Preferovanie prvého vnuka
Už od narodenia môjho syna som si všimla preferovanie švagrovho syna mojimi svokrovcami.
Veľmi mi to bolo ľúto keď bol ešte bábätko a varili sme im polievky a keď švagor neboli doma, tak nášmu suroviny na polievku ostali tak, inokedy keď boli doma tak sa varila polievka aj deťom .
Môj manžel to nerieši, povie že to tak nie je, lebo predsa jeho rodičia nemôžu takí byť..ale on s nami nie je doma celý deň.
Teraz sú už deti väčšie a podľa tónu hlasu viem, s ktorým dieťaťom sa jeho mamina rozpráva.
Keby mohla svokra tak ide na materskú s tým druhým malým. Podľa mňa to nie je ani normálne, keď je doma tak ho má od rána do večera.
Radšej idem ku mamine, mám z toho také úzkosti.. mali ste to niektoré am
A ty aj švagrom bývate pri nich ?
@0silvia0 tiez som polovicu nepochopila 🤦😂
@0silvia0 v nedeľu vari svokra polievku, ja sa jej do toho nemiešam. Ja s manželom robime druhé jedlo. Ale keď ešte bol svokor, tak uvaril polievku iba pre dospelých a keď nebol druhý ich vnuk doma tak nechal mäso tak, lebo predsa nebude variť pre nášho.. inak vždy dal variť to mäso keď bol švagrov syn doma. Takže takto to funguje u nás
@evica17 áno bývame tu ako veľká rodina, ktorá mi ide týmto prístupom na nervy , ale našťastie riešime iné bývanie
Tak sa treba osamostatnit a budes mat svoju domacnost a mozes si sama varit co chces a nebudes musiet pocuvat ako sa svokra prihovara druhemu vnukovi. Predpkladam, ze ste dospeli, tak je najvyssi cas opustit rodne hniezdo😉
Tak maso moze dat varit niekto iny, ked sa svokrovi neraci.
Tu sa neda nic ine poradit len vydrzat
Čiže keď nie je ten druhy chlapček tam, tak vás syn má zákaz jest polievku, či ako?
A nejete ani vy? Lebo tiež veľmi dobre nechápem, keď píšeš, že vari polievku svokra, tak je problém potom normálne z nej dat všetkým, teda aj synovi?Ako sa, dá uvariť len pre dospelých? To presne vymeral 4 porcie?
Ci dva druhy polievky chces?
V čom inom ho ešte preferujú? Ale konkrétne, nie len pocity, že svokra"ny šla s ním na materskú? "
Možno je to aj v tom, že s vaším synom je stále, keď ako som pochopila, žijete s nimi a to druhe vnúča vidí len vtedy, keď prídu na návštevu svagrovci. Tak si ho chcú užiť,trochu rozmaznat, alebo ako to nazvať
Ci vyslovene si nevšíma vášho, nič mu nedopraje, ignoruje ho?
Proste jej viac sadol, z prveho vnucata su vsetci pokakani a ako ich pribuda, tak si pletu uz aj ich mena a vek... moj dedko toto robil, ze preferoval bratranca ako prveho vnuka, ako jedineho ho kocikoval... stale nas s nim porovnaval, pozrite sa, ako pekne je, ako kludne sedi, ako slusne sa sprava... Pritom my sme boli o 6-10 rokov mladsi ako on a to je uplne chore porovnavat spravanie 15rocneho a 5rocneho... co tym sposobil? Ze sa nemusime uz od detstva a nestretavame sa hoci sme v jednom meste. kolko rokov ma tvoj syn a kolko ten druhy vnuk?
Tak ak riešite bývanie, tak buď rada a choď odtiaľ isto preč. Možno to není tak ako tri ty vnímaš,len si už presýtena ich a vadí ti to a keď budete bývať sami bude to lepšie.
@jaskolka no možno vari ako moja svokra, že do kuracej polievky vždy dá čili, teda skoro do všetkých polievok a dakedy aj do druhého (segedín, zemiakový šalát...). A potom sa čuduje že prečo to neje náš syn,ostatné vnúčatá, ja a tak...ale podľa nej je to zdravé a mame sa naučiť. A raz malá obdobie kedy čítala že kurkuma je zdravá,proti rakovine a tak bola v každom jedle tiež.
Nikdy by som nebyvlaa so svokrovcami a u deťmi

S tymi polievkami som to nepochopila. Kto komu varil polievky a preco?