Prečo niektoré ženy tolerujú drogy u partnerov?
Nedávno som ukončila vzťah, ex začal brať pervitín a fajčiť marihuanu. Poznala som aj jeho kamarátov, ti na tom boli podobne. S tým rozdielom že majú ženy a s nimi deti, a nie jedno. Ako to že to tým ženám nevadí? Navonok vyzerajú byť šťastný pár, deti šikovné. Keby som nezažila ex v takom stave tak by som sa nad tým nezamýšľala, ale skúšala som si to predstaviť. Všetko je na žene, deti, domácnosť, zatiaľ čo muž celé dni prespí, nič neje, potom je nervózny, depresívny, nechce sa mu chodiť ani do práce, míňa peniaze na taketo veci, keď si dá marihuanu tak zase opak kľudný, vysmiaty ale hovorí z cesty, a ani mu poriadne nerozumiete, navyše smrdi z toho celý byt a x ďalších veci. Ja som rada že som preč, nechcem sa k tomu už vrátiť len sa tak zamýšľam ako je možné že to tým ženám nevadí. Neviem si predstaviť vychovávať dieťa v takomto prostredí.
Tak bud si davaju tiez, alebo im to aj vadi, ale je to pre ne lepsie, nez byt same. Moja neboha svokra tiez prezila cely zivot s alkoholikom. Vadilo jej to velmi, ale bola asi na nom aj nejako citovo zavisla alebo nechcela byt sama, neviem, ani muz tomu nerozumie. Ked napokon ochorela na rakovinu, tak dospela k nazoru, ze kym bude s nim, tak sa nevylieci a podala ziadost o rozvod. Ale uz sa ho nedozila.
Ja sa rovnako čudujem ženám, ktoré žijú s alkoholikom, násilníkom, psychopatom... A bojím sa čo vyrastie z tých detí, ktoré vyrastajú v takom prostredí a považujú to za "normálne."
@tanyan poviem ti ako dieťa ktoré vyrástlo v takom prostredí, áno poznačilo nás to psychicky aj mňa aj brata ale vedeli sme že to normálne nie je a obaja sme videli čo robí alkohol s človekom s rodinou a nechceli sme to. Brat teraz končí školu +pracuje, ja mám rodinu a usporiadaný život. Alkohol vôbec nepijeme, neznášame ho. Pre nás to bol odstrašujúci príklad ako nechceme dopadnúť.
Poznám par takych párov, respektíve som poznala, neviem ako su na tom teraz. Ale buď tie ženy fetujú tiež , alebo z toho vzťahu prosto nedokážu odísť, lebo často pochádzajú z podobne nastavených rodín a nedokážu sa tých generačných vzorcov zbaviť. Musim ale povedať, že tie, čo som poznala ja boli na oko vážne v pohode, aj porozprávať sa s nimi dalo, o deti a domácnosť príkladne postarané, robota bola, len si kde tu fukli nejakú tu čiarku. Podľa mňa matky aj keď neprestanú, vedia sa ako tak držať aby tým netrpeli deti, muži to maju v p*. Ale aj keď tie deti na prvý pohľad vyzerajú v pohode, tu traumu si niesť budú a bud v tom budú pokračovať a predávať to ďalšej generácii, alebo to prekonajú. Mala som aj kamarátov, ktorí z takého prostredia pochádzali…ale bohužiaľ všetci v tom pokračovali. Aj keď tvrdili, že oni nikdy, že vidia co to s ľuďmi robí. Stačilo, že pred nich niekto v slabej chvíľke narysoval.
Mas pravdu, je to des. Ale zamysli sa - zena ma 2 deti do 3-5 rokov. Byva s muzom. Pojde do roboty, zarobi na nájom, ledva jej vide na skromnu stravu - ak vobec. Deiti ochoreju, dostane vypoved a bude kde? Na ulici.
Keby bolo treba, mala by som dve praca ale nechcela by som tak zit. Aj ked to pre ne musí byt šok ako sviňa, pokial nol chlap pred tym normálny. Nie kazda sa vytoci a zavne hned riešiť. Vacsinou veri, ze sa zmeni - idealne s prichodom falsieho dieťaťa
Preco píšeš vseobecne ? S takym sebeckym magorom by som nebola
Ja by som sa s takym ani nerozpravala ani sa nepozrela so zaujmom… a ako nahle by som zistila ze berie drogy to je uz jedno aké tak dovidenia
Ako sa hovorí ,láska je slepá. Reálna skúsenosť z blízkeho okolia, ale opačne garde. Žena mala dve deti, a fetovala, našla si partnera, možno si myslela že jej pomôže sa z toho dostať, mali spolu ďalšie dieťa, a manžel do toho časom spadol tiež. Nechceli pomoc, prišli o všetko, peniaze, byť, auto, deti boli zverené do rúk starých rodičov. Muž zomrel, žena prerušila kontakty s rodinou, nikto nevie čo je s ňou.
nepoznam zeny ktorym to nevadi, ak same nic neberu... aj sestra mala takeho partnera, bola s nim dlhsie, snazila sa dohovorit mu, pomoct.. nic.. pomohol az dohovor rodiny, spakovala sa a nechala ho tak.
podla mna laske je jedna vec, ale tu hra rolu aj spolocnost, nechcu sa tie zeny mozno citit tak ze mozu za rozchod, ze sa vykaslali na neho, chudacika, ked mu treba pomoct.. A to ked sa stretnete = kldune to moze byt aj divadlo, to co sa deje, ked su mimo verejnost netusis. Podla mna nic pekne. A to vravim z vlastnej skusenosti.
ja napriklad tolerujem alkohol v pohode, pokym nam to nezacalo naburavat rodinny zivot. Vtedy som povedala dost. ak by prisiel moj chlap z drogami, rovnako by som povedala dost, a ak by okamzite na taketo "pokusy" nezabudol, tak by som mu dala zbohom. Tiez dokazali sme sa dohadat 10minut pred prichodom jeho znamych, a potom normlane sa zabavat s nimi. Taketo veci sa neriesia verejne..
Ale vadi, presne ako bolo pisane vyssie. A ver tomu ze tie zeny vnutorne velmi trpia, no musia byt silne pre svoje deti aspon niekto im musi ist prikladom. alebo je potom druha vec ze su presne take iste ako aj ich partneri.
Možno tie ženy si občas tiež dajú🤷🏼♀️
Mne osobne ľudia co príležitostne fajčia marihuanu nevadia, zato užívateľom pika sa oblúkom vyhýbam a nebola by som s nimy v žiadnom vzťahu, ani kamarátskom ani nijakom.
Vadi, ale su to neschopne lemry, ktoré by bez neho boli na ulici, takto aspoň zdielaju byvanie a nejake životné náklady s troskou.

Ver tomu že mnohym ženám to vadí, ale nevedia sa z toho vzťahu dostať, nevedia ako to riešiť, kam ísť a čo robiť
A tak hrajú divadielko pred tebou aj pred sebou