Priateľ má exekúcie - ťažká situácia
Ahojte, je tu niekto kto má priateľa a má exekúciu ktorú bude ešte splácať tak rok a pol-2. Ja už som zúfalá, čakáme dieťa neplánovane, vedela som od začiatku že má exekúcie. Teraz už len jednu spláca, má dlh 1400e ktorý musí splatiť aj ked neviem kedy to splatí reálne pretože neviem ako funguje exekúcia či sa náhodou nenavyšuje každý mesiac alebo je stála. Moji rodicia ho kvôli tomu odsudzujú, boja sa že nebude sa vedieť postarať o nás a že prečo som si nenašla lepšieho ktorý nemá exekúcie pri tom má stálu prácu len v tejto dobe si ešte hľadať brigádu je ťažké. Takéto rečy mojej mami už mi lezú na nervy a oni chcú vidieť že sa snaží postarať ale ako on zarába tak ako ja keďže v tejto dobe znížili platy o niečo a neplatia nič na viac. Neviem čo si mam o tom myslieť kedy si prestane moja mama myslieť že on je najhorší na svete a samej by mi bolo lepšie. Mate to niekto ťažké tak ako ja?
Aby to nebolo, že je nielen finančne nezodpovedný, ale ešte aj väčší rozprávkar než Dobšinský...
Nakoniec sa vezmete a od toho momentu budeš radostne ručiť za všetky dlhy, čo od toho momentu narobí. Aj bez tvojho vedomia...
Inak neviem pochopiť, prečo takíto nespoľahliví chalani veľmi často ženám imponujú. Asi keď dokážu presvedčivo rozprávať, tak im vyrozprávajú dieru do hlavy alebo čo.
No najskor, som myslela, ze ok.. 1400EUR exekucia, normalne zarabate, sice ma napadlo, preco sa na zrazky zo mzdy nevykasle, neuskromni par mesiacov a nezatiahne to vyssimi splatkami. Napadlo ma ze nizky prijem..
ALE citam, ze mlady, kaslal na to.. vela exekucii? AKo prosim? Vela? Za co? AKo si mlady chlap nazbiera vela exekucii a za co? Ako blikala by mi kontrolka a mamu by som pocuvala.
..a citam dalej ze ma 1000 v hrubom. No neviem kde byva (a teraz to ma znizene, cize rpedtym mal viac), ale urcite by to vedel splatit aj rychlejsie, aby mal pokoj.
Cize ja by som bola v pozore, rovnako ako tvoja mama. Ak aj bral uver na mamu (s ktorou ma zly vztah a nedavala mu postu) tak ho mal splacat... ak mal dlh u operatora, tiez to iste vedel, v dnesnej dobe efaktur, sms sprav... neuverim, ze nie... Pre mna to nie je znak zodpovednej osoby.
Inak exekucia sa pritrafi a je na cloveku ako sa k tomu postavi... v buducnosti nemusi mat ziadny problem, ale aj moze.. tiez som exe riesila a dostali sme aj hypo aj uver investicny aj hocico co sme potrebovali.
@daniela1911 my sme z 20EUR faktury mali exekuciu 1000eur ;) bez srandy...
@simca06022011 Čoby sa nedalo, len tomu musí človek trošku sám pomôcť.
Najobľúbenejší postup je hádzanie neotvorených listov do koša. Ako keby tým ten problém nejako magicky zmizol.
Najvacsi "problem" je to, ze kazdy (banka, operator...) najprv posle upomienku - jednu, druhu, tretiu, vyzvu na splatenie, atd. Exekucia je az uplne posledne riesenie. To nie je o tom, ze daco clovek zabudne zaplatit a zrazu exekucia na krku. To je o tom ze vedome neplati a nasledne sa vyhyba rieseniu - doplatit dohodnut splatkovy kalendar a pod. Ked uz exekutor blokuje ucty a dava prikaz na zrazky zo mzdy priamo zamestnavatelovi, tak to je uz zle.
A to svedci o pristupe - nie ze sa omeskam so platkou, ze "zabudnem" uhradit fakturu. Ale ze dlhodobo vyhybam zodpovednosti. A to tak, ze nie ze jedna exekucia, ale aj uver, aj operator... necudujem sa, ze mmake blikaju kontrolky.
@niky6 si zamilovana..to sa vtedy tazko radi a cloveku sa oci otvoria ovela neskor. Bodaj ny sre vy dvaja boli svetly príklad.Ako dlho ste spolu?Moj ex a to sme boli manzelia mi dokazal velmi dlho tajit svoje finančné problémy,exekucia je uz posledna vec,nieco tomu predchadza a to niečo je na 99% obrovska nezodpovednost a casto vznika z malickosti-sak co, tento mesiac nezaplatim 20€ mobil a uz sa to nabaluje.Ja som sa vsetko dozvedela az ked som chcela aby sme kupili byt,kedze sme obaja malinslusne prijmy a neslo mi do hlavy,preco on sa radsej tesni v podnajme ako si vybavit hypo.A v banke som zostala ako puk.Jeho vysvetlenie presne ako tvoj-pozicka pre mamu,pozical kamarátovi a podobne dristy.Plus zablokovany terminovany vklad.Rozviedli sme sa,uz je to cez 10r a ten chlap sa stale točí v tom istom.Takze preveruj,neuspokoj sa s jeho odpovedami,jeho rodinna situacia tiez nemusí byt ako ti tvrdi.Aby si za x rokov neprezivala zo dna na den nestastna..ale sak milujem ho.Radsej sama s detmi a to aj financne budes na tom lepsie ako cely zivot v strese aj keby to bol akokoľvek ocarujuci chlap
@annamalaga moj plati 500 e za pozemok,ktory je na nic a kazdy mesiac este cca 30 rokov+ mamicke plati dom ,teda prispieva don 250 e,iked je cez tyzden v praci prec a iba niektore vikendy tam je...ja sa tlacim s dietatom u nasich (bo necem byvat so svokrou ) a ako sa mam pozerat na to,ze 750 e ide do vzduchu zbytocne?
Ak budete v buducnosti potrebovat uver tak vam ho daju? Nebude na nejkom zozname neplaticov?
@3michaela23 Na čo má preboha pozemok za 120-150 tisíc?
@sfialka Lenze ked mu ukaze teraz ze mu to pomoze splatit, tak moze potom narobit dalsie dlhy, lebo ved ona ho miluje, vzdy pomoze a zaplati.
Takto ked si nesie za ne zodpovednost on, jemu strhavaju z vyplaty, tak aspon ako-tak vidi, ze za svoju nezodpovednost si moze sam. Ju do toho netreba tahat.
@3michaela23 Naco ma a splaca pozemok, ktory je na nic? To ma aky zmysel? Tebe plati vyzivne kolko?
@nafka0483 akoze pre dieta dobuducn
@hefo pisala som spravu
No, len si nemin "kocikovne" na jeho exekúciu. A asi by som si dala pozor na majetok.
@3michaela23 A cim je ten pozemok na nic?
@simca06022011 poznám x ľudí, ktorý z dlhu 200€, majú 2000€, ALE všetci srali na upomienky a výzvy, nepreberali poštu, dokonca nedvíhali cudzie čísla a pod. Takze toto je ľudská hlúposť, a píšem vyššie, že ak je rozprávka o dotrhanych listoch od matky aj je pravdivá. Robila to dlho.
Hlavne si ho neber za muža, pretože všetky dlhy čo narobí v manželstve budú vaše spoločné dlhy. Očividne s ním máš v pláne žiť, budete mať dieťa. Tak to s ním vyskúšaj a uvidíš, či dokáže plniť sľuby alebo len dlhy robiť.
Je samozrejmé ,že sa boja. Budete mať dieťa a nevie zaplatiť 1400 e , takže asi nemá ušetrené nič. S dieťaťom vám náklady len stupnu, takže asi nechcú aby si ťahala zaňho dlhy. Mama ma pravdu v tomto. Ja osobne by som sa bála mať dieťa bez akejkoľvek rezervy. Treba sem tam počítať aj s horším scenárom. Stačí jedna PN a budete to mať náročné.
Niekoľko exekúcii? Dôvod zaco vsetko? Rozum nikde? Normálny človek aj keď vystrája nedozenie to do exekucii. Tak to nebude asi čistý chlap ani sa nečudujem rodine, že je proti nemu ja by som to nezniesla ešte že dobre máš úver a splácať to je normálne, ale exekúcia to už posledný chudáci majú, viem o čom hovorím robila som v tomto obore, dala by som si pozor aby tie exekúcie neprešli na teba potom ak tak nikdy nevies, chce mať rodinu a nevie splatiť 1400 euro to musí mať normálny chlap splatené do troch mesiacov sorry za úprimnosť ale je to tak dala by som podmienku bud alebo lebo sa to bude ťahať roky
@daniela1911 no ja poznam iny pripad, teda aj to nase je iny pripad:D Je jasne, ze chlap co ma kopu penazi na ucte, zaplati ucet za telefon, keby o tom vedel a detto takyto clovek nevyhadzuje postu, ale su tu rozne situacie, kedy sa to k cloveku nedostane. AJ ja som sa k tej nasej exekucii dostala uplnou nahodou, lebo som dala zastavit postu do POBoxu, pri stahovani firmy (cize ani nie osobnu a uplne z inej adresy, ale nahodou toto zastavili postarky, lebo ho poznali po mene, cize dozvedeli sme sa o tom iba vdaka nim). Ale v tejto dobe emailov, upomienok a efaktur, aj poistovne uz nahanaju nepalticov skor ako za "roky".. je to scifi. Plus to nase bola taka suma, lebo islo o roky, plus dobre sa nabalili a nepravom exekutory, pretoze najvacsie riziko je to, ze ono to postupne dostanu rozny exekutory... ale to je dlha story. PRerobili sme, keby bol moj chlap akcnejsi, tak by to uhradit nemusel v tej sume,ale povedal ze kaslat na to... A zase tych upomienok nechodi 100.. pride jedna, dve, potom vyzva.. potom kym to posunu dalej exe, tak to su mesiace, kym to ten riesi dalsie... predtym este medziclanok, moze to dostat nejaka vymahacska firma... ak sa list od exe neprevezme, on nebude 10 dalsich posielat.
@niky6 raz prídeš na to, že mama mala pravdu. Tvoj priateľ je nezodpovedný a tvojej mame ide o tvoje dobro. To ale zistíš casom
Najprv som si myslela, že 1400€ nie je nič hrozné, ale ako čítam tie vysvetlenia potom, neznie to vôbec dôveryhodne. Aby nebol nejaký klamár a aby nebolo viac veci, o ktorych nevieš - všetko by som si overila
@niky6 Ešte ma napadlo, že on sa mohol s exekútorom dohodnúť na splátkovom kalendári, ale zrejme tak neurobil a kašlal na to. Tým pádom exekútor musel postúpiť pohľadávku zamestnávateľovi, aby mu to sťahovali zo mzdy.

@niky6 bež kým ťa nestiahne dolu. Ty pracuješ? Ešte mu budeš pomáhať splácať jeho dlhy z materskej..
Koľko je pokuta od operátora 200-300€ ? A vzrástol dlh na 1400€, to tie listy musela mama trhať niekoľko rokov.