Prečo manžel odmieta príspevok svokrovcov?
S manzelom fungujeme tak ze si vsetko platime sami. Byvame sami, pracujeme, normalna mlada rodina. Priznam sa kde tu setrime na roznych miestach aby sme mali aj rezervu. Manzelovi rodicia maju 2x taky prijem a teda asi aj mensie vydaje. Niekedy sa nukaju ci neprispeju na dovolenku na kupu auta alebo na nieco...manzel sa zasmeje a tvrdi ze si pocka na dedictvo a odmietne. Ja som s tym ok. Neriesim. Jeho rodicia ich peniaze atd. Ale teraz nastala situacia so skolkou. Do statnej nam syna nevzali aj ked ma 3. A sukromne stoja 600eur ked si to rozratam na 12 mesiacov do dalsieho skolskeho roku je to 7200 eur. Co som nebola ochotna dat. Ja mam v septembri termin porodu. Co by znamenalo ze by som bola cely rok doma s dvomi detmi. Najprv materska tak od marca rodicak.platit skolku by znamenalo dat cely moj prijem prec. Velmi by mi to pomohlo keby sme boli s babom sami doma aspon cez den a aj syn by mal ovela lepsi program v skolke nez s nami doma. Min. Ten prvy polrok. Syn ma nejake diagnozy a nie je na tom tak ako ine 3 rocne deti. Teda by bolo dost komplikovane mat ich oboch naraz ale bola som odhodlana ze proste bude doma. Co uz, bude to tazky rok ale nejak by sme zvladli. No a teraz prisli svokrovci ze oni na skolku prispeju. Manzel zas odmietol. Ale ja som nejak zacala rozmyslat ze preco. Peniaze stracaju hodnotu.oni neinvestuju nijak len skladuju na kopu a keby chodil do skolky velmi by to pomohlo aj jemu vo vyvoji aj mne s druhym. Svokrovci sa inak nepodielaju na nejakej starostlivosti ani k nam nechodia, len my k nim. Nikdy neboli s malym sami atd...
a ako rozprava.
ked nie slovensky
Zle sa na to pozeras, tych 6000€ je sice vela ale v case sa to rozlozi a malo by to prinos pre neho ale aj pre teba. viem o com hovorim.
ale platila by som to sama, nebude to naveky a je to proste momentalny vydaj. nemozes sa spoliehat na inych v tomto
No tých 75% z platu v hrubom vychádza skoro ako plat v čistom,takže zopár mesiacov budeš mať ako plat a ešte máš rodinné a príspevok pri narodení,to máš ako ďalší mesiac k dobru. Určite by som netlačili muža do peňazí od svokrovcov,asi má na to svoje dôvody prečo ich nechce a je to pre neho dôležité,lebo vziať peniaze je veľmi jednoduché. A určite toto není situácia,kvôli ktorej by to za to stálo. Je to úplne bežné,že ženy dokonca dobrovoľne nedávajú staršie deti do škôlky hlavne kvôli tomu aby nepriniesli domov rôzne choroby.
@bublinka1426 no ved nie je to malo je to tolko kolko to je.. ale ako pisem mame aj ine vydaje a potreby ktore treba platit. Doteraz som rodicak davala na potraviny a drogeriu ak ho zacnem davat na skolku proste tie eura budu chybat inde.
Si veľmi naivná. Ak ti dieťa nastúpi v septembri do škôlky, co si myslíš koľko tam reálne bude? Týždeň ci dva a potom 2 týždne doma. Potom kolobeh od októbra do apríla ti bude viac doma ako v škôlke. K tomu ti nakazí vždy novorodenca. Tak by si mala doma dve zdravé deti, tak budeš mať doma dve choré deti, ver, ze až vtedy to bude psycho. Pri novorodencovi by som o škôlke prvý polrok ani neuvažovala. To píšem ako žena, ktorá pracovala v jasliach.
@maminkadeticiek ved ja nevravim ze taky neexistuju. Prispevky su na to aby sa poberali. Ale kazdy ma pravidla ktore treba dodrzat. Nie je to taak ze hned ma kazdy narok na vsetko
a muzove peniaze idu kam ???
ved ked ste si robili dieta, si na toto nemyslela? 😀
podla toho co pises, moc nasetrene zjavne nemate, prepac.
a budes mat navyse 200 euro, to ej ti malo ( za novonarodene dieta?)
@milovnickakvetov inac toto je pravda, asi je ozaj aj lepsie ze bude mat doma dve deti, lebo sak ten prvy rok, je je jeden samy sopel.
moje kamosky co to mali takto, deti aj z tohoto dovodu do skolky nedavali, aby domov nenosili choroby.
@bublinka1426 zeby nijak? 🙂 su deti co maju 3 a nerozpravaju.. preto je to s nim komplikovane..
Podla mna, ak su vztahy v rodine velmi dobre, je v pohode ak rodicia (ak mozu) vypomozu detom (aj dospelym).
Skoda, ze sa neozvu tie, ktorym rodicia prispeli ci pozemkom, ci peniazmi na stavbu domu a je ich urcite velmi vela. Niektori rodicia pomoc mladej rodine riesia tak, ze na vianoce daju peniaze do obalky.
Najdolezitejsi je nazor manzela (syna). Vobec by som ho netlacila do toho co nechce, len by som mu vysvetlila, ze to nie je nic neobvykle, ani za co by ste sa museli hanbit.
Je narocne mat doma 2 male deti, no narocnejsie mozno budu tie choroby zo skolky.
Zhrniem. Rodicia nie su povinni prispiet mladym, no ak sa to stane, mladi sa nemaju za co hanbit.
a preco to riesis teraz? je to tvoj problem, takto mozes este behat aj za logopedickou, co uz ...
sa mozes usmievat ale takto budete behat este aj po doktoroch a to sranda nie je, a nepotesim ta, vacsinou sa plati.
Dieťa aj tak budeš mat viac doma ako v škôlke. Od septembra samé choroby do marca aj v sukromnych skolkach( plus tie diagnozy co spominas). A priprav sa , ze všetko odovzdá novorodencov, ak do škôlky tak od aprila- mája, lebo mozes mat obe deti nonstop na antibiotikách. Vlastná skúsenosť. Svokrovci sa ako vyjadrili, že všetko zaplatia, alebo len prispejú?ponuka sa zda byt lákavá, ale je to aj tak blbosť.
@cafelatte a nic nie je horsie ako dve chore deti. toboz novorodenec. s 0 imunitou
@milovnickakvetov ale nie je to pravidlom. Sestra mala normalne dieta v skolke a novorodenca doma. Starsia nedoniesla ani choroby ani nic a normalne tam pravidelne chodila a to do statnej kde bolo aj viac deti nez v sukromnej.. ale ano su aj take pripady..
Nikdy nevies, co za tym odmietnutim je, neries to, manzel ma v tejto veci podla mna pravo na svoj nazor. A dalsia vec - takto darovane peniaze su velky zavazok. Ani nevies ako a mozu vam byt vykricane.
@biba_18 plynulo rozpravat sa moze naucit aj zadarmo z youtube 🙂
@bublinka1426 a ty mas deti? Co vsetko obnasaju? Manzelove peniaze idu na hypo, najom, naftu, poistky, net, telefon, pripadne opravy, 200 eur sporenie keby sa pokafrala pracka alebo tak.. z manzelovej vyplaty sa platia napriklad darceky vylety dovolenka, oblecenie.. a urcite som na nieco zabudla. Ja platim stravu, lieky, lekarov, drogeriu..
a este jedna vec,
uz len tato veta ta charakterizovala :
Manzelovi rodicia maju 2x taky prijem a teda asi aj mensie vydaje.
akoze preco ty riesis jeho rodicov? co ty vies ake oni maju vydaje? ci si sa ich pytala?
a preco maju 2 x taky prijem? no asi maju lepsiu pracu, mozno sa viac snazili...
ano mam dieta aj rozum a finnancnu gramotnost taku aby som nemusela od niekoho PYTAT PENIAZE
este raz ti pisem, dostanes aj kocikovne aj 200 eur mesacne navyse, tak si zober pero papier a spis, kde sa da usetrit a kde sa mozete obmedzit. je to narocne doba nie je lahka, ale na to si mala mysliet pri sexe.
Nemáte na to. Nechcela by som to od svokrovcov...navyše povedali že 'prispeju', nevieš koľko. Možno 200e. Náhodou niekedy zabudnú poslať alebo čo...budeš sa im mesiac čo mesiac doprosovat či ti pošlú peniaze? Jasné že to budeš chcieť od manžela 😃 a ten bude mať akurát nervy lebo to vôbec ani nechcel
a pozri
z manzelovej vyplaty sa platia napriklad darceky vylety dovolenka, oblecenie.
tu uz vies hned usetrtit.;)
@bublinka1426 kks, ty čo riešiš - ona len popisovala skutkový stav!
@biba_18 radim kde moze usetrit. je nieco na tom zle?
a za to ze tento stat neriesi problem so skolkami za to naozaj nemozem.
urcite to nie je jednoduche pre nikoho.
@roja01 tiez si myslim ze ak su vztahy normalne a manzel je k tomu jedinacik tak ako preco by nemohol prijat ked oni maju teda vela a nukaju sa.. je to take ze ano ludia dostavaju pozemky a aj tie obalky a prispevky na 10000 svadby, nech mi nikto nehovori ze nie.. niektory aj cele byty.. a co ved predsa nepojde si dieta brat hypo ked doma je nevyuzity byt. Ja sama by som ho dietatu ponukla.. lenze take sa neozvu...
Aby sa ti to nevypomstilo. Nebudeš chcieť prísť alebo nebudeš môcť a už to bude ako argument však sme pomohli. Radšej máj obe deti doma celý rok. Ono je to aj lepšie aby starší nežiarlil že ty si doma s drobcom a on musí preč. Môže sa cítiť odstrceny. Ja som tak mala deti doma spolu. Dcéra na bračeka nedá dopustiť . A to syn má svoje diagnózy a problémy . Ale ona ho ľúbi lebo mi pomáhala sa oň starať . Prípadne ich skôr popros aby si niekedy vzali staršie dieťa k sebe na chvíľku prípadne mladšie kocikovat
No, aspon manzel sa vie spravat ako dospely a zodpovedny clovek.
@cafelatte ponukli sa ze prispeju. Ja som to neriesila lebo som to brala tak ze nechceme.. ale ked sa mi to ulozilo tak som zacala rozmyslat ze mozno by to nemuselo byt take zle..
no ale ako čítam tie príspevky - niet nad dobré vzťahy v rodine ..👍

O nič za ten rok doma nepríde,keďže nie si ochotná dať do škôlky svoj celý príjem,ale od svokrovcov by ti to ľúto už nebolo. A budúci ho možno vezmú do štátnej. To,že na jedno nedostaneš nič je normálne. Má to tak každá jedna žena, čo má dve a viac detí. Moja mama mi tiež chcela dať pre syna na súkromnú škôlku, keďže som bola na rodičovskom, škôlka mi zožrala 400€ a druhé dieťa doma.Jasné, že som odmietla,keďže je to moje dieťa a moja povinnosť sa starať. Ťahala som radšej zo svojich úspor .