icon

Priateľ manipulátor- dá sa pochopiť?

20. mar 2020

Pekný deň, len tak filozofujem. Kamoška má priateľa jasného manipulátora, ale nejak si to neuvedomuje a je názoru, že treba odpúštať. Zostanú chlapi manipulátori niekedy tak celkovo šťastní? Tak, že nevyciciajú jednu osobu a nepôjdu ďalej? A existujú ženy, ktoré s nimi dokážu žiť (nie v roli trpiteľky, ale dajmetomu pekný vzťah)? Všade sa píše, že jediné riešenie je odísť od toho človeka. A to je riešenie pre koho? On si nájde ďalšiu obeť? Ten človek si to neuvedomí asi nikdy, že? Nepochopí, keby mu to povedala, pokecala s ním... jemu naozaj ide o seba? Ako takí ľudia vznikajú? Pošramotené detstvo?

Strana
z2
andreagemii
24. jan 2022

@vanilka_1621 Presne, agresia a afekt nastúpia ihneď, keď začnem hovoriť veci, ktorými mi ublížil. Je tam pocit viny, on to neznesie, tiež sa tvári ako je mu to už jedno, dokola tají, klame, fláka sa, hľadí si len svoje potreby. A veru, oni podľa mňa tiež vedie zmanipulovať iných, najmä....a určite aj terapeuta by vedeli....
Pokiaľ nie je prezieravý a nemá dlhodobú prax....
Veru, ono treba seba nakopnúť, ale to je to najťažšie, tiež som to ešte stále neurobila.
Väčšinou ma vždy stiahol späť, dolu....do pocitov bezmocnosti a myšlienok plných bolesti z toho, ako sa správa a správal aj posledné roky.

Strana
z2