Prečo sme so sviatočnými darčekmi nespokojní?
Len taký výlev, po vianociach každý deň pribudne diskusia,že je niekto nespokojný s darcekmi, cíti sa ukrivdeny, tomu dospelému synovi/dcere dali rodičia viac,tomu menej, jednému vnucatu dali viac,inému menej. Ja toto nechápem,načo je v rodinách zavedené darcekovanie hore dole aj medzi dospelými a potom sú z toho iba problémy a zlé vzťahy...
@summer23456 prečo riešiš, ako majú nastavene iné rodiny dávanie darčekov? To je predsa každého osobná vec. Skor sa zamysli nad sebou, prečo ta to skre, aby si ráno o 8 založila diskusiu tohto typu
@hipuska jemine, ako píšem,je to len úvaha. Nemusíš byť taká útočná, môže byť snáď diskusia vedená aj v kľude,či nie?
@hipuska a píšeš,že zase ja...pritom neviem kde ja toľko prispievam,skôr výnimočne.
@summer23456 a v čom som útočná prosím ta? Ničím som na teba neutocila. Len som vyjadrila názor. Ak zalozis diskusiu, musíš dokázať prijať všetky názory. A môj je, že sa máš zamyslieť, prečo máš potrebu riešiť dávanie darčekov v iných rodinách
@hipuska vieš čo,reagujem na to,že zase ja...ako keby som tu spamovala denne s novou témou... A nie,neriešim iných darčeky,len sa zamýšľam nad tým,že vo veľa prípadoch je z toho iba nespokojnosť. Samozrejme nech si každý dáva či nedáva,mne je to jedno. Tiež som iba vyjadrila pozastavenie sa nad tým materializmom vseobecne
@summer23456 nesúhlasím. Tvoja diskusia vznikla na základe toho, že tvoja neter dostala 9 darčekov a ďalšie ešte len dostane. Takže ta skrie niečo, čo máte doma v rodine. Aké sú tvoje vzťahy s rodičmi tohto dieťaťa?
K tomu zase..bolo.to myslene všeobecne. Ze zase niekto...
@hipuska preboha, neviem kde si toto vyčítala. Píšem v úvode,že sú tu denne témy,ktoré hovoria k nespokojnosti a krivdy v počte/cene darčekov. To o neteri a darčekoch v rodine som spomenula okrajovo k téme materializmus,že mne sa to nezdá zdravé pre deti,ale jazdy nech si vychováva ako chce. Absolútne ma nestve,že dostala toľko darčekov od rodičov,ja tiež môžem dcére kúpiť aj 20 darčekov,ale nekúpim.
My také problémy nemáme nikto nikomu darčeky nekupuje. Mama mi kúpila susicku aj to ešte pred Vianocami. A neriešime, kúpime malému niečo mini a koniec
@valeria_h ved mne to je jedno. Ja len píšem, že tieto diskusie vznikajú z nejakého dôvodu. A len sa pýtam, aký je ten autorkin. A nejde len o Vianoce. Materializmus tu je už dávno, vždy bol a vždy bude. A v niektorých rodinách vždy bolo a bude uprednostňovanie určitých členov rodiny. Len sila sociálnych sietí priniesla to, že vie o tom širšia spoločnosť
@summer23456 ja som sa tiež zastavila nad tým, že babka dala auto za 20€ môjmu synovi- ja som ho kupovala, a nám s manželom robot za 200€. Hlavne že ho vraciame do predajne, lebo som podobný dostala aj od manžela. Deti to neriešia, je len mávnem rukou, je staršia, beriem to tak, že nevestu (mňa) chcela potešiť 🙂
@summer23456 a.kde sú denne tie témy? Neviem, nevšimla som si. A je to.tu. Dcéra vrz neter.
@hipuska veď som ti napísala a píšem to aj v úvodnom príspevku,že moja úvaha vznikla na základe x tém o nespokojnosti a ukrivdení pri obdarovani na Vianoce. Píšem,že ja som rada,že my toto neriešime. Píšem,že sa mi zdá prehnané dostať na Vianoce xy darčekov. Píšem,že sa mi zdá moc keď dospeli naťahujú ruky,že dostali malo. A píšem že v konečnom dôsledku nech si každý rieši Vianoce po svojom. Ja som rada za tie naše pokojne.
@hipuska no hlavne že si si všimla moju tému
@summer23456 😀 a kde je tých x tém?
@hipuska no snáď ti ich nemám hľadať ja. Týmto končím moju debatu s tebou,nemám chuť sa tu doťahovať.
@summer23456 pozri, strašne si sa urazila a na blbosť. Ani raz som na teba neurocila. Ja som ti len napísala, že sa máš zamyslieť, prečo ti to tak vadí. Zjavne bude problém niekde inde. Ani tvoja diskusia nemá veľa diskutujúcich. Takže nie je tu veľa ľudí, čo by mali potrebu riešiť darčeky v iných rodinách.
@zuzitko74 áno boli, ale nie v takom.pocte ako tvrdí autorka.
Ja som teda ešte nezachytila na MK žiadnu diskusiu ohľadom vianočných darčekov.
@zuzitko74 ďakujem💗,netráp sa 😉 nakoniec tu ešte pohorsujem ľudí 🙊
@evaachesa toto je už teda fakt extrém,tiež som to zachytila..
@summer23456 1😀 mňa nepohorsujes. Kludne mi napíš, ktorá z mojich odpovedí sa ta tak veľmi dotkla. V podstate si neodpovedala na žiadnu z mojich otázok.
@zuzitko74 keď už sa hráš na slovíčka...sú tu denne témy,ktoré hovoria k nespokojnosti a krivdy v počte/cene darčekov...a neviem, či som videla tvoju odpoveď k téme.
A ako som písala vyššie, materializmus a uprednostňovanie tu je od dávna. Bolo to tu vždy a vždy bude.
To ze vianoce su uz davno u vacsiny o darcekoch, zradle, ozdobach je prirodzene. Co ine by ludia slavili? Takto ich "zabavis" od polovice novembra do zimneho slnovratu, kedy sa dni zacnu predlzovat a aspon nescvoknu 😀
Pre mna je osobne zvlastne to automaticke ocakavanie darcekov od vsetkej moznej rodiny.
@hipuska Nehrám sa na slovíčka, len sa snažím vidieť to, čo tam naozaj je. Moja odpoveď k téme pre teba nie je podstatná, len chceš prehodiť loptičku na moju polku ihriska. Pravda je však taká, že kým som sa dočítala na koniec diskusie (vždy najprv prečítam celú diskusiu a až potom reagujem), tak mi jednoducho nedalo nereagovať na tvoj virtuálny lynč, ktorý tu na autorke páchaš. Ona fakt nie je povinná odpovedať na tvoje otázky a osobne si myslím, že ťa jej odpovede ani nezaujímajú, len si si prišla kopnúť a nevieš kedy dosť.
My mame v celej rodine zauzivane ze si vzdy povieme co by nam spravilo radost alebo co potrebujeme . Takze tiez takuto diskusiu nezalozim 😃
Ale videla som tu diskusiu z rana tusim
Podľa mňa ten darček zhmotni iný problém. Preferencia jedného pred druhým, lakomost, nevsimavost ,nerespektovanie.Ale aj tvoje staranie sa a hodnotenie druhých je problém, čo riešiš iné rodiny?

@hipuska akoze ja? No dovoľ... Si si ma asi s niekým splietla,ja tu prispievam skôr výnimočne.