Prečo sme so sviatočnými darčekmi nespokojní?
Len taký výlev, po vianociach každý deň pribudne diskusia,že je niekto nespokojný s darcekmi, cíti sa ukrivdeny, tomu dospelému synovi/dcere dali rodičia viac,tomu menej, jednému vnucatu dali viac,inému menej. Ja toto nechápem,načo je v rodinách zavedené darcekovanie hore dole aj medzi dospelými a potom sú z toho iba problémy a zlé vzťahy...
@summer23456 davat darceky je spolocensky zauzivany zvyk, ked nedas darcek, citis sa blbo, ked niekto nema nakupene je schopny kupit na stedry den hocijaku blbost.
stary rodicia nie su povinny davat darceky, ale ked kazdy rok zazijes, ze tvoje dieta dostane nejaku kravinu a ty sa doslova chytas za hlavu co to je za kravinu a deti tvojich svagrovcov dostanu take darceky ze vyvalis oci, plus peniaze v obalke, tak tomu po case prestanes rozumiet.
a vlastne nerozumiem co sa pytas, co myslis, ked si napisala "zavedene darcekovanie"? akoze sme sa niekedy v minulosti so svokrovcami a svagrovcami dohodli, ze si budeme davat darceky?
@hipuska Podľa mňa si ju neprávom obvinila z toho, že tému založila z osobných dôvodov (neter) a postavila si ju svojimi otázkami do pozície, kedy sa mala pred tebou obhajovať a vyvracať ti tvoje obvinenie. Nepovažujem to za správny spôsob vedenia diskusie, vôbec sa jej nečudujem, že ti na to neodpovedá.
@summer23456 My mame na 1 strane rodiny jasne dohodnute darceky, kazdy si povie, co by sa mu zislo, nakupi sa a je to pod stromom.
Na 2. strane rodiny je to o kvante a pre mna je to unavne, lebo viem ze bude halda darcekov (vela krat nepotrebnych) a tym padom musim aj ja zaobstaravat haldu, co ma totalne unavuje.
A ano preferencia istych clenov rodiny existuje. Co tiez nikdy nepochopim, ale tak nemusim zase vsetko chapat ze.
@summer23456 no u nás to dopadlo takto: moja mama plnú hubu kecov,ako nerobí rozdiel medzi vnucatami. Môj dostal od nich nič, sestriny playstation. Čiže tak. Potom začala menovať sesternici, že kto kedy oslavuje. Samozrejme mňa vynechala. Tak som povedala: ...vidíš,ja ti stále hovorím,že nie som pokladana za člena tejto rodiny. Ja som dobrá len za služku. Včera to vyvrcholilo,keď moja sestra začala vyhadzovať môjho muža z domu mojich rodičov. Ale dnes,keď treba pomôcť s drevom,tak išiel iba môj muž. Čiže asi tak
@summer23456 ahoj, to nie je chyba samotnych darcekov, ale je to v ludoch, ktori najprv zistuju, co dostal iny a potom placu, ze dostali malo. alebo davaju vela a cakaju vela atd.
ty sama pises, ze si nedostala nic, nasilu ti rodicia dali peniaze a ze ty rodicom vzdy nieco kupis. takze nakoniec sa tiez vlastne obdaruvate.
ludom nevyhovies, vzdy sa najde niekto, komu nieco vadi, iny je spokojny, netreba sa tym zaoberat.
@floren fúha,tak toto je veľmi smutné.
@summer23456 čo uz,nech sa majú dobre
@floren akoze títo je fakt smutné robiť takéto rozdiely
@summer23456 mužova mama to iste. Jediný, kto si spomenie je moja starká. Predtým aj krstná,ale ta v septembri zomrela
@hipuska Reagujem na tento tvoj koment:
@summer23456 nesúhlasím. Tvoja diskusia vznikla na základe toho, že tvoja neter dostala 9 darčekov a ďalšie ešte len dostane. Takže ta skrie niečo, čo máte doma v rodine. Aké sú tvoje vzťahy s rodičmi tohto dieťaťa?
K tomu zase..bolo.to myslene všeobecne. Ze zase niekto...
Toto je len konštrukt, ktorý vznikol v tvojej hlave, ale argumentuješ s ním, ako keby to bola overená pravda. Takto napísaný koment považujem za obvinenie a nie je to podľa mňa fér aby sa ktokoľvek musel v debate obhajovať a vysvetľovať druhým, že to obvinenie nie je pravdivé.
@zuzitko74 musíš si pozrieť aj, načo bol ten nesúhlas. Autorka písala, že jej je.jedno, kto co dava pod stromček. Ale zaroven, v minimálne dvoch príspevkoch mala potrebu útočiť na spôsob obdaruvavania jej netere. Čiže, písala o konkrernej rodine-svagrinej a jej rodine, (súrodencoch, rodičoch). Celkom to rozpisla. Čiže, jej to jedno nie je. Preto som jej napisala, nech sa zamysli, z coho pramení tato jej potreba. O sebe, píše len pár vetami. Od rodičov nechcela prijať peniaze. Čiže celkovo, má sama problém s tými darčekmi. Keď ťa niekto chce obdarovať, treba ten dar aj vedieť prijať.
@zuzitko74 nie, nechcem ju do ničoho dotlacit. Ja so
reagovala az po jej statuse o netery. Popravde, ma nahnevalo, že založí diskusiu o vianočných darcekoch a navaza sa do netere a jej rodiny (rodiny švagrinej, čiže to nie je ani jej pokrvna rodina), že koľko darčekov dostane. Toto je ta faloš. Tvrdiť, že je jej to jedno a zároveň vedieť presný počet darčekov netere. Ona sama napísala, že je choré - chore spravanie konkretnej rodiny. To je fér? Len som na to poukázala. To je všetko.
@summer23456 To ze ty to nechapes darcekovanie hore dole a pride ti to divne, v inych rodinach je divne sa neobdarovat. Co teba do toho, ze to ini maju inak? My sa obdaruvavame hore dole a sme s tym spokojni. Mne pride divne, nedostat nic/nedat nic… ani muzovi, ani mame….
Ja som na ziadnu taku diskusiu este nenatrafila. Ale ak by ano, tiez by som sa postazovala 😀
My sme darceky v rodine zrusili. Ja som vzdy nakupila pekne a drahe veci podla ich vkusu a vzdy naspat dostavala 1 eurove bizu supravy, len aby sa nepovedalo. Cenu viem lebo tam bola aj cenovka 😏 Top bolo ked som dostala pouzity ruz na narodeniny.
Nie som chamtivy clovek, potesi ma aj cokolada ale nie som ani odpadkovy kos. Na mojho syna si nik z mojej strany nespomenie, tak som tiez prestala kupovat neterke darceky. Ano, darceky nie su dolezite ale tiez nemienim dotovat niekoho kto mi da ako dar nieco co mu doma zavadzia.
@mamelka u nas co pamatam sa nikdy na vianoce darceky nedavali
Ako dieta som nedostavala doma ani u starkych. Ja detom kupim po jednom max 2darcekoch to je vsetko co dostanu. Maju len jednu babku ktora darceky neava ako nedavala mne tak ani im
@hipuska
Preboha, píšem že je choré dávať toľko darov, použila som ako príklad neter. Ako fakt nechápem,že som mojou úvahou dokázala pohoršiť toľko ľudí. Potom nech tu nikto nenadáva,že hocijaku blbosť človek napíše radšej ako anonym.
Ja sa uz.par rokov snazim V casti rodiny zrusit davanie darcekov aspon medzi dospelakmi, fakt si tocime rovnaku sumu V obalke a k tomu nejaku flasu alebo co, pripada mi to zbytocne. AJ vymyslat drobcovi co mu tak maju kupit na kazdy sviatok. S bratom mame dohodu, ze davame detom po knizke, takze sa nekopi bordel a ked knizky omrzia, posuvame dalej. Teraz sa uz Len modlim, nech to AJ muzova strana rodiny chape.😂
@summer23456 ty si furt ideš svoje. Pre teba choré, pre niekoho nie. Nie každý tu bude súhlasiť s tým, dávať malo darčekov. Mne osobne príde divne, nedať dieťaťu pod stromcek žiaden darček (ako si to mala v detstve). Nemam pocit, žeby bol dakto pohorseny. Je to len diskusia

@zuzitko74 máš pravdu, mňa nezaujima kto to ako doma ma. A ja vôbec nehadzem lync na autorku. Povedz mi, v čom konkrétne, keďže si v podstate nestranný človek