icon

Prečo ma dovolenky vyčerpávajú?

10. aug 2025

Ako to fungujete u Vás na dovolenkách? Lebo mňa popravde každá jedna tak neskutočne vyčerpáva … cestujeme viackrát do roka na menej dni. Posledné roky cítim strašnú únavu z toho, vôbec si to neužívam. Cestujeme po vlastnom. Na dovolenku všetko chystám pre seba a deti aj spolocne - napríklad kozmetiku, veci na pláž. Môj muž? zabalí seba. Ma poloprázdny vak, my na prasknutie. Prídeme na dovolenku a stále niekto odomna niečo chce, urob mi toto, urob mi cop, kde mám plavky, ktoré si mám zobrať, kde sú krémy, akú si zobrala tašku - áno raz ma dokonca obvinil, ze nemám tašku a nemá si kam dať veci. On sa ráno zobudí, ide do hotelovej posilňovne a keď dôjde my mame byt akože pripravení lebo veď potrebuje sa najesť … Ideme k moru.Vezme si svoje jedny plavky na seba a do ruky jeden uterák .. a kde mame krém? kde ma dieta okuliare? kde si môže sadnúť na aký uterák? ak vyrieši tak zahlási že Ok no on ide… A aj ide, veď tréning plávania ma na 30 minút. Deti sú zevraj samostatné netreba im robiť ani spoločnosť ani nič “nepotrebujú” majú more a dovolenku … Naposledy som sa takto zbitá vracala z plaze na hotel o 8 vecer - dlho sme cestovali. Celu cestu som rozmýšľala, že ako to ešte dnes dám, že nevladzem. Deti špinavé mokré, treba pomôcť pri umývaní vlasov, potom fenovat, prať mokré plavky nech sú na zajtra čisté a dotoho samozrejme aj ja existujem. Sú to iba základne veci. Žiadne neviem aké pontičkárstvo. Akonáhle dôjdeme do izbu muž zahlási že no on ide na welness lebo ten je len do 21:00. Tak to už som vybuchla a poslala ho deťom umyvat vlasy. On sa v takom prípade otočí a deti sa spyta…. Vy si ešte neviete samé umyť vlasy???? Toto robí vacsinou keď ho pošlem niečo urobiť čo on ani nemá sajnu že tým deťom robím ja denne. “Umyl” vlasy a nasraty odišiel sa prejsť. Ešte dalších 5 veci trebalo urobiť a si rozdeliť…. Deti unavené ja špinavá a fenujem im vlasy … často mi tieto dovolenky vyčíta. On ma zato, že musí pracovať aby sme na tieto dovolenky mali, že v podstate všetko on kúpi (letenky a ubytko, auto) a vybaví a ja sa iba sťažujem a som nevďačná … To čo robím ja - čo dotoho vkladám nemá absolútne za nič! Lebo veď len peniaze majú hodnotu. XYkrat som povedala, že dobre na ďalšiu už nejdem lebo je to pre mna niekedy už ako za trest. Ale chodím kvôli deťom. Prídeme domov a on ani šajnu nemá ako sa jeho špinavé veci a vaky a všetko dostane z autá do skrine … prosím neraďte mi ako Vaše deti si už vedeli v 3 rokoch umyť vlasy po pas same. Moje proste nevedia … Raz sa ma dokonca opýtal, či ja sa opäť na dovolenke chcem iba “zviesť” …

simca06022011
10. aug 2025

A koľko maju deti rokov je najpodstatnejšie vec. A nie je to o "super matkach a super detoch"

kavasmliekom
10. aug 2025
@anonym_autor

@mamaaja82 áno schválne, lebo toto nieje o mojich deťom a nieje to otom, čo vedia deti iných matiek v tomto veku robiť. Moje to nevedia, možno sú nato dôvody, nieje to predmetom diskusie. Preto je irelevantné vypisovať čo vedia tie vaše .. iba by sa táto diskusia zvrtla k super matkám a super deťom. Môj stav je takýto.

@anonym_autor vek tvojich deti je v tomto veľmi podstatný, lebo áno, už v škôlke musia vedieť odložiť, uložiť, aj sa umyť, aj na wc ísť. Takže si si ich rozmaznala a teraz nadavas. A tvoj muž tiež. Naco je zvyknutý, to očakáva.

lllaila
10. aug 2025

@anonym_autor chcela by som sa spýtať, či si robíš srandu. Po tomto všetkom by skúsil celý deň prelezat na pláži. Tam by som ho poslala venovať sa deťom, hrady z piesku, plávanie, prechádzky, hry atď

januska12323
10. aug 2025

Ja hlavne nechápem prečo sa čuduješ, že sa správa na dovolenke rovnako debilne ako doma.

beronsche
10. aug 2025

@anonym_autor teba nevyčerpávaju dovolenky, ani deti. Teba vyčerpáva chrapun, ktorý zabúda, že je otec a má deti.. on si užíva a ty kmitas.

anonym_5d58a1
10. aug 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor ty si sa dobrovoľne pasovala do role slúžky. Žiaľ je to tak. Peniaze na dovolenku sú jeho? No nech sa páči. Zabalila by som mu deti, zamávala a môže ich vziať na dovolenku. Tie deti majú vlasy ako Rapunzel? Skrátila by som im na leto vlasy po plecia a to majú vyfénované obe za 20 min. Dupľom, ak majú nejaký kožný problém a nevedia sa samé o svoje vlasy postarať. Keď máš takého neochotného chlapa, tak si aspoň zjednoduš činnosti.

rivini
10. aug 2025

@anonym_autor nevycerpavaju ta dovolenky, ale neschopny muz…moj tiez pracuje, aby sme na dovolenku mali. Aktualne sme pro mori s trojrocnym a 5 mesacnym dietatom. Toho trojrocneho sprchuje, bali, oblieka a zabava aktualne on, ja s babatkom stihnem tak maximalne navarit a upratat. Mas muza, ktory sa zabudol niekde v 80 tych rokoch. Neviem ako s tymto pomoct🤷🏻‍♀️

letfenixa
10. aug 2025

@anonym_autor dieťa, ktoré vydrží do 5 doma samo, musí byť schopné sa na pláž zbaliť, veď to je každý deň to iste.
No nič, máš nahovno muža, deti k samostatnosti nevedieš, prišla si sa len vyžalovat a nechceš počúvať rady. Také typické.

anonym_3d6b18
10. aug 2025
@letfenixa

@anonym_autor dieťa, ktoré vydrží do 5 doma samo, musí byť schopné sa na pláž zbaliť, veď to je každý deň to iste.
No nič, máš nahovno muža, deti k samostatnosti nevedieš, prišla si sa len vyžalovat a nechceš počúvať rady. Také typické.

@letfenixa lebo jej deti to nevedia a ona nechce aby to vedeli. Nechce radu, aby muž išiel na dovolenku sám s deťmi, nechce jednu dovolenku, kde nič nemusí robiť, nechce deti nechať aby sa zbalili samé, nechce aby muž chodil nlv nevypratych plavkách, nechce... Nechce, ale ani sama nevie co chce.

vladuska20
10. aug 2025

Ja som sa opalovala cele do obedie na lehatku,muz sa blaznil s detmi na vlnach,bolo riadne po burke burlive a stale sa stazovala,ze nie som vobec opalena,takze tych dni bolo dost.Aj na lodi sme boli aj na 4rkolkach sme jazdili.A muza to tak chytilo,ze miesto skutra,predava ho,ide kupit 4rkolku.
Takze o tom to je,vediet sa spolu dohodnut,rozpravat sa a hlavne byt rodicmi obaja mama a riadny tato,vzor pre deti.
Co ich nauci tvoj muz,cim moze byt vzorom pre nich???

simsalabim
10. aug 2025

Nie a nie povedat vek deti… v dobrom ti hovorim, uc tie deti zodpovednosti, lebo sa nedkor zblazis. A postupne zapajat aj otca - to si mala urobit uz davno. Nepaci sa mu, ze o 12 nie je obed? No tak zajtra varime spolu, mily moj a pozajtra to zvladnes sam, vsak?

katulkagajdos
10. aug 2025

@anonym_autor toto musíš utnúť, tj. ty pôjdeš niekam na SR na wellness pobyt a muž ostane doma s deťmi- 4-5 dní, ja osobne fakt nechápem, ze či niektorí chlapi sú takí nevšímaví, alebo cielene priehliadaju tie veci, ktoré robí manzelka aby mali komfortný život. A áno treba pánovi vysvetlit, ze komfort nie sú len peniaze, ale aj to, ze je doma upratané, navarené, veci má čisté v skrini o deti je postarané. Ak to nepomôže- tak by som sa zariadila inak- starala sa len o deti a ich potreby a on nech si žehlí, vari, perie po svojej linke.

eeffka
10. aug 2025
@simsalabim

Nie a nie povedat vek deti… v dobrom ti hovorim, uc tie deti zodpovednosti, lebo sa nedkor zblazis. A postupne zapajat aj otca - to si mala urobit uz davno. Nepaci sa mu, ze o 12 nie je obed? No tak zajtra varime spolu, mily moj a pozajtra to zvladnes sam, vsak?

@simsalabim deti musia mat dost rokov ked vedie byt same do 17, tipujem 10+, a tu zbytocne usta drat. Naviazala celu rodinu na seba ze treba obskakovat a zrazu je problem. Aj ja by som chcelabtakeho somara co by za mna celu karu tahal a ja by som sa viezla.

bludna
10. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_055c7f pozri, tak potom nech ide on na tu dovolenku s krásnou mladou kolegyňou plnou pochopenia a energie a deti im pribalím so sebou. Uvidíme dokedy taká milá bude. Ja chápem čo chceš povedať, ale Tvoj príspevok mi vyznieva že “nikdy nieje tak zle aby nemohlo byt horšie” takze je lepšie držať hubu a krok. Ale ono to môže byt lepšie. O mna sa on nebojí že príde milý mladý kolega plny energie ktorý ma na dovolenku vezme? To len žena sa má “báť” o chlapa že zdrhne?

@anonym_autor Ja som bola v tej pozicii "mladej kolegyne" ked som si nasla partnera, ktory mal 3 rocneho syna a uprimne som dovolenky a vylety s nim milovala. Ale teda ani by mi nenapadlo riesit s nim ci vzal plavky alebo opalovak. Jeho dieta, jeho starost. Mozno by si mohla trocha zvolnit a nechat mu priestor na to aby sa postaral a neriesit dosledky. Ty nepotrebujes ist pocas dovolenku do fitka, zabehat si, zaplavat, dat si masaz? My sme sa takto striedali aby ten druhy mal priestor na svoje aktivity. Rano som s malym bola ja, pocas dna spolu a vecer s nim bol on. Len treba jasne povedat, ze chces robit to a to a normalne ho na to nachystat, ze vtedy sa bude starat on. Blbe je, ze mu to nenapadne samemu. Nespominas kolko maju deti rokov ale ten "nas" trojrocny sa uz normalne osprchoval sam. Nebol to ideal ale aspon daco. Len sme ho potom prisli osusit.

anonym_d84bba
10. aug 2025

pokial si naucila muza aj deti, ze o vsetko sa staras ty a za vsetko co nahodou v batozine chyba, si takisto zodpovedna ty, tak si na to zvykli a tazko ich hlavne tvojho muza teraz zvykat na nove pravidla. co sa tyka balenia na dovolenku, tak mne sa osvedcilo balit niekolko dni vopred pred odchodom s tym, ze si kazdy clen rodiny vratane deti robi svoju kôpku veci na jednom mieste a ja ked to balim uz komplet tak len pozeram, ci tam ma kazdy plavky, šlapky, kraťasy a tak, a potom to hodim do kufra. kremy a drogeriu chystam ja ale to len poberiem veci z kupelne. uz sme to spravili aj tak, ked bolo vsetko oprate a ozehlene, ze teraz ideme balit a hlasila som veci :D plavky, šlapky, tielka, pyžamo atď. a kazdy si doniesol zo skrine svoje. takto bola istota ze vsetko mame a zbalili sme to rychlo. tak vyskusaj aj takto. deti potom este separatne nejake hry, karty a ja zakladnu lekarnicku. a na

mimirka32
10. aug 2025

@anonym_autor tak ked sa ta opyta, ci sa chcies na dovolenke len zviest, tak povedz, ze vlastne ani nechces, nech idu sami

anonym_5e1249
10. aug 2025
@anonym_0a975f

Ty si kus submisívnej slúžky, nemaj o sebe vysokú mienku.

Muž nezbalí plafky pre decko? Nevadí, decko sa bude kúpať v kraťasoch a potom mokré sadne do auta.
Muž neoperie plavky po použití? Nevadí, rovno si ich mokré môže obliecť naspäť na seba na pláži.
Muž nevyberie oblečenie z tašky po dovolenke? Nevadí, aspoň má rovno zbalené o rok, také fajné plesnivé si to vytiahne.
Muž xy? Nevadi riešenie je xy.

@anonym_0a975f úžasný komentár, fakt...

anonym_db3647
10. aug 2025

Prečo nechceš napísať, koľko majú dcéry rokov? Sú ZŤP? To by možno trochu objasnilo, prečo sa aj muž tak správa…

anonym_d84bba
10. aug 2025

stale nevieme vek deti, tak samozrejme, ak maju 3 a menej, tak sa same balit nebudu ale ak sa jedna uz o skolakov, tak aj ked by to same nevedeli, tak na prvykrat poviem, pod, pobalime to spolu, nech sa naucia. a kludne by som to spravila aj s manzelom. za 15 min povyberate spolu jeho veci a do kufra uz to nie je take hrozne to nabali. a co sa tyka casu na dovolenke, tak urcite by som nerobila vsetko sama, pekne rozdelit starostlivost o deti. veci na plaz do plazovej tasky snad manzel zvladne dat a ked zabudne nieco, tak nech sa vrati na hotel a nabuduce uz bude vediet.

anonym_05b896
10. aug 2025

Sama sa staviaš do role obete. Aj ja som celé prázdniny sama doma s deťmi. V byte. A tiež varím 🤪 dokonca som aj celkom dosť zavárala. A že muž nemá navarené presne o 12ej? no tak nemá. Čo je novorodenec, že musí jesť presne na čas? ja vlastne neviem, akú odpoveď očakávaš, pretože aj na nás reaguješ dosť podráždene a ublížene. Vek detí hrá dôležitú rolu, lebo je rozdiel, či má dieťa rok, päť alebo desať. Nie je to o dokonalosti matky, či dieťaťa. Viesť dieťa k samostatnosti je dôležité, inak z neho vyrastie egoista ako je tvoj manžel, ktorý očakáva, že ho snáď budeš ešte aj ovievať. Aj trojročné dieťa si vie pripraviť loptičku, či rukávniky.

anonym_8dd6b1
10. aug 2025

možno autorka potrebuje iba to, aby sme jej povedali aké chúďa je, pohladkali ju po hlave a uznali ako to všetko pekne zvláda, že iná by to nezvládla 😂

autor
Autor odpoveď zmazal
nikaeli
10. aug 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

Napíšeš nám ten vek?

autor
10. aug 2025

Baby hádam si nemyslite, že Vy tu od stola hodíte anonymný komentár a môj život sa zmení. Veď tu sú take už poprekrúcané veci .. a niektoré komentáre žien - smutné no, ale MK znesie. Toto som si všimla v každej diskusii kde diskutujuce poskytnú “riešenia” a keď autorka reaguje inak ako jej radia lebo veď každý mame iné okolnosti v živote tak nič nechce a nič jej nevyhovuje. Veď tu sa len diskutuje. Nič sa tu dnes nezmení ani nevyrieši. Zmena musí byt inde. Tak kľud. Ja prevažne odpovedám na otázky ktoré davate a opisujem súčasný stav.

marsmykkok
10. aug 2025

VEK DETI KEDY NAPISES? Ja tvoju hru hrať nebudem a ľutovať ťa, ak proste zamlčuješ fakty a píšeš čo len chceš...

sima234
10. aug 2025

Dozvieme sa už konečne, koľko rokov majú deti? Zámerne sa vyhýbaš odpovedi, takže pravdepodobne sú už dosť veľké, aby si veci zbalili samé. Mám pocit, že ty im "chceš robiť slúžku", aby si sa potom mohla sťažovať.

anonym_d84bba
10. aug 2025

mozme ta poprosit aby si napisala, kolko maju deti rokov a ci teda nie su ZŤP ked potrebuju taku starostlivost? preco sa stale vyhybas tejto odpovedi? ak su uz aj starsie, no co, zvykli si ze vsetko mama robi ale da sa poradit ako to zmenit. ak su malinke, tak musis zapojit manzela.

autor
Autor odpoveď zmazal
michaelam2
10. aug 2025

Hm tak dieta si nevie umyt vlasy a zbalit sa na plaz ale zaroven je dost velke aby mohlo byt cely den same doma….zvlastne…

sense
10. aug 2025
@marsmykkok

VEK DETI KEDY NAPISES? Ja tvoju hru hrať nebudem a ľutovať ťa, ak proste zamlčuješ fakty a píšeš čo len chceš...

@marsmykkok presne takej podstatnej otázke sa vyhýba. Ale ako napísala v niektorom príspevku chcela sa len posťažovať, takže akákoľvek rada zbytočná.