icon

Prečo sú babky zo strany synov ignorované?

11. aug 2026

Ženy, síce sa ma to ani netýka lebo mám 35 a dve dcéry, ale ako je leto a chodím s dievčatami veľa po výletoch všímam si že babky zo strany synov sú úplne ignorované. Veľmi si všímam rodiny či už pri mori/v zoo/na rodinných výletoch kedy dcéra berie svoju mamu ale svokru nie. Vnímam to aj priamo cez kamarátky/známe/susedy... jednoducho tie babky zo strany synov to majú ťažké. Zdá sa mi to ? Vždy mi to je tak ľúto aj keď hovorím, netýka sa ma to...

Strana
z6
anonym_0d522c
13. aug 2026

@anonym_autor no lebo si vychovali synov tak, ze sa im nic nechce organizovat. Vsak syn ma zobrat deti a mamu do zoo, hadam nebude nevesta brat svoju svokru na vylet. Ale synovi sa nechce, tak potom je jeho mama doma.

vilma7
13. aug 2026

Moje deti chodia k babkam a dedovi takmer na rovnako pomaly na deň. A nie vždy majú záujem babka, dedko atd...takže do toho nemôžeš vidieť a paušalizovať.

anonym_40c9a2
13. aug 2026

Čo ak je to tak, že tie matky radšej uprednostnili výlet s dcérou a zaťom ako výlet so synom a nevestou? Moji svokrovci presne to robia. S nami a našimi deťmi na výlet nejdú, ale s bezdetnou dcérou a zaťom idú veľmi radi aj na týždeň. Nie vždy je na vine iba nevesta

anonym_786ec3
13. aug 2026

@anonym_autor tak tá moja svokra..cize babka zo strany muža asi zabudla že má vnúča....mam k n3j úctu nejdem písať zle,ale som rada ze ju nevidim

anonym_2df1c5
13. aug 2026
@anonym_0d522c

@anonym_autor no lebo si vychovali synov tak, ze sa im nic nechce organizovat. Vsak syn ma zobrat deti a mamu do zoo, hadam nebude nevesta brat svoju svokru na vylet. Ale synovi sa nechce, tak potom je jeho mama doma.

@anonym_0d522c 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 ktora nevesta da deti bez jej dohladu muzovi a svokre??????? Ha ha ha ha haaaaa.. iba mamicke a sestricke doveruje. Svokre nieeeeeee🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

anonym_2df1c5
13. aug 2026
@anonym_40c9a2

Čo ak je to tak, že tie matky radšej uprednostnili výlet s dcérou a zaťom ako výlet so synom a nevestou? Moji svokrovci presne to robia. S nami a našimi deťmi na výlet nejdú, ale s bezdetnou dcérou a zaťom idú veľmi radi aj na týždeň. Nie vždy je na vine iba nevesta

@anonym_40c9a2 a volali ste ich? Co ak ich dcera vola?

anonym_2df1c5
13. aug 2026
@anonym_0d522c

@anonym_0d522c ktoremu chlapovi sa chce organizovat? Ja takeho nepoznam. Preto organizujem ja aj pre jeho stranu..

anonym_878139
13. aug 2026

@anonym_autor vidisz u nas je to opacne..muz vsade taha svoju matku.

saxana000
13. aug 2026

Lebo je to prirodzene deti das castejsie mame ako svokre pokial su k dispozicii obidve.nastavenie hranic je jednoduchsie s clovekom ktoreho poznam cely zivot ako k cloveku co porodil mojho muza. V nasom pripade je to cisto pragmaticke nasi uz su na dochodku svokrovci pracuju.rodicov mam po ceste do roboty.svokrovcov obchadzku 40 km.. netvrdim ze tam mala nechodi ale naozaj je castejsie u nasich. Svokra tam ma castejsie deti muzovej sestry lebo byvaju v jednej dedine zase je to jednoduchsia logistika a zase je to matka matky.. a je aj nejaka studia celosvetova ze stara mama z maminej strany je detom vzdy blizsia.

anonym_40c9a2
Autor odpoveď zmazal
anonym_276012
13. aug 2026

@anonym_autor Ja si lepšie rozumiem so svokrou ako s mojou mamou. Od mamy som mala chladnú výchovu a nemáme moc dobré vzťahy. Aj keď svokru som volala s nami x krát či nepôjdeme niekam spolu aby si to užila s vnucikmi no nemá záujem. Má 60+ a je pravda že už nevládze toľko chodiť, no trochu ma to sklamalo od nej že nemá záujem. Na návštevu keď ideme k nim tak sa chvíľu zahrá s deťmi no tým to zhasne, kvôli tomuto už to ide dolu medzi nami.

anonym_ae08ab
13. aug 2026

@anonym_autor neviem, u nás kým svokra žila sme ju brávali na výlety, aj často a veľmi rada ku nám chodila aj my k nej.

anonym_007b3f
13. aug 2026

@anonym_autor mozno mas len stastie, ale teda nasa babka z chlapovej strany urcite ignorovana nie je. A dovolenky? no ono kazda zena ak ma dobry vztah s mamou si radsje vezme tu.. ja vidim, napr u nas, ze ta nasa babka z chlapovej strany just robi vsetko proti, inak ako ja, a este sa vytesuje, ze co mi to vadi, lebo jasne, vadit sa nebudeme za to. Citi sa ako vitaz, normalne ju nadnasa, mne je to smiesno trapne aj za nu... takze pre toto, aj ked casu napr s vnukom travi dost, aj viac ako s mojjimi rodicmi za viac ako desat rokov, tak urcite sa nejdem pretrhnut, aby som ja s nou niekam chodila po dovolenkach. to ze ma moj chlap nastandardne vrucny vztah s rodicmi neriesim, dietatu nebranim, ani sa velmi nesnazim ovplyvnovat vztahy, max som korigovala veci, ktore som povazovala za vazne, co sa tyka napr stravy a pod. Na porovnanie, ale ani svoju mamu neberiem kadetade, proste mne je naj iba ked sme MY. Nepotrebujem ani opatrovatelku ani nic.

anonym_0d522c
13. aug 2026
@anonym_2df1c5

@anonym_0d522c 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 ktora nevesta da deti bez jej dohladu muzovi a svokre??????? Ha ha ha ha haaaaa.. iba mamicke a sestricke doveruje. Svokre nieeeeeee🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

@anonym_2df1c5 a preco nie? Ja bezne dam muzovi deti, ved je rovnaky rodic ako ja.

1mina
14. aug 2026
@anonym_2df1c5

@anonym_2df1c5 môj muž je napr teraz doma s deťmi ma dovolenku,musíme sa pri nich vystriedať, a 80% dni z tichto dvoch týždňov trávia buď s mužom u svokry, alebo ich tam nechá aj ak si ide niečo vybaviť 🙂 pondelok mi ich zas stráži svokra sama a ja som jej zato vďačná že nám pomôže cez prázdniny 🙏

anonym_39bd63
14. aug 2026
@marsmykkok

@beronsche chlapov to trápi ale pre pokoj v rodine čušia. Ale je to hlavne o tom že treba uznať že chlapi sú prispósobivejší ako ženy. Proste chlap tú svokru akceptuje, žena nie. Máš to rovnako aj s deťmi. Ak je na zoznamke 35 ročná s dvomi malými otravnými deckami vo svojej opatere na krku pre drvivú väčšinu chlapov tie deti prekážka nie sú. Ale ak je tam 35 ročný s dvomi malými deťmi vo svojej starostlivosti pre väčšinu žien tie deti budú stopka a nevedia si predstaviť že by sa tej situácii že proste fungujú s cudzími deťmi vedeli prispôsobiť...

@marsmykkok tak to je riadny blud tato tvoja teoria, chlapi nie su prisposobivejsi ale 1. Svokra ako zena si do zata malokedy dovoli skakat, skor sa mu snazi zapacit. 2. Vacsinu akcii organizuje zena ,on sa len vezie max urobi co mu zena zada.3. Ked si najde partnerku s detmi tak vie ze naroky bude mat nizsie , ved uz od jedneho blbca zrejme odisla a staci ak bude novy lepsi ako ten predchadzajuci alkoholik ci tyran a uz je to v jej ociach super chlap.Vie ze o deti sa bude starat hlavne ona takze je v suchu .Zatial co otecko s detmi ich skoro vzdy hodi na krk novej partnerke a tak by som mohla pokracovat. Chlap neriesi , lebo si kopu veci ani nevsimne ,hlavne co sa tyka vztahov a pocitov inych.

anonym_6fefb0
15. aug 2026

@anonym_autor ignorovane?napadlo ti,ze mozno tie babky nechcu?moja svokra napriklad ma vkuse vnuca od dcery,mojej svagrovej na krku.Svagrina je vkuse na festoch,ide kadernikovi,do divadla,s priatelmi von,alebo len prespi vikend.Maly je vkuse u svokry.Co sa tyka nasho syna,jeho si berie raz za rok na 4 dni na prazdniny!pritom,tiez by sme si radi uzili relax,nejaky wellnes,alebo len tak spali.No nie,ona zije len pre dceru a jej dieta.My sme bokom.Sa treba zamysliet,ze nie vzdy je problem nevesta,ze by nebrala svokru a pod.Casto krat,ak ma svokra syna a dceru,prikloni sa k dcere a jej dietatu.Tak,ako ty popisujes,ze vidas vsade,ze zeny maju pri sebe matky a nie svokry,tak z nasej strany to nie je ignoracia,ze ja nechcem svokru.Tu je problem,ze svokra veskery volny cas travi s vnucatom od dcery a nie syna (mojho manzela).ako tu niekto pisal,ze tie zeny prirodzene budu radsej s matkov ako so svokrov.Ja aj keby chcem,aby svokra s nami bola,ona nikdy nemoze,lebo dcerenke bavi dieta a dcerenka si uziva zivot 🙂 a my s muzom zijeme klasicky rodinny zivot,bez oddychu,bez kina,bez nejakej pauzy,ze babka povaruje.My ideme aj cez choroby a teploty,ledva stojime na nohach,ale starame sa,musime.Svagrina?tej vezme dieta na vikend len preto,lebo chudiatko,sla ockovat psa a musi si oddychnut,este aj obed jej navari a prinesie.Najviac milujem,ked sem pridu a svagrina sa chvasta,kde bola,co robila,ja 100%matka ktora od rana do rana s dietatom,nebola som nikde uz 4 roky a ona mi este fresh,s novimi vlasmi,nechtami,oddychnuta,lebo ved mamka je furt s malym,dava rady,ze nech poprosim susedu,nech mi je s malym.🫠Na facku toto.A svokra?kolko krat jej muz vola,prosi o pozornost.nic,vzdy je to o tom istom.Uz mam na vikend maleho,nepomozem vam.....Takze ak vidis zenske,co maju pri sebe matky,plus starostlivost o vnucata,nemusi ist zakonite o to,ze sa svokra ignoruje a matky synov to maju tazke preboha.Pamataj si,ze skoro kazda matka je rada,za svoj cas,aspon trosku relaxu a kludu,nema dovod svokre odopierat vnuca.Preco by to robila?co ja by som za to dala,mat chvilu pre seba,pre mna a muza.Bezne veci,kino,vecera,alebo len tak lezkat.Alebo ist na dovolenku,hoc aj so svokrou a mat tu chvilu,ze dieta ma babku,my sme troska spolu.No neexistuje,ked ona ma hlavne vnuca od dcery a to nase,jej staci raz za rok,lebo inak sa neda,kedze ma stale na krku dcerinho maleho.Teraz mala nasho syna 4 dni na prazdninach a aj to tam bol maly od svagrinej opat nasackovany.

anonym_6fefb0
15. aug 2026
@anonym_2df1c5

@anonym_2df1c5 absolutne by som nemala problem zverit dieta svokre a uz vobec nie muzovi.U nas je problem,ze svokra radsej bude denne strazit vnuca od dcery,ako vnuca od syna-mojho muza.Preco by som jej dieta nezverila?ved len sama sebe by som skodila.Si myslis,ze kazda je zazrata matka,ktora chce dieta v jednom kuse pri sebe?od rana do rana?cele rok?este aj na wc,do obchodu,do sprchy,vsade si ho berie?predstav si,existuju aj matky,ktore by za chvilu kludu a den pre seba dali aj milion,ale zial jedna babka dycha len pre vnuca od dcery a nema cas na to druhe.A druha babka (moja mama)je velmi chora.Takze sa s muzom striedame my.Lenze to nie je buhvi co,kedze chceme byt aj spolu a mat cas aj pre seba,respektive,ked sme chori,v zimnici,dobre by padlo,ze niekto sa o dieta postara,zial,babky nula bodov.

anonym_2df1c5
16. aug 2026
@anonym_6fefb0

@anonym_2df1c5 absolutne by som nemala problem zverit dieta svokre a uz vobec nie muzovi.U nas je problem,ze svokra radsej bude denne strazit vnuca od dcery,ako vnuca od syna-mojho muza.Preco by som jej dieta nezverila?ved len sama sebe by som skodila.Si myslis,ze kazda je zazrata matka,ktora chce dieta v jednom kuse pri sebe?od rana do rana?cele rok?este aj na wc,do obchodu,do sprchy,vsade si ho berie?predstav si,existuju aj matky,ktore by za chvilu kludu a den pre seba dali aj milion,ale zial jedna babka dycha len pre vnuca od dcery a nema cas na to druhe.A druha babka (moja mama)je velmi chora.Takze sa s muzom striedame my.Lenze to nie je buhvi co,kedze chceme byt aj spolu a mat cas aj pre seba,respektive,ked sme chori,v zimnici,dobre by padlo,ze niekto sa o dieta postara,zial,babky nula bodov.

@anonym_6fefb0 a poziadali ste niekedy svokru? Co pocuvam/citam, niektore svokry sa uz aj boja nieco povedat/pochvalit/vyjadrit nazor, bo vsetko je pouzite proti nim.. napr ja som aj ignorovana svagrina..a tak rada by som pomohla.nie.mne sa nedoveruje napriek tomu, ze som svoje deti vychovala bez urazu.. ked ma nevesta dobry vztah so svojimi rodicmi a surodencami, na muzovu rodinu sa kasle.. vidim to vsade.. hovoria to vsetky svokry.. mladi idu do kina/divadla, nevesta si zavola svoju mamu/rodicov/surodencov..

anonym_2df1c5
16. aug 2026
@anonym_6fefb0

@anonym_6fefb0 raz budem tiez svokra. Dufam, ze budem mat v pohode nevestu, ktora pusti do ich zivota aj mna/nas..

anonym_6fefb0
16. aug 2026
@anonym_2df1c5

@anonym_6fefb0 a poziadali ste niekedy svokru? Co pocuvam/citam, niektore svokry sa uz aj boja nieco povedat/pochvalit/vyjadrit nazor, bo vsetko je pouzite proti nim.. napr ja som aj ignorovana svagrina..a tak rada by som pomohla.nie.mne sa nedoveruje napriek tomu, ze som svoje deti vychovala bez urazu.. ked ma nevesta dobry vztah so svojimi rodicmi a surodencami, na muzovu rodinu sa kasle.. vidim to vsade.. hovoria to vsetky svokry.. mladi idu do kina/divadla, nevesta si zavola svoju mamu/rodicov/surodencov..

@anonym_2df1c5 no samozrejme,milion krat lenze vzdy bud nieco mala,alebo bola s vnukom od dcery.Ved on je u nej vkuse.Takze priestor pre nase uz nie je a ked aj muz povie,ze sme dlho nikde neboli,ze sme vycerpani,alebo chori,tak povie,mate co ste chceli (akoze mame dieta,tak nech sa starame)no dcere nikdy nepovie nie.Jej zoberie maleho aj len preto,ze sla ockovat psa a chuda,potrebuje si oddychnut!!!este aj obed jej bezala zaniest.To sme s muzom pozerali jak na vyorane vrata.

anonym_2df1c5
16. aug 2026
@anonym_6fefb0

@anonym_2df1c5 no samozrejme,milion krat lenze vzdy bud nieco mala,alebo bola s vnukom od dcery.Ved on je u nej vkuse.Takze priestor pre nase uz nie je a ked aj muz povie,ze sme dlho nikde neboli,ze sme vycerpani,alebo chori,tak povie,mate co ste chceli (akoze mame dieta,tak nech sa starame)no dcere nikdy nepovie nie.Jej zoberie maleho aj len preto,ze sla ockovat psa a chuda,potrebuje si oddychnut!!!este aj obed jej bezala zaniest.To sme s muzom pozerali jak na vyorane vrata.

@anonym_6fefb0 och. To ma mrzi, ze existuju taketo zeny/svokry. Ja mam 2synov, som zvedava, ktoremu budem nadrziavat🙈🤣

anonym_6fefb0
16. aug 2026
@anonym_2df1c5

@anonym_6fefb0 och. To ma mrzi, ze existuju taketo zeny/svokry. Ja mam 2synov, som zvedava, ktoremu budem nadrziavat🙈🤣

@anonym_2df1c5 preto som reagovala na tento prispevok,kde sa pise,ze nevesty davaju prednost matkam pred svokrami.Pretoze nie vzdy je to tak.To ze v okoli vidime zensku,ktora dava deti len mame,neznamena hned,ze ignoruje svokru a pod.Vela krat je to o tom,ze ta mama skor pomoze,ako svokra.U mna zial ani jedna.Ani mama,pretoze je vazne chora,ma svoj vek a svokra zas zije pre vnuca svojej dcery.Tym netvrdim,ze nasho syna nema rada,ma,no nema potrebu si ho brat a mozno by aj chcela,ale kedy?ked ma na krku stale toho maleho svagrinej?sama sa nam vela krat aj stazovala (ci uprimne,alebo ako alibizmus),ze mlada jej ho furt strka,ze si chodi kade tade po kadernikoch,divadlach,alebo len tak oddychuje a ze ona uz nema cas pre seba.Ze bud je v praci,alebo ma to vnuca.No ked som ju konfrontovala s tym,ze preco to teda robi?ze si ju tak sama vytrenovala,ze ona hoc je matka,syna hadze vkuse jej a zije si stale pohodovi zivot a vie,ze nikdy nebude odmietnuta,mi odpovedala,chuda,ma pravo na oddych.Cize ani tak ani tak.Aj ja budem svokra,neviem aka,to by bolo opovazlive tvrdenie.No dufam,ze som sa poucila a budem pomahat s vnucatami spravodlivo,aby si moje deti vydychli troska,co ja nepoznam,pretoze som vkuse s dietatom naozaj vsade

anonym_1130f3
27. aug 2026

Aj ja chodím na dovolenku so svojou mamou, nie so svokrou. Mama totiž cestuje rada, hoci už je 70+. Svokra (80+) nechce ísť nikam. Ani do kúpeľov, ani k moru, ani na jednodňový výlet hocikam. Nebudem ju násilím niekam ťahať. Viem, že cez leto zájde na záhradu, tam si niečo porobí, ale na dovolenku nechce ísť. Takže nie vždy je to len o tom, že nevesta nevezme svokru na dovolenku...

Strana
z6