Pred Bohom navždy svoji

11. dec 2022

Ženy chcem sa spýtať ako beriete svojích partnerov aj keď sú rozvedený?Nabieha mi kolega v práci len som sa dozvedela že je rozvedený a ja to tak ani neviem prečo beriem ale myslím že raz pred Bohom tak navždy pred Bohom.. Aký máte názor na to? Odrádza má pretože pred Bohom stále patrí svojej žene 🙈😀 a ja som ešte slobodná mamička takže ja to berieme ináč

123kika1234
11. dec 2022

Môže manželstvo aj anulovať ;)

autor
11. dec 2022

@123kika1234 Väčšina ani o tomto nevie a nie každý z nich by bol ochotný poriešiť anulaciu 😀🙂

loliki
11. dec 2022

Nájdi si slobodného. Načo si komplikovať život? Vzťah s bývalou, deti...

123kika1234
11. dec 2022

@loliki nie každý rozvedený má deti

ukulela
11. dec 2022

On mal svadbu v kostole? Btw slobodna mamicka toto vnima ako prekazku?

petamich
11. dec 2022

prepac ja sa ta nechcem dotknut, len teda ty si slobodna mamicka = podla bozich prikazani si smilnila a to ti nevadi ale to ze rozvedeny chlap (ktory vlastne ani nemusel byt oddany v kostole) patri svojej byvalej manzelke pred bohom, to ta trapi - to mi nejako nevychadza 🤷‍♀️ tak si veriaca alebo nie

trema
11. dec 2022

A slobodna mamicka je co pred bohom?

mandzula
11. dec 2022

Tvoje pocatie bolo neposkvrnene?

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bluka2
11. dec 2022

Dnešné témy fakt stoja za to

loliki
11. dec 2022

@123kika1234 Z tohto príspevku nie je jasné ani či má alebo či nemá.

shewinka
11. dec 2022

Rozvedeneho muza vnimam normalne ak ma usporiadany svoj “byvaly” zivot

loyda
11. dec 2022

Som slobodná mamička a mám vzťah s rozvedeným mužom. S bývalou jeho ženou máme obaja normálnu komunikáciu, nerobíme si naprieky. A nevidím na tom nič zlé.

bolarazjedna
11. dec 2022

Neukamenujte ju, možno neni slobodná mamička z vlastnej vôle... Možno chystali svadbu (koľko takých párov je), no sa rozišli, alebo chlap jedného dňa iba oznámil, že našiel druhú a odvtedy na svoje dieťa a jeho matka sa ani nepozrie....
Taktiez mohla sa stať veriacou az potom, ako sa jej narodilo dieťa z predošlého vzťahu....

Autorka, aj kolega možno mal iba úradný sobáš, vtedy sa môže zosobasit ďalší krát v kostole, môj švagor bol presne tak, prvá žena úradný sobáš, no a sestru si zobral v kostole.

Ak mal sobáš v kostole, no tak sa zobrať v kostole už nemôžete. Môžete si tvoriť ale skvelý pár a prežiť aj celý život v porozumení a láske.

Ak ti to prekáža, no tak s nim nezačínaj.

mia_von_prag
11. dec 2022

Ja som stretla svojho ako rozvedeného, keď som bola katolička. Už nie som katolička, dokopy to nejde. Nikdy som neľutovala. Takže je to na tebe, čo si vyberieš.

Fascinuje ma, ako je z pohľadu cirkvi prijateľnejšie vziať si chlapa, ktorý mohol mať pred tebou hoci aj 10 žien, stačí sa vyspovedať... ako chlapa, ktorý má v sebe toľko chochmesu a vezme si svoju partnerku za manželku, ale vzťah im nevyjde. On je pre cirkev už odsúdený na samotu.

autor
11. dec 2022

@ukulela Áno mal.v kostole a môj ex ten uhol pár dní pred svadbou čo sme plánovali takže tak

ukulela
11. dec 2022

Vies, len aj ty si s ex spala pred svadbou ... ale ok, to neriesime. Ak je pre teba svadba v kostole tak velmi dolezita, tak na vztah s nim nemysli a stopni akekolvek jeho pokusy. Nebudes potom stastna. Ak je pre teba svadba v kostole podmienka, tak sa podla toho musis riadit.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maja22
11. dec 2022

Autorka, dobre rozmyslas. Ak tvoj kolega sluboval svojej zene vernost v dobrom aj v zlom pred Bohom v kostole, cize Boha bral za svedka svojich slov, svetsky rozvod ho tohto slubu nezbavuje. Hladaj si partnera medzi slobodnymi muzmi.

maja22
11. dec 2022

@mia_von_prag Cirkev sa riadi Jezisovymi slovami: co Boh spojil, nech clovek nerozlucuje. To by si ako byvala katolicka mohla vediet 😉

autor
11. dec 2022

@jabadabadu Ves ok beriem.. Lenže nepatrím nikomu,, zatiaľ,, iba Bohu viete ako to myslím 🙂

mia_von_prag
11. dec 2022

@maja22 nič v zlom, ale nechápem na čo narážaš.
Hovorím, že pre katolíkov, ktorí sa chcú riadiť cirkevným pravidlami to problém bude. A keď nie, tak su pokrytecki.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maja22
11. dec 2022

@mia_von_prag narazala som na tieto tvoje slova: "Fascinuje ma, ako je z pohľadu cirkvi prijateľnejšie vziať si chlapa, ktorý mohol mať pred tebou hoci aj 10 žien, stačí sa vyspovedať... ako chlapa, ktorý má v sebe toľko chochmesu a vezme si svoju partnerku za manželku, ale vzťah im nevyjde. On je pre cirkev už odsúdený na samotu." Cirkev sa drzi tych spominanych Jezisovych slov, co Boh spojil, clovek nech nerozlucuje. Preto clovek, ktory sa raz slobodne a dobrovolne rozhodne niekomu pred Bohom slubit lasku, uctu a vernost az do smrti, je tymto slubom zaviazany a Cirkev to len pripomina. Inac, Cirkev vzdy upozornuje na to, aby si ludia dobre rozmysleli, s kym sa rozhodnu do manzelstva vstupit, lebo si uvedomuje zavaznost tohto slubu. Kvoli tomu by mali byt poctivo robene aj predmanzelske nauky, kedysi sa robili aj ohlasky a najma by ludia mali byt vyzreti po kazdej stranke. Napr. ani tehotenstvo nie je dostatocny dovod na sobas. Aj pred takymto krokom knazi varuju, lebo to nemusi dopadnut dobre.

maja22
11. dec 2022

@jabadabadu nemusi to byt pokrytecke, ze autorka sa nad tym zamysla. Najma ak svoj hriech olutovala a uz chce zit cisto. Vsetci robime chyby, dopustame sa hriechov, podstatne je, ci nam to je luto a chceme svoj zivot zmenit, alebo nam je to jedno. Ak sa autorka dopustila hriechu predmanzelskeho sexu, nemusi kvoli tomu robit aj dalsie hriechy. Pokial chce zit zivot v sulade s Bozou volou, znamena to pre nu vytvorit si vztah s clovekom, s ktorym moze uzavriet sviatostne manzelstvo, nie len formalne, ak je pokrstena, bolo by pre nu neplatne a zila by v hriechu. Hriech predmanzelskeho sexu sa da olutovat a moze prist rozhodnutie zit uz inak, ale hriech neplatneho manzelstva ju odtrhne od dalsich sviatosti, lebo tam nie je sanca na lutost a zmenu. Kym zije zena toho rozvedeneho kolegu, dovtedy je pred Bohom jej jedinym pravoplatnym manzelom.

fotoarch
12. dec 2022

skusme umelcky nadhlad ...... BOH ako mocna entita, vsevediaca, vsemozna, prekonava cas, minulost a buducnost , pritomna od okamihu stvorenia vesmiru az po jeho zanik .... si nas ludi postavi pred seba a rozdeli na dve kopky - hodnych NEsuloziacich a nehodnych suloziacich ..... lebo v celom tom marazme sveta a problemov nekonecneho vesmiru je nas orgazmus to, co ho zaujima prioritne...to fakt ?

maja22
12. dec 2022

@fotoarch dala si Bohu privlastkov, ale na niektore si zabudla. Je milosrdny a zaroven spravodlivy. Zije v spolocenstve lasky ako Boh -Otec, Boh-Syn a Boh - Duch Svaty. Cloveka stvoril na svoj obraz, chce, aby zil tiez v laske. Zial, clovek vo svojej pyche byt viac ako Boh sa od Neho velmi vzdialil. Boh mu poskytuje navod na zivot - Desatoro, kde vysvetluje, ako ma zit, spravat sa voci Bohu, k bliznemu a k sebe samemu. Takze tvoja ironicka poznamka, ci Boha prioritne zaujima orgazmus, bola nielen nemiestna, ale dokazuje skor to, ako malo o Nom vies. Boh orgazmus vymyslel a zaroven dal podmienky, kedy je v poriadku a kedy nie. A ano, budeme sudeni raz aj z tohto. Podobne ako z dalsich nasich skutkov. Mimochodom, casto jeden hriech nabaluje na seba druhy, ide to ako snehova gula, ak to clovek vcas nepodchyti a nerozbije. Pricom prvym pohnutkom byva najcastejsie prave pycha - sebastredne a egoisticke spravanie cloveka, ktory sa nechce sklonit pred svojim Stvoritelom.

fotoarch
12. dec 2022

@maja22 naučené frázy ....keby si žila na JUPITERI ponúkli by ti iine dogmy o tej istej jedinej entite - stvoritelovi .... Kto by spoznal Boha priamo , celoú hĺbkou srdca a mozgu , nebol by človek ....máme len domnienky ....heslo - brány svojho väzenia si nosíme sami v sebe ...

mia_von_prag
12. dec 2022

@maja22
Pointa toho čo som písala je taká, že keby domov donesiem hocijakeho chlapa, ktorý má za sebou xy sexuálnych vzťahov ale je slobodný, tak je to rodičov prijateľnejšie ako slušný chlap, ktorý mal jeden vzťah, myslel to v tej chvíli vážne a tu ženu si vzal. Mne to pride absurdne vyčítať niekomu dobrý umysel.

maja22
12. dec 2022

@fotoarch naucene frazy by mi boli nanic, keby som s Bohom nemala vlastnu prezitu skusenost. Ale ja tu skusenost vdaka Jeho milosti mam a preto to pre mna nie su len naucene frazy, ale nieco ovela viac, co pochopi len clovek, ktory zazil nieco podobne.