icon

Prečo nevesty preferujú svoju rodinu?

27. nov 2025

Povedzte, co sa to stalo? Preco ked sa dvaja vezmu, nevesta uprednostnuje len svoju rodinu a na jeho rodinu sa kasle??? Co sa toto deje??? Pocuvam to odvsadial a bohuzial to aj zazivam? Pre jej rodinu aj modre z neba a pre nas nic. S jej rodinou sa da vsetko(lebo sa chce), s nami nic. Nik jej nikto nikdy neublizil. Preco sa to deje?

krkavcia_mater
28. nov 2025

@anonym_autor Ja mam svokru, co sa o deti postara rada a pomože.. ale nemusíme byť kamarátky. Ona ma pupočníkom priviazanú švagrinú.
Je ako brouk Pytlík.. všade bola, všetko vie a zažila. Ma ego do neba, veľmi na nej vidno, že bola jedináčik a pupok sveta.

martinadomianova
28. nov 2025

@anonym_autor tak je to asi logické nie ? Ale záleží samozrejme aj na vzťahoch. Atď. Mňa to napríklad vždy ťahalo na všetky možné smery, len nie k mojej rodine. Doteraz sa v nej necítim dobre, a k mame chodím veľmi zriedka, aj keď k nej spomedzi súrodencov bývam najbližšie. Bohužiaľ človek si rodinu nevyberá a vzťahy bývajú rôzne.

anonym_08a052
28. nov 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor no. Sú 3 možnosti - jej rodina je jej bližšia, materstvo je psychicky niekedy náročné, viac sa vie oprieť o svoju mamu logicky. Muž čo ako ? Tiež prežíva dráhu hormónov tehotenstvo pôrod dennodenné staranie o dieťa ? Či má možno aj viac času pre seba a oddychu po práci ? No.
Ďalšia je že ste jej ublížili a myslíte si že nie ako moja svokra
Za tretie ste jej nesympatický. To že si zobrala muža neznamená že si brala aj vás. Dosť nepopulárny názor ale je to tak.
Ak je muž spoko tak čo s tým chcete robiť ? Postaviť sa na hlavu ?

anonym_0c4d3c
28. nov 2025

Tak ja ti poviem prečo je to u nas tak. Moji rodina sa o mna starala, pomahali mi cely zivot a hodnotim, že sú to dobrí ľudia, ktori cely zivot žili cestne. Na druhej strane svokra sa na muza vykaslala, keď bol dieťa a nechala ho starym rodičom, nikdy sa nezaujímala o vnucata, paradoxne kvôli jej pohodlnému zivotu skoncila zle a trebalo ju podporovat finančne a ešte aj muza strašne za zivota odrbala. Všetko som jej vybavila ja od ID, starobného dochodku, chodila som po lekaroch, úradoch, vybavila jej umiestnenie, platila som cesty za nou. Akože mám svedomie čisté, lebo som do nej investovala viac casu a penazi koľko si zasluzila, na druhej strane, ak by zomrela, tak plakat za nou nebudem. Síce som jej odpustila, snažila sa hľadať pochopenie, ale je to extrémne premrhany zivot

ankare
28. nov 2025

@anonym_autor Však je to normálne a prirodzené.

anonym_2108f2
29. nov 2025

Uplne na rovinu. - uprednostnujem svoju stranu rodinu. So svorkou som sa snazila vychadzat, stalo ma to velmi vela energie, ale nedavno som s tym prestala, lebo to bolo zbytocne. Ona nemala zaujem o dialog. Jej jedina komunikacia je o kritike kazdeho nasho rozhodnutia (aj jej syna) a citovom vydierani. Prve co urobila, ked sa nam narodila dcera, bolo, ze prisla, vyhadzala mi skrine s pripravenymi vecami pre babo, ze som to ozehlila zle s ona to urobi dobre. A to bol len zaciatok. Ked idem k nasim, je urazena, ze ju neberieme so sebou. Vymysla si, ze moja mama je s detmi castejsie - pritom je to nezmysel, mama je tak raz mesacne, lebo byva hodinu daleko. Svokra je v nasom meste, je s detmi aspon 2x tyzdenne. Uprednostnuje len jedno dieta, vsade ho berie, nosi vela darcekov, vzdy pise, ze ho pride pozriet. Druhe ignoruje, nevezme von, nezahra sa. Ale kritizuje ma za to, ze druhe ma lepsi vztah s mojou mamou - urcite svokru pred nim ohovaram! Oznamuje nam den dopredu, kedy pride a kedy si vezme dieta, ak uz mame plany, je urazena, vykrici nam vsetko mozne. Naschval nosi dietatu tu jedinu vec (sladkost), ktoru som ju prosila, aby nenosila a vzdy sa tvari, ze som jej to nikdy nepovedala. Stazuje sa, ako k nej cele mesiace nechodime na obed, pritom nas vtedy ani raz nezavolala. Ked nas zavola, vzdy prideme. A tak dalej. Skratka, aj ja mam len jedno psychicke zdravie a neplanujem si ho minut na svokru.

bruno1
29. nov 2025

Kto má dcéru má rodinu,kto má syna má cudzinu.Já mám dvoch synov.😁Platí to aj u nás .K svokrovcov chodíme ,každú druhú Sobotu ,v lete aj častejšie a to bývajú 25 km ďaleko.K našim 5 x do roka a to bývajú 500 metrov od nás.Svokrovci k nám prídu pravidelne raz za 5 rokov a to pochodia ,polku Slovenská.Naši každý sviatok ,meniny ,narodky a aj len tak sa zastavia.Keď som sa pýtal mánželky prečo to tak je ,tak mi povedala ... Že nemá potrebu k našim chodiť ,aj keď ich má rada.🤷

64jarka64
29. nov 2025

@anonym_autor súcitím s vami ako by ste písali o mojej neveste.U nej je na prvom mieste ich syn čo je teda ok,ale aj tak prezentuje sa MOJ SYN,ako by ani otca nemal,potom je jej rodina,jej kamarátky a známy a potom niekde na chvoste sme my,to by sa dal román písať.Jej rodičia sú tam 24/7 či skoro ráno,alebo neskoro večer,my iba raz týždenne aj to sa musím opýtať či vobec možeme ale často aj to jej prekáža,im sa varí kávička a my ak občas niečo prinesieme iba medzi dverami nás na kávu nezavolá a takých príkladov by bolo aja jaaaaaj.

64jarka64
29. nov 2025
@sissy27

@anonym_autor ako si si syna vychovala, tak mas. Je logicke, ze ju to viac taha k vlastnym rodicom, ale preco to tam taha viac aj tvojho syna, to my nevieme…

@sissy27 niekto raz napísal,že keď máš dcéru máš rodinu a keď máš syna máš cudzinu,aj to tak presne je a je nás strašne vela,síce mne syn povie,že máme u nich dvere otvorené ale vidím,že neveste to nereže,tak sa tam zbytočne nepchám a on je ten čo by si to mal s ňou vydiskutovať

bruno1
29. nov 2025
@64jarka64

@sissy27 niekto raz napísal,že keď máš dcéru máš rodinu a keď máš syna máš cudzinu,aj to tak presne je a je nás strašne vela,síce mne syn povie,že máme u nich dvere otvorené ale vidím,že neveste to nereže,tak sa tam zbytočne nepchám a on je ten čo by si to mal s ňou vydiskutovať

@64jarka64 máš pravdu ,ale ....Šťastná manželka =Štastné manželstvo...aj to sa hovorí.Žiadny "normálny" manžel ,nechce mať doma ,ofrčanú manželku ,tak že musí ustúpiť.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
minenkaa
29. nov 2025

@anonym_autor tak si sa vyburila a už vari budes mať kľud

moonlight1210
29. nov 2025

Vacsinou je to tak, ze vo svojej rodine sa citi prijata, otukana, uvolnena, bezpecnea, sebaista, vie presne, co si moze dovolit, kolko a ako, a bude to tak aj pochopene. Nevyvstanu tam zakulisne otazky a debaty, ako to myslela, co si to dovolila, ze to bolo cez ciaru a pod. Nemusi sa kontrolovat na kazdom kroku.
A ma s nimi celozivotny vztah od detstva.

Taky si s rodinou muza vytvori malokto. Ze si az takto otvorene sadnu a vytvori sa tam bezpecne prostredie.
Vacsinou je to skor ostrazite primerie.
Vsetci su na seba mili, ale v duchu opatrni, aby neurobili/nepovedali nieco, co bude zle pochopene. A vyvola problem.
A to sa aj kolkokrat stane, ked sa niekto novy privelmi uvolni a nepoznajuc vsetky pravidla a podpravidla a pridruzene pravidla danej rodiny (a ze ich kazda rodina na Slovensku mame aj na dvadsat zvazkove prirucky, co si budeme klamat), zrazu tym urobi nieco, co vsetci za jeho chrbtom (alebo aj otvorene) strasne riesia.

A je po pocite prijatia.

Preto su nevesty, ktore ani nechcu svokrovcov casto doma, ani k nim casto nechodia.
Uprednostnuju bezpecny kruh svojej rodiny, kde sa uz vedia doverne pohybovat a muzovej rodine sa preventivne vyhybaju na hony.

anonym_61eb0e
29. nov 2025

@moonlight1210 ale to nie je iba o neveste, o jej rodine, jej pocitoch, jej egu. Veď je tu aj jej muž, ktorý má tiež svoju rodinu a ich deti majú starých rodičov z oboch strán. Tak ako muž si musí hľadať cestu k nevestinej rodine, platí to aj naopak. Teraz nehovorím o tom, že keď je muž v robote a žena na materskej, že ona chodí s dieťaťom k jej rodičom a pod., to je pochopiteľné. Hovorím ale o celkovom nastavení, o budovaní vzájomných vzťahov, návštevách a pod. Veď tu stále čítam iba o neveste, akoby bola pupok sveta a všetko sa točilo okolo nej. To fakt ten muž skáče ako ona píska alebo je zabrzdený alebo nemá vzťah k svojej rodine??? Fakt nechápem..

nelili1978
29. nov 2025

@anonym_autor lebo tam žila, bola vedená, vychovavana. Každý je šťastný medzi blízkymi. Partnerovi rodina sú cudzí ľudia, aj ich zvyky a spôsoby

autor
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
29. nov 2025
@biba_18

@sissy27 poznám pár kde to syna ťahá k rodine ale ona kvôli tomu robí cirkusy 😒

@biba_18 aj ja, tiez robia problemy a vymyslaju vselico mozne, len aby sa nestykali casto. A nic za tym nie je, cisto chcu uprednostnit vlastnu rodinu. Vlastnym rodicom prispievaju aj na domacnost, drahsie dary a pod.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
29. nov 2025

Inac ale ja som aj celkom rada, ze muz je jedinacik, aspon v tomto to ma trochu vyhodu, ze sme pre nu jedini a teda nie su ziadne rozbroje, ze by niekoho uprednostnovala a my tiez nie, teda ja tiez nie som z tych, ze by som detom branila, alebo ja by som neisla pozriet svokru. Mam ju rada. Ale keby mala este ine dieta, moze byt, ze tie vztahy by boli ine. Tazko povedat.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal