icon

Prečo nevesty preferujú svoju rodinu?

27. nov 2025

Povedzte, co sa to stalo? Preco ked sa dvaja vezmu, nevesta uprednostnuje len svoju rodinu a na jeho rodinu sa kasle??? Co sa toto deje??? Pocuvam to odvsadial a bohuzial to aj zazivam? Pre jej rodinu aj modre z neba a pre nas nic. S jej rodinou sa da vsetko(lebo sa chce), s nami nic. Nik jej nikto nikdy neublizil. Preco sa to deje?

joesvk
29. nov 2025

Mňa by urážalo,keby mi svokra nosila koláče a jedlo. Zo slušnosti by som zobrala, ale vadilo by mi to veľmi. No a čo,že žijú na donáškach.?Je to ich domácnosť, majú právo si robiť po svojom. Alebo by mohol variť muž a bolo by to v poriadku, kebyže sa tak rozhodnu dvaja.
Porozprávaj sa so synom,nech ťa občas s vnúčatami navstívi, ale ju nenúť na návštevy ani ju nenúť mať s tebou vzťah. A napriek tomu ju prestaň toľko odsudzovať...

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
tatiana288
29. nov 2025
joesvk
29. nov 2025

Chápem, že vás to bolí,ale keď im.nechcete rozbiť manželstvo,tak sa musíte stiahnuť. Keď bude dieťa väčšie, potom môže prísť bez mamy.A tak to asi aj bude.

anonym_80c902
29. nov 2025

@anonym_autor PREČO SVOKRY A SVOKROVIA UPREDNOSTŇUJÚ SVOJE DCÉRY A ICH DETI PRED NEVESTINÝMI?

anonym_80c902
29. nov 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor urob si svoje decko a neotravuj ich. Je to len tvoje krsniatko, nie je to tvoje dieťa. Presne pre tvoje chovanie isto ľutujú, že ťa dali za krstnú mamu. Tvoj vzťah k ich dieťaťu je neprirodzený, až toxický. Nečudo, že ťa nevyhľadávajú. Je to ich rodina, ich intimita, ich súkromie. Rešpektuj.

bruno1
29. nov 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor špatne si to pochopila.K svokrovcom chodíme ,ako rodina ,já manželka deti .K našim len já ,ich syn a deti.Manželka ,skrátka nechcela ,vždy si našla výhovorku ( treba upratať ,oprať ,ožehliť ) ,keď sa išlo k svokrovcom ,tak robota počká ,nieje zajac neutečie.🤷

minenkaa
29. nov 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor takže ty nemôžeš mať deti a toto vnúča ,neter alebo synovec bolo vytúžené pre celú rodinu
Ty si tomu dieťaťu krstná mama?

minenkaa
29. nov 2025
@anonym_80c902

@anonym_autor PREČO SVOKRY A SVOKROVIA UPREDNOSTŇUJÚ SVOJE DCÉRY A ICH DETI PRED NEVESTINÝMI?

@anonym_80c902 presne

anonym_79c700
29. nov 2025

@anonym_autor spýtaj sa svojho brata preco nechce k vám chodiť. Alebo sa bojíš jeho odpovede? A tak radšej viníš z toho jeho ženu? Je lepšie sa najprv pozrieť do zrkadla, možno tam nájdeš zdroj konfliktu. Viaceré ženy ti tu napísali ze posobis na nich jedovato, na mňa tiež, priam toxicky. Nemáš švagrinu rada, zhadzuješ ju aj tu v každej vete a ona to cíti. Z tvojich príspevkov priam sála zášť voči nej. Ak náhodou zasievas konflikt aj medzi brata a jeho ženu, oni to cítia a múdry muž sa postaví na stranu svojej ženy v záujme ochrany svojej rodiny. Darmo tu prskáš, opakujem, opýtaj sa brata. Svagrinu z toho vynechaj.

nelka93
30. nov 2025

@anonym_autor takuto skusenost nezazivam, naše rodiny sa navstevuju a my chodíme ku každej rodine rovnaké, takisto žiadnu rodinu nepreferujeme. Mne su svokrovci ako druhí rodicia a su naozaj skvelí

64jarka64
30. nov 2025
@nelka93

@anonym_autor takuto skusenost nezazivam, naše rodiny sa navstevuju a my chodíme ku každej rodine rovnaké, takisto žiadnu rodinu nepreferujeme. Mne su svokrovci ako druhí rodicia a su naozaj skvelí

@nelka93 to máte velké šťastie.Nie v každej rodine je to tak.

barborab1411
30. nov 2025
@anonym_b56e27

lebo svetom vladne velky egoizmus...uplne sa vytraca pokora a sebaobetovanie pre druheho

@anonym_b56e27 čize sa má niekto obetovať a chodiť niekam kde sa napríklad necíti dobre ?to myslíte vážne ???

som_realistka
30. nov 2025

Uz som pisala do podobnych diskusii, ja som svokru nemala iba takmersvokru, muzovu tetu, ktora sa do role svokry pasovala, lebo muzova mama zomrela. Ta ked prisla na navstevu tak len poucovala a dzubala do mna, ale "ona iba pravdu vravi, a priamo, lebo je tak vychovana" do muza nedzubala iba preto, lebo vzdy ked prisla tak on si zazracne spomenul ze je s niekym dohodnuty a zdrhol a prisiel az o polnoci, ked ona spala. Ked do mna rypala, ze takto to neni dobre a spravna zena si vie muzovi rozkazat aby bol doma, tak som jej asi po styroch rokoch konecne povedala ze on je bezne doma, odchadza iba ked ona pride. Ano styri roky mi trvalo, kym som sa naucila ako mam s nou jednat. Snad nemusim pisat, ze som bola nevesta, ktoru by ona nikdy nevybrala, lebo mala inu predstavu. A potom sa vsetkym nasim znamym stazovala, ze tam ja nevozim deti a ona ich tak malo vidi, tiez som len mykla plecom, ze nech poziada svojho milacika aby ich odviezol k nej aj od nej. Ale ten povedal, ze on na to nema cas. Ale to je moja skusenost.

anonym_537782
30. nov 2025

@anonym_autor Ja ti poviem, ako to mám ja, z pohladu nevesty. Muzova rodina je pre mna vycerpavajuca. Oni su zvyknuti sa neustale objimat, vykecavat sa, robit spolu vsetko. Tam je vsetko ceremonia, od chystania vencov na cintorin az po nakupy. Ja som bola vychovana nezavislo, mam rada svoj priestor. Ja sa tam doslova dusim. Takze navstevy minimalizujem.

anonym_31a529
30. nov 2025

@anonym_autor a preco je nevestina rodina ochotna prist kedykolvek k vnucatam, vybrat ich zo skolky, pomoct ked su chore, preco sa nevestina rodina ozve kedykolvek a chce vediet co noveho.....?
a preco zenichova rodina nikdy nema cas, lebo ma "toho vela", preco mozu prist na navstevu len raz mesacne, preco vnucatam gratuluju zasadne len medzi dverami, preco ked sa vnucata spytaju, ze kedy pridu, tak povedia, ze nemozu, memaju cas a potom posielaju fotky z kulturnych podujati a z stretnuti s cudzimi ludmi..... ?

autor
Autor odpoveď zmazal
64jarka64
30. nov 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor nie ste v tom sama

minenkaa
30. nov 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor tak možno pre toto čo píšeš vás nemusí ,ja toto nechapem chodiť niekde kde vás nechcú

hviezdicka002
30. nov 2025
@anonym_b56e27

@hviezdicka002 a co zeny, ktorým sa narodia len synovia?? vsetkym takym ,,uzasnym" nevestam by som dopriala len synov!

@anonym_b56e27 ja nemám problém s tým keď tam ide môj muž, nezakazujem mu im pomáhať na záhrade, ale nečakajte že budem si s ňou blízka jak s mojou mamou. Nemám problém si s nimi zavolať, popísať si čo je nové ale nepotrebujem byť s nimi každý deň. Bohužiaľ tak to je. Pozrite mojej babke vykričala nevesta že ona nie je jej mama a volala ju teta až kým sa nenarodil vnuk. Ja nemám ani problém ich volať mama, otec ale bohužiaľ nikdy s nimi nebudem mať hlboký vzťah.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
hviezdicka002
30. nov 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor áno to je za mňa úplne normálne zase zakazovať mužovi sa stretávať s rodinou a úplne je ignorovať za to nie som to je áno cez čiaru. Vždy treba rešpektovať mamu ktorá vychovala partnera aj keď je neviem aká.

minenkaa
30. nov 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor ved je ti jej rodina,či od nej chcete,inak to nebude

minenkaa
30. nov 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor ty nemôžeš mať deti ,to preto to tak zle znášaš,nechcete si to dieta moc privlastňovať keď sa stretnete
Inak mne tiež fest vadilo keď si svokra brala moje decko do rúk ,u mojej rodiny mi ti nevadilo lebo to bola moja rodina