icon

Prečo nevesty preferujú svoju rodinu?

27. nov 2025

Povedzte, co sa to stalo? Preco ked sa dvaja vezmu, nevesta uprednostnuje len svoju rodinu a na jeho rodinu sa kasle??? Co sa toto deje??? Pocuvam to odvsadial a bohuzial to aj zazivam? Pre jej rodinu aj modre z neba a pre nas nic. S jej rodinou sa da vsetko(lebo sa chce), s nami nic. Nik jej nikto nikdy neublizil. Preco sa to deje?

Strana
z6
anonym_b56e27
27. nov 2025

lebo svetom vladne velky egoizmus...uplne sa vytraca pokora a sebaobetovanie pre druheho

autor
Autor odpoveď zmazal
sissy27
27. nov 2025

@anonym_autor ako si si syna vychovala, tak mas. Je logicke, ze ju to viac taha k vlastnym rodicom, ale preco to tam taha viac aj tvojho syna, to my nevieme…

anonym_b29b00
27. nov 2025

@anonym_autor zase téma, kde sa paušalizuje, ja okolo seba nič také nepozorujem. Je mi ľúto, že to máš tak, ale zďaleka to nie je pravidlo

anonym_d0269e
27. nov 2025
@sissy27

@anonym_autor ako si si syna vychovala, tak mas. Je logicke, ze ju to viac taha k vlastnym rodicom, ale preco to tam taha viac aj tvojho syna, to my nevieme…

@sissy27 lebo chlapi sú väčšinou v robote a ženy doma s deťmi a chodia ku svojej mame.Mama je vždy srdcu bližšia ako svokra jedine, ak má žena so svojou matkou zlý vzťah a svokra je fajn osoba.
Tiež chodím k svojim rodičom svokrovcov mám rada, ale nechcem s nimi tráviť viac času.Muzi chcú mať doma kľud a im to je jedno nemajú takú emocionálnu výbavu.

minenkaa
27. nov 2025

@anonym_autor a prečo by si nemala ta zena uprednostňovať svoju stranu rodiny,či ma ona nútiť svojho muza a tvojho syna aby k vám chodil? Však je dospelý môže myslím toto on v pohode riesit

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
minenkaa
27. nov 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor tak treba pockat alebo prísť na návštevu

januska12323
27. nov 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor brata sa opýtaj prečo nechodí na návštevy, dozvieš sa viac ako týmto výkrikom.

anonym_1013ef
27. nov 2025

Ty si tu už raz pisala... Ty si tá podryvacna čo sa do všetkého stará. Ži a nechaj žiť, lebo o brata prídeš načisto a potom budeš spokojná.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
biba_18
28. nov 2025

@sissy27 poznám pár kde to syna ťahá k rodine ale ona kvôli tomu robí cirkusy 😒

anonym_b29b00
28. nov 2025

@anonym_autor a čo bráni zažovi, aby sa rovnako on venoval svojej rodine?

1sally12
28. nov 2025

Pretože chce len muža?

joesvk
28. nov 2025

Podľa mňa je to prirodzené. Ženy majú s matkami zvyčajne blízky vzťah a aj názory na výchovu detí, aj sa proste doma cítia uvoľnené.U svokry sú vzdy u cudzích ľudí, nedovolia si kritizovať výchovné zásahy voči svojim deťom-zo slušnosti....proste, keď nemusia, nemajú potrebu tráviť čas v mužovej rodine.
Muži sú zas zvyčajne menej pripútaní k rodičom, tak potom doma netlačia na to aby sa tam častejšie chodilo.
Pre tých, čo sú veriace 😉
"Muž opustí otca i matku a priľne k svojej manželke."...
O žene toto neplatí 😄.

Sú určite výnimky. Ale častejšie je tento model.

som_realistka
28. nov 2025

Mozno sa u Vas neciti dobre, zena ked vstupuje do muzovej rodiny prechadza niekedy velmi kritickym procesom, a vtedy staci malo, napr "nevinna" poznamka buducej svokry / svokra alebo muzovho surodenca a je to v r..i. ked moju najlepsiu kamaratku priviedol jej priatel domov, predstavit ju, tak jeho babka zahlasila, no teda, ja som si pre teba vybrala inu nevestu a este sa na tom bavila. A nebola to ziadna senilna babka. No hadaj kolkokrat boli u babky. A to byvala vedla.

sissy27
28. nov 2025
@biba_18

@sissy27 poznám pár kde to syna ťahá k rodine ale ona kvôli tomu robí cirkusy 😒

@biba_18 ja zas poznám rodiny, kde si nevesta lepšie rozumie s mužovou rodinou ako s vlastnou 🙂 je to individuálne a toto je len ďalší výkrik do tmy zatrpknutej nepríjemnej ženy, ktorá bude obviňovať všetkých okolo, ale do zrkadla sa nepozrie aby zistila, že pravdepodobne ona sama je ten problém.

anonym_0dbfcb
28. nov 2025

Nepoznám ťa, ale uz len z tohto tvojho písania mi prídeš trochu ako harpia sorry... možno by si sa mala nad sebou zamyslieť a zmeniť sa a budú viac navštevovať aj teba

anonym_b51405
28. nov 2025

@anonym_autor Ved stale ( no dobre, tak na 90%) má bližšie žena k svojej matke a k svojej rodine ako ku muzovej rodine. Je to proste prirodzene. Nechapem, co sa tak nad tym pozastavujes. Ak mas dceru tak asi ti je tiez blizsia ako nevesta, ci nie ?

anonym_b51405
28. nov 2025

Hovori sa, že dcera rodinu prinesie a syn odnesie. A vyzera, ze to tak trosku naozaj funguje.

anonym_6c0c0a
28. nov 2025

@anonym_autor napisem ti to ako nevesta, ktorej “nikdy zle nic nikto neurobil”. Proste moji svokrovci nie su stotozneni s vyberom ich syna a to ho vychovali uzasne a nie su spokojni s ich vyberom. Oni by sice neboli spokojni s nicim, ale o tom potom. Vzdy ked sa nieco riesi o detoch, so mnou nekomunikuju, ignoruju ma, nenapisu mi, ani mi nezavolaju, ci pridem, komunikuju s mojim manzelom. Ked sme u nich, komunikuju aj so mnou. Ale nezavolaju a nenapisu, co kupit detom na sviatky, nezavolaju ci prideme a potom sa cuduju, ze k nim nechodime. Od zsciatku nemali potrebu si so mnou vytvorit vztah. Ja som sa spravala slusne, aj ked som sa velakrat dozvedela ako ma obkydavaju poza chrbat. Vyrastla som z toho aby som bola silou mocou ku vsetkym dobra a ako oni ku mne tak ja k nim. Nepridete? Preco by som mala ja nosit deti. Nezavolate? Preco by som im ja mala posuvam info, fotky o detoch. Len ono sa to castokrat ukaze az vtedy, ked su na svete deti, vnucence a zrazu zacnu mat zaujem o ne, ale nevedtu nikdy nerespektovali, nespravali sa slusne a ked su deti na svete, chcu byt s detmi stale a mas im ich nosit ale elementarna ludska ucts z ich strany pred detmi nebola. Tak preco sa maju nevesty po narodeni deti snazit ked ich mali svokrovci za nic? Skus sa pozriet do vlastnej rodiny a poupravit spravanie. Lebo tvarit sa mozes, ze vsetko je ok, ale tvoje vyjadrovanie v diskusii napoveda o inom. Asi to nebude take ruzove na vasej strane rodiny ako to tu prezentujes.

Najlepsia rads je, opytaj sa priamo svagrinej v com to tkvie a mas po probleme.

biba_18
28. nov 2025

@sissy27 u rodiny kde to poznám naozaj nie je problém v mužovej rodine 😒 a ešte by som chápala že má žena výhrady tak chodí ona menej - ale že ani mužovi a dieťaťu nedovolí? to je u nich podľa mňa cesta do pekla…

anonym_5b9ab3
28. nov 2025

Lebo je to ich rodina? S tou muzovou nemajú nič, iba tak papier. My mame tiež pozvánku travit cele sviatky až do troch kráľov u svokrovcov v krásnom prostredí hôr ale mne sa tam byt toľko nechce, iné názory na výchovu, iný žáner filmov, iné jedlá, iné zvyky, neustále prispôsobovanie sa domácim.. pôjdeme IBA na 6 dni 🙈😅

anonym_b4e1f2
28. nov 2025

Pretoze aj pre svokru je blizsis dcera ako nevesta

anonym_62f519
28. nov 2025

@anonym_autor ja mám takú zlú svokru ... fuj zle mi je keď si na ňu len spomeniem, no na šťastie už som ju 11 rokov nevidela
a ty si si položila otázku či ty si dobrá svokra?

tetapetra
28. nov 2025
@anonym_62f519

@anonym_autor ja mám takú zlú svokru ... fuj zle mi je keď si na ňu len spomeniem, no na šťastie už som ju 11 rokov nevidela
a ty si si položila otázku či ty si dobrá svokra?

@anonym_62f519 skús si to prečítať ešte raz 🤦🏻‍♀️

dankabetka
28. nov 2025

@anonym_autor ahoj, u nas nepreferujeme ziadnu stranu, na oboch stranach vychadzame vyborne - by som povedala, chodime spolu aj na dovolenky, vylety, dokonca chodime aj vsetci spolu, my ,muzova a aj moja strana, vratane surodencov. Ale treba povedat, ze nasi rodicia na oboch stranach sa k nam spravaju ako k dospelakom a nie ako k detom...nedostavame nevyziadane rady ani k nam a ani k nasim detom... ( toto by sa nepacilo ani mne) ... teraz riesime Vianoce a ideme na 5 dni na jednu stranu a na 5 dni na druhu a kazdy rok sa tie strany striedaju ( este sme sviatky neslavili samostatne- mam by sa to ani nepacilo, ak by sme boli na vianoce len 2+2 ....take vsedne ako kazdy vecer by mi to prislo), takto maju vianoce svoju atmosferu a spad 😉 .

Strana
z6