Prečo ma dovolenky vyčerpávajú?
Ako to fungujete u Vás na dovolenkách? Lebo mňa popravde každá jedna tak neskutočne vyčerpáva … cestujeme viackrát do roka na menej dni. Posledné roky cítim strašnú únavu z toho, vôbec si to neužívam. Cestujeme po vlastnom. Na dovolenku všetko chystám pre seba a deti aj spolocne - napríklad kozmetiku, veci na pláž. Môj muž? zabalí seba. Ma poloprázdny vak, my na prasknutie. Prídeme na dovolenku a stále niekto odomna niečo chce, urob mi toto, urob mi cop, kde mám plavky, ktoré si mám zobrať, kde sú krémy, akú si zobrala tašku - áno raz ma dokonca obvinil, ze nemám tašku a nemá si kam dať veci. On sa ráno zobudí, ide do hotelovej posilňovne a keď dôjde my mame byt akože pripravení lebo veď potrebuje sa najesť … Ideme k moru.Vezme si svoje jedny plavky na seba a do ruky jeden uterák .. a kde mame krém? kde ma dieta okuliare? kde si môže sadnúť na aký uterák? ak vyrieši tak zahlási že Ok no on ide… A aj ide, veď tréning plávania ma na 30 minút. Deti sú zevraj samostatné netreba im robiť ani spoločnosť ani nič “nepotrebujú” majú more a dovolenku … Naposledy som sa takto zbitá vracala z plaze na hotel o 8 vecer - dlho sme cestovali. Celu cestu som rozmýšľala, že ako to ešte dnes dám, že nevladzem. Deti špinavé mokré, treba pomôcť pri umývaní vlasov, potom fenovat, prať mokré plavky nech sú na zajtra čisté a dotoho samozrejme aj ja existujem. Sú to iba základne veci. Žiadne neviem aké pontičkárstvo. Akonáhle dôjdeme do izbu muž zahlási že no on ide na welness lebo ten je len do 21:00. Tak to už som vybuchla a poslala ho deťom umyvat vlasy. On sa v takom prípade otočí a deti sa spyta…. Vy si ešte neviete samé umyť vlasy???? Toto robí vacsinou keď ho pošlem niečo urobiť čo on ani nemá sajnu že tým deťom robím ja denne. “Umyl” vlasy a nasraty odišiel sa prejsť. Ešte dalších 5 veci trebalo urobiť a si rozdeliť…. Deti unavené ja špinavá a fenujem im vlasy … často mi tieto dovolenky vyčíta. On ma zato, že musí pracovať aby sme na tieto dovolenky mali, že v podstate všetko on kúpi (letenky a ubytko, auto) a vybaví a ja sa iba sťažujem a som nevďačná … To čo robím ja - čo dotoho vkladám nemá absolútne za nič! Lebo veď len peniaze majú hodnotu. XYkrat som povedala, že dobre na ďalšiu už nejdem lebo je to pre mna niekedy už ako za trest. Ale chodím kvôli deťom. Prídeme domov a on ani šajnu nemá ako sa jeho špinavé veci a vaky a všetko dostane z autá do skrine … prosím neraďte mi ako Vaše deti si už vedeli v 3 rokoch umyť vlasy po pas same. Moje proste nevedia … Raz sa ma dokonca opýtal, či ja sa opäť na dovolenke chcem iba “zviesť” …
@anonym_autor predpokladam, ze taky je aj doma ...preco si s nim?
Tak na dovolenku pošli len muža s deťmi a ty ostaň doma.
@anonym_5b0418 presne, staci raz 🙈🤣
tak na takúto dovolenku by som nešla. V podstate si tam slúžka. Dohodnite si pravidlá. To bude asi najlepšie. A možno ísť na jednu dlhšiu dovolenku ako na pár krátkych. Nech ti pomôže s balením a vybaľovaním. Napíšte si zoznam, čo balí on, čo ty. A hlavne komunikuj s ním.
@anonym_autor chodte na nejaky all inclusive (Turecko je fajn pomer cena / vykon, ani cesta tam nie je dlha)...
Sprav zoznam, tie veci sa aj tak vzdy opakuju. My mame v google keep napriklad... kludne sharuj z muzom, moze sa cinit... Mozes tam "odskrtavat", co je pobalene...
Na dovolenke oddychuj. Chodte na viac dni.
Nešla by som..nech ho aj roztrhne
Ale zrejme takto isto fungujete aj doma? Prečo nemáte nastavené kto čo pomôže s deťmi doma?
Alebo iný scenár, predbehla by som ho: hneď z pláže by som išla na wellness bez detí, nech sa postará on
@anonym_autor viem o čom hovoríš, proste dovolenka s deťmi a bez detí má diametrálny rozdiel. Ani neviem, čo ti poradiť? Aj tak mám pocit, že problém ani tak nie je dovolenka, ale tvoj muž....aj doma je takýto? Že on sa stará o seba a ty o seba a aj o všetko ostatné?
Teba nevycerpava dovolenka ale tvoj muž, ktorému robíš full servis.
nechaj mu deti a chod na dovolenku sama. Žiadne také že ty by si to tým deťom neurobila, presne to treba, urobiť to . Alebo nech ide na dovolenku sám s deťmi a ty si urob voľno .
@anonym_autor môžem sa spýtať, že teda ako by ti to vyhovovalo?
Tak s detmi je to proste tak ja mam len jedno zatial ale tiez furt niekto nieco odomna chce.
Muz ho aspon vezme rano na kavu a bajk kym ja sa vymocen a pobalim veci.
Tvoj muz je sebec ktory hladi len na svoje potreby a vykrikovat ti ze on na dovolenku zarobi a ty sa mas starat ze plytke, prachy su spolocne tak mu povedz nech ti konecne pomoze.
Ale my fungujeme podobne🤣 ale mne to nevadi, ja takisto vybalujem vsetko, vsetko riadim, vsetko balim, vsetko odkladam. Auto musim ja umyt po dovolenke lebo chodime na mojom. No co ti poviem 😃😃 a tiez nemam rada all inclusive na tyzden zavreta v jednej izbe.
@anonym_autor kokos to je magor
Nepopulárny názor, ale dovolenky s deťmi vyčerpávajú 😃 áno, zobrala si si egoistu, ale len s ním, hoci je egoista, by tie dovolenky boli fajn. Treba si nabudúce rozmyslieť s kým si urobiť deti, ako ich vychovať atď
Toto by pre mna nebola dovolenka. Moj ex tiez hladel na dovolenkach len na svoje potreby. Zobral sa a isiel prec, hodiny ho nebolo, ze on sa bol prejst. Nikdy mi ani pitie nedoniesol, nic, proste isiel, vzal sebe, tak isto nejake obsadenie lehatok to ho netankovalo. On si zbalil svoje oblecenie a to bolo vsetko. Ja som sa naucila fungovat tak, ze vsetko bolo na mne. Ale tak kazdemu tak, ako mu vyhovuje. Za mna su dovolenky AI super, lebo tam netreba riesit jedlo ani nic.
Mala som malé deti tesne za sebou....nikdy som nebola na dovolenke unavená, muž pomáhal, poslal ma na masáž, prispôsobili sme režim deťom.... všetko je o kompromise...tvoj je sebec
Ako veľké sú deti?
Je absolútne jedno či sme šli.na dovolenku na 3-4-5 dní či celý týždeň, nikdy sme to tam nemali. Ale môj muž nie je sebec. Spolupodieľa sa pri všetkom okolo deti ale predpokladám že ten tvoj ani doma nespraví nič. Zaujímalo by ma čo by strávil keby si ty nahlásila.že ideš dámam a necháš mu deti? Podľa mňa si to nikdy nespravila...lebo by si mala peklo.A keď nahlási že chce krém tak ty musíš utekať. Ani náhodou .Toto už je dávno zle. Ja som napríklad nikdy na dovolenke nefénovala deťom vlasy a aj doma iba málokedy.
Tak moje 2 deti sa uz aj zbalili same, hlavne 10 rocna dcera, jej som sa len opytala, ci ma to a to a kolko trieciek atd., 12 rocny, co nie je v skrini, nezbali, som mu musela polopate vysvetlovat, kde co je. Ale mam dalsie 2 male, a teda je to zahul. My sme ale sli na prvy raz k moru s nimi, balili sme s muzom nieco spolocne, ale vacsinu teda ja, aj zehlenie, skladanie, lieky, kozmetika, on zbalil nejake prkotiny na plaz, slnecniky a taketo. Jedlo sme robili spolocne. Ale do poslednej sekundy pracoval, takze som ani necakala velku pomoc a samozrejme, chlap by ma ani tak dobre nezbalil, to musim z principu ja, nech viem, co kde je a pekne ulozene, rozumne. Toto je vacsinou na zene vzdy. Ale to ostatne???!!! Ze on ide sam a Ty sa mas postarat o deti, jedlo, vsetko, este aj jeho deku a blby uterak??? No a vecerna rutina, tak to spolu a nijak inak.
Ako Ti radia, ja by som ho na dalsiu dovcu poslala sameho s detmi, nech si "oddychne". Ale neviem, ci by som mala to srdce poslat takto s nim deti, kvoli nim, chudatkam. A zozierala by ma starost, ci to preziju.
@anonym_autor. To si písala o mojom mužovi??? Sedí to do bodky , možno by som ešte pár fragmentov vedela doplniť. Keď som bola bola mladá, myslela som, že je to tak v poriadku a nezamyslala sa nad tým, že by to mohlo byt inak ...ze by muž mohol pomôcť...najist plavky , zobrať najmenšie na prechádzku okolo ubytka, kým ucesem a oblečiem dievčatá, že by doma mohol spratat vecer kuchynu , vyniest smeti,
...už som "veľká" a vidím svoje chyby , že som ho nechala zleniviet , zvykol si , že všetko "vznikne" samé a on len skoci do nohavíc a ideme. Som z toho unavená...nezmenilo sa to a ja uz nemám silu to riešiť
Deti sú už veľké , zvládla som to , ale som smutná zo svojho života....na deti som pyšná, vychovala som ich dobre , su slušne, zdravé, rozumne a samostatné.
Tie dovolenky som prežívala rovnako ako ty , Od balenia až po vybalenie
Pre mňa bola ale inclusive trosku oddych , lebo bez varenia ...ale ten servis bol vždy celý na mne
Vieš ako je ten vtípek:
Otázky na mamu - cca 100 otázok za minútu
Otázky na otcami- "Oci, kde je mama?"
Držím palec , snáď to vyriesis lepšie ako ja .
Začni byt viac "sebecka" ...myslím na seba a rob veci ako chceš ty ... nech si šťastná a spokojná
🍀
Ako stare su deti? Z tohto sa bud zblaznis alebo proste tomu urobis koniec a nastavis novy rezim. Detom aj muzovi. Vlasy si mozno same umyt nevedia, ale vedia ine veci. Moje deti maju 6 a 4 rokov a balia sa same. Diktujem im, zober si 5 parov ponoziek, tri tricka s kratkym rukavom, jeden svetrik. Nachystaju, daju do kufra. Muz sa bali sam, jeho veci ma nezaujimaju. Na dovolenke ked zahlasi ze ide do wellnessu, s usmevom ho vyprevad s povedz super, ja sa postaram, umyjem ich ulozim, zajtra sa prestriedame, rataj s tym. Na druhy den sa zober a chod do toho wellnessu ty. Ked sa budete balit na plaz, kazdemu instrukcie. Deti, tu mate ruksak, kazdy si tam da svoje plavacie okuliare a hracky, ktore chcete mat. Nedate, nebudete mat. Muz moj, ty mas na starosti vodu a obcerstvenie. Ja riesim zvysok. Zabudnes nezoberies, nebude. Bude mi smadne dieta pistat na plazi, paci sa, tam je tatinko, on sa na to vykaslal, nech to riesi. Ty sama si musis nastavit svoje hranice, nikto iny to za teba neurobi. A bud ich tvoj muz bude respektovat alebo sa bude kvoli tomu hadat a robit dusno a tym padom vies, ze je to proste egoisticky chmulo co nechce manzelku, ale sluzku. A to uz je potom na tebe, co chces byt ty.
Kolko rokov maju deti? Mozno sa uz zvladnu same umyt a preplakat si plavky vo vode a vyvesit, to nie je ziadna veda.
Manzel zrejme vobec nema predstavu, co vsetko treba urobit, tak mu ulohy proste deleguj - pozbieraj uteraky z terasy, poskladaj ich do tasky, natri Miska, ja potom natriem Andrejku... Jeden den by som chcela mat hodinu volno, takze- ty si hodinu v posilke, ja stravim hodinu SAMA na kave...
Ale - zapaja sa vobec manzel do prac doma?
mne raz na toto povedal kamoš - koho je to vina? keď mu to dovolíš… toto mi musel povedať chlap! (a teda mne muž dosť pomáhal - na rozdiel od tvojho…)
takže áno, keď mu to dovolíš, tak sa tak k tebe správa…
@anonym_autor nesťažuje sa. Taká matka samoživiteľka si tu dovolenku musí aj zaplatiť, aj vybaviť... A tiež sa o všetko postarať.
Predpokladam ,že ani doma nič nerobí...zmeň to...rozdelte si pracu...ci domace prace, či pracu okolo detí a mal by vtedy zistiť, čo všetko robíš...
Nebolo by lepsie ist na dovolenku sama, alebo ty a deti? Bez neho? Lebo dusno a zlu atmosféru tam robí on, ak dobre chápem.
@anonym_autor veľa veci z toho som našla v našej rodine😉a vies prečo to je?lebo chlap ani nevie čo treba denne pripravovať, čo deti vedia a nevedia.Asi sa nepretrhne ani doma a potom na dovolenke to vybuchne.Ale ruku na srdce tie deti sme rozmaznali my.Moj muž tiež na všetko povie spýtaj sa matky🤣tak dcéra sa už obracia automaticky na mňa.A má 15 r.To, že sa všetko si vinna ty to je automatika.
Dovolenka s deťmi vycerpaca to je fakt. Hlavne s deťmi do 10 rokov.
Ale chyba je aj v tvojom mužovi.
@anonym_autor Je to sebec. A ty si asi este na rodicaku, ked pises, ze on zabezpecuje financie. Mnohi muzi radi vidia naozaj len tie peniaze, co oni dali do dovolenky a tu ostatnu pracu okolo toho nie. Nabuduce naozja nechod. Bud nech ide on alebo nech vezme aj deti a ty ostan doma.
Na par dni zas az tak vela.veci nepotrebujete. Ale viem, ze traja ludia, to sa uz nazhromazdi. Toto zas moj problem nemal, s kuframi vzdy pomohol, ja som nazhromazdila, co sa berie, on ma cit pre usporiadanie lepsi nez ja, tak to tam da a aj kufre odnesie vzdy do auta, nenecha ma sa s tým natahovat. A ver, dokonaly nie je, tiez riesim vselico. Ale toto je zaklad - byt ucastny pri detoch a byt gentleman.
Podla mna ti nastavenie pravidiel nepomoze, on ma zakorenene, ze nosi peniaze a teba za to vpodstate plati, kedy sa chystas do roboty aby si aj ty prispela financne na dovolenky? Potom budes mat aj ty slovo. A budu platit tieto cachre machre rozdelenie uhol…

Tak na dovolenku pošli len muža s deťmi a ty ostaň doma.