icon

Prečo ma dovolenky vyčerpávajú?

10. aug 2025

Ako to fungujete u Vás na dovolenkách? Lebo mňa popravde každá jedna tak neskutočne vyčerpáva … cestujeme viackrát do roka na menej dni. Posledné roky cítim strašnú únavu z toho, vôbec si to neužívam. Cestujeme po vlastnom. Na dovolenku všetko chystám pre seba a deti aj spolocne - napríklad kozmetiku, veci na pláž. Môj muž? zabalí seba. Ma poloprázdny vak, my na prasknutie. Prídeme na dovolenku a stále niekto odomna niečo chce, urob mi toto, urob mi cop, kde mám plavky, ktoré si mám zobrať, kde sú krémy, akú si zobrala tašku - áno raz ma dokonca obvinil, ze nemám tašku a nemá si kam dať veci. On sa ráno zobudí, ide do hotelovej posilňovne a keď dôjde my mame byt akože pripravení lebo veď potrebuje sa najesť … Ideme k moru.Vezme si svoje jedny plavky na seba a do ruky jeden uterák .. a kde mame krém? kde ma dieta okuliare? kde si môže sadnúť na aký uterák? ak vyrieši tak zahlási že Ok no on ide… A aj ide, veď tréning plávania ma na 30 minút. Deti sú zevraj samostatné netreba im robiť ani spoločnosť ani nič “nepotrebujú” majú more a dovolenku … Naposledy som sa takto zbitá vracala z plaze na hotel o 8 vecer - dlho sme cestovali. Celu cestu som rozmýšľala, že ako to ešte dnes dám, že nevladzem. Deti špinavé mokré, treba pomôcť pri umývaní vlasov, potom fenovat, prať mokré plavky nech sú na zajtra čisté a dotoho samozrejme aj ja existujem. Sú to iba základne veci. Žiadne neviem aké pontičkárstvo. Akonáhle dôjdeme do izbu muž zahlási že no on ide na welness lebo ten je len do 21:00. Tak to už som vybuchla a poslala ho deťom umyvat vlasy. On sa v takom prípade otočí a deti sa spyta…. Vy si ešte neviete samé umyť vlasy???? Toto robí vacsinou keď ho pošlem niečo urobiť čo on ani nemá sajnu že tým deťom robím ja denne. “Umyl” vlasy a nasraty odišiel sa prejsť. Ešte dalších 5 veci trebalo urobiť a si rozdeliť…. Deti unavené ja špinavá a fenujem im vlasy … často mi tieto dovolenky vyčíta. On ma zato, že musí pracovať aby sme na tieto dovolenky mali, že v podstate všetko on kúpi (letenky a ubytko, auto) a vybaví a ja sa iba sťažujem a som nevďačná … To čo robím ja - čo dotoho vkladám nemá absolútne za nič! Lebo veď len peniaze majú hodnotu. XYkrat som povedala, že dobre na ďalšiu už nejdem lebo je to pre mna niekedy už ako za trest. Ale chodím kvôli deťom. Prídeme domov a on ani šajnu nemá ako sa jeho špinavé veci a vaky a všetko dostane z autá do skrine … prosím neraďte mi ako Vaše deti si už vedeli v 3 rokoch umyť vlasy po pas same. Moje proste nevedia … Raz sa ma dokonca opýtal, či ja sa opäť na dovolenke chcem iba “zviesť” …

Strana
z7
letfenixa
10. aug 2025
@oslo1

Ja som velmi rada, ze v UK mame matersku iba rok, po roku som isla do roboty a ako aj ine pary, sme sa pri dietati s manzelom striedali, ale tu je tak spolocnost nastavena. Dieta je chore, OBIDVAJA rodicia sa prestriedaju, to iste aj prazdniny a podobne.
Ja som tahala 12tky, rano som odniesla syna do skolky, muz pre neho isiel po robote, navaril veceru, syna okupal a dal spat. Cez vikendy s nim bol kolko krat obidva dni sam doma, a bolo aj navarene, upratane a aj pradlo zvesene. A to sa este staral o zahradu a dom.
Ale ja si sama seba vazim, a uz som aj synovi povedala ( a takisto aj svokre a okoliu), ze na prvom mieste som ja. Ja, moje zdravie a potom moj syn. Lebo ked ja ochoriem (ano autorka, mozes z hentoho stresu vyhoriet), tak syn pojde na adopciu (byvame v UK, syn je blondak s modrymi ocami, tak by hned poletel).
Ja som sa manzela nikdy nepytala, ci mi pomoze, bolo to nepisane pravidlo, jeden dal vecer syna spat, druhy upratal kuchynu po veceri.
Nemozes sa divit, ze mas muza nemehlo, ked mu v beznom zivote nedas sancu, aby na sebe zapracoval, vsak prave v tych situaciach, ze nieco neurobis, tak sa ucis z dosledokov.
Moj muz raz zobral syna na plavaren, tam zistil, ze nezobral synovi plavky, tak mi so smiechom volal, ze Mlady si nezbalil plavky (Vratko mal rok). Plavky kupil a uz ich druhykrat nezabudol.
Ja som na syna sama, nechodim nikam k moru na dovolenku, ok, syn nebude mat zazitky, ale co z tej dovolenky budem mat ja? K moru ideme na vylet, mame to 2 hodiny, a vratime sa domov, byvame v sirsom Londyne, mame tu kopec parkov. Syn ma alergiu na arasidy, takze sme aj tak limitovani restauraciami.
Teraz ideme na slovensko, tak kolotoc vestkoeho je na mne, plus odjazdit na letisko. Na slovensku ideme iba k blizkej priatelke a kazdy den ideme na road trip. Priatelka vsetko zorganizuje, pretoze si je vedoma tej vysokej mentalnej load, co vlacim na chrbte. A ja si v klude odpociniem.
Detom daj plavacie ciapky k moru, ale tie kvalitne, potom nebudes musiet zmyvat vecer vlasy. A zacni si zivot zjednodusovat.

@oslo1 vieš, že aj mne napadlo, ako tá RD do 3 rokov dieťaťa škodí rodine? Mne sa páči škandinávsky model (nie som si úplne istá konkrétnou krajinou), keď MD/RD sa musí podeliť medzi oboch rodičov a v prípade, že otec na tú svoju časť nepôjde, tak to prepadne.

mooonika1975
10. aug 2025

@anonym_autor toto mám aj ja , len s tým že aj dovolenku a všetko zariaďujem ja, inak by som doma sedela. Bol u rodičov do 31 rokov, takže si vieš predstaviť.

mooonika1975
10. aug 2025
@letfenixa

@oslo1 vieš, že aj mne napadlo, ako tá RD do 3 rokov dieťaťa škodí rodine? Mne sa páči škandinávsky model (nie som si úplne istá konkrétnou krajinou), keď MD/RD sa musí podeliť medzi oboch rodičov a v prípade, že otec na tú svoju časť nepôjde, tak to prepadne.

@letfenixa ja by som to nevcehla, muž z rodiny kde je základ výchovy podať pokrm, určite by som svoje deti nenechala vychovávať jemu, ako otec ok, ale komplet výchova , to je moja parketa

nerko
10. aug 2025

@anonym_autor Nechce sa mi všetko čítať. Tak Ti poviem. Ja si na dovolenke oddýchnem len od práce. Ináč je to pri deťoch zhon od začiatku až do konca. Aj keď môj manžel pomôže viac ako tvoj. Možno ako jedna z mála sa na dovolenky moc neteším. Aj keď je vždy dobre a hlava vypne. Tak v konečnom dôsledku si poviem, že to stálo za to a deti sú spokojné.

anonym_5d58a1
10. aug 2025

Autorka a keď ťa nebodaj niekedy hospitalizujú, kto im tie vlasy vyfénuje a učeše? Načo sú vlasy po pás, s ktorými máš roboty ako na kostole? Ty máš doma princezničky, ktoré ofukuješ, obskakuješ, tipujem že od mala sa muž nijako nezapojil. Ak mal možno aj snahu, ty to vieš určite lepšie ako on. Treba aj rozum zapojiť. Ja som mužovi dala dieťa v 4 rokoch a išiel s inými chlapmi a ich deťmi na chatu. Keď som ich bola pozrieť, decká špinavé, strapaté lietali po lese, ale šťastné ako blchy a doteraz majú zážitky. Ty si si zvolila cestu mať všetko tip top a potom si frustrovaná. Ani sa nedivím, že chlap ide radšej do wellnessu. Veď sa trochu uvoľni. Čo si nezbalia, nebudú mať. Na druhý deň už si dajú pozor. Vek detí radšej tajíš, lebo vieš, že to asi so starostlivosťou preháňaš.

letfenixa
10. aug 2025
@mooonika1975

@letfenixa ja by som to nevcehla, muž z rodiny kde je základ výchovy podať pokrm, určite by som svoje deti nenechala vychovávať jemu, ako otec ok, ale komplet výchova , to je moja parketa

@mooonika1975 a takéto zastarané názory tvoria chlapv, ako máš ty, autorka a mnoho ďalších.

mooonika1975
10. aug 2025
@letfenixa

@mooonika1975 a takéto zastarané názory tvoria chlapv, ako máš ty, autorka a mnoho ďalších.

@letfenixa nie, to je len vysledok takej výchovy. A ja sa radšej zariadim podľa svojho svedomia.

simsalabim
10. aug 2025
@letfenixa

@letfenixa vo Svedsku

som_realistka
10. aug 2025

My sme roky chodili do apartmanov, moj muz bol tiez z tych lenivejsich, ale este pred odchodom na dovolenku sme sa dohodli, teda som oznamila, ze ak chce aby som varila, tak dieta je jeho starost. A tak aj bolo. Ja milujem na dovolenke miestne trhy rano, tak sme na trhu nakupuli co bolo treba, naplanovala som si veci na tri vecere, a ked sme dosli z plaze tak malu osprchoval, umyl hlavu, vyvesil osusky a plavky premachol a vyvesil, minutove zalezitosti ale ja som nelietala a v klude som sa osprchovala a potom chystala veceru. A ked mala dcera 5 rokov tak uz jej ani hlavu neumyval, len bol v kupelni a daval pozor aby sa jej v sprche nesmyklo a len skontroloval ci nema sampon na vlasoch. No mal na vyber, dieta alebo vecera. Len potom vsade rozpraval ako sa on vzorne staral o dieta na dovolenke😄

simca06022011
10. aug 2025
@anonym_autor

@simca06022011 ale áno máš pravdu.

Ja neviem čo niektoré si myslite že existuje dovolenka v CK Hydrotour a potom až na nejakej zdieľanej chate v Chorvatsku? Nie možnosti je XY. Ja jedlo nevarim. Ideme sa najesť. Jedlo ani nákupy a podobne neriesim. Nezaťažuje ma to. Rada zájdem na rôzne potraviny v rôznych krajinách. Keby som sla do rezortu tak okrem tohto som ešte nervózna z milión ľudí naookolo. Proste každý mame svoje preferencie a mne naše ubytovania vyhovujú, nevyhovuje mi nedostatočná podpora manžela

Nepredstavuje si. Ja do rezortu nechodím. Chodím vždy na dovolenky ktoré si riešime úplne samostatne. Takže viem o com píšem. To co robíš/ nerobíš je iba na tebe. Vidíš nevaris, neriesis ale dovolenky nedávas😊 co robíte zvyšok dna... však ráno fitko a potom plávanie a večer welness a co medzitým? Sama sa zdvihne ze tu straz deti a idem ja tam a onam? Pochybujem

simca06022011
10. aug 2025

A na problémy s vlasmi existujú nožnice.

tykat
10. aug 2025
@sima234

Už vieme koľko rokov majú tie deti?

@sima234 tiez na to cakam, ale jedno moze byt same doma cize tipujem min 8rokov a druhe v skolke cize min.3roky

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
galadriel90
10. aug 2025

@autorka ale ty fakt nevieš narovinu povedať, ze koľko rokov majú vaše deti? Je to najmladšie ešte pod 3 roky? Ak ano, ty si logicky na MD a teda chapem tvojho muža, ze on platil dovolenku, lebo ved predsa len on v rodine zarába (tu zobracenku rodičak nenazyvam ozajstnym príjmom do domácnosti, s tou sa spravi par nákupov a je po nej).
Ak ale už mate deti väčšie, a ty si doma len tak, lebo nepracujes regulerne, tak potom sa tu nesťažuj.
Áno, si ako slúžka na dovolenke a nieje to ok. Ak je ale tvoj muž frustrovany z toho, ze je jediný zivitel vašej rodiny, tak potom od teba logicky očakáva určity level servisu.
Ak sedis doma a nepracujes, hajde do roboty!

mizoko
10. aug 2025
@galadriel90

@autorka ale ty fakt nevieš narovinu povedať, ze koľko rokov majú vaše deti? Je to najmladšie ešte pod 3 roky? Ak ano, ty si logicky na MD a teda chapem tvojho muža, ze on platil dovolenku, lebo ved predsa len on v rodine zarába (tu zobracenku rodičak nenazyvam ozajstnym príjmom do domácnosti, s tou sa spravi par nákupov a je po nej).
Ak ale už mate deti väčšie, a ty si doma len tak, lebo nepracujes regulerne, tak potom sa tu nesťažuj.
Áno, si ako slúžka na dovolenke a nieje to ok. Ak je ale tvoj muž frustrovany z toho, ze je jediný zivitel vašej rodiny, tak potom od teba logicky očakáva určity level servisu.
Ak sedis doma a nepracujes, hajde do roboty!

@galadriel90 ak má dieťa pod tri roky a ona je s ním doma a chudáčik mužo je v strese lebo musí zarábať tak si nemal robiť deti. Lebo je jasné že žena keď je na MD tak o financie v rodine sa starať bude on. Ak mu to nedoslo keď deti robil tak je to imbecil a tak mu treba. Ak má dieťa nad tri roky a matka je stále doma tak to už je iná káva. Vtedy jeho frustrácii rozumiem. Tak či tak robiť si zo ženy slúžku môže iba neschopné hovado.

letfenixa
10. aug 2025
@mizoko

@galadriel90 ak má dieťa pod tri roky a ona je s ním doma a chudáčik mužo je v strese lebo musí zarábať tak si nemal robiť deti. Lebo je jasné že žena keď je na MD tak o financie v rodine sa starať bude on. Ak mu to nedoslo keď deti robil tak je to imbecil a tak mu treba. Ak má dieťa nad tri roky a matka je stále doma tak to už je iná káva. Vtedy jeho frustrácii rozumiem. Tak či tak robiť si zo ženy slúžku môže iba neschopné hovado.

@galadriel90
@mizoko písala, že pracuje.

simca06022011
10. aug 2025
@mizoko

@mizoko určite deti nemajú malé lebo ani on by nepovedal ze " nech sa zabavia same pri mori na plaži". Vek bude na 100% o dosť viac inak by proste napísala ze ma dve malé deti, ale sú to deti ktore realne by už mali byť ako tak samoobslužné a preto asi napísala, ze vek neuvedie lebo sa ozvu supermamy na to 😂

mizoko
10. aug 2025
@simca06022011

@mizoko určite deti nemajú malé lebo ani on by nepovedal ze " nech sa zabavia same pri mori na plaži". Vek bude na 100% o dosť viac inak by proste napísala ze ma dve malé deti, ale sú to deti ktore realne by už mali byť ako tak samoobslužné a preto asi napísala, ze vek neuvedie lebo sa ozvu supermamy na to 😂

@simca06022011 tak ja nie som super mama. Ale ak už deti sú väčšie a chodia cez do školy a škôlky tak je treba si už hľadať prácu. Ale zase takýto typ chlapa bude stále vyžadovať servis aj keď bude žena chodiť do práce. Ona bude robiť všetko a on hovno. Tak ďakujem za takého vola.

anonym_b262a1
10. aug 2025
@mizoko

@mizoko pomazala odpovede ale pisala ze pracuje, a ze ked ich ma nejake dni na,starosti muz tak jedno dieta necha v "zariadeni" do 17tej a druhe same doma. Cize ziadne batolata.

mizoko
10. aug 2025
@letfenixa

@galadriel90
@mizoko písala, že pracuje.

@letfenixa ok,nečítala som všetko. Len som reagovala na komentár galadriel. Tak ak pracuje a on ma takéto retardovane správanie tak nech páli k mamičke čo ho tak vychovala. Na čo je taký chlap? Aby robila servis jemu aj deťom a aj chodila do práce. Autorka, kde máš sebaúctu?

mizoko
10. aug 2025
@anonym_b262a1

@mizoko pomazala odpovede ale pisala ze pracuje, a ze ked ich ma nejake dni na,starosti muz tak jedno dieta necha v "zariadeni" do 17tej a druhe same doma. Cize ziadne batolata.

@anonym_b262a1 veď píšem - správanie ako zaostalý. Vrátiť naspäť mamičke tento kus. Alebo ísť s ním na strechu a stúpnuť dole lebo toto sa už opraviť neda

anonym_defab2
10. aug 2025

@anonym_autor To je pravda! Väčšinou je to tak. Žena má na starosti tisíc veci ohľadom rodiny,len preto, že je "ŽENA "a kým muž "zarába".
A hovoriť si môžte čo chcete je to tak v XY rodinách.
U nás to je tak a takmer vo všetkých rodinách veľmi podobne. Nevravím, že moj nepomôže, ale sam od seba sa málo ktorí dovtípi.
Ja som sa nie raz zato nasrala.Nie len ohľadom dovoleniek, ale aj osláv, vianoc a podobne..
Žena má milión veci na hlave, kým muž oddychuje a venuje sa záľubám.

anonym_1c0e86
11. aug 2025
@anonym_defab2

@anonym_autor To je pravda! Väčšinou je to tak. Žena má na starosti tisíc veci ohľadom rodiny,len preto, že je "ŽENA "a kým muž "zarába".
U nás to je tak a takmer vo všetkých rodinách veľmi podobne. Nevravím, že moj nepomôže, ale sam od seba sa málo ktorí dovtípi.
Ja som sa nie raz zato nasrala.Nie len ohľadom dovoleniek, ale aj osláv, vianoc a podobne..

@anonym_defab2 tak po prvé autorka píše že pracuje, čiže nielen muž zarába.
po druhé nikto.neprikazuje, autorke (aj ženám) aby nepracovali, boli doma s dieťaťom tri a viac rokov
a po tretie, autorka si napr denným fénovaným vlasov detí si pridáva samé sebe prácu naviac
po štvrte, otázky ohladom domácnosi a detí si treba vyjasniť ešte vopred(pred manželstvom) a ak chlap nie je ochotný,,len,, zarábať, tak ho poslať späť k mamičke/nemať s ním deti alebo ak to žene vyhovuje tak sa nesťažovať.

Aj u nás to bolo tak, babka obskakovala dedka, mama obskakovala otca(keď nie, tak dostala hubovú od babky). Bolo nad slnko jasnejšie, že to tak mať nechcem a ani nemám

anonym_af86b0
11. aug 2025
@anonym_defab2

@anonym_defab2 to, že to tak je v x rodinách, neznamená, že to tak má byť a že sa tomu má každá žena podriadiť. V našej rodine to tak nebolo, nesprával sa takto ani môj otec pred 50 rokmi, ani jeho otec. Aj v rodine môjho uja, ktorý má vyše 80 bolo samozrejmé, že na domácnosť a tri deti sú dvaja. Mala som to jednoduchšie, ako ženy, ktoré vyrastali v rodine, kde muž bol polobohom len preto, že zarábal, často rovnako, alebo len trochu viac ako žena. Preto je pre mňa nepochopiteľné, že v 21. storočí takto niekto žije. Ale je to v prvom rade na žene, prečo to nechala zájsť až sem? Prečo deti nie sú samostatné? Prečo si to zámerne sama ešte sťažuje a keď sa jej tu snažia poradiť, alebo maže príspevky, alebo prská? No k žene si dovolí muž len toľko, koľko mu dovolí ona sama

goodidea
12. aug 2025

Ako wtf strašne slabí ľudia v tejto dobe ...narobiť sa na dovolenke lebo deťom musím umyť,vysušiť vlasy...preprať plavky .. ok ale celkovo ak to je tak ako popisujes vy skôr máte zlý vzťah a tam je problém ..ja by som napr. nikdy nezahlasil že idem do wellnessu dovidenia zbohom...je to rodinná dovolenka/ vy ste ďalšia ukážka odcudzeného vztahu

natalka13
12. aug 2025
@goodidea

Ako wtf strašne slabí ľudia v tejto dobe ...narobiť sa na dovolenke lebo deťom musím umyť,vysušiť vlasy...preprať plavky .. ok ale celkovo ak to je tak ako popisujes vy skôr máte zlý vzťah a tam je problém ..ja by som napr. nikdy nezahlasil že idem do wellnessu dovidenia zbohom...je to rodinná dovolenka/ vy ste ďalšia ukážka odcudzeného vztahu

@goodidea tak dnes nezvladaju matky jedneho novorodenca po prichode z porodnice musi aj otec ist na MD.

anonym_af86b0
13. aug 2025
@natalka13

@goodidea tak dnes nezvladaju matky jedneho novorodenca po prichode z porodnice musi aj otec ist na MD.

@natalka13 či zvládajú, alebo nezvládajú, aj pre ženu, ale najmä pre otca je perfektné, ak otec od orvej sekundy je otcom, nie len niekým, kto sa zvalí pred TV s mobilom v ruke a vníma, že je v byte dieťa len vtedy, ak plače. To samozrejme závisí v prvom rade od ženy, ako muža od narodenia do starostlivosti o dieťa zapojí. Aby nevznikali témy, že muž ani nevie, kde má dieťa oblečenie, je neschopný ho postrážiť, keď sa mama sprchuje, nehovoriac o tom, že by musela ísť na pár dní do nemocnice. Rodila som pred viac ako tridsiatimi rokmi, mala som veľmi pojoné dieťa, také by som zvládla tri naraz, ale veľmi som si vážila, že si muž zobral dovolenku, normálnu dovolenku. Bolo to jedno z najkrajších období môjho života, keď sme sa zžívali s novorodencom, keď sa boli konečne rodina. Ja som sa po pôrode cítila perfektne hneď na druhý, tretí deň, nebola som ani šitá, žiadne problémy s kojením. Ale ak má žena veľké popôrodné zranenia, nemôže sedieť, potrebuje sa viac krát denne sprchovať, má problémy s prisatím bábätka, ktoré je nonstop v noci hore, je prítomnosť otca veľkou pomocou, tak tu nepíš nezmysly.

anonym_af86b0
13. aug 2025
@anonym_5c1e25

Och autorka, ako veľmi ti rozumiem…u nás to vyzerá rovnako. Ja kmitam, lebo keby to nespravím, doplatia na to deti a sú ešte veľmi male, sami nevedia spraviť. A muž si príde z prace o 18:30, potom sa medzi rečou dozviem že bol na káve cez deň s kamaratmi. Ja odkedy sa narodili bez deti nikde. Za chvíľu nastupujem do prace a úprimne podľa mna sa absolutne nič nezmení. Lebo peniaze budem prinášať už aj ja, ale všetko čo doteraz ostane zas len mne.
Veľakrát rozmýšľam čo keby sa dostanem do nemocnice, aky oddych by to pre mna bol, a aky sok by muž zažil. Alebo keby sme sa rozviedli, taká striedavka, to by bolo zrazu toľko času pre mna že neviem čo skôr by som robila- ale silno pochybujem že by so striedavku súhlasil. Po prvom týždni by ho prešla chuť keď by zistil čo všetko bolo doteraz neviditeľná robota, ktorú ale niekto musel spraviť.

@anonym_5c1e25 prepáč, ale to je tvoja chyba, že to prišlo až sem. Prečo si to dovolial od začiatku? Prečo nebolo u vás samozrejmosťou, že sa o domácnosť staráte obidvaja od kedy ste spolu začali bývať? Prečo si ho do straostlivosť o deti nezapájala od ich narodenia? Teraz máš asi poslednú možnosť to zmeniť, keď pôjdeš do práce. Sadnúť si s ním a povedať mu, že nebude možné, aby si ďalej ťahala všetko ty. Takže sú dve možnosti, alebo si povinnosti okolo detí a domácnosti rozdelíte, napíš ich na papier, nech si vyberie alebo ich zaplatíte. A strč mu pred nos, koľko berie pani na upratovanie, žehlenie na hodinu, prípadne opatrovateľka. Možno mu svitne, ak nie, treba maximálne zredukovať starostlovosť o neho. Cez týždeň žiadne varenie, deti sa najedia v škole, škôlke, večera bude suchá. Periem a žehlím len sebe a deťm, ty máš toľko voľného času, že to zvládneš sám. Nedaj sa zahnať do kúta, lebo sa strháš a o pár rokov ťa vymení za iný model

orini
13. aug 2025

@anonym_autor je to "typicky" chlap... aj ja mam nieco obdobne, ale nie az tak zle ako ty. Ale tiez sa niekedy zamyslam nad jeho myslienkovymi pochodmi. Je to preto, ze si skvela a vsetko urobis a on to bere automaticky...
Neviem ako ti v tom pomoct, jedine riesenie je aby sa on viac zapajal a kazdopadne kazdy rok to bude uz lepsie, lebo deti odrastaju. Ale my zeny si hodne vytrpime...

anonym_af86b0
13. aug 2025
@orini

@anonym_autor je to "typicky" chlap... aj ja mam nieco obdobne, ale nie az tak zle ako ty. Ale tiez sa niekedy zamyslam nad jeho myslienkovymi pochodmi. Je to preto, ze si skvela a vsetko urobis a on to bere automaticky...
Neviem ako ti v tom pomoct, jedine riesenie je aby sa on viac zapajal a kazdopadne kazdy rok to bude uz lepsie, lebo deti odrastaju. Ale my zeny si hodne vytrpime...

@orini a prečo si ženy beľa vytrpia? Z akého dôvodu nebrali ako samozrejmosť, že sa budú o domácnosť a neskôr deti starať obaja? Prečo skáču mužom okolo zadku? Prepáč, ale toto je mimo moje chápanie a to mám vyše 50.

Strana
z7