Prečo manžel odmieta príspevok svokrovcov?
S manzelom fungujeme tak ze si vsetko platime sami. Byvame sami, pracujeme, normalna mlada rodina. Priznam sa kde tu setrime na roznych miestach aby sme mali aj rezervu. Manzelovi rodicia maju 2x taky prijem a teda asi aj mensie vydaje. Niekedy sa nukaju ci neprispeju na dovolenku na kupu auta alebo na nieco...manzel sa zasmeje a tvrdi ze si pocka na dedictvo a odmietne. Ja som s tym ok. Neriesim. Jeho rodicia ich peniaze atd. Ale teraz nastala situacia so skolkou. Do statnej nam syna nevzali aj ked ma 3. A sukromne stoja 600eur ked si to rozratam na 12 mesiacov do dalsieho skolskeho roku je to 7200 eur. Co som nebola ochotna dat. Ja mam v septembri termin porodu. Co by znamenalo ze by som bola cely rok doma s dvomi detmi. Najprv materska tak od marca rodicak.platit skolku by znamenalo dat cely moj prijem prec. Velmi by mi to pomohlo keby sme boli s babom sami doma aspon cez den a aj syn by mal ovela lepsi program v skolke nez s nami doma. Min. Ten prvy polrok. Syn ma nejake diagnozy a nie je na tom tak ako ine 3 rocne deti. Teda by bolo dost komplikovane mat ich oboch naraz ale bola som odhodlana ze proste bude doma. Co uz, bude to tazky rok ale nejak by sme zvladli. No a teraz prisli svokrovci ze oni na skolku prispeju. Manzel zas odmietol. Ale ja som nejak zacala rozmyslat ze preco. Peniaze stracaju hodnotu.oni neinvestuju nijak len skladuju na kopu a keby chodil do skolky velmi by to pomohlo aj jemu vo vyvoji aj mne s druhym. Svokrovci sa inak nepodielaju na nejakej starostlivosti ani k nam nechodia, len my k nim. Nikdy neboli s malym sami atd...
Ja ti len vravím, že ak aj nenastúpi, lebo na to zrovna nemáte, tak sa dá rok pomakať ešte doma. Aj keď budú dve. Ešte ma napadlo,keď je pre teba 600€ veľa a máš pocit, že by mu škôlka prospela,čo tak ho dať na poldennú starostlivosť? Budeš platiť menej a dieťa bude v kolektíve
a sukromne, kebyze sa da dohodnut aspon na tie 4hod to ti pomoze aj pre teba aj dieta sa bude socializovat. to sa da mozno dohodnut a namiesto 600 euro to bude 300 euro. ci aj menej kedze mozno pojde bez obeda.
Uprimne z tvojich príspevkov to vyznieva že ty proste chces, chcela, chces a chces dať do dieťa do škôlky a dúfala si že tu budú ľudia s tebou súhlasiť. Ak ti je ľúto tvojich peňazí, map by ti byť ľúto aj svokrovcov - a je úprimne jedno koľko zarábajú alebo koľko peňazí majú.
Ale každý je strojcom svojho šťastia. Ak chcete vytvárať vo vzťahu so svojím manželom papercuts, tak veľa stastia.
Akoze nikdy som v tejto situacii nebola, ale komu inemu tie peniaze daju, ked nie svojim detom? Normalne ak mozu, nech pomozu aj financne, urcite ich to potesi, ze vam mozu pomoct. Ja som si naopak vychutnavala obe deti, skolku sme na rok odlozili, ked sa narodil syn. Ale dcera je partak, chybala by nam doma, potrebovali sme sa s novou situaciou zzit. Ale jazdy to ma inak, ak budes ty a babo a aj syn vo vacsej pohode ked pojde do skolky, tak by som to prehodnotila. Porozpravala sa s muzom. Ja to vnimam ako normalnu pomoc v rodine. A to taketo veci nezazivam, na vsetko si musim zarobit sama.
Je tiez mozne, ze svokrovcom to bolo v tej chvili len trapne a povedali to slusnosti, a ked uz tak mali na mysli prispenie 100€.
Muza asi nepusti chlapska hrdost. Ja to tu preniesam, kludne by som prijala, aby mu skolku platili svokrovci. Ved to nie su cudzi ludia a ked sa sami ponukaju?
Akurat co sa tyka trj skolky, ja sa napriklad chorob velmi bojim, a preto svojho nedavam, a ostane s nami doma. Bude to urcite narocne a mozno po par mesiacoch budem inak hovorit😃
Pozri, tu su dost casto zavistlive mamicky, ktore nedopraju a budu ti tvrdit, ze by urcite nic od svokrovcov nezobrali. Ale uprimne... ak by mali taku moznost tak by zobrali 😁 normalne sa s manzelom skuste este raz porozpravat a vysvetli mu, ze syn by v skolke robil vacsie pokroky atd. Ved je to len na par hodin. Alebo skuste len na skusku ci tam vobec bude chciet byt.
@tehulka2011 ved aj 100 je dost je to 1000 na skol. Rok
a to by teda ovplyvnilo vase rozhodnutie, ak by Vas skolka potom vysla 500€ namiesto 600€?
Inak ked Vam tak zalezalo na tom, aby siel do skolky, mali ste si podat do viacerych statnych skolok, nielen do jednej.
necitala som vsetky prispevky
ani k manzelovi a svokrovcom sa nejdem vyjadrovat
ale existuje ten prispevok, ze ak dieta, ktore dovrsi do 31.augusta 3roky a nezoberu ho do statnej spadovej skolky a mate o tom potvrdenie ....tak treba ist na UPSVaR a dostanete na to dieta rodicovsky prispevok aj po dovrseni 3rokov (az pokym ho nezoberu do tej statnej spadovej skolky)
pripadne ak vy uz budete mat matersku .....tak nie som si ista, ci na otca sa da napisat alebo ako....to si pozistujte
ale ten prispevok existuje, kludne z toho mozete platit ciastocne sukromnu skolku ....len to vsetko treba dolozit a chodit za tym
Autorka ...prikryvajte sa iba takou perinou,na akú máte.
Neber od svokrovcov peniaze,lebo na to raz doplatis.Radsej daj prihlášku znova tento rok do štátnej škôlky a čakaj,kým ho zoberú tam.Nezavid svokrovcov ich peniaze a ty si zi zo svojich.
@kosicanka2018 ale manzel to vie dokonca sam raz spomenul ze ci ho nedame aj skor nez od 3 rokov ze by mu to mozno pomohlo.. ale ja som nechcela ved som doma.. a uz som bola tehotna.. no naco by som ho davala vedela som ze do prace sa nevratim na tych par mesiacov a este tehotna.. a ano uprimne pomoc berie vela ludi ci uz od statu ci od rodinnych prislusnikov je to normalne a prirodzene.. ako keby mali svokrovci aj ine deti. Ale nemaju ani deti ani vnucata tak tu nie je nikto kto by mohol citit krivdu alebo zlost na to..
@tehulka2011 bolo nam povedane ze to nema zmysel ze vsetko je plne ved ako inak v BA
@marci77 3 roky ma v septwmbri a tiez sa neda poberat subezne s inym prispevkom ci materskou.. teda nemame narok ale dakujem...
Ja by som tie peniaze prijala. Netreba sa báť prijať pomoc. Je to ok
Celkom nerozumiem comu skolka pomoze aby sa tvoj muz vyspal a bol oddychnuty. Ved on by aj tak prisiel domov az potom ako bude syn doma zo skolky.
Skús ho občas dať do nejakého materského centra na dve hoďky, niečo sa priučí aj tam.
myslím si,že 3r.dieťaťu by škôlka až tak veľa nedala.ešte stále potrebuje teba a príde malá sestrička či braček.Môžeš ich zoznamovať,môže ti pomôcť,je to krásne obdobie.A v neposlednom rade príde jeseň chrípky,angíny koľko dní vydrží v škôlke .Tvoj manžel rozmýšľa dobre.tie peniaze čo núkajú môžu sa vám ešte neskoršie hodiť.nikdy nevieš čo príde.Nie ste na škôlku odkázaní.
Aj ja som takto bola doma s dvoma detmi, dalo sa to zvladnut. Peniaze by som neprijala. Tiez mi rodicia ponukli ze pomozu financovat dcere studium v zahranici ak by sme potrebovali a je to viac ako ty pises co stoji vasa skolka. Samozrejme sme to odmietli. Naucte sa fungovat s tym co mate a ak maju svokrovci peniaze, nech setria vnucatam na vysoke skoly radsej, akoby ste o par rokov nasli.
Ja by som staršieho do škôlky nedala,pretože môžeš rátať s tým,že každú chvíľu bude doma,pre chorobu.Maloktore dieťa si v kolektíve tým neprechádza.A ty rovno k novorodeniatko budeš riešiť výmenu baktérií v škôlke.Skus sa spýtať pediatrická čo by ti radila.
ja chápem pointu tvojho príspevku.
mali ste debatu o ďalšom živote / fungovaní, keďže nastane zmena vo vašom živote.
Vaše staršie dieťa má svoj vek, má svoj zdravotno-psychický hendikep, všetko sním riešite a robíte kroky k jeho vývoju a napredovaniu. v zhode s odborníkmi ste začali uvažovať a riešiť škôlku , aby ste aj v tomto smere podporili synov rozvoj, kolektív detí ho ťahá, či v reči, stolovaní, jedení, spolupráca kolektívu, režim , hygiena, osamostatnenie a všetky tie drobnosti ktoré vysoko pomáhajú k socializácii detí vo všetkých smeroch.
do štátnej škôlky za dobrý peniaz ho nevzali pre nedostatok miesta, do úvahy prišla súkromná - ale má to háčik - vysoké poplatky.
v rámci všeobecnej debaty svokrovci spomenuli že vám prispejú, ale neuviedlo koľko, ci mesačne 50, 100, alebo 300 €, ani že zaplatia celý školský rok vopred, či dajú trvalý príkaz na platbu každý mesiac.
neriešili ste detaily, lebo muž odmietol a tak nedošlo k pokračovaniu ako to mysleli.
Keďže sa vám čoskoro narodí bábätko, ty nemôžeš nastúpiť do práce, kedy by ste zvýšené nečakané výdavky vykryli.
preto si sa začala zamýšľať, či by nebolo dobré prijať finančnú pomoc od svokrovcov, zatiaľ iba zamýšľať, tak ako nad všetkými súvisiacimi okolnosťami.
Prišla si sa poradiť, len poradiť, so skúsenými ženami, viacerými, a hľa - typický koník, niektoré ženy ti dávajú rady, príklady, chápavo diskutujú, ale zlietli sa tu aj dámy dokonalé, ktoré si prišli kopnúť, uraziť, ponížiť, pohonkať si ego na tvoj účet.
Prosím ťa nedaj sa, neber si blbé komenty k srdcu od žien čo vedia prd makový o tvojom živote, o všetkých tvojich starostiach a peripetiíách , o snahe vaše dieťa poťiahnuť a zmeniť jeho hendikep k lepšiemu.
Držím ti veľmi palce, aby ste vedeli vyriešiť všetky aspekty života k vašej spokojnosti.
Manžel má koľko v hrubom. Píšeš ze ma slušný plat, tak by mal dosiahnuť plný D na dve deti. To je budúci rok 200 + 120 RP. ak prídavky chodia na tvoj účet tak mm nech dá na škôlku tých 200 ty dás RP + 180 z materskej alebo rodičaku, ďalší rok znovu skúsiš štátnu škôlku.
@cacianka dakujem pekne, ano tak to nejak je s celym... niekto poradi niekto nie.. viem sa odosobnit..
🍀🌹
Pozri,riesis a rozdelujes cudzie peniaze,ktore sa ta ale ze uuuuplne netykaju. A nejaky mas prilis dobry prehlad k tom,kolko zarabaju a minaju svokrovci. Tu energiu skus presmerovat inde a mozno sa aj tebe zacne lepsie darit. No a k problemu,manzel povedal,su to jeho rodicia,vybavene. Ak ti treba prispiet,chod ked tak za svojimi rodicmi. Alebo sa jednoducho postarajte o svoje deti ako sa na rodicov patri. Ale inak chapem tvoje dovody,v tomto pripade by som dala dieta do skolky. Akurat by som sa uskromnila a zaplatila ju sama,no.
Jemine ste sa do nej pustli
Ano synovi by kolektiv velmi prospel, moj syn bol pozadu od ockovania dost oproti rovesnikom tak som ho pred nastupom do skolky davala tak 2x do tyzdna na 4hodky do jedneho kutika kde dokonca boli deticky ktore tam boli denne od rana do poobedia. Velmi mu to prospelo a potom skolka ani nevravim.
Aspon taketo nieco nieje mozne u Vas?
@viera27 viem o ich financnych pomeroch lebo o tom otvorene predomnou hovoria. Keby nechceli tak nehovoria alebo to hovoria len manzelovi. Ja to nemam od neho ale od nich. Tiez som to zo zaciatku nechapala a bolo mi to divne ale casom som si uvedomila ze vlastne nemaju nikoho ineho. Surodencov v zahranici, rodicia uz nie su, jediny koho maju sme my. A asi chcu aby sme vedeli o ich situacii. Aj keby sa stalo nieco manzelovi aj ked nie som priamia pribuzna ale asi by som bola najblizsi dospely clovek v ich rodine. Su mala rodina. Proste tie veci viem.. ci chcem ci nie bavia sa o tom predomnou..

Ok zvazim tie choroby- to ma nenapadlo- zvazim pre a proti a uvidim co povie manzel.. nejak bolo nejak bude.. ved sukromne zoberu dieta asi hocikedy aj pocas roka ak maju miesto...