdy pri mne. Nikdy sa ma nezastal. Dva roky po svadbe som toho mala uz dost a jasne som mu dala najavo, ze by si ma mal vzdy zastat. Ja som bola ochotna koli tomu od neho odist a on to vedel. Teraz je to uplne ine. Ked mu poviem, ze sa mi nepaci, co robi jeho mama, tak to s nou riesi. Viem, ze pre neho som ja so synom najdolezitejsia aj robi vsetko preto, aby nam bolo dobre. Len skoda, ze som ho najprv musela postrasit, no vtedy mi bolo naozaj hrozne. On nikdy nebol mamickar a ani nie je, len sa bal mame povedat nieco proti srsti. Teraz je to uz o inom- da sa s nou na tom spolocnom dvore existovat, mam v muzovi oporu.
@mickao Ved práve...ani on nie je mamičkár len on nevie zniesť zlý názor na ňu...Ja som objektívna voči každému.Ked treba pochválim alebo poviem že daná osoba urobila krok vedľa...On to nechápe...On si myslí že útočím...Pre teba je super,že sa to zmenilo.Ja som vypla mobil a nech si píšu,volajú a mne nech dajú pokoj..Ešte som mu vravela,že môže byť rád že som ho neodsunula na 2.koľaj ako mnohé ženy pri tehotenstve no teraz sa to stalo...Mi došla trpezlivosť.... 😖
Skus sa ho spytat, ako by to bral, keby sa takto spravala tvoja mama k nemu. Tiez som to takto riesila. Zamyslel sa nad mojou otazkou a veru dnes vidi to, co volakedy nevidel. Sam mi povedal, ze by si nikdy nepomyslel, ze jeho mama bude takato.
@miriam11 Dakujem....Ved práve...Tiež má problém s plurálom a všetko robí syn...Lenže ona ho nepochváli,nič pekné nehovorí ked sa ozve,tak nechápem prečo obraňuje ju a používa jej slová.Trvalo mi dlho kým pochopil o čom je akýkoľvek vzťah(o podpore,ľúbení a pod.).Ja nechcem aby ju nenávidel,ale aby ju mal rád no zároveň pochopil,aká je panovačná a že by sa ma patrilo zastať si mňa a nie ju...Takto stratí mňa,dieťa a časom mamu,kt.to bude vyčítať,no bude pozde.
@miriam11 to jednotne cislo pouziva aj muzova sestra - pride k nam a vsetko len on (pritom u nas zarabam viac ja a vsetko vymyslam ja 😀 ) a vzdy len "A hento kreslo si kde kupil?" a ja len "noooo Petko, kde si ho kupil???" haaaa? a odchadzam akoze za malou do inej izby a smejem sa 😀 alebo "hentam co posadis?" a moj muz okrem kosenia ani nevie, co mame v zahrade 😀
No, ani sa nebudem radsej rozpisovat, ale pride mi, ze priatelova mama mozno bude jedina osoba, ktorej raz prva bude vdacit za to, ze ju bude moct vobec nazvat svokrou 😀 Keby mala prva rozum, tak na tomto zapracuje 😉
@valeriap Fujha...Kebyze sa to da...Kym som nebola tehu,volala si synatorovi(priatelovi) na mna sa obcas zo slusnosti spytala a bol pokoj.No teraz si bude chciet dokazat aka je skvela a tak...A iba na tom vsetkom ma stve to,ze ju bude priatel obhajovat a nebude sa ju snazit brzdit.Ona sa nespyta ci moze prist alebo nepocka kym ju zavolame na navstevu..Uz ju vidim ako sa nasackuje a bude mi tam lietat ako bosorka na metle.Proste po porode chce mat kazda zena svoju mamu a vobec. .Rozmyslam ci budem chciet niekoho,muz mi pomoze.Ty to mas dobre,ze si ju nevidela a neriesite sa...No ona bude vyvolavat a otravovat priatela kym ho totalne nezhnusi a bude si mysliet ze nechce byt vo vztahu a nechce babo....Ale ona chce iba dobre,ako kazda jej podobna svokra...Az mi je z toho zle! tehu si uzivam,do tohto incidentu som neodstavila priatela ako to mnohe zeny robia no teraz?...Uzivam si ze som sama,bez zapnuteho telefonu a mam klud 🙂
@prva s ak bdues velmi chciet, tak sa s neiktorymi vecami po case zmieris, niektore bdues ignorovat, ale stale budu veci, ktore ta na svokre budu vytacat. vyzera to tak, ze sa nezmeni, podlal toho,co pises, ze je celkom spokojne usadena vo svojom pozerani na svet, zrejme rada frfle, diriguje, kritizuje.. asi je to jej sposob bytia.. to velmi nezmenis. a to, ze veri v boha a chodi do kostotla este vobec nic nevpyoveda o jej charaktere.
takze jedine - snaz sa o psychohygienu, z casu na cas sa vyventiluj, aby si sa nezblaznila, obcas sa s nou pohadaj, tusim je dobre padne, aspon sabude moct lutovat a potvrdit si svoje nazory na ludi, sem tam prehltni a zi naplno.. zial, ju nezmenis, asi ta nezacne mat rada.. jedine, ze yb sa udialo neico velmi,v elmi silne a zasadne v jej zivote, co by zmenilo jej hodnoty.. a skus aspon obcas, ak to pojde, kusock jej prejavit trolinku lasky a pokory. aj ona to potrebuje. je zrejme velmi nestastna a nespokojna a malo milovana..
Ja a moja svokra 😀 no koment....a ani ma to netrapi..nezijem s nou ale s mojim muzom a dcerkou 🙂

@0silvia0 ty si úúúúúplne mimo 😀 veta: za dobrým mužom stojí dobrá žena poznáš? 😀 ja sa nehrám na matku ani zdaleka a unikla ti podstata témy a to to,že ma vytáča svokra a jej rozvrhy na život a kontrola,kutranie... 😅