Priateľ a alkohol
Ahojte. Neviem čo robiť, som úplne zúfalá. Priateľ pije ja sama a tehotná nemám kam ísť
@obsadenemeno veru
@zdenus35 aj ked je zena vo vyssom tt moze dieta potratit,moze mat predcasny porod,Tvoja situacia doma nieje dobra,pytas rady a dalej nemam slov,vyries si to podla svojho rozumu,ale aby sa nestalo ze o par dni alebo tyzdnou budes vyplakavat ze si prisla o babo plac,stres,babatku nepomoze,
@zdenus35 prečo si myslíš, že máš právo do takého prostredia priviesť bábätko? Lebo ti fungujú vajecniky a hľadala si klasicky-aký otec, taký partner? Nemáš právo ničiť decky život! Nevymyslaj že nemáš kam ísť! Tvoje dieťa nemá na výber, ty ano! Hľadaj kamarátky, spolužiačky, sesternice..... Nájde sa niekto kto poskytne podnájom v izbe, len hľadaj a tiež situáciu. Urobila si doteraz samé somariny, vraj "dúfala som, že sa zmení....." Kde žiješ? Teraz sa staraj o dieťa. Nepriprav mu mizerné dectvo. Čo z neho potom bude? Ďalší ozran, ak tam ostanes. A niektorej z nás možno zabije dieťa keď bude ozrate šoférovať, keď vyrastie. Diky moc......si uvedom, že nenesies zodpovednosť len za seba!
@vydrnik ja som to uz tiez vzdala..... nechapem co vlastne cakala ze tu vyriesi..... neda sa.....neda sa a neda sa. Ta co uz, ked sa neda. Hlavne ze ma polku domu na seba napisanu. Juj, to bude sveta zit, s dvoma ozranmi....
@zdenus35 za mna zijes v rodicovskom dome, cize ten dom nie je priatela, nema nan ziadny narok, cize vykopnut ho mozes kade lahsie, ak ti ho bude luto alebo nieco podobne, tak problem je v tvojej hlave a v tebe, ze sa nevies zbavit takeho cloveka a s otcom sa tiez da nieco poriiesit protialkoholicke atd...v specialnych pripadoch nepotrebujes suhlasy dotycneho a podobne len to treba popozerat na nete, poriesit... a uz mas dvoch alkoholikov z domu, sorry, ale priatel ci otec, rodina nerodina, v takych pripadoch z ceresne dolu, to nie je prostredie pre zdravy vyvin dietata a je len tebe ci chces fnukat ako sa veci nedaju alebo s tym nieco spravis...mozes si precitat tu na mk x tem na podobne pripady..mozes napisat na poradnu alexis, len je potrebne nieco s tym robit...
@zdenus35 pockaj, nerozumiem... pises, ze priatel pije... clovek si pod tym predstavi, ze min kazdy druhy den... a potom napises, ze pije raz za mesiac...tak ako teda pije? A koolko pije? Jedno dve piva, ci do nemoty? Volako mi to nesedi
Nechapem preco by mala ona odchadzat z domu ked je jej ( teda aspon polka ) a priatela tam necha kludne byvat ? Ved nema ziadny narok na ten byt ci dom. Ked si nada povedat tak by som ho vykopla z domu ze by ani smrad po nom nezostal. A riesila by som uz len jedneho opilca a nie dvoch.
Chapem ze je to otec dietata ale ja by som s alkoholikom nedokazala a nechcela zit za nic na svete.Ked nechce prestat pit vyhod ho !
Pories otca a staraj sa o svoje dietatko.
@fadama ale napisala ze pije raz za mesiac priatel...tak potom neviem, ci je alkoholik ci nie je... a nerozumiem tym padom nicomu... co slovo, to inak vypada problem...
@katka253111 to sa my nechce verit ze iba raz za mesiac ked vravi ze otec ho stale ponuka tak neviem ako to vlastne je mozno ze ho uz zacala obhajovat ked ju kazdy hned posielal do krizoveho centra napriek tomu ze vlastni pol bytu ( domu ).
@fadama toto napisala... ale pije tak raz za mesiac a keď bol už sám na materskej s troma deťmi verím že tu zodpovednosť úplne nestratil...
@fadama ani ja neviem...ale evidentne to riesit nechce...a este ked napisala k potratu ze by to bolo mozno lepsie...tak skoda sa asi aj vyjadrovat 😕😕😕
@fadama keby hned napisala za vlastni pol domu vsetky by hej poradili inac,tak potom jedine priatel z domu a nieco vyriesit z otcom,vzdala som to jej cokolvek poradit ked napisala ze radsej by potratila,zrejme nema urovnane co vlastne chce,ci zit z nekym co pije?ale radsej ostat sama z dietatom,
Super...neboj, pride babo a on sa zmeny. Z tohto chuja sa stane este vacsi...ale v pohode. Ste rodina. A naco ho vykopnut? Ved ti pomaha...tak do hrobu akurat....ale nevadi. To zvladnes...a my ostatne slobodne zeny a matky dievcat ti podakujeme ze o "niemanda" menej.
Dievčatá, žienky- zakladateľka je zrejme tak psychicky na tom zle, že píše ako píše..ja to chápem. Ale urobila prvý krok- napísala sem a chce radu. Poradili sme..najprv do krízového centra- logicky, veď musí preč z nezdravého prostredia. Karta sa obrátila, keď napísala, že ten dom je spolky jej..to je úplne iná situácia. Ak je to teda tak...
Nám sa to ľahko povie, rieši na diaľku, že áno.. Ale postup je jasný- priateľ preč z domu, keď nechce prestať piť, a aj keď sľúbi, aj tak by som ho poslala preč s tým, nech si nájde niečo vlastné- bývanie a nech jej dokáže, že to myslí vážne... A potom je tu otec, ktorí patrí do nejakého zariadenia, keď píše, že si prepil rozum, asi múdry nebude...alebo keď je polka domu jeho, nech si na jeho polke robí, čo chce...on sa spolieha na ňu, že sa postará o neho. Za normálnych okolností určite áno, ale takto ho musí buď na protialkololické dotiahnúť, alebo nechať padnúť na samé dno, aby si uvedomil, čo robí.
Zdenka musí byť tvrdá, nekompromisná.. Ani ja taká nie som, ale keby išlo do tuhého a bolo by v tom ešte aj dieťa, len tak by sa za opilcami zaprášilo. Otec, neotec..tu končí každá sranda.
@zdenus35 bolo by lepšie povedať otcovi že nech prepíše celý dom na teba,ak by sa niečo stalo,utekať nemáš kam,ked bývate v dome,zrejme bude o niečo viac miesta ako keby ste mali bývať v malom byte...
píšeš že priateľ pije raz do mesiaca? alebo stále? s ním by som veru neostala,alkohol bude vždy neovládateľný a je jedno v akom časovom rozpätí,nakoniec sa budeš starť o dvoch ožranov a zbierať zvratky a tvoje dieťa sa na to bude pozerať...
Tak ten prepis polky domu je na strane 2.
Písala, že to ide riešiť, tak snáď jej trocha podpory psychickej treba a nie kydať a pridávať ešte viac do ohňa. Každý môže napísať, čo chce, ale uvedomte si, že slová niekedy sú horšie ako fyzické týranie...v prvom rade psychológ, psychiater pre ňu..aby sa psychicky pozbierala.

@zdenus35 no tak tebe nie je pomoci. Neda sa, nijako, neviem, ked to, tak je to a ked nie to, tak je one......
Ty si asi od tatka vela mudrosti nepobrala, co?