icon

Prestala som sa o seba starať

svetluska82
19. aug 2013

vcera bola na navsteve u nas moja sestra, ktorá je o 6 rokov mladsia, cize sexi 25 rocna kocka. 😀 So sestrou mame celkom dobry vztah, pokecame si naozaj o vsetkom. Ked som tak na nu kukala mimovolne, uvedomila som si,že o seba sa takmer vobec nestaram.Teda presnejsie povedane, o svoj zovnajsok, nejako som sa zanedbavala poslednu dobu cca 2 roky. Segra perfektne upravena, namalovana, nechty, proste ok. Ja v rotahanom tricku a kratasoch. 😲 Urobili sme so segrou reviziu mojich sminiek, kde s hrozou skonstatovala a musim jej dat za pravdu, ze tam nemam nic len jednu spiralu. Ostatne po zaruke a nepouzitelne. 😅 Ked si to tak spatne premietam, tak do práce sa nemalujem cca 2 roky, odkedy som sa vydala, pribrala som asi 15 kil, odkedy sa s muzom pozname- a nie je za tym tehotenstvo, syn má 11 rokov 😀 No proste som spokojna so svojim zivotom, tak som sa jednoducho zanedbavala . Vysoke podpatky som nemala hadam 100 rokov. Tak ma napadlo mile žienky, ako je to u VAS? Lebo sa ja cudujem, že moj muž si este nenasiel milenku. Idem robit raziu po drogerii a hadam mi to moje odhodlanie vydrží. Tema trosku na odlahčenie. 😀 😀

zuzkat1
20. aug 2013

@huxy ak tam mala vo vedeni chlapov tak si viem predstavit ze im to nevadilo🙂 nerada posudzujem podla zovnajsku,ale ona bola taka typicka... Aj moj muz ju tak videl...

viera27
20. aug 2013

baby, ale toto je dobra diskusia. Inak ja si pamatam na svoju matersku, to som vzdy cumela na ihrisku okolo seba ako v zlom sne. Vacsina maminiek mala mastne vlasy a vytahane handry na sebe. Akosi mame my zeny tendenciu sa "opustat" 😀 .

mawiya
20. aug 2013

@zuzkat1 mozno je za prirodzenú krásu, ale ja sa tiež ráno vidím keď nepoužijem tapetu. Fliačiky, pupáčiky ako v puberte (mimochodom v puberte som nemala) 🙂, kruhy pod okáma ako keby som nespala týždeň, mihálnice žiadne 🙂. No ak som podľa neho takto krásna, tak som rada 🙂

svetluska82
autor
20. aug 2013

Obdivujem vsetky mamicky, ktore schudli 😀 Ja som na dietach casto a viac ako 5 kg nedam dole, potom na to kaslem. Tak asi zacnem fitkom- uz som raz chodila tam s kamoskou, ale nejako sa nam potom nechcelo. No co Vam poviem, leniva som a pohodlna. Budem musiet to zmenit 😠

mawiya
20. aug 2013

@svetluska82 ja tiež neviem schudnúť, ak aj hej, tak to príde späť. Ale už viem, čo si obliecť, aby som aj s kilami vyzerala dobre. Inak keď niečo, ja hovorím, že som tučná, lebo som po pôrode. To že som po pôrode už 9 rokov nehovorím nikomu. 🙂)))))))))))))

zuzkat1
20. aug 2013

@svetluska82 ja radsej nebudem zrat nez by som mala cvicit😀

svetluska82
autor
20. aug 2013

mimochodom mojmu muzovi sa paci- po fyzickej stranke jedna moja znama. No chodi stale tip -top. A ked som sa muza spatala ci ju videl bez make upu, tak jeho odpoved bola: Ona taka nie je stale? No nie, 😠 ja som mala moznost ju vidiet prirodzenu a to bol fakt des-( kruhy, vrásky, bez mihalnic a obocia.)

zuzkanik
20. aug 2013

@svetluska82 Mne nepomohli diéty, ani fitko. Od apríla behám - štyri mesiace poctivo každý druhý deň. A 6 kg je dolu. Možno tadiaľ vedie aj tvoja cesta. Výborné je, že stravovať sa môžem normálne - iba regály so sladkosťami obchádzam. Napečiem si doma s menšou dávkou cukru. 😀

svetluska82
autor
20. aug 2013

@zuzkanik no ja nezabehnem ani meter....Hned dycham jak pred inforktom a picha ma v boku....

mawiya
20. aug 2013

Traja chlapi sa hádajú v krčme, ktorý z nich má škaredšiu ženu.
Prvý: Moja je ako ježibaba s bradavicou na nose.
Druhý: Moja je škaredšia ako posledný deň pred výplatou.
Tretí: Moju musím zatvárať v pivnici, aby zver neodplašila svojím výzorom.
Chlapi nechceli veriť a tak ich pozval na návštevu. V kuchyni zadupal na drevenú podlahu načo sa z pivnice žena ozve:
"Mám si dať vrece na hlavu".
- "Netreba, nejdeme súložiť, iba ťa chcem ukázať kamarátom".

zuzkanik
20. aug 2013

@svetluska82 Pomaličky ďalej zájdeš. Ja som si na nete našla dobrý tréningový plán a mám šťastie kamošku, ktorá sa ku mne pridala a navzájom sme sa ťahali. Ale prvýkrát som tiež išla do mdlôb. 🙂

majulino
20. aug 2013

@svetluska82 ahoj necitala som celu temu no k tvojmu chudnutiu ak chces naozaj schudnut tak si objednaj caj sayonara alebo hanasaky ja som za 3 tyzdne pitia tohto caju schudla 2 kg stravu som neupravovala a necvicila som. Ozaj ti ho mozem iba odporucat. Je to zeleny sypany caj ale ak budes objednavat tak daj pozor ten prvy znizuje tlak. Caj je aj cenovo dostupny. Dufam ze prispevok nevymazu nechcem robit reklamu

k_a_j_k_a
20. aug 2013

Ahojte. Pridam sa aj ja 🙂. Na materskej to bolo v pohode, ked deti spali som mala na seba cas. Horsie je, ze som pred rokom nastupila do prace a zrazu na seba nemam poriadne cas. Rano odchadzam pred 7:00, som rada, ze vstanem o 6:00 a naozaj nestiham si kazdy den vlasy zehlit, malovat sa a pod. V malovani som nebola nikdy prebornik, takze mi to trva neskutocne dlho. A to, ze som si nedala aspon tu spiralu, ma napadne mnohokrat az pri aute. No a vecer ked pridem domov, tak po deti, do obchodu a zase zacina vecerny zhon. Teraz cez prazdniny je to fajn, deti nie su doma, tak mam cas aj pre seba, zacala som cvicit. Ale uz teraz sa hrozim tomu, ako to zase bude cez skolsky rok. Pracujuce zienky, kedy sa starate o seba? Kedy cvicievate? Ja nejako nestiham, skoda, ze den nema zopar hodin navyse 🙂

svetluska82
autor
20. aug 2013

@k_a_j_k_a no ja tiez nestiham, alebo je to skor moja pohodlnost, skojona s tym co mam a ako vyzeram, som malo kriticka 😠 voci sebe

angua27
20. aug 2013

@k_a_j_k_a - ja som pracujúca mamina. ja som tu už písala na niektorej strane skorej, že nemusí byť domácnosť vždy úplne 100% - jeden - dva večery v týždni mám vyhradené pre seba, dva- tri večeri v týždni pracujem a zbytok sa starám o domácnosť (žehlím, upratujem, varím). samozrejme, že to nie je pravidlo, niekedy sa stane, že celý týždeň nemusím pracovať a tak sa viac starám o domácnosť, alebo o seba.
a cvičím každý deň jógu - ráno 20 minút, večer 20 minút. a dá sa to. 😉
a hlavne babuľky, zapojte do starostlivosti o deti a domácnosť aj chlapov. to je podľa mňa najväčšia chyba, že všetko si berieme na plecia my ženy. a potom nie je čas na krásu. 😉

zuzkat1
20. aug 2013

@angua27 moj muz nikdy nie je doma.studuje a od septembra do konca juna ho pomaly ani nevidime.

angua27
20. aug 2013

@zuzkat1, tak sa dohodnúť s kamoškou, že raz postráži dieťa ona Tebe, nabudúce Ty jej. alebo si ísť zabehať, zacvičiť aj s deťmi. ja som úplne bez chlapa a dá sa. 😉

livka299
20. aug 2013

No baby ja som na tom podobne. Som rada keď ten môj strpí nákupy šatstva pre deti. Na mňa za posledné 3 roky čas nevyšiel 😕 😕 😕 Inak v práci mám pracovné našťastie 🙂 a čo sa týka šminiek tie zas mám, lebo pracujem v muskom kolektíve tak aby som sa nehanbila, lebo tí moji kolegovia sa mi zdá že viacej dbajú o seba ako ja 😒

livka299
20. aug 2013

Tjuuj a čo sa týka domácnosti to poriadok máme len tak pre oko. Lebo keď niesme v práci tak si ideme užívať s deckami k vode. Keby ste teraz videli môj šatník zaplačete. 😅 Aale čo, keď bude pršať popratám 😀

zuzkat1
20. aug 2013

@angua27 kamosky tu nemam...ja stiham co chcem stihnut,len som reagovala na margo tych chlapov

moonlight1210
20. aug 2013

@zuzkat1 a spol - nie nenudila som na md, nebolo kedy, popritom som mala (a mam) zivnost. nie, moje deti neboli spaci, ktore prespali hodiny, boli zive, vyzadovali si pozornost, mladsie malo a ma hlas, ked zarevalo, tak stali v pozore aj susedia a socialka. takze triky typu "vsak ho nechaj vyrevat" nefungovali. len sa venovat. ci v noci, ci vo dne. a hlavne na ruky. to milovali a na tom boli zavisle, stale chceli na ruky.
co je to neruseny spanok som tiez poznala naposledy pred dnom prveho otehotnenia.
a pomedzi to domacnost, varit, prat, atd - vsak som na md doma, je to "dovolenka", tak samozrejme mam cas (ironicky podton, pre pochopenie) a samozrejme okolie to podla zauzivanych tradicii ocakavalo, ze sedim doma (praca doma sa casto povazuje ludmi za nieco, co sa samozrejme musi vybavit po bokovka popri hlavnej cinnosti domacej upratovacky), tak mam mat dom ako zo skatulky.
myslim, ze to pozna kazda, co ma deti (a do toho aj pracu, ked sa zadari).

a nie, nemyslim si, ze zena pred md nema prax. ale tri roky nepouzivania, resp. len obcasneho pouzivania, urobia svoje.
asi ako ked si zvyknuta pisat rukou a potom pises cele dni na pocitaci, ked potom chytis pero, kedysi nadherny, vypisany, vypracovany rukopis je v tahu. kym pises pomaly, ano ide to. ked zrychlis, skriabes ako kocur.
nehovoriac o tom, ze crty tvare sa kilami (hore, ci dolu) a vekom menia a vela zien, co si vsimam, uviazne pri starom dobrom naucenom, co jej nadherne pristalo pred rokmi. dnes posobi ako keby si linky a ruz davala len preto, ze sa to ma dat kamsi na tvar.

a vobec nechapem, ked babenky teda maju prax z cias pred md, ze nedokazu najst ani tie tri minuty (zakladna omietka profesionalke nemoze trvat dlhsie), aby sa strajchli rano do formy. nie preto, ze maju niekam ist. len tak, pre udrzanie navykov. vobec nic to neda.
detto upravene nechty. a pre radost aj nejaku farbu na ne, takze som si musela najst system, ako hodinu nestat v kupelni a neofukovat ich, aby potvory konecne uschli, ked chcem tmavy lak (a aj tak bol lak dost makky na to, aby sa do neho nakoniec vzdy nieco otlacilo, tie zazracne vodicky na rychle schnutie su na figu, pomaha len volne vysychanie). tu hodinu som nemala cas. tych par minut vecer a rano ano. a slo to.

ibaze mnoho zien toto hodi ako prve za hlavu a potom su tu tieto blogy s tazkymi vzdychmi, ako sa treba dat zase do formy a akosi .... odisla chut? stratili sa navyky? aj sa na to vrhnete a po nejakom case ste zase pri starom pohodlnom nicnemalovani, nicnecesani (stary dobry konsky chvost to isti), nic neobliekani, diety nefunguju, na cvicenie nie je pravidleny cas, ... a zase sa zacina novy blog (tu, ci len v mysli) s novou vervou - idem do toho!
tie blogy su do istej miery roztomile, lebo sa zeny stazuju s humorom a rovnako s humorom vyrazaju do boja. ale preco si to neulahcit?

chce to cele extra malo. zakladne veci su hotove fakt rychlo. a ostava rozumny navyk starat sa o seba, nie az vtedy, ked vas vydesi nova fotografia v obcianskom, hrozba novej zeny po muzovom boku, ci blby pocit po boku fesnej kolegyne.
preco si robit zivot tazsi, ked nemusite? preco odburavat skutocne kazdu vec, ktora sa netyka starostlivosti o dieta? zase samozrejme, ze nie sa povinne malovat kazducky den. ale nie raz za rok na rodinnu seslost (aj to si este poviete, ze naco, vsk je to rodina, ti pochopia).
nehovoriac o tom, ze kaslat na diety, ked sa na md naucite obliect aj tie kila navyse s graciou a nosit ich ako svoju prirodzenu sucast, nie nieco za co sa hanbite.

a nebudte vztahovacne, baby, vsak mate rozum.

santamonica
20. aug 2013

ja som sa opustila pred par rokmi, mala som depresie, pretoze som zila daleko od rodiny a kamaratov a tiez sa mi nedarilo otehotniet a bola som nestastna.....pribrala som, ospatnela, aj byt som zanedbavala, bordel, zlenivela som....no radost 😝 , ide to velmi rychlo, ked to zacalo ani som sa nenazdala a behom dvoch rokov bola z peknej veselej baby kopka nestastia obrastleho sadlom s vyrastenymi vlasmi a opuchnutymi ocami, no zle, co vam budem hovorit..........teraz sa uz cca rok snazim dostat do formy, ide to tazko, ale zlepsuje sa to 😅 , chcem uplne prestat aj doma nosit tie vytahane veci, ved manzel ma vidi kazdy den, chudatko moje 😀 a on nic nepovie,ale ved vieme o com hovorim.....tak sa vsetky drzte, starajte sa o seba, je to super pocit, ked sa citime byt pekne a pritazlive, vsetko sa lepsie dari, tal do toho

nistika
20. aug 2013

Ahojte tak sa pridám 🙂 no klobúk dolu pred tými, čo sú ochotné dať si na seba vyťahané tričko. ja ak som doma nosím zásadne tisícročné pyžamo 😀 ale na druhej strane sa snažím chodiť každý druhý deň behať. nie že by mi to pomáhalo, lebo to čo spálim to aj dojem....inak nemalujem sa, dokonca mám pocit že som to zabudla. ale môj manžel to našťastie aj tak nemá rád tak to ma netrápi....no mám tu aj jednu super radu pre všetky žienky domáce 🙂 základom milé mamičky je poriadne sa vyspať 🙂 tak pekne večer o ôsmej spolu s detičkami do postele prípadne ak máte malinké pospite si s nimi aj počas dňa 🙂 treba si urovnať či je dôležitejších zopár špinavých tanierov, alebo to ako sa cítite a vyzeráte 🙂 garantujem vám že makeup vás už trápiť nebude🙂)) a ešte niečo: zbytočne sa nestresujte, veď manželstvo sa predsa končí smrťou a nie momentom, keď manželka priberie 30 kíl 🙂

zuzkat1
20. aug 2013

@moonlight1210 tvoj prvy prispevok vyznel inak...
Ja si lakujem nechty v noci ked uz mala spi a kym idem spat uschnu. Malujem sa cestou do roboty v aute-soferuje manzel.

usiko
20. aug 2013

@svetluska82 no ja neviem, mas to opacne...ja sa neupravujem a nenalicim vtedy, ked som v nepohode.....po hadke s muzom alebo tak nejak....ak som spokojna, tak rano prva vec je umyt si tvar a nalicit sa, este predtym ako ma deti potrebuju....davam pozor aj na oblecenie, v ktorom idem von aj na vlasy, nevyndem pokial nie som spokojna s tym, co v zrkadle /s ohladom na vek vidim🙂/...ale dnu chodim ako tetka z lazov....otrhana🙂...ale kedze muz chodi domov az vecer, tak je to uuuuplne jedno🙂...si si ista ze si v pohode a spokojna?

svetluska82
autor
20. aug 2013

@usiko no som v pohode, akurat sa cítim hroooozne neatraktivna a hrooooooooooooozne staro(mam 31 rokov), potom si poviem, ze naco sa malovat a pekne obliekat, ved aj tak nikdy nebudem atraktivna- nikdy som nebola postavou modelka, tak asi preto tak konam.

stellamaris
20. aug 2013

@santamonica pred troma rokmi ma pochytila depresia,rozpadalo sa mi manzelstvo a cele dni som chodila neupravena,nakoniec ma zachranila kamaratka.Vravela mi,ja by som tvojmu staremu ukazala,o co prichadza a odkopla ho,super napad 🙂 Urobila som poriadok v byte,v skrini,obliekala som sa pekne sexi a nalicena som vzdy bola ako modelka.A byvaleho manzela som odkopla,podala som ziadost o rozvod a niekolko mesiacov neskor som sa k rozvodu dostavila v super nalade a v 7.mesiaci 🙂 Byvaly muz bol strhany a nestastny,ze trvam na rozvode..............terajsi manzel ma obdivuje za tu rafinovanost a preto sa vzdy pre neho upravim,nech je hrdy na mna stale 😉

moonlight1210
20. aug 2013

tak ma napadol jeden pribeh, co mi hovorila mamina.
jej kolegyna bola vzdy ako zo skatulky. upravena, saty si vymyslala a sila sama, takze jej prefektne pristali, proste kocka. nasla si chlapca. a ten chlapec jej neustale hovoril, aby sa nemalovala, neholila, ani moc nevonavkovala, ze on zboznuje prirodzenu krasu. ze ju miluje taku, aka je od prirody, ze to je na zene to najkrajsie, ze iba vtedy je sama sebou. ze on miluje prirodzene zeny a ona je dost krasna aj bez farbiciek. postupne teda zvolnovala a po svadbe sa prestala malovat, cesat, obliekat. zmenila sa na usadlu panicku. jej muz to vynasal do neba. az raz isli z kina a jej muz si skoro krk vykrutil za mladou, vyobliekanou, namalovanou slecnou. a potom zistila, ze jej poza chrbat vasnivo flirtuje s mladou, vymalovanou, vyobliekanou pubertackou od susedov, co po nej treba vytah hodinu vetrat od parfumov, ked sa zvezie na prizemie. tak sa tak nastvala! hned bezala do obchodu, nakupila si zase svoje farbicky, drahy dobry parfum a nejakych par kuskov modneho oblecenia pre zaciatok. bezala ku kadernicke, kozmeticke a vecer jej muz skoro odpadol, aka krasna mlada pani ho cakala doma. hned zacal okolo nej priast, aka je uzasna, ze uz zabudol, aka byvala, ze tak spustla po tych rokoch, zovsednela. tak mu vycistila zaludok za tu slecnu, hodila periny do obyvacky a zavrela spalnu. tichu domacnost sice casom ustali, ale dodnes uz ona neda na tu "filozofiu prirodzenej krasy" svojho muza a ten tajne ziarli na kazdeho, lebo za jeho zenou sa veru chlapi radi otocia aj dvakrat.
takze mozno skutocne su chlapi, co skutocne radi prirodzenu krasu, bez farbiciek, bez kulmovania, zehlaenia, fenovania rano pred zrkadlom. no vacsina aj tak nakoniec skonci pri tom, ze chce zenu upravenu, co vie spravne zdoraznit svoje prednosti aj farbickami, aj strihom vlasov, aj stylom oblecenia. proste taku, ktora dodrzia ono slavne pravidlo: aby ju kazdy chcel, no nikto mu na nu nesiahol (aby bola ista a iba jeho).

vejula
20. aug 2013

hihi ja si aspon špiralu môžem dať, ale napr moja kamaratka to vyhrala. Ked sa chce namalovať, jej syn chyta hysaky, že ona sa nemsie malovať, že maluje sa iba stena. A je vybavená 😀

ajus969
20. aug 2013

heh. ja ani nie som vydata alebyvam s priatelom a ako toto citam tak tiez som sa prestala malovat... zajtra sa pekne upravim 😀 ste ma nabudili dievčata 😀