Prečo každý očakáva, že pôjdem na magisterské štúdium?
Každý do mňa hučí nak idem ale ja nechcem nebavi ma to. Prišla som do fázy v tretiaku že toto bola moja chyba. Nebavi ma to. Z BP mám 3 strany neviem sa pohnúť o týždeň mám prvú skúšku zatiaľ nič neviem dako začínam rezignovať. Popritom som nikdy taká nebola kým nám nezmenili odbor. Prosím dajte mi radu ako dokončiť aspoň BC ročník.
No lebo s tým Bc., ak nedokoncis Mgr., si len zbytočne stratila tri roky života a nevieš s ním urobiť ani len tu jednu vec, lebo ten papier, na ktorom sa vytlačí diplom je na ten účel tvrdý .. naozaj skús to dokončiť. Jedine sa do toho pustiť, sadnúť si, zatvoriť sa niekde a učiť sa. Aký odbor to je a aká škola?
Tak ja to od teba neocakavam. Dojdi do ciela Bc. Stalo ta to vela usilia, penazi... Ved si potom mozes dat pauzu. Ked nabehnes na skutocny zivot tak budes mozno vdacna za to ze mozes ist na Mgr.
Dokončíš BC a môžeš ísť potom kľudne na iný odbor, čo končí Mgr alebo Ing. Dôležité je, aby si urobila to BC, lebo keď sa v budúcnosti rozhodneš znova študovať v podstate nič nebudeš mať a znova študovať 5 rokov no hm hm. Aby ťa to znova začalo baviť tak si vyber na 2 stupeň VŠ odbor, čo by ti viac vyhovoval. Kľudne nech to stojí aj zmenu školy a mesta. V každom prípade nezahadzuj 3 roky. Už len doklepeš toho pol roka. To už nie je dlhý čas. Nikto nevraví, že musíš škončiť na Ačka a mať perfektnú bakalárku. Dôležité je to urobiť.
Lebo ukončené bakalárske štúdium je ako keby si nedokončila VŠ.. ale už keď si tam a tak ťa to nebaví tak aspoň to bakalárske dokončí
Lebo Bc ma kazdy blb ;) ale ked ti to staci, tak aspon to dokonci, hadam nie si natolko rozmaznana, ze zahodis 3 roky, ktore do teba rodicia investovali ;)
Byť tebou , tak by som sa zaťala a šla ďalej , ja som sa na to vykašľala a rokmi čím ďalej viac a viac som to ľutovala , bolo mi ľúto , keď som videla bývalých spolužiakov, ako oslavujú , majú promócie a že ja som to nechala. nakoniec som sa vrátila naspäť externe a skĺbiť to s prácou už je ťažšie.
Prečo Vám zmenili odbor?uz nič len zaťať zuby a makať.A potom pokračovať ďalej🙂
Aj s Bc. sa da zit, ale podla toho, co pises, mas do Bc. este daleko. Treba to dako dobojovat, inak fakt zahodis 3 roky. Ale su aj taki, co po 3-4 rokoch isli od nuly... uvidis, zavisi to len a len od teba
Ked som koncila vysku,nebola Este moznost bc.len priamo na Magistra.
O rok mladsi uz tu moznost mali.
Som vdacna,ze ja som tuto moznost SPEKULOVAT nemala.
Ver mi,mlady clovek si nevie uvedomit,o co prichadza,
Bacslarske Studium je podla mna strata casu,lebo v podstate nemas v rukach nic.
Skoncis niekde uprostred..a co.
Je to taky ani ryba ani rak.
Zijem v Rakusku a vidim svojich znamych,kolegov.
Ci z EU,ci z Azie,Amerika....to je jedno.
Kym nie si Ing,mgr,judr,mudr...
Proste bacalara si mozes nechat
V odbore Sa nezamestnas,to nie je brane ako vysoka skola.
Myslim ze na Slovensku je to podobne.
Vsetci sme boli mladi a ver,vsetkym Sa nam strasne nechcelo.
A vsetci sme mysleli,ze vysku nepotrebujeme.
Blbost...
Ale vsetci sme boli mladi,plni Energie a schopni Zitat zuby,a dokoncit to.
Clovek ani Sam nevie,coho je schopny,kym to nedkusi.
Urcite to dokonci.
Budes za to cely zivot vdacna!
Doba je tazka,praca Sa höada tazko.
A plat s vyskou a bez...to netreba komentovat.
Pozbieraj Sa a hor Sa do toho.
Budes na seba hrda.
Drzim palce!
@xena0 súhlasím. Ja som síce mala medzi Bc a Ing pauzu ( narodilo sa mi druhé dieťa) ale všetko sa sa keď sa chce! Ako naozaj. Akú máš tému bakalárky? Konzultant ti nevie poradiť akým smerom sa máš uberať? Nejaké materiály , inšpirácie atď…
@gemerka17 presne tak. Dá sa spraviť 2.stupeň VŠ aj na inom odbore ( ja som bola na tej istej fakulte ale zameranie som si kvôli deťom vybrala ľahšie , aby som stíhala ) závisí od podmienok aké si škola stanoví.
Ja som mala v bakalárskom ročníku úúúplnú krízu a tiež som to celé videla strašne čierno a nakoniec pokračujem aj na 3. stupni 😅 ten magister je už úplne iný, vyučujúci ťa berú už trochu inak a hlavne je špecifickejší oproti bakalárovi, kde som musela absolvovať dosť takých predmetov, ktoré ma nebavili, lebo bol proste všeobecný... ale to predbiehame, začni tým, že dokončíš bakalára, na Mgr. si daj aspoň prihlášku a prinajhrošom nenatúpiš, to ešte uvidíš... prácu je najhoršie začať písať a prvé strany sú naozaj najťažšie, obzvlásť ak ste nepísali veľa seminárok, ale keď sa rozbehneš, bude lepšie, už to pôjde samé... ak sa nevieš pohnúť, na to tu je vedúci práce, komunikuj s ním/ňou ... bola by škoda to teraz vzdať, ale mala som rovnaké myšlienky, takže rozumiem... ale teda svet sa nezrúti, aj keby to nevyšlo, no máš nejaký plán čo by si chcela robiť, keď nie školu?
A čo študuješ?
Lebo život stojí prachy a s dobrým vzdelaním budeš mat predpoklad, že naň budeš mať.
Poviem ti narovinu. My sme sa aj bez vzdelania nejako uchytili, myslím bez VŠ. Mame sa veľmi dobre, ale treba sa predierať, keď nemáš školu.
Proste dokonči to a potom si chod ďalej co ta bude baviť.
Ja ucim na VS a nesuhlasim s tym, ze kazdy ma VS mat. Ono realne clovek, ktory prrelezie po 7-8 rokoch s Eckami, si aj tak nalomiec vacsinou najde inu robotu, lebo tu vystudovanu proste robit nevie. Ked ti staci balalar, zatni sa a dorob uz toho bakalara, to mas uz na dosah. A potom chod robit a uvidis. Mozno si na skolu uz ani nespomenies, mozno si casom budes chciet vzdelanie dorobit a dorobis.
Jednoducho:
Daj sa do práce, napíš bakalárku a uč sa na skúšky. My na modrom koníku to za Teba nespravíme. A neľutuj sa !
P.S.: Alebo sa na to vykašli aj so všetkými dôsledkami finančnými (strata vynaložených prostriedkov za doterajšie štúdium + strata na budúcich zárobkoch /pozri si profesiu.sk, aké platy tam ponúkajú pre VŠ a SŠ/)
@lindous a ako si prekonala tu krízu prosím tá ? 😄
Ak ta to nebavi, tak chod robit nieco ine, najlepsie okamzite. Radsej clovek so strednou skolou, ktory nieco robi dobre, ako mizerny Bc.
@ivka225 v podstate to čo mám vyštudované na strednej môžem robiť aj po VŠ aj keď sa nám zmenil odbor
No tak chod prec zo skoly ... Bude to prospesne ako tebe, tak skole.
Jednoducho som sa zaťala, sadla na zadok, učila sa a písala... bolo to dosť na poslednú chvíľu, lebo najproduktívnejšia som, až keď mi horí za zadkom, ale nejak som to dala 😅 mojou motiváciou bolo to, že to čo chcem robiť/robím by bez VŠ nešlo a neviem čo by som inak robila, proste nemala som žiadny iný plán 😅 na Mgr. som si štúdium opäť úprimne obľúbila, lebo ako hovorím už to bolo viac zamerané presne na to, čo ma baví... ty by si sa nevedela vrátiť ku tomu, čo si začala študovať pred tým než vám zmenili odbor, možno na inej fakulte? 🙂 ale teda ty vieš prečo si sa týmto smerom vydala a sama si musíš nájsť tú svoju motiváciu ... zober papier, pero, spíš pre/proti, niečo ti už výjde.. ale je to tvoje rozhodnutie, najbližší ti chcú určite len dobre, ale je to o tebe...
@lindous akože BC už musím dako urobiť. Len mňa sere to že vkuse niečo na tom odbore menia skúšky hádžu hociako ako si zamyslia pár dni predtým termín aj prax hociako raz vtedy raz vtedy a to ma strašne vytáča.🥹
bakalarske studiu nie je este ukoncene vysokoskolske studiu....cize s bakalarom si v podstate "stratila" 3 roky....urcite by som isla na Mgr. Ved si najdi odbor, ktory ta bavi a sup do toho. Ak si to doteraz zvladla, tak to das. Nehadz flintu do zita, ako sa hovori....
@lindous @autorka aj ja sa priznávam že ma tiež vie motivovať keď “ mi horí pod zadkom”😂 nejako mi to lepsie myslí😅🤣 a to som mala akoze inšpirácie dosť - bakalárka bola spracovanie zahraničných článkov a potvrdenie teórie a meraní mojej konzultantky( technické zameranie) takže keď som prišla na to ako to cele pospajam - skelet tak už potom to šlo 😊 držím palce!
Prosim ta, ved je to len nejaka pedagogika ci co.. zatni zuby a dorob si bc
Bakalár bez ďalšieho pokračovania je ti na dve veci, uz to prekoná a dva roky dáš, ani nebudeš vedieť ako.. Nech z toho aj niečo máš už keď si začala, alebo keď ta to nebaví, výber si iný odbor

Tak nech ti ani nenapadne zahodiť celé 3 roky!!!! Ani na to nepomysli!!! Zvládla si to doteraz, zvládneš aj koniec. Uvedom si, ze potrebuješ zabrať už len 4mesiace a končíš!!!!
Teraz chod spat, vyspi sa na to a ráno ideš!
Nemusíš ísť hneď na Mgr. Dokončiť si môžeš kedykoľvek potom. Ale budeš ľutovať, že si to uz mohla mať z krku.
Presne viem co prežívaš 😀
Skratka sa nevzdaj a každý maličký úspech ta posunie vpred, až nakoniec dôjdeš do cieľa.
A neboj sa skúšok. Sú od slova skúšať ☺
Ja som chodila a prvý termín len skúšať a väčšinou to vyšlo hneď na prvý pokus.