Prekonajte prehnaný strach o bezpečnosť detí
S muzom mame problemy, mame 2 krasne deti, problem je v tom ze neviem ci mam nejaky psychicky problém ja alebo by na mojom mieste kazdy takto reagoval. 1. Velmi sa bojim o deti, nakúpila som si do domacnosti veľa veci kvoli bezpecnosti a pod... On je zas ten typ ze ho sameho od seba netukne nieco zabezpecit, aby boli deti v poriadku. Dam aj priklady: malu nechal samu pri aute ked mala.2.5 roka a vyberal nieco z auta, ja som to videla z okna tak som mu slusne povedala ze sa na to az zle pozeralo, lebo mozno.5 m od nej chodili auta...vidim ze aj ine mamicky nechávajú detom volnost, no ja vzdy myslim na najhorsie a snazim sa predvidat, on ma zas kvoli tomu zacal posielat na psychiatriu lebo ze to nie je v poriadku, ze prehanam. Odstrihla som snurku z balona, lebo ked idem napr cvicit bala som sa ze by si ju maly ( 1 rok ) obmotal okolo krku ( co aa aj stalo) a samozrejme vysmial ma. Alebo ked vari, tak dcerku co ma teraz 3 roky necha nieco miesat samu a odbehne po nieco na par sekund do skrinky nad sporakom ze ten hrniec nedrzi, ja ked som to videla prišlo mi zle... A pomedzi to im tam stvornozkoval maly, rada by som niekam vypadla ale nemam dobrý pocit ked mam ist z domu. Nedajboze by deti teplotovali alebo niečo tak podla mna by si to ani nevsimol... Nechcem zit v neustalom strachu tak neviem ci je naozaj problém vo mne, mala bola operovana a sestricky mi vraveli ze mali rozne pripady umrtia deti, ze z nej nemam spustit ani oci, tak mozno to bol taky zlom strachu u mna
@evelin1002 podla mňa žiadneho psychológa nepotrebujes. To sú chlapi. Prirodzene sú menej zodpovedni a nepredvidaju. Skratka nemajú ten materinský pud, nedochádza im. Nerobila by som z toho vedu. Otec v rodine zabezpečuje rovnováhu. My matky to občas prehaname a otcovia zas nechajú deťom viac voľnosti. Tak si deti vytvárajú sebadôveru.
Chlap netravi s deťmi toľko času ako matka, nevie odhadnúť, že niekedy stačí sekunda. Nemá toľko praxe ako ty. Preto mu skus viac dôverovať. Mňa mama stále upokojovala- neboj, je to jeho dieťa, miluje ho, dá na neho pozor. Tiež boli situácie kedy som skoro dostala infarkt a aj on sa naučil časom viac predvídať.
Nehadajte sa, skúste sa navzájom pochopiť.
@evelin1002 Tak je mozne, ze na teba dolahli zdravotne problemy deti a bojis sa o nieco viac ako ine mamy.Ja som tiez asi.z tych trosku uzkostlivejsich, sameho pri sporaku by som maleho tiez nenechala, ale napr. snurka z balona by mi nenapadla, 5m od aut mi tiez nepride az take hrozne, ale podla situacie. Ja by som skusila aspon online psychologa, aspon jedno sedenie a uvidis, co ti povie. Ta hodina na to by sa hadam nasla.
Nepovažujem sa za extra bojazlivú, ale deti len tak pri aute voľne nenechávam, ani neodbieham od hrnca v takom prípade. Skôr ako v prehnanom strachu vidím problém vo vzťahu.
nemas prehnany strach, skor tvoj muz nema cit pre mozne nasledky svojho pristupu...male deti maju byt pod dozorom, moj muz v tom so mnou spolupracoval...samozrejme, cim su vacsie, tym sa to uvolnuje, ale 1-3rocne som nespustila z oci alebo z usi, pokial pri nom nebol niekto iny podobne zodpovedny ako ja
@evelin1002 chlapi nemaju ten materinsky instinkt. A ty to od muza hystericky vyzadujes, a jemu to lezie na nervy. Ani nie to, co od neho vyzadujes, ale ten tvoj sposob je dost nevhodny. Skus to podavat jemnejsim sposobom. To ako ked niektori muzi drzo vyzaduju aby im zena navarila, nalozila a naservirovala az pod nos.
@evelin1002 zavisi ako to muzovi podavas...
ja som tiez hrozne uzkostliva,hlavne pro chorobach,uplne iracionalna,dcera mala ako mala hrozny febrilny krc co to este zhorsilo,teraz ako si trocha starsi (8 a 5rokov sa to vyrazne zlepsilo),ale co tym chcem povedat je,ze moj muz je velmi laskavy a vela so mnou vydrzi,ale tie moje paniky a zachvaty a teorie co sa im stane velmi zle casom znasal az sa zdalo akoby mu bolo jedno co.im je,ale ja som si po tom uvedomila,ze to je mnou a uprimne keby ja mam neustale pocuvat tie moje teorie od niekoho,hadam mu uz aj jednu vrazim...
no a tym chcem povedat,ze ak vsetko riesis a myslim,ze tiez prehanas niekedy,ma ta muz plne zuby a casom sa uplne vzdialite a skonci aj vas vztah
da sa najst medzi tym stred,mozno sa skus s nim porozpravat o tom,ze vies,ze to mozno velmi riesis,le nedokazes si pomoct a najdite cestu ako to komunikovat a bude to vyhovovat obom
U nas to je podobne a som vdacna za tu rovnováhu. Samozrejme nikdy by neurobil nič, cim by naše dieťa ohrozil ale ma určitý nadhľad, ktorý mne ako uzkostlivej, prehnane starostlivej matke chyba. On je starostlivý ale nerieši tak prehnane ako ja. Doplname sa a dcérka ma zdravý balans doma.
Ahoj aj ja mam niekedy problém z prehltanim jedla mam pocit ze sa dusim ale hrdlo ma nebolí ani neskrabe neviem co môže byť príčinou alevrad by som to chcel vyliečiť je to neprijemne a stále mam pocit ze mam.nieco v krku a pritom nič.
Mne prídeš trošku viac úzkostlivo ale nič zvláštne. Skôr by som ti poradila aby si verila mužovi, on totiz nemá také materinske ako ty. Musí sa aj muž naučiť predvídať situácie . Nechaj to na ňom on tiež ľúbi dieťa po svojom.
Môjmu som x krát povedala nenechavaj pohár a čajom na stole rozleje, samozrejme nic. Až potom keď sa to stalo jemu si uvedomil že je to fakt na prd mať poliaty stvol,zem.
Zábal ho do plienky pocika sa...muž nič. Zrazu sa malý vycikal na koberec a už muž lietal a handrou...
Je to ťažké ale musíš to nejako spracovať čo muž robí.
Aj môj vari s deťmi a nechá ich miešať a on odbehne po dačo, ja to neriešim. On je dospelý a svoj právny a vie čo robí. A keď sa niečo stane bude-me poučení do budúcna.
Nie som jeho matka aby som ho vychovávala a chodila za ním.
Áno asi tie sestričky v nemocnici dosť vystrašili a zasiali semienko strachu, tiež som sestra a teda nikdy nevieš čo ako kto zoberie. Mne by to až tak nevadilo. Ja som bola so 7mesacnym na 10 dní v nemocnici kôli náročnej operácii. Zvládli sme to
Držím ti palce.
@evelin1002 podľa mna je to aj z toho dôvodu že opisuješ že tvoje deti majú nejaké zdravotne problémy. Ak ti ešte aj v nemocnici tĺkli do hlavy že nemáš spúšťať oči z dietata, tak sa ti to v hlave zakotvilo a tým pádom si takto zo všetkého vystresovaná, aj z normálnych veci. Nehat 3 ročne dieťa samé pri zapnutom sporáku je dosť nezodpovedne, ale to, že neha pár metrov od seba dieťa, na ktoré pozerá, tak to je normálna vec ktorá sa tebe zdala prehnaná. Zas nemôžeš mat tie deti pripnuté na sebe 24/7 a sledovať. Veď to je vyčerpávajúce. Ochvilu budú väčšie a musíš im nehat nejaký priestor. Plus tieto veci neprispievajú dobrému fungovaniu vztahu s tvojim partnerom. Ja by som ako prvé si sadla s mužom a porozprávala sa s ním v klude otvorene o tom, ako vnímaš veci ohladom deti. Myslim si že problém je v tom že on nechape že máš v sebe takéto pocity a on vidí len to že vybuchnes. Ďalšia vec je to, ako mu to podavas keď urobi nejakú vec ktorá sa ti nepáči. Veľa ľudí si to neuvedomuje ako reaguje, každý sme rôzna povaha a príde nám normálne niečo iné. Vysvetlit si veci to je priorita číslo 1. Ak je to milujúci manžel a bude mu na tvojom názore záležať tak si bude dávať pozor na takéto veci, lebo sa zamysli pred nad tym, či by si si ty toto priala a popripade ako by si to zobrala. A ohladom psychológa, áno ty by si ho potrebovala lebo máš v sebe traumu zo zdravotných problémov svojich deti.
@0silvia0 ja to skusam najprv milo, on mi nieco slubi a potom nahodou zas nacapam ako nedava pozor na konkretnu vec na ktorej sme sa dohodli... Aj ked chcem aby nieco urobil v domacnosti, snazim sa milo a potom uz ked sa pol roka nic nedeje buchnem... Proste mi aj povedal ze nebude skakat ako ja piskam, ale potom to nema vyznam, lebo mu nezalezi na veciach na ktorych mne ano. Ved ja nechcem nic pre seba ale pre deti, aby boli v bezpeci... Fakt ho ziadam len o veci ktore ja doma spravit neviem... Uz som si pozerala aj navody ako sa pozuiva vrtacka a ako zasadrovat diery, lebo uz nevladzem tolko sa niekomu prosit. Proste dopriala by som.mu aby zazil ten pocit ked ide z domu s pocitom ze deti nie si az tak v bezpeci aby si uvedomil ake to pre mna je tazke
@evelin1002 ked na neho nezabera najprv milo, mozno by si mu mohla ty nieco slubit a potom nedodrzat a pouzit jeho hlasku, ze nebudes skakat jak on piska. Je to take detinske riesenie, ale ked sa s nim inak neda🤷