icon

Prepustili by ste švagrinej meno dieťaťa?

24. sep 2021

Ahojte mamičky, prepáčte že píšem anonymne, ale pre niektoré to bude možno blbosť a zlynčovali by ste ma tu😀 totiž ide o to, že švagriná má malé dievčatko, ktoré jej chodievam občas postrážiť keď má toho veľa, aby si porobila, doteraz sme mali normálne vzťahy, žiadne blízke kamarátky, ale neskákali sme si do vlasov😀 ale keď som u nej bola naposledy, tak mi povedala, že ak budú mať druhé bábo chlapca, tak sa bude volať ako môj muž. Ide o to, že my sa snažíme intenzívne o bábo a nedarí sa, takže som na to veľmi citlivá a odkedy som začala s mojím mužom ešte len chodiť, tak sme sa dohodli, že sa raz bude volať náš syn po ňom (a dcéra mať ženskú verziu mena), pretože je to tradičné meno, ktoré sa u nich dedí generácie a volá sa tak aj jeho otec, dedko a pradedko. Keď som jej povedala, že my sme tak dohodnutí už roky, že sa tak bude volať naše dieťa, na ktorom pracujeme, tak povedala, že veď jej nevadí ak budú mať rovnaké mená. Ja viem že to riešim skoro a nikto nevieme, že čo a ako vlastne bude, ale nahnevalo ma to, pretože to nie je náhoda, ale dobre vedela, že jej brat celý život tvrdil, že jeho syn bude mať meno po ňom, ako je to u nich zvykom. Ak by mali dieťa ako prví, tak by som bola potom proti, aby sa tak volal aj náš syn, lebo je to blízka rodina a mali by dokonca aj rovnaké priezviská, lebo švagriná si nechala svoje priezvisko a má ho aj ich prvá dcérka, každý by si ich mýlil a boli by z toho problémy, ale ak by sa im narodil syn až po našom, tak by som nemala ako zabrániť tomu, aby dali rovnaké meno. Manžel nechce ani počuť aby sa naše dieťa volalo inak, švagriná sa urazila že jej chcem obmedzovať výber mena pre dieťa, ktoré nie je ešte ani v pláne, takže som vlastne ja z toho vyšla ako tá najhoršia😀 ja by som aj prežila hocijaké iné meno, len nech je bábo zdravé, ale zarazil ma ten princíp, lebo vie, s čím sa trápime a že jej brat po tom túži celý život, a je to pekná rodinná tradícia, na svete je milión iných mien z ktorých si môžu vybrať a nebude to spôsobovať hádky v rodine a chaosy napr. v škôlke, na úradoch atď.

Strana
z6
autor
26. sep 2021

Švagriná tehotná nie je, má 2 mesačné dievčatko a po pôrode hovorila, že najbližšie 4 roky dieťa neplánujú, vie že my sa pokúšame roky, tak som sama nechápala, prečo zrazu úplne odveci vytiahla tému mena teoretického druhého dieťaťa.

klarolinne
26. sep 2021

Ja chápem, že sa ťa to dotklo ale hlavne preto, že si precitlivená, ale nerieš to. Keď sa o tom bude opäť rozprávať, nereaguj, ignor. Maximálne môžeš povedať, že pekné. Že sa páči aj vám a jej brat túži po synovi po sebe. Potom by som sa zasmiala, že musíte vymyslieť prezývky aby ste drobcov rozlíšili keď bude nejaká rodinna oslava :D Možno si to rozmyslí hneď a zaraz :D Za tie štyri roky vy už dávno bábo budete mať a ona si vymyslí iné meno. Navyše nikde nie je napísané, že bude mať chlapca 🤷‍♀️rovnako ako aj ty, môže mať ďalšie dievčatko.

taga
26. sep 2021

Ak ste uz cakali chlapceka a mal mat toto konkretne meno a ak uz o nom aj rodina vedela, druhe dietatko by sa nemalo volat jeho menom. Malo by mat vlastne meno, je to druhe dieta... tot moj skromny nazor

julia_33
26. sep 2021

Toto vyplakávanie o ničom má už 6 strán? 🤣🤣🤣🤣

xmischelkax
27. sep 2021

Poznám 2 švagrine Evičky, každá má dcéru Evku (sesternice), a tá tiež každá má dcérku Evičku =)

minka201
26. jún 2023

@autorka
Ahoj, autorka. Tak čo? Zadarilo sa vám so švagrinou ci ešte čakáte? 🙂

denithestrange1993
Autor odpoveď zmazal
luciaaaaa
26. jún 2023

.

Strana
z6