icon

Prestala som sa o seba starať

svetluska82
19. aug 2013

vcera bola na navsteve u nas moja sestra, ktorá je o 6 rokov mladsia, cize sexi 25 rocna kocka. 😀 So sestrou mame celkom dobry vztah, pokecame si naozaj o vsetkom. Ked som tak na nu kukala mimovolne, uvedomila som si,že o seba sa takmer vobec nestaram.Teda presnejsie povedane, o svoj zovnajsok, nejako som sa zanedbavala poslednu dobu cca 2 roky. Segra perfektne upravena, namalovana, nechty, proste ok. Ja v rotahanom tricku a kratasoch. 😲 Urobili sme so segrou reviziu mojich sminiek, kde s hrozou skonstatovala a musim jej dat za pravdu, ze tam nemam nic len jednu spiralu. Ostatne po zaruke a nepouzitelne. 😅 Ked si to tak spatne premietam, tak do práce sa nemalujem cca 2 roky, odkedy som sa vydala, pribrala som asi 15 kil, odkedy sa s muzom pozname- a nie je za tym tehotenstvo, syn má 11 rokov 😀 No proste som spokojna so svojim zivotom, tak som sa jednoducho zanedbavala . Vysoke podpatky som nemala hadam 100 rokov. Tak ma napadlo mile žienky, ako je to u VAS? Lebo sa ja cudujem, že moj muž si este nenasiel milenku. Idem robit raziu po drogerii a hadam mi to moje odhodlanie vydrží. Tema trosku na odlahčenie. 😀 😀

zuzkat1
25. aug 2013

@seraa jaj vidim ze aj znamych a kolegyn sa mam pytat...tak za kolegyne-nie nevadi im to nakolko aj ony kojili na verejnosti,kolegom to tiez nevadi,ich zeny tiez dojcia,povazuju to za normalne. A kamoskam to tiez nevadi,pytala som sa ich ked chodili so mnou von v case ked som malu dojcila aj vonku.
A vies o com to svedci? Ze kazdy sa rad obklopuje ludmi ktory su mu aj nazorovo blizky

lumarque
25. aug 2013

@seraa pozri si tym kojenim si niekedy clovek nevie az tak vybrat...niekedy si dieta vie dozadovat mlieko velmi silne a doslova maku vyzlieka a obtazuje okolie zurivym krikom. Ja som musela dojcit na takych miestach, ze by mi to nikdy nenapadlo. Nadsena som tym nebola, nie som exibicionista.. mozno si niektori pomysleli svoje, ale nikto ich nenutil sa pozerat na mna

ellise
25. aug 2013

dovolím si přispět i když jsem nečetla vše , ale to asi není nejpodstatnější.
Nikdy jsem nepochopila proč si ženy na MD myslí že chodit v poblinkaným tričku a vytahaných teplících je něco normálního. Podle mně není, převlečení trvá asi minutu, pere se každý druhý den. I při dětech se dá najít čas na péči o sebe. NIkdy jsem nechodila ve špinavým tričku, našla jsme si čas i na umytí vlasů, a to každý druhý den, i na namalování. A to jsme měla dítě s kterým jsem do 8 měsíců cvičila 4x denně vojtovu metodu, kvůli dalším handikepům, několikrát denně polohoala na břicho na střídačku ležení na zádech s frejkovou peřinkou. Bez urážky nikdy nebudete mít tolik času jako na MD. Začátky jsou možná krušné, ale po 2 letech je to fakt dovolená.
Na druhou stranu jsem se dostala do fáze, kdy o sebe intezivně pečuji přes 20 let, a najednou se mi nechce, už mně nebaví holit si nohy, podpaždí, trhat si obočí, pilovat si nehty, ošetřovat paty. Pořád to dělám, ale už jsem z toho "unavená"

sashabb
25. aug 2013

@koralovka Kojacia matka nemôže vláčiť so sebou flasu a Sunar a niekde na lavičke to prevárať na plynovej bombe..pokiaľ chce ísť na celý den mimo domov,
----------------------------------------
😀 😀 😀 sorry, ale na tomto som sa dobre zasmiala. Ja som veru plynovu bombu nenosila, stačila mi termoska 😎 a kludne som mohla isť aj na celý deň preč.
A veru všetky kamošky ktoré nekojili, postupovali rovnako ako ja ...

blackcat8885
25. aug 2013

@sashabb Ja tiež tak 🙂

koralovka
25. aug 2013

@zuzkat1 To je rozumná ženská nie?🙂Problém je, že v dnešnej dobe majú ženy možnosti ako kedykolvek predtým, môžu byť skutočne samostatné a nezávislé, a paradoxne môžeme ,,pokulhávať" vo veciach, ktoré sú absolutne v poriadku. Ja som nosila na takéto prípady voľačo v kabelke, Bebe keksík alebo čajík vo fľaši aby som odviedla pozornosť.

koralovka
25. aug 2013

@sashabb Bolo to myslené s nadsázkou a ironicky ak by to niekto nepochopil 😉

koralovka
25. aug 2013

Je zaujímavé ako sme sa dostali od témy nestarania sa o seba ku kojeniu na verejnosti🙂

koralovka
25. aug 2013

@selinka11 Prečítaj si knižku od Dr. Estés : Zeny, ktoré behali s vlkmi To je dobrý začiatok.

marcelatje
25. aug 2013

@ellise nikdy si to nepochopila lebo si asi nebola v takej situácii. Jasné že prezlečenie trička trvá krátko, keď som si však na poludnie prezliekala tričko číslo 11 povedala som si dosť! Som sama doma s dieťaťom tak my dve to nejako prežijeme. Keď bude mať niekto prísť dám sa do gala 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Tiež som cvičila Vojtovku tak viem koľko cca času to denne zaberie 😉

schnauzee
25. aug 2013

@viera27 ja by som sa rada vyjadrila k tomu dojceniu na verejnosti... nemam s tym problem, moj maly ma naucil, ze sa nemam preco hanbit a ked potrebuje, tak dostane prsko kdekolvek, aj v obchode, aj vonku, naozaj kdekolvek. Dojcim ho aj za pochodu, aj som tak uz platila v obchode a pod., ale nie preto, ze by som nemohla tu "chvilu" pockat... co je to chvila? Kto vie, o com vsetkom dojcenie je, vie, ze to nie je len o papani a teda casto mam maleho na prse aj hodinu, pricom papa len par minut, zbytok casu sa bud upokojuje a pod., nakolko dojcenie je aj o tom. A teraz sa mam na hodinu odstavit bokom od sveta, lebo maly potrebuje prsko? Alebo mu to mam odopriet, lebo moje zaujmy su dolezitejsie? Davam svojmu synovi to, co potrebuje a nastastie viem, ake je to dolezite. Neodsudzujem tych, co vsetky tieto informacie nemaju, ani tych, co sa rozhodli ist inou cestou, ale mrzi ma, ze dojciace mamickysu casto nepochopene, samotne dojcenie je nepochopene. Nastastie, ja sama som mala viac pozitivnych zazitkov ako tych negativnych, kedy by sa to niekomu nepozdavalo. Nie som exhibicionista, ale doprajem svojmu dietatu to, co potrebuje, poznam svoje dieta a viem, co pre neho spravit treba a co nie a tym sa riadim 🙂

melindac
25. aug 2013

ja som dva roky doma, na materskej vrátane rizikového tehot., malujem sa každy den, je pravda že som pribrala 5 kil a neviem sa ich zbaviť, chodím do fitka aj na jogu snažím sa zdravo stravovať a nechodiť doma vo vyťahaných teplákoch a tričkách. Ked si aj tepláky kupujem tak nejaké štýlové aby to dobre vyzeralo. Jasné, že žena má právo vyzerať ako sa cíti dobre, moja mama mala celý život 100kil a oco jej bol vždy verný a ľúbil ju , každemu sa páči n iečo iné a každemu záleží na inom. Poznám chlapov čo maju doma super sexi ženy a su aj tak ich podvádzaju, že žena dobre vyzerá ešte nič neznamená. Ja to robím pre seba, lebo sa tak lepšie cítim.

canama
25. aug 2013

@monciky pekne si to napisala. ale tak isto ako my nepozname teba, ani ty nepoznas diskutujuce tu. je fakt neuveritelne ako sa dokazu baby chytit nejakeho izolovaneho vyjadrenia a sami si dosadia kontext uplne sami, podla vlastnej fantazie. najcastejsie vsak ta fantazia funguje systemom, ja som super tie ostatne su nemozne. 🙂 este nie si mama a tej svojej kamaratke tiez nevidis do spalne, tak nevies ci su naozaj taky happy a vsetko zvladaju lavou zadnou. a druha vec, su deti ktore su schopne od narodenia prespat celu noc sami a take ktore to nevedia ani v 3 rokoch. a podla mna je ulohou laskavej mamy prijat to dieta take, ake je. spave alebo nespave. odvazne alebo ustrachane. pokojne alebo ako z divych vajec. 🙂

zuzkat1
25. aug 2013

@koralovka moja do 13mes.nepoznala vodu.a aj potom chcela hlavne mlieko. A teda neviem co obtazuje ludi v mhd viac ci vrestiace dieta alebo dojciaca matka🙂

viera27
25. aug 2013

@schnauzee uff, co ti na to povedat. Mam syna, kojila som, byvam v ba a som nakupna maniacka. Ale v zivote som nic nepotrebovala natolko kupit, aby som svojho syna kojila v nakupnom centre pri plateni. Naozaj nechapem, sorry.

canama
25. aug 2013

@zuzkat1 presne, matka s vrestiacim dietatom na rukach si urcite "uzije" pohrdavych pohladov viac ako dojciaca matka. tu nie je o com.

blackcat8885
25. aug 2013

@seraa Ja som síce nekojila ale zatiaľ som sa stretla len s tým,že si kojaca mamička zakryla prsník alebo sa otočila tak aby ju nikto neočumoval.Určite by kojacej žene nebolo príjemné keby jej každý pozeral na odhalený prsník.A myslím,že ak je to čo len trochu možné každá matka ide kojiť niekde bokom od ľudí

alexandramaria
25. aug 2013

Preco sa bavite o kojení???
Téma je o uplne inom..
to je fakt cely kon len o kojení a očkovani??? Panebože....

zuzkat1
25. aug 2013

@alexandramaria no nejak sa to zvrhlo. Vyvolal to 1 koment a uz sme sa viezli...

canama
25. aug 2013

ale fakt uz sme tu mimo temu, baby. na zaver dodavam, ze co sa dojcenia na verejnosti tyka, moja skusenost je ze paradoxne viac ludi mna chcelo vidiet dojcit, resp. chceli vidiet ako dietatko pije, nez ze by som ja chcela nieco ukazovat. 🙂 ono, keby sa dojcenie minimalne medzi zenami nedrzalo za zatvorenymi dverami, urcite by tu nebolo tolko otazok a starosti s dojcenim u prvorodiciek a hlavne nebolo by tu tolko mytov ktore omielaju dokola dokonca aj zeny co dojcili. este stale je to vnimane ako nejaka alternativna aktivita, nie ako nieco uplne prirodzene. jeden stryko z rodiny ked sa dozvedel ze moja dcera nikdy nepoznala cumlik, tak to proste nevedel pochopit, ze o takom dietati nikdy nepocul. 😀

a teraz k teme: poradte znacku ktora robi farebne maskary, nie vodeodolne. kupovala som si L'oreal, mali svetlejsiu hnedu, aj fialovu, ktora super ladi s hnedymi ocami, ale uz to stiahli. odvtedy vidim na trhu len cierne a sem-tam tmavo hnedu, ale ze moc tmavu. 😒

zuzkat1
25. aug 2013

@canama ja kupujem vela kozmetiky z avonu a tam zvykli byt aj farebne,ja ich nekupujem tak neviem ci stale maju.

zuzkat1
25. aug 2013

@canama tak v katalogu je len hneda.

koralovka
25. aug 2013

@zuzkat1 Asi oboje chi Každé dietko je individualita, MHD je sám osebe horor🙂 Ak tam niekto vletí spotený a navonaný radšej sto kojencov🙂

canama
25. aug 2013

@bianca2 mame rovnako stare deti a ja som bola prvy krat cvicit tento tyzden 🙂 je to ale naozaj narocne, pokial si zvyknuta kupat a uspavat len ty, lebo vacsina cviceni je presne v tomto case. my sme to spravili tak ze partner malu zabavil aby dlhsie vydrzala hore len bola potom uz pri kupani nervnozna z totalnej unavy....cize vidim tu moznost len taku ze zacne kupavat a uspavat niekedy aj on (kedysi to tak bolo, nejak sa mu casom podarilo sa tychto povinnosti nenapadko striast). 🙂 minuly rok ale ked bola mala este naozaj mala tak som chodila pravidelne na masaze, v case kedy ona cez den spala. tento rok ma ale partner tak rozlietany, je casto mimo aj na viac dni, cize masaze kde sa treba objednavat 2-3 tyzdne dopredu nehrozia. 😒 samozrejme je tu moznost chodit so posilky, alebo plavat a to uz potom nie je problem zladit casovo.

koralovka
25. aug 2013

@zuzkat1 Hlavne pozor na parabeny, v zložení si prečítaj, nesmie tam byť nič z parabenov, Nivea je ok, v Avone bývajú

koralovka
25. aug 2013

Mne sa osvedčilo kojenie a nočné kojenie a hlavne pohyb vonku s kočíkom, aspon hodinku rýchlej chodze denne s kočíkom a kilá išli dolu jedna radosť, a samozrejme po 18 hodine nepapkať, ak kojíte nešidte na strave, doplatíte na to samé, na kostiach a vlasoch, na chudnutie bude čas potom, tak po pol roku roku, nedá sa všetko naraz, hlavne aby ste nepriberali stále viac

viera27
25. aug 2013

@canama Pupa napriklad. Tusim aj gosh. A tie lorealky som mala,neboli zle.

canama
25. aug 2013

@monciky mas pravdu, urcite by materstvo nemalo byt zasterka pre totalne zlenivenie voci sebe samej, rovnako ako by materstvo nemalo byt ospravedlnenie na 15 kg nadvahy. ale to, ze docasne pojde tvoja vizaz bokom, ked sa stanes matkou je fakt. a je lepsie to prijat ako si stavat vzdusne zamky a potom sa z toho nebodaj zblaznit ze nevyzeram tak ako predtym.

moja rada, ako sa z toho nezblaznit je: 1. urcit si jednu vec ohladom vizaze, ktorej sa budes drzat aj ked bude najhorsie, aj ked budes mat pocit ze nemas ani minutu na seba, proste to povysis na uroven rovnakej potreby ako ist sa umyt. u mna su to vlasy. mozem byt namalovana, pekne oblecena, pedikura hotova, ale akonahle nemam upravene vlasy, cela vizaz ide do kelu. 2. toto je rada pre mamicky "v procese" - nepribrat. teda pribrat len tolko co je prirodzene. odpadne tym jedna veeelka starost po porode.

zuzkat1
26. aug 2013

@koralovka niveu mam rada,no raz som chytila brutalnu alergiu na antiperspirant od nich tak uz len to co som poznala aj predtym.

koralovka
26. aug 2013

@zuzkat1 S tým skusenosť nemám, ja nepoužívam nič pod pazuchu, hlavne ked je tam aluminium, som chemik🙂)Ale detskú kozmetiku majú ok, tie parabeny si kontroluj v zložení, fakt je to svinstvo