Prečo sú dnešné babky menej ochotné strážiť vnúčence?
Ahojte mamky.. zazili ste nieco podobne? Ako ste potom dalej fungovali?
Dnes mame s manzelom vyrocie svadby, tak sme chceli zbehnut na rychlu “veceru” a maly vianocny nakup darcekov detom a poprosili sme o pomoc starych rodicov. Nepomaha nam inac nikto, manzelovi stari rodicia ktori byvaju od nas hodinu videli nase deti naposledy pred rokom, starsieho (4r) tak max 10x a mladsieho (16m) tak 3x. Proste nemaju zaujem - neriesime.
Dnes sme teda boli bez deti 2,5h a skoncilo to telefonatom od vynervovanej mamy, ze si nevie dat rady (jej slova), ze starsi robi mladsiemu zle - bezne spravanie dvoch surodencov. Pribehli sme do minuty lebo sme uz boli na ceste. Ona cela vynervovana na mna vyskocila so slovami, ale este mi nastavis tv lebo mladsi niekto tukol a rozladil mi ju! Situacia bohovska, hoci neviem ovladat kazdu jednu tv na tejto zemi tak som jej ju po minute nastavila a s nervami aj s detmi hned odisla. Podakovala som sa a vyslo zo mna, ze uz nikdy nic od nej nebudem chciet.
Je toto normalne? To fakt nam mladym nemoze nik pomoct? My sme u babky travili vela casu.
Kazdu chcilu ma poznamky k nasim detom, ze keedy pridete k babke na navstevu, kedy pridete spat. A ked chcel starsi prespat, tak si nasla vyhovorku preco sa jej neda.
Toto spravanie tak boli.
Nebolo to len tak ze sa bála aby si neublizili predsa ked ich mala na zodpovednost ona ? Nasi dedkovci z jednej aj druhej strany tiez davali na nasho syna pozor strasny, pomaly sam nic nemohol robit, lebo vnuca... aby si neublizil. Zatial co my ako ich deti sme mali volnost ovela väcsiu
@anonym_autor to vážne čakáš pomoc od manzelovych starých rodičov?
No takto. Je rozdiel keď si súrodenci občas vymenia názor, ako keď sa provokujú furt. Je rozdiel, keď je občas hluk alebo keď deti hucia furt .
Mame v rodine deti,ktoré si neustále robia zle a je to na nevydržanie s nimi
@anonym_autor to vážne čakáš pomoc od manzelovych starých rodičov?
@anonym_f3f73d niee zle som to napisala, druhi stari rodicia - manzelovi rodicia.
@anonym_autor
Mám ešte relatívne mladých rodičov, ktorí žijú naplno, takže dovolenkujú, majú svoje záľuby a dosť vlastného programu. A ja som sa to vďačná. Deti mi za 6 rokov strážili asi 2x a to preto, lebo chceli oni. Keď chceme s manželom niekam ísť, zabezpečíme opatrovateľku, moji bratia to majú zariadené rovnako. A nikto nerieši pokazene televízory a napätie v rodine.
No takto. Je rozdiel keď si súrodenci občas vymenia názor, ako keď sa provokujú furt. Je rozdiel, keď je občas hluk alebo keď deti hucia furt .
Mame v rodine deti,ktoré si neustále robia zle a je to na nevydržanie s nimi
@doriiis mladsi ma rok a styri mesiace - este ako babatko, nechodi este. Je kludny a tichy. Boli dvaja na dvoch.. dedko s mladsim. No po hodine a pol siel dedko do prace a babka boli s nimi necelu hodinu sama.
Keď potrebujeme postrážiť ( raz za rok kino, raz za rok večera ) postrážia s radosťou . Viac neziadam, vlastne ani nepýtajú.
@anonym_autor no priprav sa tu na kopec hejtov, naco si si robila deti keď sa ti o ne majú starat iný...
Ale k téme, je uplne normalne pomôcť. Chvalabohu, že mám normálnu rodinu, ktorá sa aj sama ponúkne ze ci nechceme trosku byt aj sami.
Poznám. No stále to môže byt horšie.
Ešte popri dvoch deťoch, harmonickému manželstvu a domácnosti by si mohla mať aj svokru s narcistickou poruchou osobnosti, ktorá nie len že ti nič nepomôže a nepostrazi, ale ešte ti robí peklo, napr tým, že tá obviní, že spávas s jej mužom na základne ničoho. ✌️
Ja osobne neberiem ako samozrejmosť, že by sa nám rodičia mali starať o deti. Ani to nepovažujem za ich povinnosť.
@anonym_autor nie si sama. Mne moja matka strazila deti 2x. Ale uz mame slecnu na strazenie takze uz je kus lepsie. Ked babka nechce nedoprosujem sa
ano je to smutne a velmi ale neurobis s tym nic
ja ti napisem ako to skoncilo u nas, tak ako oni nemali zaujem tak teraz o nich nemaju zaujem dospele vnucata
@anonym_autor a tvoji?
Nenapisala som to podstatne - mama sa nam ponukla, ze ci nechceme ist na veceru oslavit vyrocie, ze nam postrazi deti.
a rodičia majú koľko?
Mne by nenapadlo sa za to hnevať na mamu. Snaha bola. Možno by som sa jej snažila poradiť, ako to s nimi zvládnuť lepšie. A dohovoriť staršiemu, aj keď chápem, že je to ťažké.
a rodičia majú koľko?
@biba_18 mama 61 otec 57. Obaja su duchom mladi, moderni ludia. Ja mam 31.
Pritom brat, ma dve dcery, (7 a 5) a nasi ich strazia dost casto, volaju ich aj na dovolenku, na vylet kde im pomahaja postrazit..
my sme boli aj na dovolenke sami ked mal mladsi 9 mesiacov..ani by nam nenapadlo niekoho volat a pytat o pomoc. Zvladame vsetko sami aj ked je to nerocne, ale to je proste rodicovstvo. No dnesna situacia ma to sokovala.
Pritom brat, ma dve dcery, (7 a 5) a nasi ich strazia dost casto, volaju ich aj na dovolenku, na vylet kde im pomahaja postrazit..
my sme boli aj na dovolenke sami ked mal mladsi 9 mesiacov..ani by nam nenapadlo niekoho volat a pytat o pomoc. Zvladame vsetko sami aj ked je to nerocne, ale to je proste rodicovstvo. No dnesna situacia ma to sokovala.
@anonym_autor no moja mama tiez chcela strazit len dievcata, na chlapcov moc nemala nervy a nevedela to s nimi🤪
@anonym_autor nemoze to byt proste o tom ze tvoji rodicia ta az tak nemusia? a prenasaju to na tvoje deti?
Tvoja mama zrejme nerátala s tým, že budete preč až 2,5 hodiny a haranti sa budú správať ako zmyslov zbavení. Mala si jej poďakovať a nie ešte pindať, že už od nej nikdy nič nebudeš chcieť. Ne.ebali ste si deti, tak sa o nich starajte, nikto nie je povinný vám ich strážiť. Bola to jej láskavosť, nie povinnosť.
Mne sa mama o maleho stara pravidelne, ked je chory je s nim doma a ja chodim do prace. Hocikedy si ho vezme na paru dni aj prespat..takze ja sa nestazujem
Tvoja mama zrejme nerátala s tým, že budete preč až 2,5 hodiny a haranti sa budú správať ako zmyslov zbavení. Mala si jej poďakovať a nie ešte pindať, že už od nej nikdy nič nebudeš chcieť. Ne.ebali ste si deti, tak sa o nich starajte, nikto nie je povinný vám ich strážiť. Bola to jej láskavosť, nie povinnosť.
@anonym_d09b0e kokos, ty si sa jak opustila v tom anonymnom komentári. Toto sú prípady, kedy by anonym mal byť zakázaný
@anonym_autor dobré časy tvoria slabých ľudí....
@doriiis mladsi ma rok a styri mesiace - este ako babatko, nechodi este. Je kludny a tichy. Boli dvaja na dvoch.. dedko s mladsim. No po hodine a pol siel dedko do prace a babka boli s nimi necelu hodinu sama.
@anonym_autor ... No a si si istá, že sa deti nesprávali jak utrhnuté z reťaze?
Zbytočne nadávaš na svokru, najprv si over, či nemá trochu pravdu.
@anonym_d09b0e dúfam,že tento anonymný člen nemá deti a NIKDY nebude potrebovať s nimi pomôcť.
@anonym_autor nam pomahaju aj moji rodicia aj muzovi rodicia a neviem si to predstavit bez nich. Ked sme boli my deti, babky a dedovia boli na dochodku a bola som tam cele prazdniny a casto aj vikendy a s jednou babkou sme aj byvali😀 takze ked sa starsia generacia obhajuje, ze mame susicky a pracky a vysavace a umyvacky, je dobre si pripomenut, ze oni zas mali x ludi ako aupair 😀 v kazdom pripade reakcia tvojej mamy bola dost prestrelena vzhladom k tomu, ze vam sama navrhla, ze vam deti postrazi. Ak si to mozete dovolit najdite si opatrovatelku, lebo skutocne vychova deti nie je one man job za mna, pomoc sa vzdy zide
@anonym_d09b0e dúfam,že tento anonymný člen nemá deti a NIKDY nebude potrebovať s nimi pomôcť.
@nika_23
Nie som síce dotyčný anonym, ale sú aj ženy, ktoré nepotrebujú pomôcť s deťmi, tak im príde zvláštne, že niekto od rodičov, ktorí už svoje deti vychovali, očakáva, že to isté absolvujú s vnúčatami. Ale teda forma vyjadrenia anonymu rozhodne nie je v poriadku.
Aby si dvaja dospelí ľudia co uz vychovali minimálne jedno dieťa nedali rady s ročným a štvorročným dieťaťom neexistuje.
Nie, našťastie to tak u nás nefunguje. Mozno je to vekom a mozno tym, ze dovolíme detom byt detmi a nie cvičenymi opicami ktore budú sedieť na riti tri hodiny s kockou v ruke. Starí rodicia su stále starými rodicmi, berú deti von, na dovolenky, prespavacky, zaujímajú sa.
ale je ľahšie strážiť 7 a 5 ako 4 a 1,5 😏 tak, už mama bude vedieť, že sama bez otca ich asi strážiť nebude…

@anonym_autor haha, máme rovnakú mamu s rovnakými hláškami.
Identické ako u nás
Ide to ťažko bez pomoci
Ja keď vidím,že celé prázdniny iné babky, víkendy,dovolenky ,prespávačky
Tak len nech ťa hreje pri srdci,že nie ste jediní 🤷