icon

Prečo ma rozčuľujú každodenné situácie?

30. apr 2025

Nemozem si pomoct ale ked si niekto predo mnou oblizne peru mam chuť mu vytrhtrhnuť jazyk neskutočne ma to draždi, hoci aj viem že to je bežná vec, že si ľudia olizuju peru. Dalej ma drazdia urcite slová - láskavo, smer lekár a iné.. normalne až zachvat, amok ide na mňa a nenavidim prezliekanie akoby take navyše. Napriklad si omylom oblečiem naopak tričko, zúri ma že ho musím prexliecť.
S pyžama do pyžama ok ale prezliekanie medzi tým, hoc som aj spotená proste neznášam a chytá ma amok..
Amoky ma chytaju bežne aj malá vec ich spustí. Vtedy začnem kričať a dupať neviem ich ovladať. Tiež nemam rada ked viem ze mam nieco urobit a uvedomujem si to ale chcem to urobit vo svojom case a niekto napriklad kamaratka mi povie ze to mam urobit to ma tiez drazdi. Napriklad viem ze sa mam napriklad ked ideme von obliect. Ale neznašam ked mi ta kamaratka povie chod sa obliect. Jz viem ze sa mam obliect len to urobím vo svojom case v ktorom este stiham ak musime byt niekde v urceny cas. Neviem sa dobre vyjadrovat tak snad je to zrozumitelne.

Strana
z2
romiada
30. apr 2025

"Neznášam keď mi kamarátka povie choď sa obliecť". Predpokladam,že si dospelá ,takže za akých okolnosti Ti toto povie kamarátka ako sopľavému decku?Toto by vytáčalo aj mňa. Komandovanie a príkazy od iných čo mám robiť. A keď niekto použije to omáčkové slovo "VLASTNE" v každej vete, mam chuť si dat sluchátka na uši a ukončiť konverzáciu.

ysseba
30. apr 2025

Autorka, každého niekto niečím iným vytáča. Podľa mňa ty druhých vytáčaš tým tvojím napríklad. "Napriklad viem ze sa mam napriklad ked ideme von obliect" - z tejto vety NAPRÍKLAD mňa chytá amok 😀

autor
1. máj 2025
@romiada

"Neznášam keď mi kamarátka povie choď sa obliecť". Predpokladam,že si dospelá ,takže za akých okolnosti Ti toto povie kamarátka ako sopľavému decku?Toto by vytáčalo aj mňa. Komandovanie a príkazy od iných čo mám robiť. A keď niekto použije to omáčkové slovo "VLASTNE" v každej vete, mam chuť si dat sluchátka na uši a ukončiť konverzáciu.

@romiada lebo je nazoru ze sa pomaly obliekam. Takze mi to povie, aby sme nemeškali. Ale ja si nemyslim ze sa obliekam pomaly.

autor
1. máj 2025
@deedol

drzim palce u lekara. to ti zacalo teraz niekedy ci to mas dlhodobo?

ad najostrejsia ceruzka - je to blby preklad povodne z angliny - sharpest tool in the shed (pripadne box) - najostrejsie naradie v kolni (skatuli). v slovencine to nemam rada ani ja, ale na MK je to oblubene 🙂

@deedol dlhodobo. Taktiez nechápem alebo neviem určiť kedy clovek mysli nieco naozaj a ledy len vtipkuje. Raz ma kamaratka nechcela pustit do vchodu a zo srandy povedsla ze chce heslo. Ja som.to zobrala vazne tak som tsm.vyktikovala mena hercov cc o mala rada.to som vtedy bola cerstvo dospela A ona mala 14 rokov.

autor
1. máj 2025
@jana_eyre_2

@autorka mozno si v spektre, ľudia s poruchou autistického spektra môžu pociťovať takéto silne emócie pri aj banalitach.. z toho môže potom pramenit celková frustrácia.. držím palce k návšteve odborníka aby ti vedel pomôcť a bude ti ľahšie, len treba dlhodobo na Tom pracovat..

A úprimne pohľad na pery, jazyk ale detailné vadia aj mne.. neviem prečo, ale je to tak.. síce má to nevytaca, ale je mi to neprijemne vidieť.

@jana_eyre_2 ďakujem

autor
1. máj 2025
@done

mňa vytáča "dáš to" alebo "to dáš" stále neviem čo a komu alebo čo a kam treba dať

@done to myslis akp slovnu hračku? Tie mam naopak veľmi rada.

autor
1. máj 2025
@marca12

Chod sa prejst po detskej nemocnici alebo onkologii alebo len tak po nemocnici tam uvidis,co su ozajstne problemy a nie zurit kvoli banalitam. Nauci sa ovladat a ked to nevzladas,urcite vyhladaj odbornika. Na youtube mas plno videii,tak si ich laskavo 🤣 napozeraj a trenuj. Lebo podla toho,co pises si sa zasekla niekde vo veku do 5 rokov v obdobi vzdoru a tam si spravanim ostala.

@marca12 aj toto co pises ma privadza do amoku.. okrem toho mavam depresie. Bola som 7x na psychiatri a stale mam rovnaké problemy

martin96321
Odpoveď bola odstránená
xronus
1. máj 2025

Príliš dobrý život-malo problémov, psychická porucha, myslím že nebude ťažké si vybrať

nelka93
1. máj 2025

Nerozumiem ľuďom, ktorých vytacaju banality. Podľa toho čo píšeš tak ti pomôže naozaj len lekár. A ak si naletela 14 ročnému decku s heslom, tak ti asi naozaj pomalšie zapaluje a kamoške sa môže zdať, že si pomalšia aj v iných veciach, napríklad v obliekaní.

xronus
1. máj 2025

Tak tomuto neverím ani náhodou

autor
1. máj 2025
@xronus

Tak tomuto neverím ani náhodou

@xronus preco

autor
1. máj 2025
@xronus

Príliš dobrý život-malo problémov, psychická porucha, myslím že nebude ťažké si vybrať

@xronus mam vela psychickych problemov zial

elvenprincess
1. máj 2025

Toto vyzerá na poruchu autistického spektra. Netuším, koľko máš rokov, ani kde a v akom prostredí si vyrastala. Len mi je divné, že to nikto neriešil, ak si mala takéto problémy už dávnejšie. No žiaľ sa stáva, že PAS diagnostikujú až v dospelosti. Držím palce u lekára.

katrin21
1. máj 2025

Nie je to normalne, to su uz take psychoticke, neuroticke a cholericke stavy. Je fajn, ze si ich uvedomujes,priznavas a tym padom to jw prvy krok,ako ich riesit skusila by som regresnu terapiu,aby si zistila prvotnu pricitu tychto stavov , niekedy aj tym sa to.odstrani, ale mozno to je aj na lieky

katrin21
1. máj 2025
@tairyx

Mne sa oči prevracajú ked vidím slovné spojenie - ty nebudeš najostrejšia ceruzka v peračníku.. hodne sa to teraz používa a neviem tomu akosi prísť na chuť..
Prečo vám vadí spojenie ďakujem krásne? Určite krajšie ako to s tou ceruzkou 😁 aspoň to nie je hanlivé...

@tairyx mna vytaca slovo " hodne" a " je mi horko".. su to cechizmy..
A este" hraje sa" pomooooc

katrin21
1. máj 2025

S tou ceruzkou...aka je ceruzka ,ak nie jw ostra? Tupa...
Cize nepovies niekomu priamo že ty si tupá Ale povieš to opačne že nie si naj ostrejšia operačníku to je vlastne to isté.
Inak, kolko mas rokov?

Si tu hneď píšu o poruche autistického spektra ale ono to vôbec nemusí byť týmto proste sú aj ľudia ktorí majú psychické problémy a množstvo vecí nechápu a to nemusí byť hneď autizmus Ale samozrejme aj môže

katrin21
1. máj 2025

Zaujímalo by ma:
z akého rodinného prostredia pochádzaš
aké bolo tvojho detstvo
aký máš vzťah s matkou
Aký s otcom
aký štýl výchovy u vás doma vládol
aké to bolo pre teba v škole a tak ďalej a tak ďalej.
Tam nájdeš odpovede

tianna
1. máj 2025

Tiež by som povedala že si na autistickom spektre.. držím palce nech sa príde na to, čo ti tieto stavy spôsobuje a pomôže sa ti.

autor
1. máj 2025
@tianna

Tiež by som povedala že si na autistickom spektre.. držím palce nech sa príde na to, čo ti tieto stavy spôsobuje a pomôže sa ti.

@tianna dakujem

autor
1. máj 2025
@katrin21

Zaujímalo by ma:
z akého rodinného prostredia pochádzaš
aké bolo tvojho detstvo
aký máš vzťah s matkou
Aký s otcom
aký štýl výchovy u vás doma vládol
aké to bolo pre teba v škole a tak ďalej a tak ďalej.
Tam nájdeš odpovede

@katrin21 otec bol prisny a zomrel ked som mala 9 rokov. S mamou mam vztah dobry. V detstve ma šikanovali a chodila som po doktoroch.

autor
1. máj 2025
@elvenprincess

Toto vyzerá na poruchu autistického spektra. Netuším, koľko máš rokov, ani kde a v akom prostredí si vyrastala. Len mi je divné, že to nikto neriešil, ak si mala takéto problémy už dávnejšie. No žiaľ sa stáva, že PAS diagnostikujú až v dospelosti. Držím palce u lekára.

@elvenprincess dakujem

ahhola
1. máj 2025

To bol dobry priklad s tou 14.r.co chcela heslo, mas takych viac? . Naletela si a co? Naivnych, dovercivych, ludi je v kazdom veku, postaveni, pasme IQ, nechapajucich ironiu, vtip plno. Stane sa aj ing., ze poslu smejdom cele majetky a nikto im nepriklepuje autizmus.

Strana
z2