icon

Predajom bytu som nahnevala sestru

17. mar 2025

Ahojte, mam starsiu sestru (nevlastnu, mame inych otcov, ale beriem ju ako vlastnu) a otec mi odkazal byt. Nedavno som byt predala, a sestra odvtedy volako ochladla voci mne. Byva v inom meste, ale volavali sme si tak cca 3x do tyzdna, pisali sme si a teraz sa moc neozyva. Neviem, ci ju nahneval ten predaj alebo co. Ma prist na vikend, tak uvidim, porozpravame sa o tom. Ale dovtedy budem rozmyslat.
Vas by take nieco nahnevalo?
Este dodam, ze ona byva v podnajme, raz aj tak zartovala, ze ked sa jedneho dna vrati do rodneho mesta, tak bude byvat v tom byte, ale tak neviem, ci cakala, ze ho budem drzat pre nu... a navyse vratit sa nechce, zivot a pracu a vsetko ma v tom inom meste...

basska_b
17. mar 2025

No to je tazko povedat, ci ju toto nahnevalo. Ci s tym bytom nejako viac ratala alebo je uplne iny dovod, ze sa teraz menej ozyva. Sak najlepsie bude, ked sa jej osobne a otvorene spytas a budes si načistom

petamich
17. mar 2025

Nemala by som ziadne pravo sa nahnevat 🤷‍♀️ je to tvoje dedicstvo, tvoj byt, mas pravo s nim nalozit ako uznas za vhodne.

heminepa
Autor odpoveď zmazal
januska12323
17. mar 2025

Nemyslím, že je nahnevaná za predaj skôr na to ako si ju úplne obišla. Bola to spomienka na otca nie len nejaký byt.

aliziana
17. mar 2025

Tvoj otec sa staral aj o túto sestru?
@januska12323 spomína spomienku na Tvojho otca, ale nevieme, či mali nejaký vzťah... Ak áno, tak si jej to možno mohla ponúknuť odkúpiť. Na druhej strane, bolo to len Tvoje, aj predaj Tvoja vec, len teda mohol to byť dôvod nahnevania.

lukbe
17. mar 2025

Ak to nie je jej biologicky rodic, tak sa nemá prečo hnevať ci urážať. Nepíšeš presne o tom.

cacianka
17. mar 2025

bol to dar tvojho biootca, svoje majetky, dary a dedičstvá si môžeš riešiť ako sama chceš, nikoho do toho nič. ak mala záujem, mohla aspoň spomenúť, že AK by si chcela predať, mala by záujem. ale často býva predaj v rodine horší ako cudziemu...

lienka.7
17. mar 2025

@autorka akosi nechápem, naco sa hnevá? Ze si predala byt, ktorý si ty zdedila???

cimage
17. mar 2025

Najlepsie bude ked sa jej na stretnuti opytas, ze co sa stalo. Hnevat sa nema preco, lebo to bol tvoj byt a ze s nim pocitala nie je tvoj problem. Mohla ho od teba kupit ona. Nemozes drzat byt, ktory nepotrebujes len preto, ze mozno raz sa ona vrati. Mohla si ho poistit, kupit a davat do podnajmu pokial ho nepotrebuje.

januska12323
17. mar 2025

@aliziana tak s dedičstvom bývajú všelijaké problémy.

andreakotesova
17. mar 2025

@januska12323 ale autorkin otec nebol otcom jej sestry.

muchotrafka298
17. mar 2025

Jasne ze je nastvana, ked byt nedostala ona (ani nanho nemala narok, jej otec to predsa nebol). AJ ked ty si ho zdedila po svojom biologickom otcovi, je uplne jedno, co si o tom mysli tvoja sestra alebo ci si ho mohla/nemohla predat. Snad si nemyslela, ze ty jej velkodusne das byt za desiatky tisic EUR, lebo ona byva v podnajme.

alenka58
17. mar 2025

a nepovedala si jej že ho ideš predávať, keď píšeš že ste si volávali 3x týždenne a berieš ju ako sestru, možno ju len urazilo že si jej o tom nepovedala čo je aj čudné keď ste si často volávali