icon

Priateľ a drogy

nattallka
12. nov 2015

Zdravim chcela by som vediet vas nazor na priatela pretoze sa bojim ze sa s neho stava fetak, chodime spolu dva roky ja mam 22 on 30 , je totalny abstinet nenavidi alkohol v akej kolvek podobe cize ani pivo ani tvrde . Ale od tohto leta sa rozhodol ze skusi tazke drogy pretoze vyrukoval z teoriou ze nechce na smrtelnej posteli lutovat ze neskusil . Ale zrazu zo skusania presiel na to ze uz ziadne dovolenky nepotrebuje ze si zoberie par dni volna na lsd trip . Na diskoteky nechodil nikdy lebo sa tam nudi ale zrazu chce raz mesacne chodit lebo si da s kamosom extazu a ze sa bavi , tieto dve drogy ospevuje vyslovene sa tesi na posledneho v mesiaci aby mohol ist na diskoteku s kamosom .Ma zbierku pravidiel brania drog pride mi to scestne ze sa tak moze clovek na nieco take ako drogy tesit . Bojim sa o neho kedze takych uz bolo co hovorilo ze to maju pod kontrolou a nemaju .S pozdravom natalka

michal3691
12. nov 2015

@zenitka .Psychicky zdravý človek určite nebude dobrovoľne brať drogy! mysli na to ked si pojdes vypit 😀

@stary_ujco frajerka ma aj tak kramy cize je to jedno 🙂

mircalla
12. nov 2015

@tajka1986 konecne normalny prispevok....fakt konecna

zenitka
12. nov 2015

@michal3691 vies co si vedľa ,nepijem ,nefajčim...mam rodinu,deti,manžela a to mi vynahradí tieto nezdravé neresti.V živote sa da najst radosť aj v iných veciach,žiaľ ty si asi na to neprišiel a nevies o co prichádzaš

stary_ujco
12. nov 2015

Sakra, uz vyse hodinu cakam, kedy si baba vymeni tampon a dojde sem napisat co ona na to.
Len premyslam, ci jej pan dokonaly nahodou neodniesol na pivo aj router...

vejula
12. nov 2015

@stary_ujco 😀 kukni zatial tu, snad ti lepšie ubehne čas http://shroomer.cz/forum/ucp.php?mode=login

courage
13. nov 2015

Ludia ktori si prilezitostne vypiju alkohol alebo zafajcia cigaretu a odsudzuju cloveka o ktorom je rec na tomto fore su pokrytci. Lebo alkohol, ale aj cigarety su DROGY akceptovane systemom. Dokonca alkohol je nazyvany spinavou drogou, lebo reaguje na viac receptorov v mozgu naraz. Nehovoriac, ze sposobuje fyzicku zavislost a nebudem pokracovat co dalej. A decht z cigariet obsahuje mnozstvo karcinogenov. Su proste ludia, ktori si vypiju prilezitostne, lebo maju nato zamienku (oslava, relax a pod) a su ludia, ktori nie su spokojni so svojim zivotom a jediny druh radosti nachadzaju v alkohole. A takto je to aj v inych drogach. Zalezi na cloveku, ci si urobi nejaky pravidelny navyk a ci ho tento navyk rekreacne pobavi, alebo ho osobnostne nici. To ake tu podaktori ludia davaju prispevky poukazuje, ako malo informacii maju o danej problematike. Ale mna to ani neprekvapuje, lebo my slovaci sme este dost mentalne pozadu. CLOVEK SI ODOVODNUJE DOVOD DOVODOM KTORY MU NAJVIAC VYHOVUJE. A pritom vieme o zivote asi tolko, ako pes ktory pozera na mesiac.

stary_ujco
13. nov 2015

Mladý pan da vrátil z piva a považoval o jednej ráno za super nápad, vytvoriť si ďalší nick? Alebo aký mala pani courage dôvod, si zriadiť účet na webe o deťoch a začať hneď kazatelsky prispievať do diskusie o drogách?
Ale inak s tým psom je to pravda. Len dotyčný si myslí, že zavyjanim na mesiac sa dozvie viac, resp tvrdí ze vďaka tomu vie viac...

janage
13. nov 2015

@nattallka Odpovedám Tebe lebo ty si sa pýtala.
1. Tvoj priateľ je presvedčený, že to čo robí je OK a tí, ktorí to nezažili nemajú právo radiť. To, že ty mu dáš prečítať nejakú diskusiu na veci NIČ nezmení - on už sa rozhodol
2. porovnáva užívanie drog s pitím alkoholu aj keď si písala, že nepije- nemá teda skúsenosti s alkoholom ako sa môže k tomu vyjadrovať - podľa jeho vlastného merítka 😉
3. Je úplne jedno či drogy, či pitie či cigarety, či husacie hody či čo ak by sa konzumáciou onej látky dostal do stavu, že by si musel brať raz mesačne dovolenku tiež by ti tu radili pomýšľať na odchod
4. Ty si nemyslíš, že to je v poriadku a vadí Ti to - predpokladám, že priateľ pôsobí ako inteligentný, úspešný, atraktívny a neustále argumentuje, že on to má naštudované a pod kontrolou - opakujem jeho nepresvedčíš, ani ty ani my ani nikto - tak už sa len ty rozhodni či chceš takto ďalej
5. Ak by mne priateľ povedal, že nechce deti a ja by som vedela, že chcem - poďakovala by som za úprimnosť a pobrala sa....
6. pred nejakým časom išiel na ČT 2 tuším dokument o experimentovaní s LSD v Čechách za socíku - psychiatri, lekári, pacienti, umelci po rokoch hovorili o svojich zážitkoch to by som Ti veľmi odporúčala pozrieť - môj názor z toho bol, že drogy sú nevyspytateľné a ak porovnávame s alkoholom jeden pohár vína nikdy neprivodí taký stav ako jedna dávka LSD

katy31
13. nov 2015

@michal3691 to si naozaj slabý, ak sa nedokážeš baviť, alebo prežívať za triezvej hlavy a potrebuješ na to nejaké stimuly.. Tak ako taký slaboch, ako ty, môže zvládnuť závislosť? Skôr, či neskôr Ťa to zhltne.... Prídeš mi celkom inteligentný, tak pozor, aby Ti tie posledné zdravé bunky nezhltli tvoje "zážitky". Držím palce, ale ako sa vraví, kto chce kam.... pomôže si sám..... Úprimne ľúto mi je tvojej priateľky.... láska, neláska, život trvá roky a ja na jej mieste nestrácam čas so slabochom, ako si ty.... To radšej ten Egypt, ako míňať peniaze na LSD alebo extázu na nejakej disco párty...

courage
13. nov 2015

@stary_ujco Som rad, ze na moj prispevok zareagoval niekto inteligentny. A kebyze som na tvojom mieste, tiez by mi logicky vychadzalo, ze to bude jedna a ta ista osoba. Ale mozem ta uistit, ze nie je. Lebo potom, by to bolo len o nahanani ega. A toto forum je predsa o nazore ludi, nie jednotlivca. A co sa tyka vyjadrenia citujem "zavyjanim na mesiac sa dozviem viac, resp tvrdím ze vďaka tomu viem viac". Odpoviem jednoducho: stary_ujco nikdy nebudes lepsi ale ani horsi odomna. Ja si osobne myslim, ze ucelom kazdeho vedomia, je ovplyvnit danu realitu. Lebo aky zmysel by mala realita bez existencie niecoho, co moze vedome ovplyvnovat sled udalosti. Ale to som uz odbocil od temy 😉

nattallka
autor
13. nov 2015

zdravim , priatel mi dal precitat rozne studie , dokumenty o tom s tym rizikom ze by som to chcela aj ja stale mi opakoval po 25ke veku , uz to tak tragicky neberiem uvidime v buducnosti ale zatial mi odpovede stacia .

katy31
13. nov 2015

@nattallka že tragicky neberiem... ten tvoj priateľ je tragédia sama o sebe... ale niekto sa nepoučí, kým sám nepadne na ústa... už to, že si sem napísala je znak, že si z toho nešťastná.. prečo pred sebou zakrývaš niečo, čo Ti v skutočnosti vadí.... kde je tvoja hrdosť a kde sú tvoje životné hodnoty.... si ešte mladá, raz budeš chcieť mať rodinu.. a rodinu poznačenú drogami? Láska je slepá, ale mladá dáma, hrdosť treba mať.. tak sa riaď sama sebou... a nie vymetenými pravdami o LSD a extáze..... 😠

nattallka
autor
13. nov 2015

@katy31 pozri mala som rec z priatelom nahadzal mi na telefon dokumenty a studie co som si mala pozriet , priatel je zodpovedny , ma vysoku skolu a vyjadruje sa tak ze na to musi byt uvedomelost aby clovek drogy mohol kontrolovane brat . Neuvedomely clovek nevie kontrolovane jest a potom je tucny . Defakto v holandsku su tie drogy povolene. Cesko ma povolenu travu , my nie o com to vypoveda ? Asi len o tom ze sme neuvedomely ja som do vcera ani nevedela ako sa to berie predstavila som si nejake injekcie a podobne ale tak to nieje . A sak riadim sa sama sebou len som potrebovala nazor ale na zlom mieste som sa pytala tu o tom nik nic nevie a odsudzuje to a nepozna. Mam ho rada doprajem mu ak budem mat ja pocit ze to uz nema pod kontrolou tak sa zariadim inak .

katy31
13. nov 2015

@nattallka tak VS mám aj ja a aj dosť skúsenosti s tými, ktorým tieto svinstvá poškodili.. Aj taká obyčajná "tráva", je spúšťač rôznych psychóz... ktoré sa Ti nemusia prejaviť hneď, ale o pár rokov. Skús sa poradiť s nejakým psychiatrom, čo Ti povie, koľko pacientov u ňho skončilo práve po skúšaní takýchto vecí.... A stačí málo a tieto ochorenia sa spustia v mozgu... a nezabrániš tomu... A vieš čo by mňa ako ženu najviac ranilo? to, že svojho priateľa poprosím, aby to nerobil, lebo mám o tom pochyby a on miesto toho, aby povedal, áno láska, dobre, nechám to, lebo vidím, že ti na mne záleží, hľadá všetky možné ospravedlnenia pre to, prečo áno.... už kvôli tebe toho mal nechať..... Ale on sa ešte alibisticky tvári, aký je múdry a vzdelaný a aký má nad tým prehľad... Prejdi si pár príkladov, akých vzdelaných a múdrych ľudí už táto pliaga pohltila a potom hovor.... a dovolím si oponovať... nie je múdry... keď sa zabáva týmto spôsobom... pre mňa je a aj ostane hlupákom.... a navyše egoistom... pretože do toho ťahá aj Teba....

courage
13. nov 2015

@katy31 ja chapem, ze to co pises je kolektivne spravne, aspon tu na Slovensku. Ale to neznamena, ze to co robi vacsina je pravda a nic len pravda. Ak je niekto uvedomely, tak nezacne ani fajcit, ani pit alkohol. A ked to nahodou urobi, tak ho teraz mame ukamenovat? Preco sa snazime ludom vnucovat svoje idealy. Kazdy ma predsa slobodnu volu a moralku. A my ich aj tak sudime. Kebyze zijeme na Jamajke a spojene narody schvalia legalizaciu marihuany, tak by si mala uplne iny nazor. Lebo by si mala do hlavy vstepovane uplne ine idealy. A to iste plati, kebyze zijes v nejakom moslimskom state, tak by si odsudzovala niekoho kto si da len poharik vina. Lebo je to alkohol a podla koranu je nemyslitelne, aby sa moslim opil 🙂 Je to vsetko diskutabilne.

katy31
13. nov 2015

@courage tu nejde o to, čo je kolektívne správne, ani o to, čo je vštepované tou ktorou kultúrou, tu ide o to, aký dopad to môže mať na zdravie človeka.... A porovnávať trávu, LSD a extázu s pohárom vína, alebo jednou cigaretou je trošku nezmysel.... Sú to všetko veci, ktoré môžu spôsobiť závislosť, dokonca závislosť spôsobuje aj čokoláda.... Takže nebavme sa o závislosti či nezávisloti, ale o škodlivých účinkoch na zdravie a organizmus človeka... no neviem, neviem, či by si chcel byť po takýchto pár zážitkoch po celý ostatný život schizofrenikom.... asi veľmi nie.... že? A na to stačí naozaj málo.. spúšťač a tou rozhodne drogy sú...

michal3691
13. nov 2015

@katy31 to, že svojho priateľa poprosím, aby to nerobil, lebo mám o tom pochyby a on miesto toho, aby povedal, áno láska, ??????? coze ? to akoze taky bezmozog ? ty povies a on povie ano laska ? tak aspon vieme kto je v tvojom vztahu na koni a kto si neveri na to gandhi povedal „Slepé poddanstvo z lásky je horšie ako poddanstvo vynútené bičom tyrana. Otrokovi násilia zostáva nádej, otrok lásky ju nemá.“ ja ti najdem dalsich par prikladov ktory brali a nic , napriklad bill gates , steve jobs a podobny.
vsetko ma svoje rizika aj vzduch ktory dychame aj Ecka ktore jeme a co teraz ? Racej sa kus pobavim ako zit doma a riesit ci toto mi o 50 rokov nevyvola schizu 🙂

katy31
13. nov 2015

@michal3691 no nie je slepá láska... to je láska.... akože to, že by si sa vzdal niečoho, čo partnerke vadí, považuješ za bezmozog? Nájdi si radšej príklady, ktorí brali a niečo..... Ty proste nepripustíš inú možnosť, len to, že ty máš pravdu.... to je také obmedzené a naozaj egoistické.... To je akože poďme sa hrať ruskú ruletu.. veď len jeden náboj je ostrý... bud alebo... Vieš o tom, že zariekaného chleba sa najviac naješ? Tak pozor na tie zvyšné bunky zdravého rozumu... držím Ti palce... 😉

michal3691
13. nov 2015

@katy31 hej laska je slepa tvoj sa tak urputne boji ze ostane sam pretoze zrejme nema skusenosti zo zenami a k tebe prisiel ani nevie jak tak sa trasie aby nebol konflikt a pri tvojich radikalnych nazoroch dokonca rozvod ta aj ked sa mu nejake veci nepaci tak s tebou suhlasi len aby bol klud takze tak . Hej povazujem lebo nakoniec jej bude vadit aj ze napriklad ze mam kamaratov zakaze , potom jej bude vadit ze som za pocitacom a zakaze a nakoniec nebudem robit nic bez povolenia do takehoto stavu sa nikdy nedostanem . No nemyslim si to je prave tou uvedomelostou samozrejme ked si da lsd nejaky tazky katolik nevzdelany ten sa zblaznit moze pretoze si bude mysliet ze ma vizie . Poznam pripad ze jeden co si to dal si myslel ze je krystal a rozbil sa a mal nasledky ale ten bol blb uz pred tym nez si to dal . Ja som zvazoval rizika a riziko som posudil ako nizke.Pravda je taka ze viac sa obavam zavyslosti ako toho zeby som bol schizofrenik 🙂 Ty davas take priklady ako ked povies niekomu ze ked sa s niekym vyspi nezavezne bez svadby hned dostane hiv tak mi to pripada .

ishkaa
13. nov 2015

:D naco mu preboha este stale pisete svoje nazory? evidentne jeho a uz ani jeho natalku nezaujimaju, maju svoju pravdu...casom zistia 🙂 alebo dufajme ze aspon ona

katy31
13. nov 2015

@michal3691 nič v zlom, ale po tomto príspevku poslednom tvojom aj mne prídeš ako ten blb - kryštál.. čo sa chcel rozbiť... 😀 a zjavne k tomu nemáš ďaleko.... vraj črepiny prinášajú šťastie.... ale ty mi ako šťastný neprídeš.... Ale Tvoj život.. tak sa rozbíjaj, kde chceš a ako chceš... len to Tvoje dievča si zaslúži čosi lepšie, nie obmedzenca, ako ty.... čo sa oháňa jedine tým, aký je múdry.... ešte si zabudol napísať, že si aj krásny... 😀 😀

courage
13. nov 2015

@katy31 schizofrenik je choroba dedicna. Dokonca studie ukazuju, ze pre schizofrenika je fajcenie mariuhany prospesne. Cigarety su karcinogenne. Alkohol sposobuje, ze tvorba neuronov sa eliminuje a to ma za nasledok alzheimerovu chorobu. Ale ked si das raz za cas cigaretu, alebo alkohol je to kvazi v poriadku. A ludia si mylne myslia, ze ked si niekto da lahku drogu, ze bude zavisly a uskodi mu to viac ako cigareta, alebo alkohol. Ale opak je pravdou. Zalezi na genetickej predispozicie jednotlivca, ci ma tendenciu k zavislosti k danej droge. Ano zavislost je podmienena aj v nasich genoch. Nehovoriac o tom v akom prostredi clovek posobi. Napriklad v Japonsku je 40 percent ludi alergickych na alkohol a vo Francuzsku len 7 percent. Nerobme tu chybu, ze sa spoliehame na nazor kolektivu. Skusme si najst aj svoj nazor a neist v kuse s davom, lebo je to jednoduchsie.

katy31
13. nov 2015

@courage dedíš ale 8 kolien, a predispozície má každý z nás..... 😉

michal3691
13. nov 2015

@katy31 lepsi latentny alkoholik ktory je v hlave nestastny , pretoze ju bude musiet na slovo pocuvat lebo ju " lubi " no neviem ci by jej taky vyhovoval , je to jej volba co robi 🙂 kazdy ma moznost volby ty si myslis ze mas patent na rozum , ja na rozdiel od teba mam nazor a vyhovuje mi to co robim a ako sa k tomu ona postavi je jej volba .Pre teba je kazdy blb kto nezije ako ty 🙂

dedíš ale 8 kolien, a predispozície má každý z nás..... ty sa fest musis bat cokolvek zjest co ked to vyvola nejaku rakovinku alebo nejaku schizu ,boze chran este drogy brat aby sa pravdepodobnost vyvolania zvysila 🙂 ale tak podla tvojej teorie som na tom celkom dobre lebo uz by som sa mal triast v kute a mumlat 🙂

zenitka
13. nov 2015

Tato téma nie je reálna,neexistuje natalka,Michal a neviem kto,príliš vela nickov,zaregistrovaných teraz bez inzerátov a hodnotení ......clovek ktory by to bral by to takto verejne nerozoberal a nemyslím ze aj nejaká ženská by to sem vešala cudzím ľudom na nos...- a za rady a postrehy nakoniec aj ona by prišla na to je celkom fajn a začne aj ona s tym...cele trápne a smiešne niekto sa nudí a vymýšľa aby bol zaujímavý.chod uz radsej do prace alebo vyčisti koberec...to bude prospešnejšie .chory clovek

sardinka335
13. nov 2015

@courage blbost čo tu trepeš s Alzhaimerom...naša babka za svoj zivot nevypila ani jedno pivo a ma Ačko...pri Alzhaimerovi zanikaju mozgove bunky uplne inym sposobom ako pri alkoholizme.

katy31
13. nov 2015

@michal3691 no mumleš tu dosť a aj dosť od veci..... ale v pohode... vieme, prečo máš zamumlenú hlavu... tak Pán Boh s Tebou a zlé preč.... 😉

michal3691
13. nov 2015

@katy31 ty veris dogmam ktore su nemenne tazko takemu fixovanemu cloveku hovorit nieco ine .

courage
13. nov 2015

@sardinka335 blbost je, ze to zamietas. Lebo to ze niekto dostane Alzhaimera neznamena, ze musi len pit. ma to vela dosledkov. Niekto moze fajcit cely zivot a nedostane rakovinu pluc, lebo je viac rezistentny a niekomu staci malo. Kazdy sme inak nachylni na vsetko okolo nas. A ked pisem blbost, tak potom vedci z Francuzska, su asi blbi a ty mas pravdu.

sardinka335
13. nov 2015

@courage ja nepišem ze vedci z Fr. su blbci.....miešaš hrušky z jablkami...ja nič nezamietam len tvrdim ze ALzheimer ma iny mechanizmus vzniku ako alkoholická demencia - finalne štadium etylizmu.

Tak ešte raz Alzhaimerova demencia vznika zánikom nervových buniek sposobeným chorobne zmenenou bilekovinou, ktorá sa ukladá v mozgu tzv. seniných plakoch.V bunkách sa zase narušia iné stavebné súčasti, ktoré potom vytvárajú zhluky chorobne metabolizovanej bielkoviny tau-proteínu, čím sa zastavia životné procesy nervovej bunky. Postihuje ludi prevažne nad 60 rokov ale su aj skore štadia u ludi okolo 50tky ....toť v skratke ...

Alkoholická demencia vzniká poškodením nervových buniek toxickými učinkami alkoholu. K organickým zemnám v mozgu dochádza na zaklade tohoto dlhodobého posobenia. Osoby závislé od alkoholu viac trpia úrazmi hlavy, vnútrolebečným krvácaním, ktoré spôsobuje neurologické ťažkosti (silné bolesti hlavy, zvracanie, ochrnutie niektorých častí tela...).

Takže si ujasni pojmy ked tu ideš niečo tvrdiť ako PRAVDU....tento krát to nevyšlo..nabuduce. 🙂