Predaj rodičovského domu
Ahojte skúsim skrátiť , štyria súrodenci .zdedili rodičovský dom, som najmladšia. Dom bol dosť zanedbanom stave, na sklonku života ňom žil otec s opatrovateľkou(milenkou)a o dom sa nestarali. Jeden so súrodencov robil nejaké prieťahy tak dlho sa neukončilo dedičské konanie a brat dovolil panej aby tam zostala.ak bude platiť nájomné, ona si však tam nasťahovala deti vnúčatá a pod.
Nakoniec sme sa dohodli tak, že brat si nechá casť kde stál kedysi dom nášho deda a rodičovský dom predáme.
Kúpil ho mladí pár s malým dieťaťom. Začali ho rekonštrukovať( vodovod, kanalizácia,strecha atď). teraz sa však rozviedli a chlap mal vážny úraz som sa predáva.
Brat ktorý tam vedľa má skoro dokončený som hovorí že chodí dosť záujemcov ktorých by pekne povedané za susedov nechcel. Momentálne nemá voľné financie. Prosí má.aby som to odkúpila spať, lenže pýtajú niekoľko násobne vyššiu sumu než za akú kúpili. A ešte jedna vec,
Ja dom mám som, deti mám v zahraničí nechystajú sa domov. Kúpili by ste
Brat nech si postavi poriadny plot sam si vybral ze tam chce byvat tak vela stastia.. mozno by este mohol poziadat susedov ze by trosku zvazili komu ten dom predaju ale ak ich tlaci cas a peniaze potrebuju pochybujem ze ich to bude trapit.
@saxana000 mne by to bolo jedno oni sa potrebujú rozviesť a hľadať svoje byvanie.
@bomba36 keď ho predali dávno a neprerobeny, tak samozrejme, že cena bola oveľa nižšia.
@anonym_autor brat má deti, rodinu?Nech im niekto pomôže a raz tam môžu bývať jeho deti.Vobec sa ťa to netýka nech kontaktuje ostatných súrodencov, navýši si hypo, nájde druhu prácu ľudia nemôžu mať všetko čo sa im zaziada.
Dom mal hodnotu podľa znaleckého posudku 9k s tým že hospodárske budovy sa musia zbúrať lebo sú životu nebezpečné. Boli tu kadejaké individuá že kúpia dom na splátky po100€a podobne. Napokon sa dom predal súčasným majiteľom za 8k.
Oni na tom dosť poprábali, ale došlo rozvodu dom sa predáva. Videla som ho na Bazoši za 31k v realitke za 33k.
Obaja s bratom máme cca 60, ostatní súrodenci 75-80. Nie sme tá cieľová skupina ktorým by banky dávali hypo, aspoň podľa mňa. Brat je s prvou ženou rozvedený, deti dospelé. Nemajú najlepšie vzťahy. Žije s druhou deti majú malé. Tak im asi hypo nenavýšia.
Domy už dávno nie sú na jednej parcele. Pozemky sa rozdelili a brat tam postavil dvojmetrový plot. Ale od brata tam dosť vidno, a naopak.
Dom mal hodnotu podľa znaleckého posudku 9k s tým že hospodárske budovy sa musia zbúrať lebo sú životu nebezpečné. Boli tu kadejaké individuá že kúpia dom na splátky po100€a podobne. Napokon sa dom predal súčasným majiteľom za 8k.
Oni na tom dosť poprábali, ale došlo rozvodu dom sa predáva. Videla som ho na Bazoši za 31k v realitke za 33k.
Obaja s bratom máme cca 60, ostatní súrodenci 75-80. Nie sme tá cieľová skupina ktorým by banky dávali hypo, aspoň podľa mňa. Brat je s prvou ženou rozvedený, deti dospelé. Nemajú najlepšie vzťahy. Žije s druhou deti majú malé. Tak im asi hypo nenavýšia.
Domy už dávno nie sú na jednej parcele. Pozemky sa rozdelili a brat tam postavil dvojmetrový plot. Ale od brata tam dosť vidno, a naopak.
@anonym_autor tak nechápem čo riešiš. Banka ti hypo nedá, peniaze nemáš. Vybavené
@anonym_autor určite by som nedala svoje peniaze za záchranu brata.Ma plot vybavené vedel, že to je susedny dom...mal ísť na samotu u lesa.Ine je, ak by si ten dom naozaj chcela pre seba, alebo deti.Co na to hovorí tvoja rodina čo máš spraviť?Ak máš citový vzťah k domu kúp ho, ale reálne vyuzijes ho na víkendy, dá sa prenajímať je to niekde v zaujímavej lokalite?Ak nie, tak nie.

Brat nech si postavi poriadny plot sam si vybral ze tam chce byvat tak vela stastia.. mozno by este mohol poziadat susedov ze by trosku zvazili komu ten dom predaju ale ak ich tlaci cas a peniaze potrebuju pochybujem ze ich to bude trapit.