Prečo ma dovolenky vyčerpávajú?
Ako to fungujete u Vás na dovolenkách? Lebo mňa popravde každá jedna tak neskutočne vyčerpáva … cestujeme viackrát do roka na menej dni. Posledné roky cítim strašnú únavu z toho, vôbec si to neužívam. Cestujeme po vlastnom. Na dovolenku všetko chystám pre seba a deti aj spolocne - napríklad kozmetiku, veci na pláž. Môj muž? zabalí seba. Ma poloprázdny vak, my na prasknutie. Prídeme na dovolenku a stále niekto odomna niečo chce, urob mi toto, urob mi cop, kde mám plavky, ktoré si mám zobrať, kde sú krémy, akú si zobrala tašku - áno raz ma dokonca obvinil, ze nemám tašku a nemá si kam dať veci. On sa ráno zobudí, ide do hotelovej posilňovne a keď dôjde my mame byt akože pripravení lebo veď potrebuje sa najesť … Ideme k moru.Vezme si svoje jedny plavky na seba a do ruky jeden uterák .. a kde mame krém? kde ma dieta okuliare? kde si môže sadnúť na aký uterák? ak vyrieši tak zahlási že Ok no on ide… A aj ide, veď tréning plávania ma na 30 minút. Deti sú zevraj samostatné netreba im robiť ani spoločnosť ani nič “nepotrebujú” majú more a dovolenku … Naposledy som sa takto zbitá vracala z plaze na hotel o 8 vecer - dlho sme cestovali. Celu cestu som rozmýšľala, že ako to ešte dnes dám, že nevladzem. Deti špinavé mokré, treba pomôcť pri umývaní vlasov, potom fenovat, prať mokré plavky nech sú na zajtra čisté a dotoho samozrejme aj ja existujem. Sú to iba základne veci. Žiadne neviem aké pontičkárstvo. Akonáhle dôjdeme do izbu muž zahlási že no on ide na welness lebo ten je len do 21:00. Tak to už som vybuchla a poslala ho deťom umyvat vlasy. On sa v takom prípade otočí a deti sa spyta…. Vy si ešte neviete samé umyť vlasy???? Toto robí vacsinou keď ho pošlem niečo urobiť čo on ani nemá sajnu že tým deťom robím ja denne. “Umyl” vlasy a nasraty odišiel sa prejsť. Ešte dalších 5 veci trebalo urobiť a si rozdeliť…. Deti unavené ja špinavá a fenujem im vlasy … často mi tieto dovolenky vyčíta. On ma zato, že musí pracovať aby sme na tieto dovolenky mali, že v podstate všetko on kúpi (letenky a ubytko, auto) a vybaví a ja sa iba sťažujem a som nevďačná … To čo robím ja - čo dotoho vkladám nemá absolútne za nič! Lebo veď len peniaze majú hodnotu. XYkrat som povedala, že dobre na ďalšiu už nejdem lebo je to pre mna niekedy už ako za trest. Ale chodím kvôli deťom. Prídeme domov a on ani šajnu nemá ako sa jeho špinavé veci a vaky a všetko dostane z autá do skrine … prosím neraďte mi ako Vaše deti si už vedeli v 3 rokoch umyť vlasy po pas same. Moje proste nevedia … Raz sa ma dokonca opýtal, či ja sa opäť na dovolenke chcem iba “zviesť” …
Nebolo by lepsie ist na dovolenku sama, alebo ty a deti? Bez neho? Lebo dusno a zlu atmosféru tam robí on, ak dobre chápem.
@sfet rovnako ako ty u vás 😆
@anonym_autor mám pocit, že muža podceňuješ, nechceš mu nič zveriť a tým pádom všetko robíš sama. Prečítaj si po sebe - nič nevie kde je, nevie ani, kde máme čo v skrinkách, bla bla. No tak ho to postupne pomalými krôčikmi začni učiť. Lebo z tejto tvojej situácie nie je žiadne východisko - nechceš chodiť na dovolenky, nechceš pustiť ani manžela samého (lebo potom budeš musieť byť na deti sama doma), nechceš ísť ani sama na dovolenku (lebo ti stále vypisujú, lebo manžel nič nevie kde je doma a nevie čo má ako robiť), nechceš rezort (lebo to nie je pre teba). Niekto sa ťa tu pýtal, čo vlastne chceš, to si nenapísala... Skús popracovať na tom, ako sa stať v domácnosti trochu "nahraditeľnou", aj keď nebude všetko tip top podľa teba možno. Ono to ide, len treba na tom popracovať a treba chcieť na tom pracovať.
Aj my chodíme viackrát na kratšie. S deťmi len v lete a je kľud 😄
@anonym_autor bohuzial co si si vybrala to mas, to nema s dovolenkami nic. Podla toho co popisujes je doma taky isty. Jedno nikdy nepochopim, ze si si ho vzala ok asi si bola mlada a blba, alw preco si zeny robia s takymito chlapmi deti a potom su prekvapene?
V zivote som sa nestarala ci moj muz ma plavky uterak, a je snad samozrejme ze sa vybali sam, mal 18. Okolo malych deti som ano prioritne behala ja, ale okolo dospeleho chlapa?
@anonym_autor mám pocit, že muža podceňuješ, nechceš mu nič zveriť a tým pádom všetko robíš sama. Prečítaj si po sebe - nič nevie kde je, nevie ani, kde máme čo v skrinkách, bla bla. No tak ho to postupne pomalými krôčikmi začni učiť. Lebo z tejto tvojej situácie nie je žiadne východisko - nechceš chodiť na dovolenky, nechceš pustiť ani manžela samého (lebo potom budeš musieť byť na deti sama doma), nechceš ísť ani sama na dovolenku (lebo ti stále vypisujú, lebo manžel nič nevie kde je doma a nevie čo má ako robiť), nechceš rezort (lebo to nie je pre teba). Niekto sa ťa tu pýtal, čo vlastne chceš, to si nenapísala... Skús popracovať na tom, ako sa stať v domácnosti trochu "nahraditeľnou", aj keď nebude všetko tip top podľa teba možno. Ono to ide, len treba na tom popracovať a treba chcieť na tom pracovať.
@anonym_autor a tvoja odpoveď ma byť naňho- ty si neskontroloval, že dieťa nemá plavky?
@anonym_autor kolko rokov maju tie tvoje deti, ked sa ich otec pyta preco si nevzali plavky? U nas od 10r fungujeme na dovolenku tak, ze kazdy si zbali svoju kopku a dcere mladsej skontrolujem, starsej uz nie, uz sa stalo aj ze bola na 3dnovom pobyte v 1 teplakoch, jej problem, poucila sa.
@anonym_autor kolko rokov maju tie tvoje deti, ked sa ich otec pyta preco si nevzali plavky? U nas od 10r fungujeme na dovolenku tak, ze kazdy si zbali svoju kopku a dcere mladsej skontrolujem, starsej uz nie, uz sa stalo aj ze bola na 3dnovom pobyte v 1 teplakoch, jej problem, poucila sa.
@eeffka ved pose, ze jedno ma 3 a druhe nevieme...
@anonym_autor ja len nechápem ako môžeš mať s takým buranom viac ako jedno dieťa???? Prečo?????
Ako je to hlavne tvoja chyba ako si si to cele nastavilanod začiatku. Nehovor mi ze doma je ukážkový starostlivý manžel. Veď to iste musíš mat aj doma!
Môžem hádať? Nechodíš do práce a muž ta živí? Preto ma pocit ze si jeho zaplatená slúžka atď?
@simona20201309 neuhádla si
@anonym_autor ok, tak necháš to na nom, vrátiš sa z tej kávy a od dverí sa jeho, nie detí, jeho, spytas, máte plavky, uterák a krém?
Ja neviem no, tak buď je úplný sebec, ktorý na rodinu zvysoka kašle, alebo ho tým základom nauč. Ak je sebec, nechcela by som s ním byť.
@simona20201309 neuhádla si
@anonym_autor tak potom ti chyba poriadna dávka sevavedomia. Pretože to co nechavas so sebou robiť sa dlhodobo nedá prežiť. Skôr či neskôr ta to položí. Fungujes ako slobodná matka. Načo ti je chlap? Načo je deťom taky otec ktorý ešte aj na dovolenke sa zaujíma len o seba?
No nevieš mu to zrejme poriadne povedať, keď sa takto správa naďalej...len si možno nieco sama sebe povieš, ale to nestačí...treba ráznejšie....choď preč sama, začni na 2 hodiny, potom 4 a potom celý deň
@anonym_autor a ten muž to vie, ako veľmi ťa jeho nesamostatnost vyčerpáva? Že keď si niekde ty sama, nemá ti vyvolávať?
@anonym_autor prepáč ak to pôsobí že na teba utocim. Nechcela som, len ma brutálne vytacaju takí chlapi. Naozaj mam nervy za teba. Proste to nie je fér voči nám ženám. Treba to zmeniť. Postupne. Ešte máš malé deti, určite nechceš takto fungovať ešte 10 rokov.
@anonym_autor a aké staré máš deti? Ak do 10 rokov, tak sadla by som si s ním večer a povedala by som mu, že potrebujem pomoc, že toto nie je dovolenka. A normálne zoznam úloh. A rozdeliť. Ak nie, tak by som nechodila s ním na dovolenky, možno jednu 10-dňovú "rezortovú", aspoň odpadne to varenie. Však nie si slúžka a babysitterka preboha, si jeho partnerka... Nestalo by mi to za to. Nech ide sám s deťmi a prídu naspäť aj s 15 plavkami a 30 uterákmi... Alebo - by som to nechala na ňom. Normálne natvrdo - hľadať stánky a kupovať plavky - ZAKAŽDÝM. koľko ho to bude baviť, kým pochopí, že to doma musí skontrolovať. Lebo keď ty nič nezmeníš, tak on nemá dôvod niečo meniť, chápeš? On má predsa všetko zabezpečené...
@anonym_autor a aké staré máš deti? Ak do 10 rokov, tak sadla by som si s ním večer a povedala by som mu, že potrebujem pomoc, že toto nie je dovolenka. A normálne zoznam úloh. A rozdeliť. Ak nie, tak by som nechodila s ním na dovolenky, možno jednu 10-dňovú "rezortovú", aspoň odpadne to varenie. Však nie si slúžka a babysitterka preboha, si jeho partnerka... Nestalo by mi to za to. Nech ide sám s deťmi a prídu naspäť aj s 15 plavkami a 30 uterákmi... Alebo - by som to nechala na ňom. Normálne natvrdo - hľadať stánky a kupovať plavky - ZAKAŽDÝM. koľko ho to bude baviť, kým pochopí, že to doma musí skontrolovať. Lebo keď ty nič nezmeníš, tak on nemá dôvod niečo meniť, chápeš? On má predsa všetko zabezpečené...
@mikadooo prosím ta... tipek ktorý má svoju ženu za sluzku, dáva si ráno fitko a poobede wellnesik by si tu dovolenku bez svojej ženy a deti užil 220x lepšie. To hy bolo ako za odmenu. Nech ide autorka sama a on nech sedí doma s deťmi....
Tak to už som vybuchla a poslala ho deťom umyvat vlasy. On sa v takom prípade otočí a deti sa spyta…. Vy si ešte neviete samé umyť vlasy????
Ja by som naučila deti odpoveď: No tatik, keď si nás to nenaučil tak odkiaľ to máme vedieť ?
Aj teba tvoj otec učil veci do života.
Napisem ti nepopularny nazor. Mala som to do bodky to iste. Az jedneho dna muz odisiel. Zo dna na den, za niekym, kto sa ako sluzka nesprava, kto ne stale vysmiaty a plny pochopenia. Kedze mal kopec penazi a vyzeral ako model, nemal najmensi problem aby sa na neho zavesila krasna mlada kolegyna plna pochopenia… co uz, prebolelo. Mne sa v mnohom ulavilo, ze hl nemusim obskakovat a zit v strese. No teraz na tu dovolenku musim ist uplne sama. Sama to aj odsoferovat, sama zaplatit letenky a vsetko, sama dat auto do servisu pred tym, sama doma nahystat dom a pokosit a mysliet na vsetko pocas nepritomnosti. Na dovolenke nemam ani tych 5 minut osamote s kavou a stres je vobec ist sama na wc, aby sa deti neutopili. Sama odniest kufre, sama riesit pohotovost, sama vyberat trasu, studovat mytne a dialnicne poplatky, sama robit totalne vsetko. Mozno ked si to uvedomis, tak ano - delba u vas je nefer. No mozno ti to pomohe najst kopec drobnosti, ktore robi aj muz…
Napisem ti nepopularny nazor. Mala som to do bodky to iste. Az jedneho dna muz odisiel. Zo dna na den, za niekym, kto sa ako sluzka nesprava, kto ne stale vysmiaty a plny pochopenia. Kedze mal kopec penazi a vyzeral ako model, nemal najmensi problem aby sa na neho zavesila krasna mlada kolegyna plna pochopenia… co uz, prebolelo. Mne sa v mnohom ulavilo, ze hl nemusim obskakovat a zit v strese. No teraz na tu dovolenku musim ist uplne sama. Sama to aj odsoferovat, sama zaplatit letenky a vsetko, sama dat auto do servisu pred tym, sama doma nahystat dom a pokosit a mysliet na vsetko pocas nepritomnosti. Na dovolenke nemam ani tych 5 minut osamote s kavou a stres je vobec ist sama na wc, aby sa deti neutopili. Sama odniest kufre, sama riesit pohotovost, sama vyberat trasu, studovat mytne a dialnicne poplatky, sama robit totalne vsetko. Mozno ked si to uvedomis, tak ano - delba u vas je nefer. No mozno ti to pomohe najst kopec drobnosti, ktore robi aj muz…
@anonym_055c7f v tomto mas pravdu, ja najdem letenky,hotel,poplatim parkovne,dialnicnu aj varim, ale mam nosica, sofera, nakupciho, planovaca dna a mentalnu pomoc ked je nejaky problem.
@anonym_autor nech si ide sam? potom sa necuduj, ze za 2 roky bude mat inu, prijemnu, nevystresovamu, neuhundranu, meunavemu z deti. tie deti tak veľmi chcel aj on? nie kazdemu vyhovuje zivot rodica a asi on je jeden z nich a hlad uniky. jednoducho ho to nebaví a teba uz tiez nie.
@anonym_autor nenapísala si pár dosť podstatných vecí
1. koľko rokov majú deti
2. či ty pracuješ, alebo nie
3. ako sa doma podiela na starostlivosti o deti a domácnosť
Z toho, čo si napísala, som vydedukovala, že on zrejme pracuje, ty nie, alebo ak aj áno, tak zarobí niekoľkonásobne viac, ako ty, tak má pocit, že toto je jeho prínos do rodiny a konirc, ty máš zabezpečovať všetko ostatné. Len ten pocit, si mu umožnila ty, nikto iný
Kým si muž na vlastnej koži nevyskúša, aké je to sám sa starať o domácnosť a deti minimálne týždeň, tak nepochopí. Teda tvoj muž to nepochopí, lebo je sebec. Ak niečo na dovolenke pýta, prečo mu to ideš dávať? Nech si hľadá, že si nezbalil, jeho problém. Žadne dusno, ani hádky, prešla by som to s úsmevom, že nemá tašku alebo krém, nech si na revepcii kúpi, keď zarába. On ide na wellness? Prečo nejdeš na druhý deň aj ty? Deti treba viesť k samostatnosti od útleho veku, muža k tomu, že domácnosť a deti sú spoločné od prvej sekundy spolužitia. Bez ohľadu na to, kto koľko zarobí, treba mu strčiť pod nos, koľko berie na hodinu pani na upratovanie, žehlenie, koľko opatrvateľka, aby bol v obraze.