icon

Prestala som sa o seba starať

svetluska82
19. aug 2013

vcera bola na navsteve u nas moja sestra, ktorá je o 6 rokov mladsia, cize sexi 25 rocna kocka. 😀 So sestrou mame celkom dobry vztah, pokecame si naozaj o vsetkom. Ked som tak na nu kukala mimovolne, uvedomila som si,že o seba sa takmer vobec nestaram.Teda presnejsie povedane, o svoj zovnajsok, nejako som sa zanedbavala poslednu dobu cca 2 roky. Segra perfektne upravena, namalovana, nechty, proste ok. Ja v rotahanom tricku a kratasoch. 😲 Urobili sme so segrou reviziu mojich sminiek, kde s hrozou skonstatovala a musim jej dat za pravdu, ze tam nemam nic len jednu spiralu. Ostatne po zaruke a nepouzitelne. 😅 Ked si to tak spatne premietam, tak do práce sa nemalujem cca 2 roky, odkedy som sa vydala, pribrala som asi 15 kil, odkedy sa s muzom pozname- a nie je za tym tehotenstvo, syn má 11 rokov 😀 No proste som spokojna so svojim zivotom, tak som sa jednoducho zanedbavala . Vysoke podpatky som nemala hadam 100 rokov. Tak ma napadlo mile žienky, ako je to u VAS? Lebo sa ja cudujem, že moj muž si este nenasiel milenku. Idem robit raziu po drogerii a hadam mi to moje odhodlanie vydrží. Tema trosku na odlahčenie. 😀 😀

akrim1311
20. aug 2013

Kdesi som čítala,že prejavom nízkeho sebavedomia u ženy je prehnané maľovanie 😉 Každá z nás vie čo nám pristane a v čom sa dobre cítime.A popravde,ani naši chlapi po rokoch manželstva to nejako nepreháňajú,možno sa mýlim,ale v mojom okolí to tak je.

k_a_j_k_a
20. aug 2013

@angua27 tak ja zapriaham do domacnosti i MM - prakticky varieva len on 🙂 Upratujem skor ja, obcas on - chodieva kazdy den na obed domov, cize ak ho chyti mania, tak dokaze za tu obednu pauzu aj poupratovat 😀. Ale ja si aj tak vzdy nieco najde, co treba spravit a potom nestiham okolo seba. Ked tak nad tym rozmyslam, tak to bude asi tak ako hovorila @svetluska82 , proste pohodlnost a naozaj si povedat: teraz sa idem venovat mojmu zovnajsku 🙂

lulka12
20. aug 2013

@svetluska82 Naozaj milá téma na odľahčenie a tak ako staršia korytnačka napíšem aj svoj pohľad....

Som s rodiny kde mamina extra nevenovala pozornosť svojmu zovňajšku . Taký ten typ " Pekná som ako ma Pán Boh stvoril..." ale ja som ju tak nevidela. ☹ ☹ ☹
Ako dcéra by som bola radšej keby si šedivé vlasy nafarbila, nosila krajšie veci a troška sa aj primaľovala a nie len keď sme šli niekomu na svadbu...

No od skorej puberty som sa začala zaoberať s tým ako sa "vylepšiť" a na počudovanie mama ma chválila a nekritizovala tak ako ja ju 😉 😉 😉

Podľa mňa som vždy mala zdravú mieru vo všetkom a extra som nevzbudzovala pozornosť.
Vydala som sa ako 19 ročná a keďže som mala fešáka vedľa seba nikdy som nebola ani ja sivá myška
Za 25 rokov manželstva som na váhe pribrala 6-7 kg a keď si pozriem svadobné fotky ešte stále sa spoznávam🙂🙂🙂

Som presvedčená ,že vzhľad ženy nesúvisí z financiami. Je to skôr o vkuse a nápadoch.
Veľa som šila a štrikovala... Kozmetiku nepoužívam žiadnu mimoriadnu značku. Prišla som na to ,že kozmetička je len zbytočne vyhodené peniaze a 8 hodín spánku mi urobí rovnakú službu 🙂 🙂 🙂
Pedikúru si robím sama, aj vlasy si farbím z času na čas sama
No a keďže mám malú dcérku budem sa naozaj snažiť aby sa zo mňa nestala " tetka" 😀 😀 😀

Ale viac ako všetky úpravy je dôležité čo zo ženy vyžaruje. Zdravé sebavedomie a iskra v oku by nemala chýbať.
Ak máme po ruke doma muža , ktorý ocení a vôbec si všimne to čo sme na sebe vylepšili... veľmi to poteší a okorení spolužitie....
Ak ja doma ale na gauči neoholený upotený chlap ,tak sa nečudujem ,že niektoré rovesníčky po rokoch ani nepoznávam...

Ale ako raz Miloš Kopecký povedal.." Nie je nič horšie ak ráno stretnete strapatú a neupravenú susedu... a celý deň je na nič..." 😝 😝 😝
Tak sa snažme veď budeme mať lepší pocit hlavne my 😀 😀 😀 😀 😀

malinkaaninka
20. aug 2013

@akrim1311 hej celkovo vyraznejšie oblečenie aj líčenie má nahradiť niečo čo inde chýba.ale tu nebola reč o tomto,skôr o tom chodiť upravená.aj doma,aj mimo dom.

lulka12
20. aug 2013

Zabudla som napísať toto pravdivé porekadlo...
ČO ŽENA NA SEBE UŠETRÍ TAK JEJ MUŽ POTOM MINIE NA FRAJERKÁCH 😀 😀 😀 😀

No aj to sa stáva ☹ ☹ ☹

akrim1311
20. aug 2013

@malinkaaninka veď ja viem 🙂

seraa
20. aug 2013

pekna tema a aj dolezita
ja som vydata ale este bez deti , upravena som stale a aj doma fajn oblecena pohdlne
samozrejme ale vzdy ciste nevytahane veci , farby vacsinou sedia a tak
a nejaky vonavy krem alebo parfem
pracujem cize rano - nie moc ale sa malujem a samozrejme oblecenie a moda je moje hobby 😉
(a to nenosim mini a 12 cm stekle cez den, to nie je o tom)
no ale moja svagrina: na inspiraciu..
ma 29 a dve deti , teraz posledne 4 mesiace a prve 3 roky, pracuje na polovicny uvazok
a dokocuje si pravo-vysku
vzdy ale vzdy ci pred porodom ci hned po upravena namalovana pekne oblecena
tak isto moja svokra ktora ma 52 presla si uz aj rakovinu prsnika vyzera ako 35 kocka
vzdy bola je upravena na kazdej fotke ci mali deti rok ci 10 uplna herecka a ta nosi stekle este doteraz
😎
poznam zeny krore maju 5 deti a su vzdy upravene ci su doma ci tie co pracuju
takze zienky da sa to len sa netreba vyhovarat
byt umyta vyvonana a cisto oblecena aj ked v domacom ale nieco krajsie nie je tazke
tak do toho
😉

seraa
20. aug 2013

@m.i.r.i
@pre vsetke zienkky

pekne oblecena neznamena mini sukna a opatky 12 cm
pozri si len zaru na webe neuvidis tam nic sexy a predsa posledna moda a pekne elegante
byt dobre oblecena doma neznamena sexy , ak nosi niekto rad jeans tak pekne dziny a pekne tricko nejake
alebo v lete suknu nejaku pohodlnu nad kolena ci bavlnenu a tricko ci svetri
je to pohodlne a ak vyberies spravne veci a farby budes sik
okrem toho aj terajsia moda vam nahrava leginy a navrch nejaky pekny svetrik ci dlhsie tricko
mozno s potllacou alebo nieco tmave co hned tmava farba vsetko zmeni nosia vsetci teraz je to v
mode a poholdne !!!! a netreba mat na to 49 kg 😉
nejaky zuajmavy lak naa nechty trosku parfemu, lesk a nic ine vam na doma netreba 😉

seraa
20. aug 2013

@sakura77

uplne suhlasim a myslim si ze "deti po mne lezu ked chcem cvicit" alebo "nemam to kde nostit"
su aj trosku vyhovorky,
potom jasne kazdy pripad je iny
ale da sa ako som pisalaa videla som zeny a bola som u nich doma s 5 detami a aj oni aj deticky upravene a ciste
a to ze "moj muz nema rad sexy zeny " no dobre mozno nie extravagante a moc sexy ale kazdy muz chce pri sebe peknu upravenu zenu a nemusi byt vzdy stihla
zena je koruna muza 😉

vejula
20. aug 2013

@seraa po mne fakt deti skaču ked chcem cvičiť 😀 😀 tak občas vybehnem do fitka, ale samozrejme deti musia mať dobry den, lebo chtiac nechtiac, mama je mama, a ked niečo boli idu zubky alebo prdiky, tatino cicik do papulky nestrčí 😀 Tiež chcem vyzerať, to ano, ale priority, neviem či bohužial alebo bohudik je spokojnosť detí. Neviem si predstaviť napriklad nechať dve horučkujuce deti mužovi, zatial čo si ja pôjdem zacvičiť, lebo mam pernamentku. To by mi asi to svedomie nedalo. Ono sa to lahko hovorí, ked si predstavim slobodna, chodila som do fitka tak 5 x do tyždna, mala som 47 kilo, svet gombička, a ani vo sne by ma nenapadlo, že niekedy dokažem byť spokojna aj s nejakymi 54 kilami a sadlom na bruchu. A je to tu 😅 Navyše prsia nepretržitym už takmer 4 ročným dojčením, momentalne tandemovým už niesu take krasne a pevne ako boli. Ono to je život, to je udel ženy. A môj muž vie povedať, že ma doma maminu a chce aby som ako mamina vyzerala. Podla neho by bolo nenormalne, keby som mala telo stale akoby som nerodila, akoby som nedojčila a tvar, akoby som v noci aj 10x k deťom nevstavala. To je život, tak to ide, da sa vyzerať dobre, ale nie tak, ako ked som mal 18

alexandramaria
20. aug 2013

@sashabb @dai baby velky lajk vám dávam. Neviem prečo, ale mne to pride také , ze tie dámy či tu napíšu ze dieta je prvořadé a podobne sa len vyhovaraju. Ja osobne obdivujem zeny, ktoré su mamy, ale nezabudli na seba. A ako napisala dai, každého chlapa pritahuje krasna,upravena žena, ale nikdy by to tej svojej nepovedal...

viera77
20. aug 2013

@alexandramaria ano, presne ako pises.....muzov pritahuju upravene zeny, take ake nas kedysi spoznali a plati to samozrejme aj naopak 😉

seraa
20. aug 2013

@vejula

ja vobec nehovorim o cviceni ja si osobne myslim ze zena nemusi mat 50 kg na to aby bola pritazliva alebo aspon upravena
nemyslim ze deti maju horucku 4 roky v kuse , nikto ta neposiela nikde ked maju horcuku... 😉
ja ani netvrdim ak si citala moje prispevky ze musi byt zena sexy alebo dracica
ja pisem o tom ze minimalne upravena a nieco nevytahane na seba by nemal byt problem
lebo umyt si vlasy je zakladna hygiena, dat na seba cosi das aj tak nic sa nemeni na tom ze das cosi lepsie alebo krajsie ci novsie a dat si lesk ci spiralu je 1 min, parfem tiez
to uz nie je nieco na co treba cas alebo extra usilie to uz je len nezajem a zvk a poholdnost
a prepac nesuhlasim, muz nechce len maminu muz chce aj manzelku
aspon 90 percent

alexandramaria
20. aug 2013

@viera77 jasne, ani ja nechcem pupkateho , zarasteneho pana v dotrhanych teplakoch , hlavne ked som si brala fesneho, chrumkaveho stramaka s plochým bruskom 😉

viera77
20. aug 2013

@alexandramaria 😀 😀 😀 ......ten koniec vety je svetový!

mirage
20. aug 2013

Ahojte, niektore ste pisali ze si davate rano make up a ruz. Kolko Vam to vydrzi? Mne ruz vydrzi kym sa prvy krat nenapijem, a tekuty make up na tvari mi proste vadi, ked som len taka doma sama so sebou.. Neviem si predstavit sa rano naruzovat ked som doobeda sama doma, alebo len s detmi.

janinka14
20. aug 2013

Ja som 4 mesiace po porode. Pocas tehu som pribrala 25 kg a uz mi ostali len 4. Nemam to stastie, zeby som chudla pri starostlivosti o dieta,alebo kojenim... driem na sebe kazdy den,zacala som hned po 600 nedeli. A ani kojenie nie je prekazka, kojim doteraz. Kazde rano si zabeham, mam bezecky pas, beham pocas doby, ked maly este spi. Vstanem skor,len aby som to stihla. A potom sa upravim,kym sa hra. Vlasy, make-up nezaberie mi to viac ako 15 minut a to si vlasy vyfukavam. Je to len o cviku. Takto som nachystana zacat den. Vsetko ide aj lahsie,ked som so sebou spokojna a pacim sa sama sebe. A najma mm, uz len z lasky k nemu by som sa nespustila.. A kedze kojim, diety nehrozia,ale to neznamena,ze sa nemozem stravovat zdravo. Jednoducho je to cisto len o chceni.

zuzkat1
20. aug 2013

@seraa ja len k tym leginam🙂 nad ne len nieco pod zadok..kedze leginy sa radia medzi spodne pradlo...inak suhlasim🙂

rakywanda
20. aug 2013

😀 😀 😀 že aká diskusia 😀 😀 😀
tiež som bola na materskej, nemaľovala som sa ani predtým, ani vtedy a ani teraz, ale behať vo vyťahaných teplákoch a ogrckanom tričku s lángošom na hlave???? NIKDY !!!!!
Je pravda, že som sa v tom čase prestala voňavkovať aj krémovať tvár, pretože pri kontakte s dcérinou pokožkou sa mi chúďatko vždy vyhádzala - alergia. A bolo to dobre, lebo z muža konečne vyliezlo, že nemal veľmi rád umelé vône, že tá moja prirodzená je najlepšia.
Keď som išla s malou von vždy som sa nahodila pre svoj osobný dobrý pocit, že nie som šupa od šporáka. Babky naokolo /som z dediny/ sa čudovali, že či ideme do mesta doktorovi 😀
treba o seba troška dbať - to je pravda

zuzkat1
20. aug 2013

@mirage skus penovy make up ale BB krem hocakej znacky.

zuzkat1
20. aug 2013

@mirage a skus kvalitnejsi ruz..

mirage
20. aug 2013

@zuzkat1 Ja som to myslela inak, aj to, ze sa mi zmaze / a je jedno ci Shiseido, Clinique ci Dermacol/, ale davat si ruz ked som sama doma s detmi 😒

zuzkat1
20. aug 2013

@mirage to si ani ja nedavam... Naco...ale mam kamosku ktora je aj doma komplet nalicena aj sperky vsetko... ja doma max spirala...

mirage
20. aug 2013

@zuzkat1 Ale to je uz divne, nie?

zuzkat1
20. aug 2013

@mirage Ano aj mne je to divne. Tam kedykolvek dojces ona nalicena,sperky a teplaky-sice nie vytahane ale aj tak to k sebe nejde. Moj muz keby sa doma malujem tak by bol oduty,to ze ked idem von na to si zvykol a ked mam lak tak furt ze mi prsty odreze,ze otras,neznasa to🙂 mala som aj pokus ze aspon rifle a pekne tricko doma a tyzden mi nadaval ze co sa neobleciem pohodlne. Inak on aj herecky aj vonku zeny si vsima take prirodzene.

mirage
20. aug 2013

@zuzkat1 Presne viem, aky typ zeny to je. Nic pre mna 🙂

dejnas
20. aug 2013

@vejula veji, ty si prirodzene krásna žena, a fakt ti veľa netreba.... 🙂
čo sa týka kg - ani ja už nikdy nebudem mať späť svoju postavu a to som mala po ukončení VŠ 43kg 😝 s tým som zmierená úplne, "hranicu" mám nastavenú rozumne....

súhlasím s tým, že ak sú deti choré a pod., žiadna dobrá matka nemá to srdce odchádzať od nich v takom stave k voľnočasovým aktivitám; takisto prsia po kojení majú "nárok" byť, také aké sú... a je prirodzené, že žena už nebude vyzerať úplne rovnako dokonale (až na pár výnimiek) ako keď bola slobodná a bezdetná 😉

ale nesúhlasím s tým, že chlap chce mať doma maminu.... maminu už predsa jednu má a my by sme mali byť okrem matiek (nie jeho - ale našich spoločných detí) aj manželky, partnerky...

moja svokra vyzerá na svoj vek úplne fantasticky a ja sa musím priznať, že práve jej vzhľad ma nakopol k tomu, aby som nepoľavila.... bola som síce len možno cca 2 - 3 týždne po druhom pôrode a podľa všeobecnej verejnej mienky - som mala úplné právo vyzerať, ako som vyzerala 😀, ale keď sme si vyšli s manželom a svokrou na spoločnú prechádzku s detičkami, zrazu som si uvedomila, že vyzerám omnoho horšie ako moja o 20 rokov staršia svokra... a veru nebolo to najpríjemnejšie poznanie, ale aj vďaka tomu som sa hneď pustila do nápravy 😉

moonlight1210
20. aug 2013

@mirage to je obvykle ten prvy krok k pustnutiu - ta certovska otazka: naco ? Ved som cely den pri detoch.
Nepodavat sa tej mrske. 🙂

To mas ako s tym, ze umyjem riady az rano uz sa mi nechce. A na just susedov uprostred noci vytopi, ty ich prichylis do kuchyne a citis sa trapne, ze dres plny zachnutych riadov. Popripade niektore potvory uz pocinaju zradcovsky nasmradat.
Neupravis tvar a na just pride opisovat vodu mlady fesny zastupca a ty mastna plet, slama na hlave a zvyraznene vsetky prve vrasky od nevyspatia. A si povies, zeby bolo fajn, aby ta videl ako zenu nie iba ako zasluzilu matku (lebo komu aj iba pohladom vysloveny kompliment od opacneho pohlavia nepadne dobre, ruku hore). No ale co uz.

Jasne, su to prkotiny. Ale clovek si tak povie, ked sa citi mierne v rozpakoch ci sa tvarit, ze "no a co, moja vec" alebo sa hanbit - no nemohla som tu pohodlnost prekonat? Co by mi zilu utrhlo? Vsak by mi to tak vela casu nezabralo.

zuzkat1
20. aug 2013

@mirage je to moja naj kamoska,ale toto ani ja nechapem...

zuzkat1
20. aug 2013

@moonlight1210 ja si myslim ze aj plet si musi oddychnut... A kedy ak nie vtedy ked sme doma?