Priateľ mi neprispieva, všetko platím ja
V skratke....mám od leta priateľa, ide o intenzívny vzťah, sme spolu denne, ozaj len pár krát sa stalo, že sme sa nestretli. Sme v určitom veku, obaja dlho rozvedení, on o dosť starší, deti dospelé, býva pri rodičoch, ale zase musím povedať, že oni sú už v takom stave, že on im je veľa nápomocný, myslím ako s prácami pri dome a v záhrade. Ja bývam ešte so synom. Ide o to, že počas prvých mesiacov som ho samozrejme hneď domov nevodila, tak sme chodili na kávu, na prechádzky a občas počas víkendu niekde na penzión. Večeru platil z 90% len keď sme boli na ubytovaní, inak sa stalo pár krát, že sme boli niekde na večeru. Ja som mu zase na margo toho stále niečo kúpila, tričká, sveter, voňavku. Pár mesiacov už chodí ku mne do bytu, je tu každý deň do večera, cez víkend aj prespí. Bol tu celé sviatky a nič. Nikdy mi neurobil nákup....ako prinesie zemiaky na jedno varenie podotýkam alebo nejakú zaváraninu, či občas vajcia, aj to len keď pýtam alebo keď mu volám a je na ceste, tak zbehne kúpiť maslo napr., keď mu poviem. Inak, vianočný nákup som hradila sama celý, sivestrovský na polovicu a to som už mala doma dosť vecí nakúpených, čiže len také dokupovanie. Už som ho aj pár krát vybalila domov s jedlom alebo koláčmi, lebo jeho mama už veľmi nie je schopná navariť. Keď sme niekedy v obchode, hlavne pred víkendom a robím nákup, tak platím ja, on zaplatil fakt pár krát, keď išlo o sumy do 10 E. A u mňa ako doma, stravuje sa, vyberie si z chladničky čo chce, variť nevie, čiže ešte aj varím len ja, zo začiatku občas aspoň riad umyl, teraz už ani to nie. Podotýkam...príjem má medzi 1800 - 2000E. v lete viac, je na výsluhovom dôchodku + pracuje. Ja medzi 700-800 E. O výške jeho dôchodku som sa dozvedela nedávno náhodou, ja som sa nikdy nepýtala, dovtedy som sa ešte aj cítila trápne, keď sme sa občas niekde ubytovali a on mal výdavky. Cítim sa znechutená, postupne mi to dochádza, lebo sa to ukazovať začalo vlastne až potom, keď som ho začala vodiť domov. Čakala som, či ho to napadne, lebo mi je trápne mu to hovoriť, sám by sa mal nejak spamätať. Viem, že komunikácia je základ, ja som mu už myslím aj dosť dala najavo, že to by tak nemalo byť a nič. A vravieť mu, že by sa patrilo, aby občas nakúpil.....to fakt je trúba? A už aj keby som to mala od neho žiadať, už len tým mi odpadáva od srdca. Inak veľa vecí mi nasľuboval, ktoré som ja sama od neho ani nechcela, bola to jeho iniciatíva, ale išlo to pomaly do stratena...Čiže ja to tak či tak vidím na rozchod a to je len jedna z vecí, čo mi vadí.
myslím, že táto diskusia mala svoj význam, pre mňa teda určite, prečítala som si každý jeden názor, každý pohľad na vec a každý beriem. 🙂 Aj keď sa to troška hlavne včera večer zvŕtlo na celovečerné kino. 😃 Nevadí. Ďakujem ešte raz všetkým, ktorí mi venovali čas a držali palce. Zďaleka to nie je poriešené, ale došla som k určitému bodu, aj vy tu ste ma nakopli a dali silu, za čo ďakujem, baby. 🙂 Nech sa vám darí a nech ste šťastné.
@vitalita1 áno,zaujalo ma to,ale čakala som,že to takto nejako skončí lebo skoro každemu chlapovi treba presne povedat čo a ako.Niekedy si fakt myslim,že chlapi su z inej planety alebo maju inak naprogramovany mozog 🙂 .Nedokazu navarit,nakupit,upratat a umieraju uz pri sopliku 🙂
@lalenka33 presne tak. 😀 Akosi nie sú schopní samostatne fungovať. Česť výnimkám. A tie som teda nestretla. Mne keď raz kamoška povedala, že vieš, ale existujú aj dobrí chlapi, tak som sa jej spýtala...a už si takého aj stretla alebo si o tom len počula? 😀 Lebo tiež je sama so synom a je to riadne dobrosrdečná a milá ženská a každý chlap ju doteraz podrazil, to je jedno akým spôsobom.
@lalenka33 no ja neviem, kde títo nepraktickí chlapi žijú, ja len o tom tu na MK čítam. Presne ako píše @iviacik, ja som si zobrala síce starého mládenca, ale totálne samostatného jedinca, vedel všetko, variť, prať, nakupovať, môj muž ma vie vo všetkom zastúpiť, asi mu začnem ruky bozkávať po tom, čo tu čítam. Ja mám maximálne samostatného, praktického, racionálneho chlapa, ktorý vie dokonca nakupovať, upratovať, variť, doma všetko porobí, aj v záhrade, a fakt nemá žiadnu inú úchylku. Doteraz som nevedela, že mám doma stelesnenú dokonalosť. Dokonca je štedrý, nie je lakomý a má obrovský životný nadhľad. 😍
@iviacik veď to, že ja si potrebujem chlapa vážiť a toto mi tu chýba....je to ďalší člen, za ktorého musím rozhodovať, ťahať, zodpovedať....ale pravdupovediac, mala som tri dlhoročné vzťahy a v každom to tak bolo...asi to inak nebude, jednoducho sa na mňa stále nalepia takéto typy. Pritom na začiatku to tak nevyzerá. Ale zase každý bol z iného súdka...prvý gambler, druhý mamičkár a tretí kurevník...toto je štvrtý a teda tiež žiadna výhra, aspoň zatiaľ nebola. 😀 Hold, možno v budúcom živote, kde budem neschopná, rozmaznaná ženská, to tak nebude. 😀
@0silvia0 Gratulujem, fakt. 🙂 Vybozkaj ho dnes. Je to fakt výnimka, čo potvrdzuje pravidlo alebo skrátka si si vedela dobre vybrať a aj si dostala tú možnosť. Ja ako rozmýšľm, ani kolegov, ani jedného by som nechcela a to robím s chlapmi a náročná nejak nie som v rámci možností.
@vitalita1 ja som si nevybrala, to on si vybral mňa 😎 Toho, ktorého som si vybrala ja kedysi, bol nepraktický truľo, našťastie som s ním len chodila 5 rokov a rozišli sme sa. Povedala som si, že odteraz ja už nikoho nebalím, lebo nemám dobré oko. Našťastie môj manžel si vybral mňa, ale v tom čase nebol žiadna dobrá partia, bol akurát nezamestananý, staral sa doma o svoju chorú matku... ale našťastie iskra preskočila aj z mojej strany, ale to som ho najprv nechcela...
@dopolbokaodrata jednu vec som včera opomenula....prečo nemá účet, či nemá dlhy a ako je to s financovaním u neho doma, plánujem najbližšie, ale v zápale emócií mi to včera vypadlo, riešili sme sľuby, financie, žiarlivosť, spoločný čas, budúcnosť a fungovanie vo vzťahu ako také. Toto si ešte nechám vysvetliť.
@iviacik
@0silvia0
@vitalita1 tak,ja sudim hlavne podla prispevkov,ktore tu na MK denne čitam hlavne v skupine o chlapoch.Ale mate pravdu,že nie všetci chlapi su rovnaki.Moj otec napriklad nevie nakupit,nevie uvarit,ked chce nieco opravit,tak to este viacej pokazi 🙂 ale zasa moj chlap nakupi lepsie ako ja,stravi v obchode hodinu,ale preto,ze vsetko prebera,cita zlozenie,vie aj navarit,ved je kuchar ;) ja zasa varit neviem 🙂 aj take tie chlapske veci vie robit,ale v kupelni je dlhsie ako ja 🙂
@lalenka33 vidíš, aj môj je v kúpeľni dlhšie ako ja. Je dokonca veľmi čistotný a každý deň sa dokonca sprchuje, čo tu na MK nájdeme takých, ktorých treba posielať do kúpelne sa okúpať. Krémuje sa častejšie ako ja, zuby si čistí častejšie ako ja, je to nejaká úchylka či je to OK? 😎
dievčatá, ak chcete, môže táto diskusia prejsť aj do iných tém, problémov, rád, ale samozrejme bez napádania a urážok, mne by to nevadilo, keby sme sa odklonili od témy, len nech to je v línii nenapádania a normálnej konverzácie, kde si vymeníme názory, poradíme si, napíšeme svoj názor ako správne ženské. Ak máte záujem,môžeme konverzovať. Samozrejme, nebudem mať stále toľko času ako teraz na maródke, ale zapojím sa určite, ak máte záujem.🙂
@vitalita1 No ja mam velmi dobru kamaratku. Naozaj uzasny clovek. Proste vzdy sa na nu nalepit zly chlap. Stale je sama.. Ono to som si vsimla ze cim je zena lepsia tym to ma tazsie...
@meredith83 nechcem sa obhajovať, ale aj ja som si to všimla.
@vitalita1 ja suhlasim, len ma este napadlo ze ako ti vysvetlil tie slubene akoze objednane puklice na auto, alebo tie promocie co navrhoval ze zaplati a ostatne slubene veci co sli do stratena?🙂
@mischka1312 puklice, že sa mu majú ozvať a promócie, že on aj chcel a keď som mu povedala, že sa ani neozval, keď som o tom hovorila, že teda nie, neozval sa, ale on by zaplatil, nemá problém, ale že ja som povedala, že moja rodina si to ani nezaslúži, lebo sa nezaujímajú o mamu a v podstate sa strácal vo vysvetľovaní, tak som mu povedala, že toto ja nepotrebujem, nevyžiadané sľuby, na ktoré potom nereaguje, to je jedno prečo a že už sa to nestane a samozrejme, keby som to pohostenie chcela, tak ho zaplatí, čo som nechcela. Išli by sme do iných sfér teraz, keby som to mala vysvetľovať. Jednoducho som sa rozhodla, že promócie nebudem robiť, nakoľko moja mama urobila pohostenie po štátniciach na ktoré pozvala rodinu, všetci sľúbili, že prídu, neprišiel nikto, ja som o tom nevedela, ja som išla normálne k mame na kávu a ona v slzách a povedala mi, že čo a ako,ja som písala neteri , aj bratovi, čo mali dojsť, že prečo sa tak zachovali, tak jedna odpoveď bola, že svet sa netočí len okolo mňa a druhá, že nevedeli o čo ide, ale nikto nezavolal, že nepríde a mama objednala!! plnenú kapustu, zákusky, chlebíčky. Smutné to bolo.
@vitalita1 nemusis sa obhajovat.. je to pravda. Musi mat dobra zena velke stastie na dobreho muza..
@mischka1312 ale v podstate tie sľuby boli fakt len sľuby a výhovorky, že veď aj tak si povedala, že ti to netreba a tak a keď som mu povedala, že ide o princíp, tak že už sa to nestane, že on nevedel akým spôsobom si ma udržať a táral, ale že od teraz, čo sľúbi, to bude a nebude mlátiť slamu naprázdno....tak si počkám.
@meredith83 asi tak, veď ja som maximálne nápomocná, mne aj susedka povedala, nech si otvorím poradňu, lebo ja mám kopu telefonátov cez deň, väčšinou známi, čo sú v kaši, už som aj to vyselektovala, lebo som prišla na to, že mi veľa ľudí odoberá energiu, ktorú potom nemám na seba a keď ja potrebuje, nie je veľmi kto. A aj v škole to tak bolo, prosííííím, pozri mi na prácu, čo povieš na tie hypotézy, atď a keď som zamietla, že nestíham, tak sa aj urazili. Asi keďže robím na psychiatrii, kde som teda zažila aj to, čo zdravý rozum nedáva a všelijaké situácie a viem vypočuť, diskutovať a vžiť sa, si každý myslí, že som emočne bez dna. No nie som, aj ja potrebujem nakopnúť niekedy.

@kattrin5 čítala som tú knihu, aj 5 jazykov lásky, tiež som knihomoľ. No k tomu bývaniu, ja mám len dvojizbák, spím v obývačke, nie je tu také súkromie pre troch ľudí ako by malo byť. A to ešte keď dojde domov dcéra, tak celkom. Aj keď dá sa aj takto fungovať, ale nie som v štádiu, že by som chcela.