icon

Prečo mi všetko vadí?

21. máj 2025

Zažili ste to už? Už dlhodobejšie, najmä posledné 4 roky mi všetko vadí. Táto doba, ľudia, miesto kde žijem. Niekedy mám pocit, že "sa zachránim", len ak odídem niekam preč, na samotu, do nejakej chatrče do hôr a budem len so svojimi psami prípadne jednoducho zmýšľajúcimi ľuďmi, ktorí žijú v súlade s prírodou. Lenže mám fungujúcu rodinu. Často mám ale také pohnútky, zmiznúť. Asi to nie je normálne, ale som unavená zo života takého, aký je.

viestta
21. máj 2025

Asi potrebujes reset. Chod na vikendovku sama, bez rodiny alebo na tyzden niekde, kde sa budes citit prijemne a usporiadas si myslienky.

lucia13022023
21. máj 2025

Áno zažila ale nikdy nie tak dlho. Vždy som vtedy odišla 😁 do cudzej krajiny, sama, na par dni. A bolo lepšie

ssimusska
21. máj 2025

Ano mala som taký pocit. Našla som si koníčky a zrazu bolo všetko ok, mala som len moc voľného času, tak som hľadala všade chyby.

done
21. máj 2025

V tejto dobe má také pocity viac ľudí, stačí si pozrieť aj iné fóra. Odcestovať len na pár dní do zahraničia mi nepomohlo, po návrate sa všetko vrátilo do predošlého stavu. Jediné čo mi pomáha je čas trávený v dome na dedine, kde nikto z našich susedov nerieši politiku, neziskovky ani stúpajúce ceny. Pestujú si takmer všetko v záhradách, niečo si dochovajú, TV sledujú maďarskú keďže je to na južnom Slovensku, všade veľa kvetov v predzáhradkách aj na námestí pri kostole, takmer všetci tu majú psov od jazvečíkov a maltezákov po vlčiakov, veľa mačiek, ráno sa ozýva spev vtákov. Podvečer mládež ale aj celé rodiny bicyklujú po dedine, večer sedíme na terase a sledujeme západ slnka. Len toto mi pomáha, čas strávený mimo mesta, bez stresu, zhonu, hluku z dopravy.

zobaka
21. máj 2025

poznam na to ciastocne pomaha dovolenka, ale mimo statu v ktorom si 😁

zuzinka888
21. máj 2025

Myslim ze si vyhorela. Bolo by velmi prospesne nie iba pre teba ale aj pre tvoju rodinu aby si na predlzeny vikend niekde odisla a zobrala len havkacov. O deti nech sa postara otec a nech mu pomozu rodicia/ svokrovci/ kamarati. Bud pojdes oddychnut do prirody dobrovolne alebo ta vypne v tej najnevhodnejsiech chvili a pojdes oddychovat do "spitala". Svietia ti vsetky kontrolky- keby si bola auto uz si v servise- a nie si ty nieco viac? Si. Vaz si seba a staraj sa o svoje zdravie fyzicke i dusevne- nik to totiz za teba neurobi- a fakt to potrebujes.

autor
21. máj 2025
@done

V tejto dobe má také pocity viac ľudí, stačí si pozrieť aj iné fóra. Odcestovať len na pár dní do zahraničia mi nepomohlo, po návrate sa všetko vrátilo do predošlého stavu. Jediné čo mi pomáha je čas trávený v dome na dedine, kde nikto z našich susedov nerieši politiku, neziskovky ani stúpajúce ceny. Pestujú si takmer všetko v záhradách, niečo si dochovajú, TV sledujú maďarskú keďže je to na južnom Slovensku, všade veľa kvetov v predzáhradkách aj na námestí pri kostole, takmer všetci tu majú psov od jazvečíkov a maltezákov po vlčiakov, veľa mačiek, ráno sa ozýva spev vtákov. Podvečer mládež ale aj celé rodiny bicyklujú po dedine, večer sedíme na terase a sledujeme západ slnka. Len toto mi pomáha, čas strávený mimo mesta, bez stresu, zhonu, hluku z dopravy.

@done ty si to vystihla👍. Na dovolenku chodíme každý rok, aj výlety ale po príchode do "reality" mi je ešte horšie. Ja nepotrebujem ani more, ani wellnesy, ani Alpy ak je to na pár dní. Skôr odísť od všetkého natrvalo niekam, kde budem odtrhnutá od tohto "podivného", rýchleho (v mojom chápaní samozrejme) sveta. Proste chajda niekde v prírode, dokola lúky, les, zvieratá k tomu. Ja toho veľa nepotrebujem. Len máme školopovinné dieťa, tak sa premáham zatiaľ.

done
21. máj 2025

Mne sa páči aj pri Myjave, presne to všetko tam je, lúky, lesy, zvieratá - bežne sú tam na lúkach srnky, je tam aj obora s diviakmi. A všetka občianska vybavenosť je v Myjave. Bývajú tam aj folklórne slávnosti, deň hasičov, stretnutia historických áut, takže aj niečo pre deti tam býva. A veľa ľudí je pohostinných, celkom cudzí ľudia nás pozvali do dvora posedieť v altánku, porozprávať sa o životnom štýle, varení, záhradke, žiadna politika a podobne. Aj šport pre deti, je tam obľúbený fotbal, majú aj žiacke družstvá ako chlapcov tak aj dievčat. Myslím, že aj na Slovensku sa ešte dajú nájsť miesta pre spokojný život bez stresu.

autor
21. máj 2025
@done

Mne sa páči aj pri Myjave, presne to všetko tam je, lúky, lesy, zvieratá - bežne sú tam na lúkach srnky, je tam aj obora s diviakmi. A všetka občianska vybavenosť je v Myjave. Bývajú tam aj folklórne slávnosti, deň hasičov, stretnutia historických áut, takže aj niečo pre deti tam býva. A veľa ľudí je pohostinných, celkom cudzí ľudia nás pozvali do dvora posedieť v altánku, porozprávať sa o životnom štýle, varení, záhradke, žiadna politika a podobne. Aj šport pre deti, je tam obľúbený fotbal, majú aj žiacke družstvá ako chlapcov tak aj dievčat. Myslím, že aj na Slovensku sa ešte dajú nájsť miesta pre spokojný život bez stresu.

@done ja som práve okres MY😅, mňa to ťahá Orava, Kysuce, Zaježová, Hriňovské lazy - odtiaľ sú moji predkovia. Kdekoľvek od TN na východ.

autor
21. máj 2025

Všetci smerujú z východu na západ a mňa to ťahá opačným smerom. Neviem si pomôcť.

autor
21. máj 2025

Asi som všeobecne pre väčšinu čudná 😞

domkakvet
21. máj 2025

Potrebujes vypnut a oddychnut si.

evienmk
21. máj 2025

A nesúvisí to so stresom v práci? Keď prídeš domov, treba pravidelne nejako vypnúť. Ak nemáš možnosť byť dlhšie v prírode, tak aspoň prechádzky, na bicykel, pestovanie kvetín, neviem, proste niečo, čo Ťa bude tešiť tak, že zabudneš na okolitý svet tam vonku. Aj doma si vyhraiť čas pre seba, ak sa dá..., lebo niekedy sa ani to nedá.
Ešte nezabudni dopĺňať aj vitamíny, minerály, lebo organizmu môže aj to chýbať. Mne pomáha magnézium na upokojenie, C vitamín zase dodá energiu.

romino
21. máj 2025

Som najprv myslel ze to moja manzelka pise. Ale kedze nemame psov, tak nie. Lebo ako cez kopirak toto dost casto doma pocuvam..
No a co ti poviem ...uz som z toho aj riadne "unaveny" .. 🫢

ronie338
22. máj 2025

@autor tak som čudná aj ja, z Bratislavy som sa odsťahovala na východ do menšieho mesta, mám tu priateľa, rodinu, kľudný život. Do ba chodím pravidelne keďže tam sú rodicia ale vždy sa teším domov. Je to väčší kľud, nikto sa neponáhľa nikam, nie je taky hektický ten život. Sestra býva v podobne malom meste ale pri Nitre a ona keby mohla a nie sú také drahé byty už žije v Bratislave. Jej ten pomaly život nevyhovuje. Véd sa porozprávaj s manželom, môžete ísť bývať na dedinu, nájdeš domy aj pod lesom a do školy budete dieťa voziť ak nebude škola v dedine. Ono keď sa chce riešenie sa nájde

romiada
22. máj 2025

Ahoj, ja Ťa úplne chápem . Som z BA a zvažujem sa presťahovať do Pezinka. Vyjst z domu do vibohradov, lesa, na túru, piknik v tráve, žiadne štvorprudovky, nakupne centra a zapchy. . Čím som staršia, tým to cítim tak viac. A pritom som spoločenský vesely clovek ,ktory sa rad obklopuje ľuďmi. Ale srdce mi piští od štastia pri pohľade na zelenu travu, lesy, spev vtakov, je to ukludnujuce Len tiež mam školopovinne deti zvyknuté tu a odrádza ma cesta do prace ráno.