Prečo matky odmietajú pomoc svokrovcov?
Preco kazdej matke pisete, ze este bude rada, ked jej svokra, svokor postrazi dieta? To ste tak neschopne, ze sa neviete o svoje dieta postarat? Mame 2 deti, a teda vzdy sme si to s muzom vedeli zariadit a nepotrebovali sme davat dieta na starost dedkovcom. Dedkovci z oboch stran sa detom venovali, ked to oni chceli a nie ze my sme potrebovali. Tak tuto radu, ako raz podla vas kazda zena bude potrebovat pomoc svokry si nechajte pre seba, ked uz ste tak neschopne vy boli.
Podľa mňa musíš byť veľmi smutná a frustrovaná zo svojej situácie - čiže z toho že ste super s mužom zohratí a nepotrebujete pomoc, keď tu takto prskaš 🙃 moja svokra a aj mama mi bežne s deťmi pomáha a keď nie sme dlhšie spolu, tak už mi píše, že jej deti chýbajú a máme ich doniesť. A to hovorím o týždni, čo nie sú spolu. Nezavid inym ľuďom dobré vzťahy a postráženie 🥰
Baby zbytocne sa tu rozculujeme, je to len tema zalozena na rozprudenie vasni, pisana z nudy a zrejme aj fejk..
..som nevedela, že človek, ktorý si dokáže zariadiť veci tak,aby nevešal svoje deti druhým je hneď nadčlovek...
Už mám deti veľké,ale keď boli malé sme s mužom akosi automaticky pracovali na smeny, kým deti nevyrastli a boli samostatné... naši pracovali..nikdy nemali problém s postráženim,ale ja nadčlovek ,aj napriek ich ochote som ich nechcela akosi automaticky obťažovať s každým prdom 🥴😄a čo si o tom myslí útočne a agresívne komando z koňa mi je šumafuk🤪
Milá autorka, predstav si, že sú aj rodiny kde si proste nedokážu rodičia zosúladiť pracovné časy, tak aby nepotrebovali pomoc rodiny. Alebo ak dieťa ochorie, prípadne sú prázdniny. Ďalej chcem vidieť rodičov, ktorí dokážu vykryť celé prázdniny bez pomoci rodiny, okrem učiteľov a pri takých čo len jeden z rodičov chodí do práce. Za ďalšie sú aj starí rodičia, ktorí chcú pobaviť vnúčatá a neberú to ako povinnosť. My sme sa viac menej stíhali prestriedať. Cez prázdniny pomohli starí rodičia. No keď nám občas dieťa zobrali na víkend, tak nám to dobre padlo. Dokonca nemali problém si s ním urobiť aj úlohy. Čo mne osobne pri všetkých pracovných povinnostiach a domácnosti naozaj dobre padlo. To predsa neznamená, že sme zlí rodičia. Tak isto nemám problém hoci komu z rodiny vyzdvihnúť dieťa zo škôlky alebo z družiny. Sme predsa rodina. A tá je aj toho, že si pomáhame. Lenže v dnešnej dobe, už žiaľ ani rodiny nie sú zudržne.
Nemyslim si,ze ide o neschopnost. Skor schopnost. ;D Potesi to,ked raz za cas su manzelia len spolu a deti u starkych. Potesi tiez,ked si buduju takto vztah a potesi,ked maju starki zaujem.
No zjavne tu má niekto svoje dni a muž nie je po blízku aby si to mohol "zliznut"on.... Prosím kúpte jej niekto Ibalgin a veľa čokolády 🙏🙏🙏😂😂😂alebo rovno niečo na nervy
Gratulujem Ti, že ste tak schopní
My dávame dieťa svokromcom ,keď je choré,chodíme obidvaja do práce.
Preco urazas? Ja sa tiez zrovna nehrniem davatvdeti babkam dedkom, no niekedy je to fajn. Oni uziju pekny cas spolu a my s muzom tiez. Nam ma to momentalne staci skolka ale keby nebola, nieco by sme poriesili. A niekedy to vie pomoct, ked je zena/miz po nejakej operacii alebo choti a babka dedko sa dokazu postatat. Vedcty nemusis davat deti babke a mozes odpisat, ze si to riesis inak. Tu len vidno, ze ni niekto tiadne stupil na otlak.
A tebe čo sadlo na nos? Neboj sa, ja sa tomuto problému budem snažiť vyhnúť tým, že nebudem mať ani jedno decko.
Ty si asi veľmi dlho nemala sex čo? 😁
Ja v pohode dám deti svokre a idem s mužom na rande alebo čokoľvek a cítim sa super vôbec nie neschopne 🤩 myslím že sa cítim lepšie ako ty na pokraji nervového zrútenia ..
👀👀👀
Som mojim rodičom vďačná že som ako dieťa trávila veľa času so starými rodičmi, s tetou, sesternicami atd🙏🏼Že moja mamka nebola egoistická a vedela že je pre dieťa širšia rodina dôležitá a nie vždy len matkina sukňa. Keď sú vzťahy dobré tak to prospieva každému, dieťaťu, rodičom ktorý majú voľný čas a aj starým rodičom ktoré vnúčatá milujú
Chod spať si vyčerpána. A kto sú to dedkovci taký vyraz nepoznám. Vždy to boli babka dedko starká starký a nie dedkovci to sú čo dvaja dúhový.
Zeno, a tebe kto tak ublizil, ze taketo reakcie a vylevy+ nadavky do neschopacok??? Teba asi malo chvalili, ked si bola dieta, a aj dospela,lebo sa sama "pochvalit"nevies bez toho, aby si mala potrebu zhodit ine zeny, a urazat ich.Nie vsetci maju take moznosti ako mas ty- tym myslim, pracu, domacnost, povahu, zdravie,problemy....tak neodsudzuj ked si nezila zivot inych zien.
@alickapusinka 😂😂😂😂😂😂👌
@natalia2007 chuda unavená je z deti bo jej ich dedkovici ani nepostrážia tak už jej rupli nervy.
@autorka klud daj deti dedkovcov a oddychni si potrebuješ to.
@yelena159 tak naco si na mamickovskom fore?
@natalia2007 lebo sa tu riešia aj iné veci okrem deti? ( ja si myslím, že by to mohol byť tiež dôvod) 😆😁
@natalia2007 Prečo by som nemohla? Pochybujem, že tu každý jeden má deti.
To je úžasné, tu je medaila za dokonalosť 🥇
Si hviezda, ze si to vies vsetko tak krasne zariadit. Tlieskam Ti. Predstav si, ze su situacie, ked aj schopna zena s detmi potrebuje pomoc. Napr. taka, ktora s jednym dietatom stravi vela casu na “pobytoch” v nemocnici, vysetreniach, zena samozivitelka, alebo taka ktorej manzel cestuje za pracou (tak ako moj), alebo zena ktora ma tych deti viac, zena, ktora si nemoze brat z prace x krat OČR. A tych prikladov je vela. Takze ano, ja sa priznavam potrebujem obcas pomoct s detmi. A za neschopnu sa rozhodne nepovazujem. Ty sa laskavo hod do kludu a dakuj Bohu, ze nepotrebujete pomoct od nikoho.
Autorka tak ja jedina (zrejme) sa ta zastanem...mam v rodine pripady kde stary rodicia vychovavaju vnucata namiesto rodicov aj ked rodicia ziju, su zdravy a svojpravny atd. Stary rodicia su tu na obcasne povarovanie, na zabavu a prazdniny, nie ako odkladaci priestor ked dieta zavadzia...slovo neschopna/neschopny rodic by som pouzila iba vtedy ked viem ze ta osoba nou je..niekedy si situacia vyzaduje ze to inak nejde,,ale ked sa to privela zneuziva - to je uz neschopnost
Ja nechápem prečo by mala byť žena neschopná kvôli tomu, že dá/chce/ môže občas postrážiť deti starým rodičom?

Ja sa o dieťa postarať viem,ale chcem sa postarať aj o svojho manžela a stráviť s ním aj nejaký čas o samote takže áno dávam svoje dieťa k babkám. A možno ťa ešte viac rozculim keď napíšem, že sme boli samy na Balatone, 2x pri mori,na wellnesse a syn bol u babky 🤣 neubudlo z neho,babka sa potešila a my sme si oddychli