Prečo svokrovcov niekto nazýva mama a otec?
fakt ma to veľmi fascinuje :D a príde mi to smiešne . veď to nie sú moji rodičia
prečo ich tak niekto voláte?
VOĽNÁ DISKUSIA!
Mne zase pride divne, ze niekto svokrovcov vola teta a ujo.
asi si mladučká slečna, alebo maminka že?
akonáhle sa slečna vydala, jej povinnosťou bolo manželových rodičov oslovovať mama, otec
a to isté aj mladý pán - svokru volal mama a svokra - otec...
Pretože som im veľmi vďačná, že mi vychovali dobrého muža....
@terezka2911 😀😀
@deti95060810 tak nie? Co je na tom zle, aj keby som ju oslovovala svokra a svokor. Ved urazat sa nemaju za co 😄 ale teta a ujo, to ako na cudzich
Ja ich volam babka a dedko , ešteže mame deti 🤭mama a otec by mi z ust teda nevyšlo a môjmu muzovi už vôbec 🙈
@terezka2911 mám takú švagrinú, ktorá našim hovori teta a ujo 😂 je to strašné, a každý cudzí keď to počuje tak je prekvapený, a mojej mami sa pýtajú či jej vazne hovorí teta 😂 druhá švagriná tá hovorí mama a dedko.
Mne to neprišlo nikdy divné sa pozastaviť nad tým, že svokrovcom sa hovorí mama a tato. Asi preto, že som vyrastala v rodine kde sa to tak hovorilo. Či už moji rodičia, alebo moji krstni, ujo, teta, proste každý hovoril mama a tato. Ale teta a ujo? Šak to poviem tak susede, že dobrý deň teta, ako sa máte? 😁
@vandica akoze je to kazdeho vec, len mne to nejako ucho a mozog neberie 🤭
@deti95060810 mám tesne pred 30tkou :D a príde mi to vtipné lebo rodičov predsa mám a ja svokrovcov a aj švagrovcov považujem za cudzích ľudí ktorým sa len votriem do rodiny :D
Ale tak predsa mozes brat aj manzela😄😄 ved beriem si jeho, prijimam celu jeho rodinu..ako svoju
mne príde ako najlepšia varianta volať ich menom
Je to symbolika toho, ze ta prijali do rodiny, ze nie si niekto cudzi. Maju ta za "dceru". Siaha to do davnej historie vtedy sa oslovenia svokor a svokra nepouzivali. A ty ako oslovujes svoju svokru? Normalne jej povies - Svokra chcete kavu? Alebo radsej nijako?
@terezka2911 jeho rodine sa skôr vterpem do rodiny :D :D ale nee....proste mi to mozog, uši a usta neberú
Aj toto je riesenie 🙂 kazdy, ako uzna za vhodne.
@zuzinka888 momentálne svokrovcov nemám ale ked raz ano tak meno a ja by som tiež nechcela aby mi hovroili dcera, ved to nie su moji rodičia, a ano v historii by som to ešte pochopila ale dnes mi to príde smiešne :D
A prene toto je ten problem. Povazujes ich za cudzich a votries sa im do rodiny
Svokrovci sú "mama" a "otec", našim hovorím "mamka" a "ocko". Odkedy máme deti, tak "babka a dedko".
Stále viac úcty, ako im týkať, to by som nedala...
Ja ich volám menom krstným a vykam im. Oni mi tykaju
Moji rodicia tiez co pamatam svokrovcov volali mama a otec alebo teda babka/starka a dedo...pni si hned po svadbe potykali..moja mamina si s mojim manzelom tiez potykala,povedala mu,ze ju moze volat kludne aj mama,alebo menom ju oslovit alebo ako chce..vacsinou ju neoslovi nijak a ked uz,tak starka 😁 kedze nase baby ju volaju starka..mne svokra tykanie nenavrhla,ani nikdy nepovedala ako ju mam volat,tak tiez len ak musim,poviem babka..neviem si predstavit povedat jej teta,lebo to nie...ani pani xy,lebo to som uz aj ja 😁😁 a svokor je rakusan,tam je to jednoduche,proste je opa 🙈
Mne napr.svokor nahradil vlastného otca keďže som o neho prišla v 27 rokoch😔..a hoci sme uz po rozvode a už sú ex,ja ho stále volám ockom.
Lebo mi dali na výber, sú to rodičia môjho manžela, a moji "druhí" rodičia, mám ich rada a vážim si ich . Preto. Nepríde mi to hlúpe. Aj manžel volá mojich rodičov mami , tati, rovnako jeho sestry manžel mamina, tatino, aj moje obe švagrinej
@dupinka tak čo sa týkania a vykania nechám na nich, ked mi ponuknu aby som tykala dobre ich rozhodnutie 🙂 ale ked nie tak bud si budeme obe strany vykať alebo tykať 😝
Mne príde smiešne nazývať svokrovcami frajerovych rodičov. Kopec žien má za život aj 5-6 frajerov 😂
@janinamojka dobre možno v špecifických prípadoch keby sa o teba akoby starajú pochopím ale väčšinou to tak nie a švagrovcov brat a sestra nazývať mi príde tiež divné, proste menom ich nazvem 🙂
@zmrzlinka2021 aj mne :D ja by som ich proste ked už oslovila tak pani/pan ...... :D
Mne to bolo vždy úplne proti srsti.. svokru som spoznala až po smrti mojej mamy, vzivote si neviem predstaviť tak vravieť inej žene ako mojej naozajstnej mame.. ani svokrovi som nevravela otec..
Ja mám tiež názor že mama a otec je len jeden.. svokra a svokor majú svoje deti, tie ich oslovujú mamou a otcom.. tak ako ja svojich už nebohych rodičov..
Nestaral sa...mala som a mam ich veľmi rada,ako vlastných rodičov..
@jana_eyre_2 tak tak

Lebo ma o to poziadali 🙂 bolo mi to trochu neprijemne zo zaciatku, ale zvykla som si. A beriem to tak, ze su to manzelovi rodicia, tak aj moji...tak ako jeho sestru beriem ako sestru..