icon

Pri hádke som prisahala na život svojej dcéry

18. sep 2021

...a nesplnila som to. Teraz ma to veľmi trápi. Ubezpečte ma prosím, že sú to len prázdne slová a nič sa nemôže stať..
Ja som to v tej chvíli myslela smrteľne vážne, až teraz si uvedomujem, aké som použila silné slová. Celý život som počúvala, že sa take slová nesmú používať.
Komentáre, že je to trápna téma si prosím odpustite a ak nemáte k tomu čo povedať, ignorujte a čítajte ďalej. Ja to myslím vážne, mam zo seba otrasný pocit.
Ďakujem

viestta
Odpoveď bola odstránená
dzulli1980
18. sep 2021

Neviem, prečo ľudia robia takéto "silné" gestá, že prisahajú na život svojej matky, dieťaťa atď. ... psychika, podvedomie pracuje, zakaždým, keď bude mať dcéra nejaký zdravotný resp. iný problém, sa Ti to v mysli vynorí, že je to preto, lebo si "krivo prisahala"... s tým už neurobíš nič, hádam máš aspoň poučenie do budúcna.

autor
18. sep 2021

@viestta Ďakujem. Neviem prečo som čakala niečo vtipné od Teba hihi. Áno budem vedieť.
@dzulli1980
Určite mám ponaučenie, ľutujem to.

aurorastone
18. sep 2021

Realne sa nemusíš báť ze by to fungovalo ako nejaká "zla kliatba" skôr je to len o psychike z tvojej strany ako napísala @dzulli1980 a presne zabudni a nemysli už na to 🙂

autor
18. sep 2021

@aurorastone Toto som potrebovala počuť. Hoci neverím na povery, ale predsa, keď ide o moje milované dieťa, nie je mi to jedno. Dobre, nebudem už na to myslieť. Ďakujem.

fineta
18. sep 2021

Podstatné je, že si uvedomuješ túto chybu a úprimne ľutuješ. Tiež si len z mäsa a kostí, stalo sa...

euka210
18. sep 2021

Ak si veriaca, vyspovedaj sa a urcite sa Ti ulavi.

lija22
18. sep 2021

a nemozes to este splnit? alebos danou osobou to prediskutovat, ze takto toneurobis ale urobis to takto a teda prisaha plati, len pozmenena 😆
inac by som sa s tym nezapodievala a v duchu povedala dcerke, ze joj dievcatko tvoja mama sprosta takuto sprostost vyriekla. berem spat. jasne, ze som to nemyslela vazne..
( ja na rodove kluatby verim, mam skusenost, nebudem sa tu rozpisovat ale taketo veci musia mat za sebou velku "silu" aby sa udiali)

autor
18. sep 2021

@lija22 no mám na to 45 min, ...
Zbaliť seba, dcéru odísť navždy preč. Pozmeniť to môžem. Odchod odkladám na neskôr. V duchu som si už vynadala dostatočne.

lindusss2016
18. sep 2021

Nuz... chapem, hadka, emocie, ale opytaj sa samej seba, ako vyzera tvoj vztah? Italiano? Asi ano... A preco? Lebo pouzivas pri hadkach silne slova... Keby sa ludia naucili medzi sebou hadat s uctou a trosku by rozmyslali, tak by urcite rozvodovost vyrazne klesla... Nauc sa riesit problemy s pokojom, radsej si nechaj cas, premysli si to a ortieli nestrielaj jak samopal... Dcere sa nic nestane, ale ty na svojej vybusnosti zapracuj.

miadi
19. sep 2021

Nic sa jej nestane to je len taka povera. Ludia verili aj ze zem je rovna a slnko sa toci okolo zeme.. realny problem je vztah v ktorom sa vyhrazas ze odides.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
evinka400
19. sep 2021

Poprosiť Boha o odpustenie, pomodliť sa a odvolať čo si povedala na dcéru. Nebudem písať, je to len povera, nič sa nedeje, nič sa nestane...To že ťa to trápi znamená, že niekde v hĺbke cítiš, že aj slová majú svoju moc.

sasesoe
19. sep 2021

Prisahala su, ze odides od manzela ci frajera a rozhodla si sa odist, ci odist neskor? Lebo tam by som sa zamyslala viac nad dovodom zmeny rozhodnutia. Ci to bola len hadka, horuve slova, sposob akym ublizit...? Tu sa zamysli nad pricinou problemu. Je normalne mat ony nazor/ hadat sa, ale to neznamena, ze musime toho druheho citovo ranit.

Co sa tyka dcery, tam odporucam zehnat jej/ priat jej dobre. Neviem, ci si veriaca, ale aj ked nie, tak vyslovuj o nej pozitivne/ pekne veci, dakuj nahlas za nu, za jej zivot, za to aka je. Nepodmienuj to nicim, neslubuj nic. Len hovor pravdu.

macekovam
21. sep 2021

a co si prisahala? ved mozno si len slaba a chcela si si dodat odvahu a silu.. vies ze to nedokazes a tak si asi vypustila z ust toto aby si to uz konecne urobila.. a zasa nic... boli to prazdne slova bez cinov bez naplnenia.. len si si ublizila... do buducna bud viac odvahy alebo netrep.