Prerušiť kontakt s kritickou a negatívne naladenou mamou?
Milé mamičky. Idem si k vám pre radu lebo neviem čo mám robiť. Máme 6 mesačnú dcérku, ktorá nám robí radosť, tešíme sa z nej, je naše všetko. Chcem aby sa cítila milovaná, chcem aby mala iné detstvo ako ja. Problém je moja mama. Nie je to zlý človek, ale je veľmi negatívna a kritická. Nepáči sa mi štýl ako sa rozpráva s dcérou. Zatiaľ dcéra nerozumie, ale zachvilu začne. Už som sa s ňou o tom bavila, ale na ďalšej návšteve je to to iste. A moja otázka je. Prerušili by ste s mamou kontakt aby ste ochránili pred takým správaním svoje dieťa? Ešte aby ste boli v obraze, aké správanie mám na mysli. Kazdu návštevu musím počúvať, že je rozmaznana lebo nechce spat v postieľke. Alebo si prechádzame separacnou úzkosťou, tak je rozmaznaný mamičkin maznacik, stále mame za sukňou. Alebo keď prejaví hocijaký náznak osobnosti tak je hneď “specialna” v negatívnom zmysle slova. A príkladov by som tu mohla dať milión. Tiež je veľmi negatívna v zmysle: “preboha co to máš zase za novú hračku, co za hudbu to počúvate, co to máš na sebe” a pod. Možno to pre niekoho je blbosť, ale ja som takto vyrastala a teraz mi robi veľký problém tešiť sa z veci a všeobecne byt šťastná bez toho aby som niekde vzadu v hlave nepočula stále ten kriticky a negativny hlas. Takze co robiť? Pripraviť dcéru o babku? Ďakujem za názory.
Asi by som jej v klude a miery povedala, ze sa mi nepaci sposob, ktorym komunikuje s vnuckou a za ked to nezmeni, obmedzite cas s nou an minimum.
Pokial sa urazi, je to jej problem a nechala by som ju v tom.
A este by som jej vysvetlila na konkretnych sitiaciach co sa mi nepaci a ako sa to da komunikovat inak.
Ale vidim to na ibmedzenie stretavania. Ludia sa nemenia.

@heln no veľmi smutné