icon

Prečo muži nemajú záujem opustiť rodičovský dom?

11. nov 2024

Som na zoznamke a väčšina chlapov na zoznamke 30-40 to má takto, že žijú vo veľkom dome s rodičmi, čo až tak za zlé nemám. Ale ak sa ich opýtam, že či by vedeli bývať inde, tak nie, lebo ich otec to postavil vlastnými rukami, nechcú, aby v ich dome býval niekto iný. Sú proste rodičmi vedený k tomu, že do toho domu si privedú ženu a budú tam žiť do smrti.
Ale reálne, ktorá žena bude žiť v dome svokrovcov bez súkromia a otročiť na veľkom dome s veľkou záhradou? Myslím, že väčšinu žien to neláka. A tak takto naočkovali svojich synov na doživotné bývanie v rodičovskom dome a urobili z nich "starých mládencov" ešte v detstve. A sa ešte aj čudujú, že prečo o ich dobrého, šikovného syna žiadna nemá záujem.

Strana
z2
zojazoja
11. nov 2024

@ciernysokol 😆 Hlohovec

mariynka
11. nov 2024

Ked by si sa do niekoho fest zamilovala, isla by si aj na lazy😉

michaela329
11. nov 2024

@mariynka môj so mnou na lazy išiel...ale do nášho spoločného a nie k svokrovcom, to je sakra rozdiel.

ahhola
11. nov 2024

@mandzula
Ano, kedze "na Vychode nic nie je"... a to je chyba. Akoby tam napr. mohlo ficat polnohospidarstvo, v Polsku to ide, u nas nie. Aj ked sa to u poliakov nespretrhalo na padrt tak brutalne, ako v CSR 1950.

mandzula
11. nov 2024

@ahhola vychod som uviedla len ako priklad, tyka sa ta mnohych nasich zabudnutych dedin, kde lisky davaju dobru noc.

natalka81
11. nov 2024

Je to pravda, rodicia tak svojich synov vychovávajú a vedu. Brzdia ich.
Bratia môjho muža tak žijú. 30+ a 40+ žijú v rodičovskom dome vo svojich detských izbách. Žijú samozrejme zadarmo. A rodivia ich ešte podporujú v tom aby nikam inam nešli, že takto je dobre. Je mi z toho na grc
Tak dobrovoľne svojim deťom ničiť život

1ryba
Odpoveď bola odstránená
michaela329
11. nov 2024

@natalka81 ja som mala takú zakaznicku, pani po 40, čo celý život stravila len s rodičmi. Behom pol roka sa obaja pominuli a ona zostala sama. Bez rodiny, muža, priateľov... zničená osoba

mamamoni
11. nov 2024

Tiež poznám hlupáka, ktorý hnije v rodinnom dome na východe. Pretože mu to bolo takto povedané. Sestry sa odsťahovali, založili si rodiny a on predsa nemôže opustiť rodičovský dom. Akurát, že v tom rodičovskom dome s ním nikdy žiadna bývať nebude. Najskôr kvôli ťažkým povaham jeho rodičov, potom kvôli sestrám ktore ten dom stále považuju za svoj, a nakoniec aj kvôli nemu samemú. Pretože čím je starší tým viac sa jeho povaha zhoršuje. Sedí na rodičovskom dome ako na zlatom vajci a snaží sa svojim deťom dohovoriť aby aspoň jedno z nich v tom dome zostalo.....

autor
12. nov 2024

@ahhola tieto domy sa týkajú hlavne zabudnutých dedín, nie miest. Vznikli tak, že rodiny mali pozemky a dedinčania svojpomocne si navzájom chodili stavať domy z materiálov čo zohnali zadarmo alebo lacnejšie. Postavilo sa jednému, potom sa išlo druhému a tak. V mestách sú veľké domy skôr rarita a ak sú, sú to domy zbohatlíkov a tam rodičia nevyžadujú aby synček ostal v detskej izbe. Majú peniaze, budú rodičia aj sami vo veľkom dome a synovi kúpia niečo iné. Teda rozprávame sa o domoch hlavne v lokalitách kde líšky dávajú dobrú noc.

lavender94
12. nov 2024

To akoby som môjho bývalého počúvala. V podstate to bol len neschopák, ktorý si za 35 rokov svojho života nebol schopný zabezpečiť ani len garzonku. Tiež mi rozprával ako tam budeme bývať, budeme mať dve deti. A ešte mi zadrel že konečne budem môcť upratať v ich dome tak ako sa mne páči 😂 keďže tam bol furt svinčík. Od takych ruky preč. Často sú to nevyzretí jedinci, ktorí potrebujú aby sa o nich niekto staral. Také prerastené decká ktoré sa ti zavesia na krk a chcu od teba aby si im suplovala matku

natalka81
12. nov 2024

@lavender94 presne tak, nehladaju zenu, ale matku. a zena bude mat doma dalsie velke decko. hotova katastrofa

Strana
z2