Prečo niektorí ľudia prežívajú ťažké životné situácie?
Poznate niekoho vo svojom okoli, co ma velmi tazky zivot? Myslim vazne situacie, ako napr. za par rokov vela umrti v rodine, nevyliecitelne chore deti a pod.? Ja poznam viacej pripadov. A az mi je luto, kolko trapenia maju. A nerozumiem, ze preco niekomu tak zivot naklada.
Mne je extremne luto chorych deticiek a ludi, kt sa naozaj stane nieco zle a nemozu za to a takym ludom rada pomozem ci uz financne alebo niecom hmotnym.
Stale som ale nazoru, ze vacsina ludi si moze sama za svoje zdravie aj za to aky ma zivot. Zla zivotosprava, pasivita/lenivost, neochota sa vzdelavat a zamakat. Je to jedno s druhym a stale to zacina aj konci pri peniazoch, lebo s nimi moze clovek zdravo jest, starat sa o seba, ma menej stresu, vie si spravit jednoducho viac radosti v zivote a aj ked sa vyskytne nejaky problem, tak ho to uplne nepolozi financne na kolena. Zivot nie je jednoduchy, ale nastastie zijeme v krajine, kde standardne ma kazdy jeden clovek zadarmo pristup k vzdelaniu a ma moznost zit dostojny a kvalitny zivot.
@milanemila Nuz, ked ti v blizkej dobe zomru napr. obaja rodicia, surodenec a dieta ti smrtelne ochorie. Tak si citaj o tej zivotosprave. Vtedy pochopis, ze ked nemas ci napisat je lepsie nepisat nic. Ja som pisala o umrtiach, ochoreniach deticiek.
Poznam, no, zial, clovek si nevyberie...
Našťastie nie.
@marianarem nebol v Nota Bene zverejnený jej prípad alebo v Modrom z neba? Na takéto najťažšie prípady prispievam
@milanemila A nikto nepisal o pomoci financnej. Ani si necitala o com sa pise.
Poznam zenu, ktora vyrastala bez otca, mama jej po tazkej chorobe zomrela, ked mala 5 rokov. Vychovala ju starsia sesternica. V 19r si nasla muza, z ktoreho sa vyklul alkoholik, prepil vsetky ich peniaze. Chodila k susedom prosit o jedlo pre dieta, odpojili ich od elektriny kvoli neplateniu. Odisla od neho, byvala u rodiny aj s malym babom. O par rokov na to jej zomrela sesternica, syncek ochorel, nasledne zomrela pri nehode aj jej najlepsia kamaratka.
Napriek tomu je z nej taky dobry a srdecny clovek. Chuda, hovori sa ze na po*rateho aj hajzel spadne, a u nej to zial tak bolo a je cely zivot.
@hankab obdivujem všetkych ľudí, ktorí napriek všetkému ostávajú dobrí, aj ich obdivujem
@karolinakr aj ja
Poznám veľmi veľa ťažkých osudov, ťažkých zážitkov.. aj sama som si všeličo zažila.. preto ma prekvapuje kolke písali že nepoznajú nikoho, pretože ja mám pocit že je menej ľudí ktorí nemali v živote vážny problém ako naopak..
Tak či tak - z môjho pohľadu je najťažšie na svete riešiť vážnu chorobu či úmrtie dieťaťa.. nedá sa to porovnať s ničím, je to najnáročnejšie zo všetkého.. našťastie ja mam deti viac menej zdravé.. ale v blízkej rodine sú deti ktoré si zažili peklo.. s malou neterou som žila keď bojovala s rakovinou.. bolo to neuveriteľne náročné obdobie a to som pritom nebola rodič a nemusela riešiť to, čo museli riešiť oni.. ale zasiahlo ma to.. a to je len príklad, len pri Tom množstve ťažkých osudov nechcem písať viac..
...asi patrím k nim (?) Umrel mi manžel, umiera mi syn a prečo sa už dávno nepýtam, lebo by som sa zbláznila! na druhej strane tvrdiť, že "títo ľudia si to tak neberú" je blud. Nik im nevidí do hláv, do ich súkromia, netuší počet vankúšov nasiaknutých slzami....Jasné, že pomáha prežiť obyčajná v'dačnosť za to všetko, čo je ešte ok, aj ked sú to niekedy len základné maličkosti, ale o ťažkom prežívaní , strachoch, úzkostiach, depresiách, ktoré majú rôzne štádia sa už toľko nevraví, lebo dnes sú moderné tie motivačné reči hlavne. Snažím sa žiť , lebo musím, lebo mám ďalšie dve deti, ktoré to tiež ťažko prežívajú a ja musím byť tá , čo ich podrží. Potom tiež sama potrebujem mať silu fungovať a byť, a tak sa myslením cielene na dobré a pozitívne spomienky nastavujem na vlnu optimizmu. Tiež k ľuďom sa snažím pristupovať milo a tí mi to vedia opätovať, čo mi pomáha k takej pohode. Potom sa človek ale dozvie cez 30 ľudí sprostredkovane debilné a zbytočné reči, ako mi je vraj asi dobre bez muža, ked som taká veselá (lebo to je asi zakázané sa usmiať, či zasmiať ) a si naspäť v .iti!
@mandinka tak ja uz nechapem, niektori ludia dokonca zavidia aj vdovske. cele zle a ujete.
prajem vela sil. my si tiez prechadzame peklom ...:/
Ja si vždy poviem ,ako nám tu je dobré.
Na STV 2 dávajú dokument , kde muži v 50st pracujú od rána do večera.sekaju trstinove pláne , keďže robia na teple, fyzicky namáhavej prácu, telo sa im ešte viac prehrieva .umierajú pri práci na stovky..
Alebo tam ,kde sa my ideme dovolenkovať ,Qatar napr. Tiež pracujú v 50st na stavbách hotelov.
Nemajú možnosti toľko piť vodu a keď majú k nej prístup ,je plná pesticídov.
Väčšina mužov sa nedožije 40rokov, drvivej väčšine zlyhávajú kvôli tomu obličky a každý druhý muž je dializovany.
Úrady to tam tutlaju.
Hrozne osudy
Vo svete vojny, chudoba celkovo, tie nešťastné oči, drina ..bože ,ako sa dobre máme tu na Slovensku
@suve99 utrpenie je dar? Ty si inak v poriadku?
@karolinakr Ja som to videla len na Donio, tiez som prispela. Ale TV nesledujem, mozno tam bola.
@marianarem hej? takže je niekde..meno nevieš náhodou?
..no, ak si odmyslím, že som si tiež niečo už prežila a aktuálne som už vyše 2 rokov sama onkopacient v liečbe s chemo 😁, tak áno inak som v poriadku a verte baby, že chodím do práce a ,............
@karolinakr Tu som ju nasla teraz.
https://www.nadaciaaxis.sk/pribeh/diana-janickova/
@mandinka velmi mi je to luto..co je syncekovi? Prajem celej rodinke vela sil.
@marianarem diky
@karolinakr Si zlata, ze sa zaujimas. Dost mi jej prislo luto.
@marianarem bolo je naložené viacnásobne...čítavala som Nota Bene par rokov dozadu, a tam boli také prípady, ležiaci pacienti a hrozné choroby, som si povedala, že títo potrebujú pomoc najviac
@marianarem a cez ten QR kode to ide celkom rýchlo
@karolinakr No a mama je navyse na nu sama, otec tam s nimi nikdy nebyval. A tiez ma uz svoj vek. Ja som zazila tiez velmi zle obdobia, ale ked vidim toto, tak mam pocit, ze sa mi nic moc nikdy nestalo.
Tiez mam jednu spoluziacku zo zakladnej...Jej mama spachala samovrazdu, ked bola niekde v puberte. Prve dieta sa jej narodilo tazko postihnute, do konca zivota bude odkazane. Potom mala dalsie 2 zdrave, potom zase rakovina prsnika. Ale zvlada to neuveritelne, obdivujem ju. A tiez mam pocit, ze ja zijem oproti tomu v ruzovej zahrade.
Ja to beriem tak, že život je ako hojdačka, raz si dole a raz si hore. Za 4 mesiace bol manžel na 2 ťažkých operáciách, mali sme 4 pohreby v rodine a potom som otehotnela po 5 rokoch čo sa nám nedarilo a bola jedna svadba. Treba hľadať v živote to pozitívne, máme strechu nad hlavou, nepijeme, nefajčíme, nedrogujeme, nehazardujeme a môžeme sa tešiť na bábo, niektorým ani to málo nie je dopriate.
@marianarem v jej pripade by som sa začala viac modlit, aby mala silu to všetko zvladat, aby prišli aj slnečné dni, aby mali deti lepší osud..ono to neni sranda, bola vystavena extremne zaťažovym situaciam, aj psychologovia maju na to svoje termíny..
ak to zvláda bez pomoci, je silny človek..neviem si to ani predstavit

@suve99