icon

Priateľ a alkohol

zdenus35
2. okt 2016

Ahojte. Neviem čo robiť, som úplne zúfalá. Priateľ pije ja sama a tehotná nemám kam ísť

tinapa
2. okt 2016

@zdenus35 A priateľ pracuje? Vieš, spustila si lavínu otázok a chápem, že ti to je nepríjemné, ale chceš poradiť a rada- teda moja rada znie: ak sa s nimi nedá rozprávať a nechcú to riešiť- svoj problém s pitím, či pijú raz za týždeň, či za deň- pre sv. dobro, dobro sv. dieťatka odíď, kde bude lepšie...nik nehovorí, že v kríz. centre musíš ostať dlho, záleží len a len na tebe.

obsadenemeno
2. okt 2016

@zdenus35 no tak potom chod niekam teda....
dalsia z tych, co neda sa, bojim sa, co ked, chcem ale aj nechcem..... no moja, taku pilulku co mu zamiesas do piva a zrazu mu alkohol prestane chutit ti my tu na koniku veru nedame

tinapa
2. okt 2016

@zdenus35 Je super, že to riešiš, len efektívne treba..

zdenus35
autor
2. okt 2016

@tinapa áno pracuje

zdenus35
autor
2. okt 2016

@tinapa ja viem mate pravdu mala by som odísť skúsim to od zajtra niekde riešiť

zdenus35
autor
2. okt 2016

@tinapa otec je už stratený úplne si prepil rozum s nim sa nedá prehovoriť

tinapa
2. okt 2016

@zdenus35 Urob to pre seba, zaslúžiš si to.

zdenus35
autor
2. okt 2016

@vydrnik ja viem a ďakujem

obsadenemeno
2. okt 2016

@zdenus35 tak si predstav svojho priatela o takych 10 rokov.... bude ako tvoj otec. Preco sa neodstahujete teda? Aspon ho nebude tvoj otec vynukovat....a ked pracuje, tak snad na maly byt v prenajme mate......

a potom ze zeny si nehladaju typ ako otec...... 🙄

zdenus35
autor
2. okt 2016

@tinapa už mám za sebou v živote veľa kopancov a čim ďalej tým silnejších

tinapa
2. okt 2016

@zdenus35 To je mi ľúto, fakt...s tv. otcom. Práve preto, že vieš ako to môže s alkoholom dopadnúť, apeluj na priateľa...daj mu príklad tv. otca..takto chceš dopadnúť aj ty?

obsadenemeno
2. okt 2016

@zdenus35 kopance boli a poucila si sa?

zdenus35
autor
2. okt 2016

@obsadenemeno veď chceli sme sa odsťahovať už moc krát ale otec by tu do týždňa umrel a akurát co tento mesiac sme dali prepísať nás dom aj polku na mňa

zdenus35
autor
2. okt 2016

@obsadenemeno a co s toho?

tinapa
2. okt 2016

@zdenus35 Navštív psychológa, psychologičku...potrebuješ to ako soľ!!!

obsadenemeno
2. okt 2016

@zdenus35 co z coho?

vorkola
2. okt 2016

no toto ja velmi dobre poznam.priatela posli do prdele,pretoze alkohol,je asi prenho drahsi, jak ty sama.Ked teda porovnavam,skor by asi bol lepsi otec.,ked hovoris ,ze dokonca bol s vami 3 mi na materskej,To znamena ze matka pracovala,teda dalo sa nanho spolahnut,.Mozno ,ked bude sam nebude tak pit.ja by som tvojho priatela aspon za cas poslala prec, mozno vtedy si uvedomi,koho stratil,.A ked by ti bolo strasne zle aj pri otcovi, tak krizove centrum.Tam ti zacas pomozu.Chces sa na smrt utrapit, anedaj BOh potratit,ked uz sa ti podarilo otehotniet?.Ja by som na prvom mieste bojovala za dieta ,aby sa v pokoji vyvyjalo.Ale pri tych dvoch opilcoch to nebude dobre.Potom smer krizove centrum

zdenus35
autor
2. okt 2016

@tinapa to mu vravím stále že je taký istý radšej sa zoberie a ide preč na hodinu keď mu dohovaram

zdenus35
autor
2. okt 2016

@vorkola nie otec bol na materskej ale priateľ aj mi doopatroval mamu

zdenus35
autor
2. okt 2016

@vorkola to už nepotratim keď sa tak nestalo doteraz. Ja som jedináčik

zdenus35
autor
2. okt 2016

@tinapa a co mi ten pomôže?

zdenus35
autor
2. okt 2016

@vorkola veru sa trápim až moc niekedy plačem aj pol dňa. Bábätko sa zatiaľ vyvíja dobre

obsadenemeno
2. okt 2016

@zdenus35 co bolo, aky bol ten priatel ti teraz nepomoze. Staral sa o deti, doopatroval ti mamu. No a? Teraz chlasce a ked mu dohovaras, pozbiera sa a ide prec. Tak mi vysvetli ako ti to pomoze v terajsej situacii. Fakt. Vysvetli mi to.

zdenus35
autor
2. okt 2016

@obsadenemeno ako co?

tinapa
2. okt 2016

@zdenus35 Chceš povedať, že tv. otec leží niekde polomŕtvy, položivý a vy okolo neho skáčete? Že sa nedokáže už o seba postarať? Nie je možnosť potom do niekam umiestniť, do ústavu, kde sa o neho postarajú? Ako prepáč, je to kruté, ale čo sa dá robiť, že?? Niekedy to inak nejde...poznám rodinu z môjho okolia, ktorí takto museli umiestniť mamu do ústavu., lebo sa s ňou nedalo vyjsť..

zdenus35
autor
2. okt 2016

@obsadenemeno no nijako čo už

obsadenemeno
2. okt 2016

@zdenus35 no za ako to, ze kedysi davno bol ok. AKO TI TO, ZE KEDYSI SA STARAL O DETI A DOOPATROVAL TI MAMU POMOZE V TERAJSEJ SITUACII.

No nijako, co uz????? Tak potom nechapem, co tu riesis.

tinapa
2. okt 2016

@zdenus35 Pomôže ti vidieť veci z iného uhla pohľadu..

zdenus35
autor
2. okt 2016

@tinapa presne tak polomrtvi keď je opitý áno mal by ísť do ústavu lenže keď vytriezvi je veľmi múdri a odtiaľ by ušiel

zdenus35
autor
2. okt 2016

@obsadenemeno no nijako