Predaj bytu s problémovými susedmi
Ahojte. Chcem sa informovať, predávali ste niektorá byt s problémovými susedmi? Konkrétne napr. so susedmi nad vami, ktorí neustále niečim mlátia, búchajú, s ktorými sú skrátka problémy neustále... Ak ano, predali ste takýto byt vôbec? Ako ste to napr. riešili, keď prišli na obhliadku kupujúci?
@katka040 Ďakujem za podporu. Presne je to tak, ako píšeš...kto to nezažil, nezažíva nepochopí, lenže neviem ako sa zachovať, keď nato búchanie poukážu..čo im v ten daný moment povedať...už teraz mám z toho nervozitu a to tu ešte ani nikto nebol 😒
@svano Myslíš, že ja som neskúšala všeličo možné? Bola som sa informovať u správcu, na polícii, každý mi povedal, že je to neriešiteľná situácia pokiaľ to robia cez deň do 22,00. Cez deň sa každý na teba vykašle, môže ti aj luster na hlavu padnúť a odhlučnenie? Vieš aké sú to pálky? Keby som si mala dať odhlučniť byt, kompletne celý, veď by som sa nedoplatila. Len odhlučnenie stropu také ozaj efektívne stojí u firmy cca 2000 Eur. Bola si v takejto situácii už? Žiješ v takomto byte? Zažívaš to dennodenne? Ak nie, nehovor o chrapúnstve. Ja si potrebujem uchrániť svoje vlastné zdravie, som v neustálom strese z toho. Netrvá to u nás mesiac ani dva, ale 3 roky! Niektoré problémy žiaľ nevyriešiš, nie v tomto štáte, nie pri takýchto zákonoch
@jarkapa nasi susedia su cez cen malo doma oni prichadzaju domov vecer a robia rachot do 2 rano, takze s obhliadkami u nas nebude problem. My mame skor problem co dalej,pozerame pozemky ale u nas v Ba je fo katastrofa co sa cien tyka. Neboj casom ten byt predate, skuste na jar ,pootvaraj vetracky, pusti radio alebo tv a ten hlk nebude tak pocut a keby sa vam dlhsie nedarilo, spustite cenu a urcite ho predate.Prajem vela stasia a daj potom vedief ako ste dopadli. Ja som bola s detmi cez vikend u mami spat ale uz sa mi trasie zaludok lebo ideme domov.
@katka040 Ďakujem za povzbudenie. Ja mám tie isté stavy, keď idem z roboty domov...modlím sa, aby neboli doma a keď zistím, že svietia, tak sa mám chuť otočiť a vrátiť sa naspäť do práce. U nás je v noci našťastie ticho, ale to je až okolo 21,00-22,00, dovtedy tam dupú, trieskajú. Už tu jedna záujemkyňa bola, bol aj TV pustený, ale to dunenie toho stropu sa nedalo nepočuť ☹ Nám na rodinný dom peniaze nevychádzajú, ale chceme si aspoň kúpiť byt na najvyššom poschodí. Síce aj tam budú susedia, ale žiadny nad nami. Najväčšiu zlobu ti práve urobia susedia z hora. Keď sa nám to celé zadarí, ozvem sa. Dúfam, že to bude čoskoro, lebo už sa to tu celé začína podpisovať na mojom zdraví ☹
@jarkapa zavidim vam ze mate v noci ticho, u nas to prave vecer "zacina zit", aj my sme razmyslali nad najvyssim poschodim ale tam sa bojim zatekajucej strechy a v lete je tam ze vraj sauna.....ale urcite lepsie ako sprosti hlucni susedia. Moj manzel chce este s predajom pockat, predsa sme sem vrazili kopec penazi, ale moje nervy vydrzia cakat maximalne do leta a potom ideme na to.
@katka040 Byt na najvyssm poschodi je to najlepsie co moze byt a v dnesnej dobe vyriesit strechu alebo teplo nie je problem. Nie nadarmo najvyssie polozene byty v novostavbach su tie najluxusnejsie, lebo su najtichsie a ponukaju najviac sukromia (moja skusenost). Ked nam za sociku zacalo zatekat, tak moj zrucny tato necakal na opravy z druzstva, ale strechu nad bytom opravil sam. Takze toho by som sa tiez tak nebala. Teraz uz strechu rekonstruovali. Co sa tyka prilisneho tepla v lete, v sucasnosti su k dispozii uzasne izolacne materialy, kt. sa jednoducho nanasaju a funguju ako mineralna vata pod sadrokartonom, len netreba ten sadrokarton na strope.
@jarkapa.... vobec sa tym nezatazuj, mudry kupec si aj tak preveri info od teba u inych susedov a v okoli. Kludne povedz ze susedia su ako vsade, a pocut ich tak ako v bytovke.
Moja znama az chorobne preverovala vsetko ohladom susedov, hluku, vytesovala sa ze nad nou ticha starsia pani a do roka tetuska zomrela a do bytu sa nastahoval slobodny vesely vnuk ktory vzdy nasiel dovod na oslavu a dovliekol partiu ozralov, co jej cez vikendy grcali na 15metrovu terasu ktoru si extra k bytu priplatila, jedinym riesenim bolo prekryt a zasklit terasu a odhlucnit strop co stalo asi 1/4 ceny bytu. 😝

@jarkapa
Nas caka to iste co teba, predat byt koli hlucnym dementom + ich neodizolovanej podlahe, koli nim spavam 4 hod.denne a uz po roku a pol psychicky nevladzem ani praccovat, ani zit...tiez nam pri predaji nepovedali aky je tam problem, ja pri predaji nebudem ttvrdit ze je to najlepsi byt na svete, ale klasicky panelak, kde je samozrejme cosi aj pocut, ale vyzdvihnem aspon to ze tu nie su ziadny asociali, ozrani, narkomani, ziadne zurky...a nech ho kupi kto chce.A je naozaj mozne ze ho kupi niekto kto tam bude tobit este vacsi hluk ako terajsi susedia. Plne ta chapem a vobec neodsudzujem, to nepochopi ten co to nepreziva na vlastnej kozi. ☹ ☹ ☹