Prečo sa všetci starajú do toho, čo jem?
Snažím sa jesť zdravo, ale nepreháňam to, normálne si dám aj prasárnu keď na to dostanem chuť. Ale tie reči ľudí okolo ma vytáčajú. Ja by som si z toho ani nič nerobila, ale už ma to nebavi. V podstate jediny, kto to chápe je môj muž a moja mama. Ani alkohol moc nepijem a pochadzam z presne takého miesta, kde keď si nedam na návšteve prosseco a klobásku, som za divnú, dorobenu…. Mentalita hornej dolnej. Ja viem že týmto nič nevyriešim, len som sa prišla vyžalovať, lebo včera čo sa stalo to už som myslela že budem kričať. Prišla nás pozrieť mužova rodina. Jedna ženská sa do mňa vyslovene pustila, že aký som pokrytec, že sa tvarim že neviem aké dietky držím a teraz si tu dávam omáčku so smotanou. A že keď sa chcem tváriť, že som niečo viac, mám sa toto aspoň držať a nie to robiť len na oko. Mňa už to tak dorazilo, že som jej povedala a bolo mi jedno, že je to staršia osoba, že si ma svoj komplex zo svojej tučnoty vybíjať radšej v posilke a nie na mne. Tak im samozrejme za zlu, ona urazená, ale to sa už nedá počúvať, jak mi konkrétne táto osoba pomaly do psychopatiek nadáva. Počúvam to aj od iných ľudí, ale táto vyslovene rýpe a ja som už proste vypenila, za tie roky sa to nazbiera. Viem, ze by som sa mala ospravedlniť, ale ja vôbec nemám chuť sa jej za niečo ospravedlňovať.
Prezentovala si ,že tvoj názor je ten správny . jadiná chyba bola ,že si si to nechala ,takto srať na hlavu dlho a teraz si zbytočne vyletela , každý pokus o znevažovanie svojho života, treba zastaviť hneď na začiatku
@dadis keď do niekoho človek stále pichá, raz ten človek vybuchne a povie čo by normálne nepovedal..
Tetka kritizovala ju, tak dostala oplátku.. neznášam ak niekto druhých uráža, úplne jedno aká téma, kto ma pozná vie.. ale myslím že na niektorých ľudí proste platí len výbuch 🤷🏻♀️
@aurora33 možno sa stravuje normálne medzi ľuďmi, ktori sa stravujú nezdravo.. taki radi rypu, veľmi dobre to poznám 😉
@minenkak ako pozeram, tak pozeram, nic take nevidim, vidim len tolko, ze autorka sa snazi udrzat si stravovanie, ktore ona povazuje za zdrave, racionalne ci vyvazene a navsteva je cela stastna, ze moze poukazat na omacku so smotanou len preto, aby si rypla.
Ja to velmi dobre poznam, rovnako sa snazim stravovat rozumne (bojim sa napisat "zdravo", kedze mam dojem, ze smotana je tu povazovana za smrt), udrzat si hmotnost, preto si viem nastavit, co a kedy budem jest a to niektorym neda pokoj - ved si daj, chuda si, ty si mozes dat, preco si nedas cely kolac, len polovicu... Az som minule rodicom povedala, ze preco je kazda navsteva a komentovani mojej hmotnosti (164/55), ze preco nepovedia mojej svagrinej, nech tolko nezerie, ze je ako prasa. Odvtedy mam svaty pokoj.
@jana_eyre_2 ano, už som si to precitala že pochádza z prostredia kde bola slanina každý deň. Už som pochopila čo myslela pod tým zdravím stravovaním 😀😂
@aurora33 smotana je uplne v poriadku, ak je v primeranom mnozstva a nie kazdy den - a takto je to s kazdym jedlom. A kto si vie udrzat spravnu mieru a spravne pomery, ktore jeho telu vyhovuju natolko, ze nema nadvahu, nie je chory a citi sa dobre, moze prave tu svoju stravu povazovat za zdravu.
@minenkak to je uz len take hranie sa so slovickami, pre niekoho je zdrava a normalne klobasa, pre ineho len salat. Pointa je ta, ze kazdeho prd do toho, kto sa ako stravuje a poukazovat na omacku so smotanou len preto, aby si tucna osoba mohla rypnut do niekoho, kto dba o svoje zdravie, je trapne.
Ja toto tiez poznam. Kedysi ma obezna svagrina nazyvala anorektickou, len preto, ze som bola stihla a nejedla som vsetko, co mi ponukli. Ked som bola v 9tom mesiaci, mi povedala, ze konecne normalne vyzeram.
Fakt nechapem, preco je tolerovane obeznym ludom urazat a komentovat stihlych. Ale opacne je to neslusne.
@zeldia ďakujem ti za podporu ❤️❤️
@aurora33
zle slivne spojenie som pouzila, nezalezi, ci su ti ludia z mesta akebo dediny. Avsak tym obmedzenym nevysvetlis ani ked nakreslis. Mnohokrat su to sikovni ludia, maju zrucnosti, vedomosti, sikovni v kancelari i vo výrobe - a aj napriek tomu im iste veci hlava neberie. Ospravedlnujem sa vsetkym z dedin, ktorych som sa mohla dotknut - to som v nijakom pripade nechcela.
@dadis
naozaj som nechcela nikoho z dediny urazit, sama mam kamaratov z dedin a nedam na nich dopustit! Myslela som ludi, ktori maju obmedzene chapanie v urcitych smeroch. Ale hej, vyzera to urážlivo ked si to po sebe precitam. A to som naozaj nechcela. Ani proti silnym ani chudym ludom nic nemám, len proti takej hkuposti, ze pravdu mam len ja, kazdemu ju budem vnucovat a cez to nejde vlak. Mam to v blizkom okoli a je to des.
a aka to bola omacka? len tak pre inspiraciu sa pytam 😃

Tak tvoj názor je správny v skupine ľudí s tvojím názorom a v tvojej rodine je nesprávny, lebo to je zas skupina ľudí s iným názorom ,všetko je to len a len uhol pohľadu