icon

Priateľ mi všetko zakazuje

aria07
21. nov 2022

Ahojte, ani neviem ako začať, chcela by som len vedieť názor iných ľudí a čo s tým robiť. Mám priateľa je to rok čo sme spolu. Je úžasný, všetko porobi, postará sa o mna, ale ma aj druhu stránku..všetko mi zakazuje, zakazuje mi chodiť von s kamarátkami, to že som sa musela vzdať kamarátov to chápem, ale kamarátky ? Nemôžem ísť s nimi von nikde nemôžem nič, mám kamarátku od detstva vyrastali sme spolu a hrozne mu vadí, aj keď mu nič neurobila, zakázal mi sa s ňou baviť. Napísala som jej na narodeniny a trochu sme si popísali ako ide život atd nič viac…spýtal sa ma na to s kým som si písala a ja nikdy neklamem a povedala som mu. Dostal nervy, chcel sa so mnou skoro rozísť úplne cirkus. Jedna sa mi o tu neférovost..zákaz mi chodiť do práce typu čašníčka..hoci ta otáča ma napĺňa smaozrejme ju nechcem robiť cely život, ale stále študujem s na privyrobenie je super. Tak som odišla z prace. Nemôžem ísť ani na nákupy napr o mesto ďalej lebo vraj sa boji, že pôjdeme spolu. Vždy to vraví. Cítim sa hrozne, nemôžem robiť to čo chcem, ale bijú sa tam dva pocity tá sloboda zájsť si na kávu s kamarátkou a nič viac na nákupy a láska k priateľovi hoci si postupom uvedomujem, že toto nie je správne, ale neviem ho opustit. On ma kamarátov chodí s nimi von, do prace si chodí aj cez víkendy. Ja nemôžem nič. Tvrdí, že on mi všetko kúpi, ale ja chcem mat tiež tie svoje peniaze za ktoré si kúpim niečo čo len chcem. On mi kúpil vždy čo mi treba oblečenie atd, ale ja chcem mat niečo svoje ako kedysi. Zároveň nechcem sa hádať lebo ho nechcem stratiť. Veľa krát som skúšala mu všetko dohovárať, zbytočne. Vadí mi aj to, že si vypije a nevie byt týžden bez alkoholu. Sľúbi, nedodrží. Správa sa hrozne, keď ma vypité. Fyzicky mi neublížil nikdy, ale to čo mi dokáže povedať to zabolí. Najviac ma trápi ta neferovost zakazuje mi to čo on sám robí, a keď mu poviem aby aj on to nerobil tak buď povie dobre, ale nedodrží to, alebo sa mi “vysmeje”. Trápi ma to. Cítim sa ako vo väzení, kde moje slova nemajú žiadnu hodnotu a moje city tiež nie. Neviem čo mám robiť ako sa zachovať..

aria07
autor
21. nov 2022

@lintu jeho vlastná mama mi povedala vetu, že „Je to moj syn, ale vravím ti ak to bude pokračovať tak sa ROZID S NÍM lebo budeš trpieť ako ja, jeho otec je taký istý ísť som bola taká skákala okolo neho, sle veľmi budeš trpieť ina baba by už dávno odišla”

slavka1988
21. nov 2022

@aria07 pozri čo robí nie je v poriadku a väz si viac samu seba to že ho ex podviedla neznamená že Teba bude takto terorizovať lebo to potom naozaj spreje že si nájdeš muža ktorý ti toto robiť nebude!

bessie12
21. nov 2022

@aria07 jeho mama ma pravdu. Odid od neho. Bude to coraz horsie. Vies si predstavit s takym blbcom mat deti ??

lucmirka124
21. nov 2022

Kamaratka z vysky velmi mila zlata baba, celu skolu sme boli jedna pre druhu opora podpora,,,potom sa zalubila do ucitela, mlady chalan ok,ale ako ju ten odstrihol od vsetkych v priebehu par mesiacov😢ona si ho vzala, maju spolu deti, sem tammi napisala potajomky, aspon ako sa ma,ale casom sme si prestali pisat uplne kedze mala kvoli mojim 2-3 sms ako sa maju problem s muzom...on to odovodnil tym ze vraj niesom prenu dost dobra kamaratka lebo malo verim v boha🤦‍♀️..minuly rok som sme ich stretli celu rodinu v meste aj my sme boli vsetci 3...( ja som vazne chora) slzy mi vysli ze ju vidim, ze vidim jej deti.srdecne sme sa stiskali,ale on ju len silno tahal prec, prizvukoval jej ze ma zakaz sa so mnou bavit🤦‍♀️🤦‍♀️moj muz kukal jak puk, utekaj rychlo🙏🙏🙏ona s nim je asi 15 rokov a nic sa nezmenilo,, zrejme len zhorsilo

mikadooo
21. nov 2022

@aria07 istým spôsobom je tvoj priateľ "chorý". Povedala by som že chorobná žiarlivosť a chorobná túžba "mať ťa pod kontrolou". Prečo to tak je - to netuším, asi to nejak súvisí s jeho minulosťou. Ak on ale na tom nevidí nič zlé a nemieni na svojom správaní nič meniť, odíď z toho vzťahu. Nie je to ok, takto niekoho doslova dusiť.

trema
21. nov 2022

Tak je to na tebe, on sa nezmeni, buď sa s nim rozides, alebo s nim zostanes a nakoniec celkom stratis svoju identitu

marca12
21. nov 2022

@aria07 toto snad nemyslis vazne,ze sa dobrovolne podvolujes tomuto sialencovi a nicis si najkrajsie roky zivota s maniakom? To naozaj nemas naviac,nechces od zivota nic viac?

ivasteva
21. nov 2022

Je smutné ,že jedna dospelá žena akceptuje takéto obmedzovanie vo vzťahu. Ako je to vôbec možné? Aké má právo zakazovať ti stretávanie s kýmkoľvek a kdekoľvek? Nehovoriac o práci...niesi väzeň. Taký človek si zaslúži ,aby bol sám. On ťa neľúbi, je to chorý človek. Určite je jediné riešenie rozchod a veľmi som prekvapená,že dobrovoľne dokážeš akceptovať jeho choré pravidlá. Tie zákazy sa budú iba zhoršovať časom. Mám manžela, dve deti a nikdy mi nezakazoval moje aktivity! To do vzťahu nepatrí. Si slobodný človek, takže už asi vies čo musíš urobiť. Držím palce nech rozchod bolí čo najmenej, ale v budúcnosti to ľutovať určite nebudeš.

vroni
21. nov 2022

Ty nie si žiadna zlatokopka, ty si normalna hlupana. Doliezas za chlapom, o ktorého by pricetna zena ani bicykel neoprela a pýtaš sa, či je normalne, že s tebou zaobchádza ako si svojím majetkom. Nie, nie je to normálne, tvoj priateľ nie je normalny a keď sa takúto vec potrebuješ pýtať, tak ty tiez nie si celkom duševné zdravá. Keby mi muž chcel zakazovat kamarátky alebo chodiť do práce, tak by pol mesta vedelo, kam si môže svoje zákazy strčiť a rovno sa pobrať za nimi. To ta rodičia doma nenaučili používať mozog ci ako????

lintu
21. nov 2022

@aria07 ak si múdra, zober si jej slová k srdcu. Myslí to s tebou dobre. V živote môžeš mať ešte všetko, na čo si len pomyslíš. Normálny partner ťa bude podporovať, nie zadupávať do zeme. Tento súčasný bohužiaľ nie je toho schopný. Ten myslí len na seba. Ak si myslíš, že ho zmeníš, never tomu.

zmrzlinka2021
21. nov 2022

@vroni 👍

zmrzlinka2021
21. nov 2022

@aria07 a prečo sa s ním nerozides?

liz_lemon
21. nov 2022

@aria07 kazdy jeden takyto pribeh, vzdy zacina slovami, ze mame uzasny vztah, on je dokonaly, atd., a potom vzdy pride opis psychopata, a sama asi vies, ze ak by bol ten tvoj taky uzasny, asi sem nebudes pisat
je to obycajny despota a tyran, ber nohy na plecia, a modli sa, aby si nenarazila na dalsieho takeho

bluemoon24
21. nov 2022

Nemuzes od neho odejit? Ted? Predstav si sebe za par let. Ted je to zakaz kamaradu, prisel zakaz prace, za chvilku ti zakaze skolu (vsak na co, kdyz ti vsechno koupi), ani se nenadejes a budes mit 2 deti, zadne zazemi ani penize. Nakonec te zmlati a ty budes premyslet, jestli te nahodou neni tvoje vina a prijdes vyplakavat na modry konik, jaky mas na hovno zivot a nemuzes to zmenit. Verim, ze pak je to tezke, ale ted? Kopno ho do riti a najdi si normalniho chlapa.

zuzanna33
21. nov 2022

@aria07 Vždy si všímaj jeho rodičov ako sa k sebe správajú je to ako cez kopirák on vidí v tebe jeho mamu a chce aby ti skakal po hlave a on celý Tatko... Nebuď naivná a nepokaz si život!Čas ti nikto nevráti

aria07
autor
21. nov 2022

@zmrzlinka2021 práve preto, že sa bijú tie dva pocity vo mne..neodídem chyba mi sloboda..odídem tak mi bude chýbať a budem sa chcieť vrátiť k nemu..na druhej strane poznám celu jeho rodinu je to ako moj druhý domov som tam každý víkend skoro..keďže priateľ ide do práce a nie je to zasa tak blízko ku mne domov berú ma ako do rodiny, aj keď je to iba rok..

danica2711
21. nov 2022

@aria07 tohto miluješ? Prečo, preboha?! Dievča, neblázni, UTEKAJ, rýchle!

komplikovana
21. nov 2022

@aria07 lasku ti vobec nedava, je to len taky klam. To co ti robi, nie je vobec laska. Je to snaha o manipulovanie a mat nad tebou prevahu, dokonca az potrebu ta vlastnit. Ale my ti tu darmo mozeme pisat, rozhodnut sa musis sama, sama vidis, ze to nie je ok.

aria07
autor
21. nov 2022

@zuzanna33 všímam si to často keď som u nich doma..jeho mama je ako ja a jeho otec je ako…keď sa oni dvaja rozprávajú je to ako keby sa ja s priateľom rozprávam úplne cez kopírku..je to pravda

viestta
21. nov 2022

@aria07 a ešte ti vrúcne odporúčam antikoncepciu, účinnú a spoľahlivú. Lebo takíto magori si veľmi radi pripútajú "lásku svojho života" dieťaťom. To este len potom uvidíš tu jeho "lásku a starostlivosť". Budeš pripútaná za nohu o detskú postieľku a len tak jednoducho sa toho debila manipulativneho a ziarliveho nezbaví. Keď nechceš preplakať dlhé roky, tak utekaj kým sa dá.
A priprav sa, že len tak ľahko ta ísť nenechá. Bude vyvolávať, vypisovať, plakať, sľubovať... Toto tieto exempláre zvládajú bravúrne.

ankare
21. nov 2022

@aria07 preboha, vážne Ťa ľutujem. 🥺 On je chorý na hlavu. 🥺 Nepokaz si život a nebuď s ním. On sa nikdy nezmeni. Držím palce!

aria07
autor
21. nov 2022

@viestta Máte pravdu..hocikedy mi povie, že by chcel dieta so mnou aj hneď..

ankare
21. nov 2022

@aria07 preboha,žiadne deti s ním. Bude Ťa mať v hrsti ešte viac.
Skús sa porozprávať s jeho ex, ak je to možné. Je veľmi pravdepodobné,že toto isté prežívala tiež. A pre to sa rozišli.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
monillia
21. nov 2022

@aria07 máš veľmi slušne našlápnuté na úplne dod**any život. Jeho vlastná matka ta varuje aby si neurobila rovnakú chybu...Dievca zlaté toto je nič čo zažívas proti tomu čo ťa s ním v budúcnosti čaká, ber nohy na plecia

viestta
21. nov 2022

@aria07 takí oko oni by sa nemali rozmnožovať a ty si nájdi lepšieho otca pre svoje deti

1fifinka1
21. nov 2022

Mne už telefón padá z ruky, keď čítam furt od zien on je skvelý, úžasný, perfektný, ale.... Nedovolí mi dýchať, nedovolí mi pracovať, nedovolí mi žiť, je to chuj na entu a ber nohy na plecia a utekaj co najďalej. Dobre ti radíme.

rakahaka
21. nov 2022

To kde takych blbov hladate??? Co su toto jedini muzi na svete? Doprdele ved su tisice chlapov co maju rozum, uctu k partnerovi a nie su zavisli na alkohole! Taketo kombo ti muselo dat zabrat kym si to nasla. Ako vymenit oblecko od frajera za sebauctu je trochu drahy biznis nemyslis?

marca12
21. nov 2022

@aria07 neverim,ze moze byt niekto takto hlupy. Preboha zijes s nim a nie jeho rodinou,ty si slepá? Naozaj je toto obmedzovanie v poriadku? Ked sa s nim rozides,bude ti chybat nejaky cas,ale co je to par preplakanych tyzdnov oproti znicenemu celemu zivotu.

miriam11
21. nov 2022

@aria07 nie si jeho otrok. Máš rovnaké právo na všetko ako on. Si dospela, svojpravna. Nemá ti právo nič prikazovať,ani zakazoval. Ste si rovnocenní. Lenže on je psychický chorý, nezmení sa. Je chorobne žiarlivý, manipulátor. Tu ti nič nepomôže, len Odchod a to co najskôr!