icon

Prečo sa všetci starajú do toho, čo jem?

10. mar 2024

Snažím sa jesť zdravo, ale nepreháňam to, normálne si dám aj prasárnu keď na to dostanem chuť. Ale tie reči ľudí okolo ma vytáčajú. Ja by som si z toho ani nič nerobila, ale už ma to nebavi. V podstate jediny, kto to chápe je môj muž a moja mama. Ani alkohol moc nepijem a pochadzam z presne takého miesta, kde keď si nedam na návšteve prosseco a klobásku, som za divnú, dorobenu…. Mentalita hornej dolnej. Ja viem že týmto nič nevyriešim, len som sa prišla vyžalovať, lebo včera čo sa stalo to už som myslela že budem kričať. Prišla nás pozrieť mužova rodina. Jedna ženská sa do mňa vyslovene pustila, že aký som pokrytec, že sa tvarim že neviem aké dietky držím a teraz si tu dávam omáčku so smotanou. A že keď sa chcem tváriť, že som niečo viac, mám sa toto aspoň držať a nie to robiť len na oko. Mňa už to tak dorazilo, že som jej povedala a bolo mi jedno, že je to staršia osoba, že si ma svoj komplex zo svojej tučnoty vybíjať radšej v posilke a nie na mne. Tak im samozrejme za zlu, ona urazená, ale to sa už nedá počúvať, jak mi konkrétne táto osoba pomaly do psychopatiek nadáva. Počúvam to aj od iných ľudí, ale táto vyslovene rýpe a ja som už proste vypenila, za tie roky sa to nazbiera. Viem, ze by som sa mala ospravedlniť, ale ja vôbec nemám chuť sa jej za niečo ospravedlňovať.

minenkak
10. mar 2024

Tak tvoj názor je správny v skupine ľudí s tvojím názorom a v tvojej rodine je nesprávny, lebo to je zas skupina ľudí s iným názorom ,všetko je to len a len uhol pohľadu

minenkak
10. mar 2024

Prezentovala si ,že tvoj názor je ten správny . jadiná chyba bola ,že si si to nechala ,takto srať na hlavu dlho a teraz si zbytočne vyletela , každý pokus o znevažovanie svojho života, treba zastaviť hneď na začiatku

mandzula
10. mar 2024

@aurora33 a ktore je to "nezdrave" jedlo, co autorka je?

minenkak
10. mar 2024

@mandzula ale no, autorka naozaj v príspevku prezentuje, ako keby žila len na zelenine a nakoniec sa stravuje ako normálny človek ,preto z toho vzišli nejaké komentáre

jana_eyre_2
10. mar 2024

@dadis keď do niekoho človek stále pichá, raz ten človek vybuchne a povie čo by normálne nepovedal..

Tetka kritizovala ju, tak dostala oplátku.. neznášam ak niekto druhých uráža, úplne jedno aká téma, kto ma pozná vie.. ale myslím že na niektorých ľudí proste platí len výbuch 🤷🏻‍♀️

aurora33
10. mar 2024

@mandzula myslím že spomínala nejaku smotanu? Ja píšem len na základe komentárov. Zo začiatku autorka písala akokeby bola pomaly čistý vitarián a nakoniec z toho vyplynie že sa stravuje úplne normalne.

jana_eyre_2
10. mar 2024

@aurora33 možno sa stravuje normálne medzi ľuďmi, ktori sa stravujú nezdravo.. taki radi rypu, veľmi dobre to poznám 😉

mandzula
10. mar 2024

@minenkak ako pozeram, tak pozeram, nic take nevidim, vidim len tolko, ze autorka sa snazi udrzat si stravovanie, ktore ona povazuje za zdrave, racionalne ci vyvazene a navsteva je cela stastna, ze moze poukazat na omacku so smotanou len preto, aby si rypla.
Ja to velmi dobre poznam, rovnako sa snazim stravovat rozumne (bojim sa napisat "zdravo", kedze mam dojem, ze smotana je tu povazovana za smrt), udrzat si hmotnost, preto si viem nastavit, co a kedy budem jest a to niektorym neda pokoj - ved si daj, chuda si, ty si mozes dat, preco si nedas cely kolac, len polovicu... Az som minule rodicom povedala, ze preco je kazda navsteva a komentovani mojej hmotnosti (164/55), ze preco nepovedia mojej svagrinej, nech tolko nezerie, ze je ako prasa. Odvtedy mam svaty pokoj.

aurora33
10. mar 2024

@jana_eyre_2 ano, už som si to precitala že pochádza z prostredia kde bola slanina každý deň. Už som pochopila čo myslela pod tým zdravím stravovaním 😀😂

mandzula
10. mar 2024

@aurora33 smotana je uplne v poriadku, ak je v primeranom mnozstva a nie kazdy den - a takto je to s kazdym jedlom. A kto si vie udrzat spravnu mieru a spravne pomery, ktore jeho telu vyhovuju natolko, ze nema nadvahu, nie je chory a citi sa dobre, moze prave tu svoju stravu povazovat za zdravu.

minenkak
10. mar 2024

@mandzula ale veď striedme stravovanie,je podľa mňa úplne normálne stravovanie a autorka píše že sa zdravo stravuje a nie normálne a to , že niekto považuje obzieranie sa za normálne ,je už úplne niečo iné

aurora33
10. mar 2024

@mandzula ved v poriadku. V tom prípade je aj burger ok, ak si nedáš celý a len občas, nie? Takéto ak, ak, ak. Ja nemôžem za to že mavate rypajuce navstevy.

mandzula
10. mar 2024

@aurora33 ano, aj burger je ok - na zemli, mase, paradajke a salate nic zle nevidim. A k tomu, ze nemozes za rypave navstevy, ani nemam co napisat, to si si len potrebovala rypnut.

mandzula
10. mar 2024

@minenkak to je uz len take hranie sa so slovickami, pre niekoho je zdrava a normalne klobasa, pre ineho len salat. Pointa je ta, ze kazdeho prd do toho, kto sa ako stravuje a poukazovat na omacku so smotanou len preto, aby si tucna osoba mohla rypnut do niekoho, kto dba o svoje zdravie, je trapne.

minenkak
10. mar 2024

@mandzula a si čítala čo som písala,že chyba je to ,že si to tak dlho nechala

aurora33
10. mar 2024

@mandzula ja nerypem, ty rýpeš. Ja sa stravujem zdravo a každý to akceptuje, pretože nepotrebujem zhadzovať ostatných. Nech si každý je ako chce. Zaujímavé že u mňa to každý akceptuje. Zrejme to bude tým, že ja nepotrebujem dávať prednášky.

0silvia0
10. mar 2024

Ja toto tiez poznam. Kedysi ma obezna svagrina nazyvala anorektickou, len preto, ze som bola stihla a nejedla som vsetko, co mi ponukli. Ked som bola v 9tom mesiaci, mi povedala, ze konecne normalne vyzeram.
Fakt nechapem, preco je tolerovane obeznym ludom urazat a komentovat stihlych. Ale opacne je to neslusne.

mandzula
10. mar 2024

@aurora33 neviem, ci autorka niekde pise, ze dava prednasky, ja ich nedavam a najdu sa ludia, ktori radi komentuju, ja zato nemozem, ze maju taku potrebu. To, ze ty si takych nestretla, je tvoje stastie, nie zasluha.

mandzula
10. mar 2024

@minenkak toto ja nijako nespochybnujem.

minenkak
10. mar 2024

@mandzula tak potom nerozumiem prečo má spomínaš vo svojich príspevkoch

mandzula
10. mar 2024

@minenkak lebo si so mnou zacala debatovat ako prva ty, tak diskutujem.

minenkak
10. mar 2024

@mandzula Len som si zastala
@aurora33 ,si sa pýtala ,čo nezdravé autorka je a prvý príspevok a aj v ostatných, je fakt napísané ,že sa zdravo stravuje a nie normálne ako milióny ľudí a ty mi píšeš ,že smotana je nezdravá,nikde som nenapísala ,že autorka sa nezdravo stravuje

minenkak
10. mar 2024

@mandzula len v tejto diskusii sa stravuje ako autorka 75%prispievajucich zvyšok ešte lepšie,už len na tejto malej vzorke vidieť ,že autorka sa stravovuje úplne normálne

aurora33
10. mar 2024

@minenkak ďakujem, som rada že aspoň niekto rozumie, čo mám na mysli.

victory7897
Autor odpoveď zmazal
samimami777
10. mar 2024

@zeldia ďakujem ti za podporu ❤️❤️

svetlonos
10. mar 2024

@aurora33
zle slivne spojenie som pouzila, nezalezi, ci su ti ludia z mesta akebo dediny. Avsak tym obmedzenym nevysvetlis ani ked nakreslis. Mnohokrat su to sikovni ludia, maju zrucnosti, vedomosti, sikovni v kancelari i vo výrobe - a aj napriek tomu im iste veci hlava neberie. Ospravedlnujem sa vsetkym z dedin, ktorych som sa mohla dotknut - to som v nijakom pripade nechcela.

svetlonos
10. mar 2024

@beata_k
no to je mozne u chapajucich ľudí. Ver mi, z vlastnej skusenosti to hovorim. Nevysvetlovala, vysvetlovala, klepala na celo - aj ma presla chut. A to nemam problem ohradit sa. Ale to je boj s veternymi mlynmi 🙉

svetlonos
10. mar 2024

@dadis
naozaj som nechcela nikoho z dediny urazit, sama mam kamaratov z dedin a nedam na nich dopustit! Myslela som ludi, ktori maju obmedzene chapanie v urcitych smeroch. Ale hej, vyzera to urážlivo ked si to po sebe precitam. A to som naozaj nechcela. Ani proti silnym ani chudym ludom nic nemám, len proti takej hkuposti, ze pravdu mam len ja, kazdemu ju budem vnucovat a cez to nejde vlak. Mam to v blizkom okoli a je to des.

lija22
10. mar 2024

a aka to bola omacka? len tak pre inspiraciu sa pytam 😃