Prečo nevesta zatajila nové zamestnanie?
Keď bola u nás na prázdninách vnučka spomenula,že mamina(moja nevesta)má nové zamestnanie,je ešte malička tak nevedela o akú prácu sa jedná.Prišiel syn tak sa ho pýtam či mi nechce niečo povedať,nevedel o čo sa jedná,tak som mu to objasnila,jediné čo potvrdil bolo,že prácu má,nechcel o tom viac hovoriť.Čo si o tom myslíte?
@64jarka64 mozno neni to praca snov, a nechce aby ste ju kritizovali.Ja tiez nerada odpovedam na otazku “a kde robis” lebo robim upratovacku v skole ( hlavne kvoli pracovnej dobe aby som mohla ist pre syna do skolky) hoci vzdelanie mám, a ajtak som skoncila takto…ale vyhovuje mi to, rada chodim do prace, ale keby ste videli niektory ako reaguju na to ze som iba “obycajna upratovacka”🫣🫣
Mozno pracuje niekde, kde natrafila na ludi, co ta poznaju … svet je maly. Tak nechce, aby si miesala privatne a pracovne, neviem ake mate vztahy, ale mozno si prilis “zhovorciva” a mohlo by to na novom pracovisku narobit zlu krv. Ma pracu, muz je s tym ok … nemusia ta vobec informovat, ze ma novu pracu … ja neinformujem tiez nikoho, ani moju mamu … maximalne oznamim, ze mame v umysle sa prestahovat do inej krajiny - miesto bydliska, tel cislo …kde tam budem pracovat je uplne jedno …
Myslím si o tom to, ze v zásade ta do toho nič nie je. Pokial ich nezivis a netýka sa ta ich príjem/práca priamo.
Mozno je to ešte neisté, mozno čakajú na koniec skúšobnej doby, mozno si nie je istá, ci je to trvalé.
Nie je to tvoje dieťa, je to tvoja nevesta, takže ta to nema prečo trápiť, ze sa ti s tym nezdoverila..
@viestta Mne pride uplne normalne, ze sa v rodine bavi o novej praci. Nepride mi to ako nejaka tajna alebo citliva informacia. A je uplne normalne, ze nejaky clen rodiny, ked sa to dozvie od dietata, tak sa na to spyta jeho rodica. Preco by to nemohla vediet babka? Jedine, ze nevesta robi pri tyci... Ale bolo by vhodne sa normalne na to spytat syna: Vnuk mi povedal toto.... a nie zacinat otazkou: Nechces mi nieco povedat?
@viestta ešte pridám, že nedajbože posunie tieto vydolovane informácie svojmu okruhu kamarátok, lebo však rozoberam nevestu s kamoškami, a nevesta sa u zubára dozvie, že nastúpila do novej práce, koľko tam zarobí a aj ako sa jej tam paci😀😀😀.
@mimka1402 ved prave toto nechapem, preco svokra nemoze spavat kvoli nevestinej praci, ale nevesty sa neopyta, syna lustruje, co chcem vediet sa priamo opytam, nevesta ozaj nema povinnost hlasit zmenu zamestnania celej rodine, pravdepodobne to ani netaji, len nechce aby sa v tom svokra vrtala a ta preto zas nespi
@64jarka64 obe tvoje príspevky majú taký útočný/ podrazdeny podtón..
Možno, ak takto komunikujes aj v reálnom živote, môže to byť dôvod, prečo sa ti nezdôverujú..
Teraz čítam, žemas syndróm prázdneho hniezda..
Nuž, nechaj deti dýchať, nájdi si vlastné koníčky.a aj vzťahy s deťmi a ich partnermi sa ti zlepšia..
@som_realistka vak toto. Asi ta nevesta velmi dobre svoju svokru pozna. To co pisala v inych debatach, to nie je zaujem, tam stale citim tu vycitku "Vsetko som im obetovala a oni ma vyskrtli zo svojho zivota". Pritom ju nevyskrtli, komunikuju spolu, stretavaju sa, aj vnuca k nej daju... Len nie je to tak ako si ona predstavovala. Proste uz nevie o kazdom ich prde a je z toho nestastna. No nemusi uz vediet, uz su velki, maju svoje rodiny, svoj zivot. Mama je jeho sucastou, ale nie takou ako by ona chcela byt. Aj to sa stava ale robit problem z toho, ze neviem, ze nevesta zmenila pracu a na syna udriet ako agent StB, to je uz fakt cez ciaru. Len ich utvrdila v tom, ze budu este viac filtrovat co sa dozvie. Pre vlastne dobro.
Ako si to realne predstavujes? Ze by ti zavolala a povedala : ahoj, ja ti len volam aby som ti oznamila, ze som zmenila pracu. Alebo ako? Ved by ti to povedali pri stretnuti podla mna bez problemov
@64jarka64 Ja tiez nehovorim vsetko mojej mame - mam na to svoje dovody, ale keby sa ma priamo opytala kde pracujem, to by som jej povedala. Vadila by mi polozena otazka "nechces mi nieco povedat?" Priznam sa, ze takto sformulovana otazka by ma vytocila, ved som dospela a co chcem povedat, to poviem.
@64jarka64 problém je asi hlbší a zložitejší. Asi naozaj musíš začať pracovať na svojom vnímaní dospelosti a samostatnosti svojho syna. Dať mu priestor a prijať, že má svoj život. Nakoniec, vždy budeš jeho mama, ale vzťah s partnerkou si musí vypestovať. Hádam posledné, čo by dobrá mama chcela je, aby jej dieťa o stalo samé, keď tu už raz nebude. Z toho treba vychádzať.
@katkati fakt sa potrebujes takto opúšťať, aky je svet chladný? Svokra nie je automaticky najbližšia rodina, ten vzťah sa musí vybudovať, tu evidentne vybudovaný nie je.
Každopádne netušíme prečo nevesta o tom nechcela hovoriť. Mozno kým to nie je 100% iste, nechcela o tom informovať nikoho, mozno ani mamu. A svokra tu zbytočne dramatizuje..
Nevesta je dospelá, svojpravna, je snad na nej, kedy a koho o tom informuje. A vôbec to nič nehovorí o tom, ci je svet chladný. Zbytočný opustak..
Autorka. To nie je tvoje súkromie ale jej. To je o nej, nie o tebe. Tak to rešpektuj. Nevidím na Tom nič zlé, že hneď nevolala a nepovedala ti tu super novinku. Ona to tak proste necítila. Nie ste kamarátky. Ži svoj život 😉

@mimka1402
no q zrovna s tým tehotenstvom je to celkom zábavné. Minule stretla tiez jedna blizka z rodiny moju veľmi dobru kamosku, poznajú sa. Bavili sa o bratovi (kamoskinom), ze sa mu narodilo teraz druhe dieťatko tak boli na oslave.
A ta rodinná znama trestné mojej kamoske (ma dve deti a môj vek) - dúfam, že tebe to už takto nezasielať a mas to už uzavreté! Wtf?? Oni sa poznajú ale na kavu spolu nechodia ani kamaratky niesu. Proste bola to úplná drzost až hlúposť...
A ja som napriklad teraz tehotná, vo vyššom veku s 3 dietatom 😁. Myslíš, že mám obrovskú chuť jej teraz s radosťou povedať, že budeme mať tretie plánované bábätko? Nie, ani omylom!
Bud by mala falosne radostnú reakciu (co asi na 95 % tak aj bude) alebo bude blby komentár.
Ja mam vies kde, co si kto mysli? Ale naucila som sa ľudí za blbe chovanie po dlhých rokoch posielať tatam..A teda v rámci akých takých vzťahov sa to nechystám vešať rodine - celej- tak rýchlo na nos. Nebývam zrovna kúsok za rohom, takže sa mi to aj celkom možno podari.
Už len pri zmienke, ze tretie dieťatko by bolo fajn, boli uplne debilne poznámky z jej strany. A načo by vám preboha bolo? Ved už dve mate a vek, jeeezisi , také blbé nápady, co vymyslate sprostosti!
Nikto nás neživé, ani deti neopakuje, nezaťažuje nikoho 🙂